Marokko

Cannabinoide Information

English - French - google translate; Choose Your language, please.

 

 

 

En borgers fortælling om nyheder omhandlende cannabinoiderne i Marokko.

 

 

 

KETTAMA, Marokko - The Associated Press

 

Udgivet Tirsdag, 7. oktober, 2014

 

I de barske Rif-bjerge, gik Abdelkhalek Benabdallah blandt tårnhøje marihuana-planter, for at kontrollere top-skuddene for de afslørende glinsende hvide pletter, rig på cannabinoider, der angiver at de er klar til høst.

 

En stor del af afgrøden var blevet plukket, og efterladt til at tørre på tagene af sten-og-træ hytter, som dækker dalen, i hjertet af Marokkos pot-dyrkende region. Benabdallah siger han åbentlyst dyrker afgrøden, samtidig med forståelsen af risiko: "Vi er regelmæssigt genstand for afpresning af gendarmerne," sagde han, mens han med leen skar sig gennem stilke og pakkede dem til et bundt.

 

Marokkos marihuana-landmænd lever i et mærkelig limbo (hvor de afdøde tænktes at opholde sig, der uden egen skyld var udelukket fra at komme i himlen), hvor de strålende grønne marker efterlades uden statslig indblanding, mens avlerne selv står til konstant politichikane. Et nyt lovforslag kan måske bringe noget henstand. Det har til formål at legalisere marihuana-dyrkning til medicinske og industrielle anvendelser, en radikal idé for en Muslimsk nation. Det kunne afhjælpe fattigdom og social uro, men forslaget møder hård modstand i dette konservative land, samt mistro fra landmændene selv, der mener at politikerne ikke gør noget for at hjælpe dem.

 

Marokko går sammen med mange andre lande i verden, samt nogle amerikanske stater, i omprøvning af narkotikapolitikkerne og søger mod en vis grad af legalisering. Marokkos situation er usædvanlig, idet at Islamisk traditioner skaber kraftfulde tabuer mod narkotika, på trods af den århundreder gamle tradition med dyrke marihuana i nord.

 

 

  • 1964 - G. Joachimoglu, Farmakologisk Institut, Athens Universitet, og Narkotika Kontrolinstans, FN, Geneve (Drug Supervisory Body, United Nations):

 

For halvtreds år siden, da jeg læste medicin ved Universitetet i Berlin, blev jeg belært om, at hash blev brugt som et fornøjelse-fremkaldende stof primært i østlandene (især af muslimer), og at effekterne henført til stoffet var anderledes i disse mennesker fra dem, der ses i vesteuropæerne. Det ser ud til, at den omfattende brug af stoffet i Østen, i modsætning til vesteuropæere, var forbundet med denne observation.

 

En relevant erklæring fra Kommissionen for Narkotiske Stoffer (1963) har følgende ordlyd: "Det vanemæssige forbrug af cannabis antager en anden karakter i nogle industrielt udviklede lande fra den det antager i lande, hvor cannabisforbrug udgør en traditionel vane praktiseret i hundreder eller tusinder af år uden at være underlagt nogen social forsmædelse. Cannabis-brugere i industrielle lande har ofte en psykopatisk personlighed, og forbruget af cannabis er ofte det første skridt mod senere afhængighed af heroin eller morfin".

 

1965 - Hashish - Its Chemistry and Pharmacology, (Hash - Dens kemi og farmakologi) - Ciba Instituttets Undersøgelsesgruppe den 21. oktober 1964 - Til ære for Professor Dr. G. Joachimoglu - Forfattere:Geōrgios Iōakeimoglou, G. E. W. Wolstenholme, Julie Knight.

 

Formandens indledning ved AD Macdonald. Naturlige og røget hash ved G. Joachimoglu. De seneste resultater af hash-analyse ved F. Korte og H. Sieper. Nogle aspekter af cannabis-handling, af CJ Miras. Narkotika-afhængighed af hash-type, af JM Watt. Effekter af cannabis ekstrakt på grov opførsel ved S. Garattini - Generel diskussion.

Hash i Marokko

Optagelser fra dokumentarfilmen "Hashish" *2002*, hvori denne venlige Marokkanske bonde forstæller om den gode indsigt og moral-hævede adfærd som hash bringer med sig [adfærdsregulering: Nudging er en bevidst psykologisk påvirkning, der på en effektiv måde får os til at gøre noget rigtigt. Eksempelvis fodspor mod en udgang, skilte med børn ved vejen, eller bare et smil, der sikrer en bedre stemning].

 

Som han siger, hvis du har overtrådt et moralsk-venligt kodeks fortæller påvirkningen af hashen dig, at du har opført dig forkert og/eller overilet over for andre og må gøre dette om til det bedre. Du vil også se, at de fleste af de "kriminelle bagmænd", som tidligere nævnt, bare er simple bønder, der lever og følger en tradition, der har eksisteret i hundreder af år.

 

 

Der er omkring 80.000 familier i de nordlige Marokkanske Rif-bjerge, som lever af at dyrke pot, ifølge skøn fra FN; regionen leverer næsten hele Europas hash og er verdens største leverandør sammen med Afghanistan. Verdens Toldmyndighed rapporterede, at i 2013, kom 65 procent af hash beslaglagt i tolden på verdensplan fra Marokko. Skøn varierer meget for hvor meget forretningen er værd, men legalisering ville helt sikkert give et betydeligt løft til landmandsfamilier og Marokkos anæmiske økonomi [uden kraft og fylde], som forventes at vokse med blot 2,5 procent i år (dog mere end Danmarks med deres vækstskøn for 2014 på 1,4 procent).

