Afrika

Cannabinoide Information

* Google translate: EnglishChoose Your language, please

 

 

En borgers fortælling om nyheder omhandlende cannabinoiderne i Afrika.

 

NTV undersøger Malawi marihuanafarme

 

John Allan Namu krydser grænsen til Tanzania i den bakkede nordlige del af sø-nationen Malawi. Dette NTV undersøgelses-hold skalerede fjerntliggende og skovklædte karunga bakker, hvor det blev fastslået, at marihuanafarme trives næsten med den samme sindsro som te-plantager.

 

Uploadet den 9. September 2010

Malawi Marihuana: Malawi Guld

 

I en af de største dyrkningsområder af marihuana i Afrika, bevæger NTV sig her ind i området for at se hvilken cannabis der dyrkes, og rapportere tilbage i denne lokale dokumentar. Cannabis er kendt som Chamba, Chiamba, Ganja, Dagga og Cannabis i Malawi.

 

Udgivet den 18. Juli 2013

 

 

* Klima-afgang: Når koldeste år er varmere end det varmeste år dateret (her inden for de sidste 150 år). "Det er det øjeblik, hvor den gennemsnitlige temperatur, enten ved et bestemt sted eller i hele verden, er blevet så påvirket af klimaforandringerne, at det tidligere klima er tilbagelagt og forsvundet. Det er en slags vendepunkt.

 

Inden for 35 år vil selv de laveste månedlige dyk i temperaturerne være varmere end vi har oplevet i de sidste 150 år, ifølge en ny og massiv analyse af alle klimamodeller. Troperne vil være den første til at overskride grænserne for historiske ekstremer og opleve uformindsket hedebølge, der truer den biologiske mangfoldighed og stærkt befolkede lande med færrest ressourcer til at tilpasse sig.

 

"Resultaterne chokerede os. Uanset scenariet vil ændringer komme snart, "siger ledende forfatter Mora. "Inden for min generation, uanset klima vi var vant til, vil det være en saga blot."

 

Forskerne beregnede indeks for yderligere variabler, herunder fordampning, nedbør og havenes overflade-temperatur og pH. Når man ser på havoverfladens pH, indikerer indekset, at vi overgik grænserne for historiske yderpunkter i 2008. Dette er i overensstemmelse med andre nylige undersøgelser, og kan forklares ved det faktum, at havets pH har en smal vidde af historiske foranderlighed og fordi havet har absorberet en betydelig del af menneske-forårsaget CO2-udslip.

 

Undersøgelsen fandt, at den overordnede globale effekt af ​​klimaændringer på biodiversiteten vil forekomme ikke blot som et resultat af de største absolutte ændringer på polerne, men også , måske mere presserende, fra små, ​​men hurtige ændringer i troperne.

 

Tropiske arter er uvant til klimavariationer og er derfor mere sårbare over for relativt små ændringer. Troperne holder verdens største mangfoldighed af marine og terrestriske arter og vil opleve hidtil usete klimaer omkring 10 år tidligere end andre steder på Jorden.

 

I overvejende udviklingslande, lever over en milliard mennesker under et optimistisk scenario, og fem milliarder under et business-as-usual-scenarie, i områder, der vil opleve ekstreme klimaer før 2050. Dette giver anledning til bekymring for ændringer i udbud af mad og vand, sundhed, større spredning af smitsomme sygdomme, varmestress, konflikter og udfordringer for økonomier.

 

Malawisøen er hjemsted for omkring 450 arter af tropiske ferskvandsfisk

 

"Vores resultater tyder på, at lande, der først bliver påvirket af hidtil usete klimaer, er dem med den mindste kapacitet til at reagere," siger medforfatter Ryan Longman.

 

"Ironisk nok, det er de lande, der er mindst ansvarlige for klimaændringerne i første omgang."

 

Undersøgelsen foreslår, at ethvert fremskridt med/til at bremse de igangværende klimaændringer vil kræve en større indsats fra de udviklede lande til at reducere emissionerne, men også mere omfattende finansiering af social -og bevarelses-programmer i udviklingslandene for at minimere klimaændringerne. Jo længere vi venter, jo vanskeligere vil afhjælpning blive.

 

 

 

 

 

 

 

Iflg. Reuters juni 2006 erkender det lille og fattige afrikanske land Swaziland at krigen for udryddelse af marihuanaen er tabt.

 

 

Pigg’s Peak Swaziland (Reuters) – Efter timers klatring over et vildt og forreven bjergterræn, finder Swazilands narkotikapoliti omsider hvad de søgte efter: en hemmelig mark, stuvende fuld med noget af verdens stærkeste marihuana.

 

Højt værdsat for dets styrke verden rundt, ”Swazi Guld” opdyrkes i de nordlige bjergegne i dette lille afrikanske kongedømme, og derefter smuglet til naboen i Sydafrika og derfra videre til Europa og Nordamerika.

 

Politiet i det forarmede og udpinte Swaziland udtaler, at til trods for at hektar efter hektar af land med tårnhøje planter overhældes med et dødelig insektdræbende middel, er de ved at tabe kampen mod marihuanaen til de mange ekstremt fattige småbønder og landarbejdere, som er opsatte på at beholde deres mest lukrative afgrøde.

 

”Vi kan ikke vinde denne krig” siger chefen for kriminalpolitiet i den nordlige region i Hhohho, Ngwane Dlamini.