 

For nuværende, går overskuddet til køberne og smuglere, der kun betaler landmændene lidt for deres afgrøder og høster enorme overskud i Europa - hvor forbruget i steder som Amsterdam's berømte coffee-shops er blevet afkriminaliseret. Handelen har kun bragt lidt velstand i regionen, med landmænd siger et kilo af kif, som planten er kendt for lokalt, sælges for $8/50 DK-kr, og de kun har et gennemsnitsudbytte på $3.000/18.000 DK-kr til $4.000/24.000 DK-kr om året.

 

De siger de er totalt forsømt af staten - bortset fra dens politistyrke.

 

Opdyrkerne siger at naboer for egen vinding indgiver anonyme klager til myndighederne hvilket resulterer i et besøg fra de paramilitære gendarmer, konfiskering af afgrøden og måneder eller år i fængsel - medmindre bestikkelse kan udbetales. Nourredine Mediane, en lovgiver fra regionen, sagde at omkring 15.000 mennesker fra området i øjeblikket er anholdt og andre 30.000 er eftersøgt af myndighederne.

 

Krammende på hans bredskyggede stråhat, beskrev en dybt integreret landmand hvordan han fandt ud af han var eftersøgt af politiet, da han ville forny sit nationale id-kort i en nærliggende by. Siden da, har han ikke forladt sin landby på bjergside og er afhængig af familiemedlemmer til at hente forsyninger.

 

"Jeg er bange for selv det, at gå til lægen", sagde han og bad om, at hans navn ikke bruges af frygt for at blive anholdt. "Jeg har ikke engang det nationale identitetskort, og jeg sidder fast i landsbyen".

 

Trods frygt for at blive anholdt har mange lokale intet andet valg end at dyrke pot. Dalens stenede jord er dårlig, og den eneste afgrøde, der synes at trives, er marihuana, som var lovligt at dyrke under kongelig mandat i visse regioner i Rif indtil 1974, da regeringen vedtog et generelt forbud mod dyrkning og forbrug af alle former for narkotika.

 

Marihuana-forbudet blev vedtaget på det tidspunkt hvor Europæiske besøgende til de marihuana-dyrkende regioner lærte landmændene at fremstille hash til eksport, til at dække den stigende efterspørgsel på tværs af Middelhavet.

 

Forbuddet bragte også Marokko i overensstemmelse med 1961 FN-konventionen mod narkotika, som de havde indgået i.

 

Den sikkerheds-centrerede tilgang til problemet har slået fejl, argumenterede Mehdi Bensaid, en lovgiver ved oppositions Parti for Autenticitet og Modernitet, der blev grundlagt af en tæt tilknytning til kongen. Partiets lovforslag ville holde pot-forbrug - udbredt blandt unge marokkanere i dele af landet - ulovligt, men legalisere produktion.

 

I henhold til lovgivningen, ville hele afgrøden gå til et statsligt organ, der ville bruge den til at producere nye cannabis-baserede medicin, der er blevet udviklet til at hjælpe kræft og dissemineret sklerose-patienter, og i sidste ende desuden til industriel brug, såsom tekstiler, papir og fiberplader. Under FN-narkotikakonventioner kan marihuana lovligt dyrkes til industriel og medicinsk anvendelse. Fabrikker vil blive oprettet i regionen til at behandle planten og skabe arbejdspladser. Den statsdrevne industri ville forhindre cannabis i at blive forarbejdet til hash og gå til smuglerne.

 

Bensaid tilføjede, at han allerede er blevet kontaktet af europæiske og amerikanske farmaceutiske virksomheder, der er interesserede i at investere i joint-venture, hvis loven vedtages. Det er dog ikke klart om der er tilstrækkelig nok efterspørgsel til medicinske formål til at opfylde det store udbud, der kommer fra Marokkos marker. Og FN-konventionerne ville forhindre den stats-sanktionerede afgrøde, at kunne sælges i udlandet til rekreative formål.

 

Alligevel ser Bensaid legalisering som en potentiel økonomisk frelser.

 

"Hvis Marokko har en afgrøde, der kunne producere disse lægemidler, der i dag kunne sælges i USA, Canada og Frankrig, er det en beskæftigelsesmulighed for borgere, der lever i en elendig situation," fortalte Bensaid The Associated Press.

 

"Det er en win-win, for staten, fordi der er skat, og for borgerne, fordi de er i en ulovlig situation, og for de syge, som får deres medicin."

 

Bensaid's parti bakkes op i sin indsats fra Marokkos ældste politiske parti, Istiqlal eller Uafhængighedspartiet. De to har fremlagt et lovforslag til både den øvre og nedre Houses of Parliament. Det er imidlertid uklart, om udkastet er planlagt til drøftelse, når parlamentet genåbner igen i denne måned.

 

Lovene har modtaget noget højt profileret opbakning, herunder Sundhedsministeriet og Videregående uddannelse, der har støttet tanken om at bruge marihuana til videnskabelig forskning.

 

Imidlertid har den Islamistisk-ledet regering og det magtfulde palads forholdt sig tavs, med få ønsker om at bryde et dybt rodfæstet tabu mod ulovlige stoffer. Selvom det ikke specifikt er forbudt i Islam, er marihuana-virkninger sammenlignet af de fleste imamer med alkohol, som er forbudt af religionen.

 

Mustapha El Khalfi, Marokkos regerings-talsmand og Kommunikations-minister og tidligere Chef-redaktør for avisen "Attajdid" med en generelt muslimsk konservativ holdning, nægtede at diskutere lovforslaget, og peger kun på regeringens bestræbelser på at bekæmpe narkosmugling og reducere mængden af jord under dyrkning.

 

Medlemmer af det Islamistiske Parti for Retfærdighed og Udvikling har beskyldt dem bag loven for, at de blot ønsker at øge deres status i Rif Dal-regionen forud for vigtige lokalvalg næste år.

 

"Disse mennesker forsøger ikke bare at få stemmer fra de fattige bønder i disse regioner, men er også på udkig efter sympati og penge fra narkobaroner forud for valgene i 2015," sagde Abdelaziz Aftati, et ledende medlem af det Islamistiske parti.

 

Avlerne selv, udtrykker mistanke om at planerne er brygget sammen af politikerne i Rabat. Landmænd er bekymrede for at en legalisering vil betyde et fald i den allerede lave pris for deres afgrøder og konkurrence fra velhavende godser med store jordbesiddelser og den nyeste landbrugsteknologi.

 

"Hvis legalisering skete for alle i Marokko, kunne vi aldrig konkurrere med de andre landmænd, der har masser af jord og prisen på cannabis ville ikke være anderledes end den for gulerødder - vi ville ikke tjene noget," sagde den lokale aktivist Mohammed Benabdallah.

 

Mere end nogen anden region i Marokko, har de vilde Rif-bjerge set lidt til offentlige investeringer, i stor grad på grund af en historie om oprør og selve marihuana-dyrkningen.

 

De lokale er oftest Berbere, Nordafrika's oprindelige befolkningsgruppe, snarere end Arabere. I 1920'erne frasagde regionen sig det Spanske styre og erklærede en uafhængig republik, der blev kuet efter flere års angreb fra franske og spanske soldater.

 

Rif gjorde oprør igen i 1958, kort efter Marokkos uafhængighed. I kølvandet blev det overladt fattig og uudviklet med dårlige veje og få skoler og hospitaler. De lokale siger, at politiet ikke tør at ødelægge alle marihuana-markerne af frygt for at fremprovokere endnu en opstand.

 

Så i stedet forbliver økonomien fast forankret til marihuana. Hvert år med tilgangen i de kolde efterårs-måneder, tager landsbyboere deres tørrede bundter af kif, placere dem over finmasket stof og slår dem rytmisk med pinde til at udtrække et pulver, som derefter rulles ind til mursten af hash. Pot er stadig røget af den ældre generation i langstilkede rør kaldet "sebsis".

 

I november, vil de stejle mure af denne dal genlyde med lyden af bankesignaler. "Det er en glædens musik, "sagde Benabdallah", en festival for hash".

 

Regeringen har gentagne gange forsøgt at overtale landmændene til at dyrke andre afgrøder, men indsatsen har fejlet. I 2010 var de fleste alternative afgrøde-programmer suspenderet.

 

Mens han går langs terrasser af stenet jord, fortalte 63-årige Mohammed Fathi at han forsøgte at dyrke andre afgrøder, ikke mindst for at afværge 32 politi-klager mod ham. Han var en del af et kooperativ, der dyrkede oliven, figner og mandler, men det mislykkedes på grund af manglende regn - og han vendte tilbage til pot-dyrkning.

 

"Marihuana", som han sagde, "modstår den tørke, der dræber andre planter".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Hashish" (2002)

 

Sådan fremstilles hash i Marokko og viser livet og kulturen bag

2005 - Dyrkning af Cannabis sativa L. i det nordlige Marokko.

 

Feltstudier på dyrkning af cannabis har givet socioøkonomiske data vedrørende bl.a. produktion, udbytte og indkomst. Men kun laboratorieanalyser af cannabisplanter kan give oplysninger om deres kemiske sammensætning og niveauet for deres psykoaktive bestanddele, således at de kan klassificeres som et lægemiddel/stof type eller en fiber type.

 

Den foreliggende undersøgelse, som dækker cannabis i sin friske, tørrede og som pulverform, trak på friske prøver, opnået på den dag de blev høstet eller umiddelbart efter fremstilling; det blev gjort med henblik på at forhindre enhver ændring i A-9-tetrahydrocannabinol (THCA: 22H30O4) forårsaget af oxidationen, der finder sted som produktet aldre/ældes. Formålet med denne undersøgelse er at bestemme THC niveau i 245 prøver taget fra 30 cannabis plots i tre provinser i det nordlige Marokko: Al Hoceima og Chefchaouen, hvor dyrkning af cannabis har en lang tradition, og Larache, hvor dyrkning af cannabis er begyndt for nylig.

 

Kvalitativ analyse ved hjælp af højtydende væskekromatografi med diodeprøve-detektion afslørede tilstedeværelsen af både syren og decarboxylerede form af de vigtigste cannabinoider, cannabidiol (CBD: C21H30O2), THC og cannabinol (CBN) og gaskromatografi / massespektrometri blev anvendt til karakterisering af mindre cannibinoider. Kvantitativ analyse ved hjælp af gaschromatografi koblet med massespektrometri gjorde det muligt at bestemme det gennemsnitlige delta-9-THC-indhold af cannabis i frisk form, (0,5 procent), dens tørre form (2,21 procent) og dets pulverform (8,3 pct ).

 

Resultaterne viser, at de traditionelle områder med dyrkning af cannabis - Al Hoceima og Chefchaouen - producerer cannabis med et højere delta-9-THC-indhold end Larache regionen. Endvidere fastslår den foreliggende undersøgelse, at han-planter, ofte betragtes mangelfuld i delta-9-THC indhold af samme størrelsesorden som dem, der er konstateret for hun-planter, både i bladene og i toppe.

 

 

? I cannabis-planten, forekommer THC hovedsagelig som tetra-hydro-cannabinolisk syre (THCA, 2-COOH-THC: 22H30O4), med ingen psykotrope effekter, men et væld af farmakologiske. Geranyl pyrofosfat og olivetol syre (C11H16O2) reagere, katalyseret af et enzym til at producere cannabigerolisk syre (CBGA: C22H32O4), som er cykliseret ved enzymet THC-syntase (cannabigerolat: C22H31O4-) til opnåelse THCA. Over tid ved lagring, eller når det opvarmes, decarboxyleres THCA [fjerner en carboxylgruppe og frigiver kuldioxid (CO2)], hvilket producerer THC: C21H30O2.

 

 

Cannabis planten: THCA, 2-COOH-THC: C22H30O4 → (lagring og opvarmning = decarboxylation → mennesker/dyr: THC (C21H30O2) - oxidationTHC-OH (C21H30O3) → oxidation/recarboxylering, en kemisk reaktion, hvor en carboxylsyre gruppe "igen, her også af/i mennersker/dyr", er indført i et substrat → *11-nor-9-carboxy-Delta (9)-THC/THC-COOH (-COOH: C21H28O4)

 

THCA: - - - C22H30O4 : 1-Hydroxy-6,6,9-trimethyl-3-pentyl-6a,7,8,10a-tetrahydro-6H-benzo[c]chromene-2-carboxylsyre

THC-COOH: C21H28O4 : 1-Hydroxy-6,6-dimethyl-3-pentyl-6a,7,8,10a-tetrahydro-6h-benzo[c]chromene-9-carboxylsyre

 

* Varme-eksponering af Cannabis sativa-uddrag påvirker den farmakokinetiske og metaboliske profil hos raske mandlige forsøgspersoner.

 

Den stærkeste psykoaktive bestanddel af Cannabis sativa L. er Δ (9) -tetrahydrocannabinol (THC). Cannabidiol (CBD), en anden vigtig bestanddel, er i stand til at modulere den særskilte uønskede psykotropiske virkning af THC. I naturlige planteekstrakter af C. sativa vises store mængder af THC og CBD i form af THCA-A (THC-syre-A: C22H30O4) og CBDA (cannabidiolisk syre: C22H30O4), som kan omdannes til THC og CBD: C21H30O2 ved opvarmning.

 

Tidligere rapporter om medicinsk anvendelse af cannabis eller cannabis-præparater med højere CBD/THC-forhold og indtaget i sin naturlige, uopvarmet form, har vist, at farmakologiske virkninger ofte var ledsaget med lavere bivirkninger (eufori etc).

 

Derfor blev farmakokinetik og metaboliske profiler i den foreliggende undersøgelse, af to forskellige C. Sativa ekstrakter (opvarmede og uopvarmede) med et CBD/THC forhold > 1 sammenlignet med syntetisk THC (dronabinol: C21H30O2) i en undersøgelse med 9 raske mandlige frivillige.

 

Farmakokinetikken for cannabinoiderne var meget variabel. Det metaboliske mønster var signifikant forskellig efter administration af de forskellige former: den opvarmede ekstrakt viste en lavere median THC plasma AUC (24 timer) end den uopvarmede ekstrakt af 2,84 vs. 6,59 pmol h/mL.

 

Den senere var lidt højere end den/det af dronabinol (4,58 pmol h/mL). På den anden side, var median-summen af metabolitterne/stofskifte-produkterne (THC, 11-OH-THC, THC-COOH, CBN) plasma AUC (24 timer) højere for den opvarmede end for uopvarmede ekstrakt (hvilket, set herfra også kan være en farmakologisk berigelse).

 

* Behandling af Tourettes syndrom med Delta 9-tetrahydrocannabinol (THC): et randomiseret crossover forsøg

 

Anekdotiske beretninger i Tourettes syndrom (TS) har foreslået, at marihuana (cannabis sativa) og delta-9-tetrahydrocannabinol (Delta (9) -THC), den større psykoaktive ingrediens i marihuana, reducerer tics og tilhørende adfærdsforstyrrelser. Vi udførte en randomiseret dobbeltblindt placebokontrolleret enkelt-dosis crossover-forsøg med Delta (9)-THC (5,0, 7,5 eller 10,0 mg) i 12 voksne TS-patienter... Ved hjælp af TSSL, blev patienterne også bedømt for sværhedsgraden af ​​associerede adfærdsmæssige forstyrrelser. Kliniske ændringer blev korreleret til maksimale plasmaniveauer af THC og dets metabolitter 11-hydroxy-Delta (9) tetrahydrocannabinol (11-OH-THC) og 11-nor-Delta (9) tetrahydrocannabinol-9-carboxylsyre (THC-COOH ). Ved brug af TSSL (Tourette's syndrome Symptom List), var der en signifikant forbedring af tics (p = 0,015) og obsessiv-kompulsiv adfærd (OCB) (p=0,041) efter behandling med Delta (9) -THC sammenlignet med placebo....Der forekom ingen alvorlige bivirkninger. Fem patienter oplevede milde, forbigående bivirkninger. Der var en signifikant korrelation mellem tic-forbedring og maksimum 11-OH-THC plasmakoncentration. Resultaterne fra denne pilotundersøgelse tyder på, at en enkelt dosis behandling med Delta (9) -THC er effektivt og sikkert til behandling af tics og OCB i TS. Det kan overvejes, at de kliniske virkninger kan være forårsaget af 11-OH-THC. En mere langsigtet undersøgelse er påkrævet for at bekræfte disse resultater. - Pharmacopsychiatry. 2002

 

 

THC (C21H30O2) - oxidation → * THC-OH/11-OH-THC (C21H30O3) → oxidation/recarboxylering → 11-nor-9-carboxy-Delta (9)-THC/THC-COOH (-COOH: C21H28O4)

 

Mediane CBD-plasma AUC (24 timer) var næsten 2-fold højere for uopvarmede end for den opvarmede ekstrakt. Disse resultater viser, at anvendelsen af uopvarmede ekstrakter kan føre til en fordelagtig ændring i metabolisk mønster og eventuelt bedre tolerabilitet

 

* Virkningen af ​​oralt og rektalt administreret delta 9-tetrahydrocannabinol på spasticitet: en pilotundersøgelse med 2 patienter.

 

Flerer doser af delta 9-tetrahydrocannabinol (THC) kapsler (Marinol) og THC hemisuccinat stikpiller blev administreret med 24 timers mellemrum til 2 patienter med organisk forårsaget spasticitet. Efter orale doser på 10-15 mg THC, blev maksimale plasmaniveauer på 2,1 til 16,9 ng/ml THC og 74,5 til 244,0 ng/ml 11-nor-9-carboxy-delta 9-tetrahydrocannabinol (THC-COOH, C21H28O4 større THC metabolit) målt ved GC/MS inden for 1-8 timer og 2-8 timer hhv. Efter rektale doser på 2,5-5 mg THC, blev maksimale plasmaniveauer på 1,1 til 4,1 ng/ml THC og 6,1 til 42,0 ng/ml THC-COOH målt inden 2-8 timer og 1-8 timer. Biotilgængeligheden resulterende fra den orale formulering var 45-53% i forhold til rektal administrationsvej, på grund af en lavere absorption og højere first-pass metabolisme. Effekten af ​​THC på spasticitet, stivhed og smerte blev vurderet ved objektive neurologiske tests (Ashworth skala, gang-evne) og patient selv-vurderings protokoller. Oral og rektal THC reducerede ved en fremskreden sygdoms-spasticitet, stivhed og smerte, hvilket resulterer i forbedret aktiv og passiv mobilitet. Den relative effektivitet af den orale vs. rektale formulering var 25-50%. Fysiologiske og psykologiske parametre blev anvendt til at overvåge psykotrope og somatiske bivirkninger af THC. Ingen forskelle i koncentrations evne, humør, og funktion af ​​det kardiovaskulære system kunne iagttages efter administration af THC.

 

 

PS - I relation:

 

Søndag 20. juli 2014 underskrev Illinois Guvernør Pat Quinn (D) Senat Lov 2636, som tilføjer kramper, herunder epilepsi, til listen over kvalificerende betingelser i henhold til Illinois Medicinske Cannabis Pilot Program og giver på afgørende måde patienter under 18 år med disse betingelser lov til at få adgang til medicinen. Lovforslaget vil også give Illinois Afdeling for Offentlige Sundhed tilladelse til at tilføje andre kvalificerende betingelser for mindreårige som en del af deres lovgivningsmæssige proces.

 

Den nye lov vil træde i kraft den 1. januar 2015 på hvilket tidspunkt DPH vil forelægge yderligere regler for formelt fastsætter af de mekanisme for forældre der vil søge om at blive hjælpere for deres børn og til at registrere de børn som patienter under MCPP.

 

Vores oprigtige tak til Guvernør Quinn for at underskrive dette vigtige lovforslag i lovgivningen samt Stats Senator Iris Martinez (D-Chicago) og Stats-repræsentant Lou Lang (D-Skokie) for at sponsorere lovforslaget i Generalforsamlingen!

 

 

Illinois Senatets GOP undersøgelse om Cannabis

 

Illinois Stats Senator Republikanske partimøde har udsendt en kortfattet online-undersøgelse på deres webside for at stille spørgsmål om holdninger til cannabis-politik. Venligst udfyld undersøgelsen i dag for at hjælpe med fortælle vores lovgivere, at du støtter afslutning af cannabis-forbud og at voksne får mulighed for ansvarligt at bruge denne plante en gang mere! Det tager kun et par minutter, og de eneste obligatoriske felter er navn og email-adresse.

 

Med venlig hilsen

 

Illinois NORML

 

 

 

Guvernør Quinn underskriver lovforslag der legaliserer medicinsk marihuana

 

Illinois er nu den enogtyvende stat til at legalisere medicinsk marihuana. Guvernør Pat Quinn underskrev lovgivning på University of Chicago. Det fireårige forsøgs-program vil være det strengeste i landet. Ifølge den nye lov kan en patient ikke ordineres mere end 2,5 ounces (70,9 gram) marihuana over to uger.

 

Den ordinerende læge skal have en forudgående løbende samarbejde med patienten, og lægen skal finde, at patienten har en af ​​et par dusin kroniske sygdomme som kræft, AIDS eller dissemineret sklerose MS). Patienterne vil have lov til at købe marihuana fra en af ​​60 dispenserings-centre i hele staten, og vil ikke få lov til lovligt at dyrke deres egen.

 

 

Udgivet den 2. august 2013

Stamme Jægerne's Marokko Ketama Expedition

Rejs med Stamme-Jægerne fra Holland overland og nærm dig stille og roligt Ketama i Marokko. Oplev et kulturskift og et udsyn af marihuana-planter som var det vin-marker i Frankrig strække sig så langt øjet rækker. Her er planterne dyrket med importerede planter fra Pakistan [tetrahydrocannabivarin (THCV (C19H26O2; n4) - ↑ 53.7% i Indica-planten i Indien, Nepal, Thailand, Afghanistan, Pakistan, Kina og Sydafrika]. De venlige bønder viser holdet hvordan hashen, som hollandske cannabis coffee shops i årevis er glædet af, bliver fremstillet. Du kommer med op i 2400 meters højde i Rif-bjergene til lyden af hanegal og fornemmelsen af en let brise til synet af den fineste lyse pollen, afbanket fra de pakistanske planter, indeholdende et væld af famakologiske egenskaber. Du får også fortalt lidt om den Marokkanske historie understøttet af pip-pop-musik, som desværre ikke retfærdiggør produktet, men en interessant og seværdig film, set fra en europæisk synsvinkel.

 

Udgivet den 24. oktober 2012

Cannabis forbedrer nattesyn: et sagsstudie af mørk adaptometri og skotopisk følsomhed i kif-rygere fra Rif-bjergene i det nordlige Marokko. - Russo EB, et al, J Ethnopharmacol. 2004 Jul;93(1):99-104.

 

 

 

Tidligere rapporter har dokumenteret en forbedring af nattesyn blandt jamaicanske fiskere efter indtagelse af en rå tinktur af cannabisblade, mens to medlemmer af denne gruppe bemærkede, at marokkanske fiskere og bjerg-beboere observere en sammenlignelig forbedring efter rygning af kif, en sigtet Cannabis sativa blandet med tobak (Nicotiana rustica).

 

Felt-test af nattesyn er blevet muligt med en bærbar enhed, LKC Technologies skotopiske Følsomheds-Tester-1 (SST-1). Dette studie undersøger resultaterne af dobbelt-blindet gradueret THC-administration 0-20 mg (som Marinol) versus placebo i en person om foranstaltninger af mørke-adaptometri og skotopisk følsomhed.

 

Analoge/lignende feltundersøgelser blev udført i Marokko med SST-1 i tre personer før og efter rygning af kif.

 

I begge test-situationer blev forbedringer i nattesyn-målinger bemærket efter THC eller cannabis. Det menes, at denne virkning er dosisafhængig og cannabinoid-medieret på nethinde niveau. Yderligere testning kan vurdere mulig klinisk anvendelse af disse resultater i retinitis pigmentosa eller andre betingelser.

 

* Retinitis pigmentosa er en fællesbetegnelse for en række arvelige sygdomme i øjets nethinde, som har det til fælles, at nethindens foto-receptorer langsomt går til grunde på grund af en eller flere genetiske defekter i cellernes stofskifte. De første symptomer er natteblindhed.

 

 

  • Cannabinoid-receptor 1 blokade beskytter humane retinale pigment-epitelceller fra oxidativ skade

Yan Wei, et al, Mol Vis. 2013; 19: 357–366.

 

Baggrund

Fordi oxidativ stress antages at være en central mekanisme i den patologiske proces af aldersrelateret makular-degeneration (AMD), har et stigende antal undersøgelser fokuseret på at opdage nye veje og behandlinger, for at reducere oxidative skader. Vores arbejde undersøger den potentielle rolle af cannabinoid-receptor 1 (CB1) i oxidativt stress af primære humane nethinde-pigment-epitel-celler (RPE), en cellulær model af AMD.

 

Resultater

Vi viste, at humane RPE-celler udtrykker CB1-receptoren. Desuden opregulerer oxidativ stress ekspressionen af CB1-receptoren. Sletning af CB1-receptoren eller behandling med CB1-receptor-antagonist rimonabant (SR141716) reddede RPE-celler fra hydrogen-peroxid-(brintoverilte; en stærk oxidant)-induceret oxidativ beskadigelse. Rimonabant forbehandling reducerede effektivt apoptose af RPE-celler, hæmmede frembringelsen af intracellulære reaktive oxygenarter og forhøjet aktivitet af superoxid-dismutase. Desuden styrkede rimonabant betydeligt den oxidative stress-inducerede aktivering af PI3K/Akt-signalvejen.

 

Konklusioner

Resultaterne viser udtrykket og reguleringen af CB1-receptorer i humane RPE-celler. Hæmning af CB1-receptoren kan være en effektiv terapeutisk strategi til AMD ved nedregulering af oxidativ-stress-signalering og lette PI3K/Akt aktivering.

 

- Department of Ophthalmology, Xinhua Hospital, Shanghai Jiao Tong University School of Medicine, Shanghai, People's Republic of China

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OBS: Som forklaret (4:30), frembringer Paracetamol (ATC kode: N02BE01) også kendt som acetaminofen (handelsnavne: Panodil, Pamol og Pinex) et meget udbredt smertestillende og febernedsættende håndkøbslægemiddel, reaktive oxygenarter (ROS) og frie radikaler, men aktiverer også/derfor endocannabinoider, som virker/opfattes smertestillende og febernedsættende.

 

* Paracetamol (ATC kode: N02BE01; (handelsnavne: Panodil, Pamol og Pinex) udleveret i Danmark og øvet klinisk respons-effekt via CB1 og CB2-receptore, som såvel aktiveres/inaktivers af plante-cannabinoider.

 

N02BE01 forbrugt i Danmark fra 2006 - 2015 ------ Pr år

Antal personer 0 → 80+ ------------ 9.220.945 ----------- 922.094

Solgt mængde DDD ------------ 2.515.160.621 ------ 251.516.062

Omsætning kr. ------------------ 6.797.733.324 ------ 679.773.332

Udbetalt regionalt tilskud kr. --- 760.461.000 ------- 76.046.100

 

* Antal personer 0 → 4 ----------------- 58.671 -------------- 5.867

 

* Beregnet ud fra 100% personhenførbar andel af salget i primærsektor. Dog er udbetalt regionalt tilskud beregnet ud fra angivet %-del som er personhenførbar, idet paracetamol også sælges i håndkøb hos bageren, supermarkeder og tankstationer etc., som ikke tilbyder patienten udbetalt regionalt tilskud ved køb inden indtagelser og tilstødende ROS-aktivering.

 

  • Omdannelse af acetaminofen til den bioaktive N-acyl-fenol-amin AM404 via fedtsyre-amid hydrolase-afhængig arakidonsyre-konjugation i nervesystemet. - Högestätt ED, et al, J Biol Chem. 2005 Sep 9;280(36):31405-12

 

Acetaminofen (paracetamol; handelsnavne: Panodil, Pamol og Pinex) er et populært indenlandske analgetisk (smertestillende) og antipyretisk (feber-nedsættende) middel med en svag antiinflammatorisk virkning og en lav forekomst af bivirkninger i sammenligning med aspirin og andre ikke-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID).

 

Her viser vi, at acetaminofen, efter af-acetylering til dets primære amin [organiske stoffer der indeholder både aminogrupper og carboxylsyre-grupper kaldes aminosyrer], er konjugeret med arakidonsyre (AA:C20H32O2; 20:4,n6) i hjernen og rygmarven for at danne den potente TRPV1-agonist N-arakidonoyl-fenol-amin (AM404; C26H37NO2; 20:4,n6). Denne konjugering/bøjning er fraværende hos mus, der mangler enzymet fedtsyre-amid hydrolase (FAAH; nedbryder anandamid; AEA: C22H37NO2; 20:4,n6). AM404 hæmmer også oprenset cyclooxygenase (COX)-1 og COX-2 og prostaglandin-syntese i lipopolysackarid-stimuleret RAW264.7 makrofager.

 

Denne hidtil ukendte metabolit af acetaminofen virker også på det endogene cannabinoid-system, som sammen med TRPV1 og COX, er til stede i smerte og varme-regulerende veje.

 

Disse fund identificerer fedtsyre-konjugation som en ny vej for lægemiddel-metabolisme og tilvejebringer en molekylær mekanisme for forekomsten af den analgetiske N-acylfenolamin AM404 i nervesystemet efter behandling med acetaminofen.

 

- Division of Clinical Chemistry and Pharmacology, Department of Laboratory Medicine, Lund University, SE-221 85 Lund, Sweden.

 

* Paracetamol-forgiftning er forårsaget af overdreven brug eller overdosering af medicinen paracetamol (acetaminofen). De fleste mennesker med paracetamol-forgiftning har ingen symptomer i de første 24 timer efter overdosis. Andre kan i begyndelsen opleve uspecifikke klager såsom vage mavesmerter og kvalme. Med tiden kan tegn på leverskade udvikle sig; disse omfatter lavt blodsukker, lavt pH i blodet, let til blødning, og hepatisk encefalopati. Nogle vil gå over, selvom ubehandlede tilfælde kan resultere i dødsfald. I USA og Storbritannien er det den mest almindelige årsag til akut leversvigt. Paracetamol-forgiftning er en af de mest almindelige årsager til forgiftning på verdensplan.

 

Skader på lever, eller hepaforgiftning, resulterer ikke fra selve paracetamol, men fra en af dets metabolitter, N-acetyl-p-benzoquinon-imin (NAPQI). NAPQI sænker leverens naturlige antioxidant glutathion og skader konsekvent celler i leveren, som fører til leversvigt. Risikofaktorer for forgiftning omfatter overdreven langvarig alkoholindtagelse, fastende, anorexia nervosa, og anvendelsen af visse lægemidler, såsom isoniazid (ATC: J04AC01), et antibiotikum anvendt som et første-linje middel til forebyggelse og behandling af både latent og aktiv tuberkulose.

 

Isoniazid (ATC: J04AC01), et antibiotikum, forbrugt i Danmark 1999-2015

 

J04AC01 forbrugt i Danmark fra 1999-2015 -- Pr år

Antal personer 0 → 80+ ------------ 3.694------ 217 (61 i 2015)

 

* Beregnet som 100% personhenførbart forbrug

 

CB1-antagonist

* Vi viste, at humane RPE-celler udtrykker CB1-receptoren. Desuden opregulerer oxidativ stress ekspressionen af CB1-receptoren. Sletning af CB1-receptoren eller behandling med CB1-receptor-antagonist reddede RPE-celler fra hydrogen-peroxid-(brintoverilte; en stærk oxidant)-induceret oxidativ beskadigelse. CB1-receptor-antagonist forbehandling reducerede effektivt apoptose af RPE-celler, hæmmede frembringelsen af intracellulære reaktive oxygenarter og forhøjet aktivitet af superoxid-dismutase (SOD). Desuden styrkede CB1-receptor-antagonisten betydeligt den oxidative stress-inducerede aktivering af PI3K/Akt-signalvejen.

 

 

BAGGRUND OG FORMÅL

Tidligere resultater har vist, at en cannabinoid, såsom Δ9-THCV (C19H26O2; n4), som har antioxidant-egenskaber og evnen til at aktivere CB2-receptorer, men at blokere CB1, kunne være en lovende terapi til at lindre symptomerne og forsinke neurodegeneration i Parkinsons sygdom (PD). ....

 

KONKLUSIONER OG KONSEKVENSER

Givet sin antioxidant-egenskaber og dets evne til at aktivere CB2, men til at blokere CB1-receptorer, har Δ9 -THCV en lovende farmakologisk profil for at forsinke sygdoms-progression i PD og også til lindring parkinson-symptomer.

 

- Departamento de Bioquímica y Biología Molecular, Instituto Universitario de Investigación en Neuroquímica, Facultad de Medicina, Universidad Complutense, Madrid, Spain

 

  • 2014 - Plante-cannabinoid, Δ9-tetrahydrocannabivarin kan handle gennem 5-HT1A-receptorer til at producere anti-psykotiske virkninger. - Br J Pharmacol. 2014 November 3.

 

School of Medical Sciences, Institut for Medicinsk Videnskab, University of Aberdeen, Foresterhill, Aberdeen, AB25 2ZD, Skotland.

 

BAGGRUND OG FORMÅL: For at løse spørgsmålene om, hvorvidt Δ9-tetrahydrocannabivarin (THCV: C19H26O2; n4) kan (a) øge aktiveringen af 5-HT1A receptorer in vitro og (b) fremkalde nogen synlige 5-HT1A receptor-medierede anti-psykotiske virkninger in vivo.

 

VIGTIGE RESULTATER: Vi fandt, ... I phencyclidin-behandlede rotter THCV, ligesom clozapin, [ATC-kode N05AH02; solgt mængde 5.788.000 DDD til svarende til 16.365 personer fra 10 til 80+ fra 2009-2013 i Danmark] (a) reducerede stereotyp adfærd, (b) nedsat tid tilbragt immobile i tvungen svømmetest, og (c) normaliseret hyperlocomotor aktivitet, social adfærd og kognitiv præstation. Nogle af disse effekter blev modvirket af 5-HT1A-receptor-antagonist, WAY100635, eller kunne produceres af CB1 antagonist, AM251.

 

KONKLUSION OG KONSEKVENSER: Vores resultater tyder på, at THCV kan forbedre 5-HT1A receptor-aktivering, og at nogle af dens tilsyneladende anti-psykotiske virkninger kan afhænge af denne forøgelse. Vi konkluderer, at THCV har terapeutisk potentiale til bedring af nogle af de negative, kognitive og positive symptomer på skizofreni.

 

----- -----

 

 

Den mangfoldige CB1 og CB2 receptor farmakologi fra/af tre plante-cannabinoider: Delta9-tetrahydrocannabinol, (THC: C21H30O2) cannabidiol (CBD: C21H30O2), og Delta9-tetrahydrocannabivarin (THCV: C19H26O2; n4).

 

Planter med forhøjede niveauer af propyl-cannabinoider (inklusive THCV) er blevet fundet i populationer af Cannabis sativa L. ssp. indica (= Cannabis indica Lam.) fra Sydafrika, Nigeria, Afghanistan, Indien, Pakistan, Nepal, Kina og Thailand. THCV niveauer op til 53,7% af de samlede cannabinoider er blevet rapporteret. THCV er en cannabinoid-receptor type 1-antagonist og cannabinoid receptor type 2 partiel agonist. Er også fundet at udøve potentielt nyttige handlinger i behandling af epilepsi og fedme, samt som nævnt at have anti-psykotiske effekter og har terapeutisk potentiale til bedring af nogle af de negative, kognitive og positive symptomer på skizofreni. (Pakistan)

____________________________________________________________________________________________________________________________

Copyright © All Rights Reserved