 

”Dette er kun en dråbe i havet – folk er fattige og de kan få mange flere penge for marihuanaen end for majs eller grønsager”, sige han samtidig med at han duftede til en seks fod høj plante i en improviseret anlagt mark nord for regionalhovedstaden Pigg's Peak.

 

En håndfuld narkotikabagmænd køber og sælger Swaziland's marijuana – verdens mest populære illegale narkotikum – men den største del dyrkes af landarbejdere og bønder som er desperate efter indtægt efter fire års tørke og en stor arbejdsløshed.

 

Ifølge Swaziland's Råd imod narkotika -og alkoholmisbrug, har 70% af småbønderne i Hhohho regionen, hvor det bjergrige terræn gør det svært at dyrke majs, gået over til marihuana – eller dagga, som det kaldes lokalt.

 

Verdens øverste politimyndighed, Interpol, siger at Sydafrika, deriblandt Swaziland, har potentialet til at blive storproducent af marihuana som f.eks. Marokko og har allerede sendt store mængder til vesten.

 

Overlevelse

Som tusinder af andre landarbejdere i Hhohho, som f.eks. kvinden der identificere sig som Khanyesile og som møjsommeligt tjener til livets ophold fra 30 slatne marihuanaplanter, gemt væk i en tyk underskov bag hendes skrøbelige skur.

 

“Min mand døde og jeg mistede mit arbejde på den lokale møbelfabrik – jeg behøvede penge til at brødføde mine fem børn og sende dem i skole”, siger hun gemt bag et blomstret hovedtørklæde.

 

Khanyesile, 45, har været fængslet og idømt en bøde for hendes dagga. Politiet har to gange sprøjtet og brændt hendes lille mark og en gang har lokale tyve stjålet alle planterne lige før de skulle høstes.

 

Men en uensartet indkomst fra at sælge blankpolerede sten til turister ved vejsiden er ikke nok til at brødføde hendes familie, og hun har ikke til hensigt at opgive hendes planter trods trusler om seks år i fængsel.

 

”Du kan ikke få penge for majs… og det er vanskeligt at dyrke, men en mand fra Sydafrika kommer hver måned for at købe min dagga”, siger hun til Reuters.

 

Khanyesile siger at de fleste af hendes naboer også dyrker marihuana og sammen deles om at oprette et hjem for at minimere risikoen for manden fra Sydafrika som ankommer efter at have krydset bjergene til fods.

 

”Jeg forstår ikke hvorfor politiet ønsker vi skal stoppe med at dyrke dagga – det er den eneste mulighed vi har for at få en indkomst”

 

Krokodillefyldte floder

 

Politiet siger at selvom landarbejdere som Khanyesile er uskadelige nok, bytter nogle af de større producenter dagga’en med illegale skydevåben fra Sydafrika og Mozambique, hvilket har foranledet en forøgelse af våbenrelateret kriminalitet i den søvnige nation.

 

Bevæbnet med et par angrebsrifler og mange liter insektdræbende middel, gennemsøger Dlamini's narkotikapoliti dagligt regionen for dagga beplantning i forsøg på at dæmme op for denne industri.

 

”Se de har efterladt nogle spor”, råber Dlamini til hans kolegaer mens de tramper igennem skoven, holdende et genkendeligt 5-spidset blad fra en marihuanaplante op.

 

Men han ved, at selv om de finder marken, at dette land på størrelse med New Jersey vrimler det med tusinder af de samme.

 

De større producenter trænger sig ind i landets fjerneste dale, i skjul dybt inde i skoven og på den anden side af krokodillefyldte floder for at undgå politiet.

 

”Det er alle steder. Ved ethvert vandløb eller flod er bredden fuld af dagga”, sagde Hoare,

Pyntet op i vandtætte overalls og med en spraypistol i sin hånd.

 

Swazi marijuana, hvilket har et ry for at være mere potent grundet jordbunds – og vejrforhold, indbringer et klækkeligt pristillæg.

 

På gaden i Johannesburg bliver 'Swazi Gold' solgt I 30 gram (1 once) ’bankies’ for 70 rand (USD 11/DK kr. 70) stykket, imens der i Amsterdams coffee shops – hvor rygning af marihuana er legalt – forlanges omkring 6 euro (USD 7,5/DK kr. 50) for et gram.

 

Khanyesile siger at hun får omkring 1000 rand (USD 154/DK kr. 935) for 2 kilogram (4.4 pund).

Politiet har ind til videre i år konfiskeret 285 kilogram marihuana og destrueret omtrent 500 acres (2.000.000 m2) en ubetydelig del af det totale, sagde Albert Mkhatshwa, leder for den nationale narkotikaenhed.

 

Småfisk-sælgeren smugler deres gods til fods imens de store fyrer finder myriader af veje til at snige deres gods igennem tolden. politiet stoppede for nyligt en gigantisk træfisk på vej til Italien med I hvert fald 30 kilogram af sammenpresset marihuana.

 

Men mange eksperter siger at politiet spilder deres tid, siden marihuanaen er indlejret i den Swazinesiske kultur, røget igennem århundreder af bønder og brugt som medicin af traditionelle healere.

 

Selv Inspektør Dlamini siger at borgmesteren fra hans hjemby ryger en dagga pibe et par gange om dagen som en almindelig anerkendt del i den Swazinesiske tradition.

 

Og nogle lokale sundhedsarbejdere argumentere for at marihuana kan hjælpe med at bekæmpe HIV/AIDS, hvilke berører omkring 40% af den voksne befolkning.

 

” Med hensyn til HIV, kan det sommetider forbedre immunsystemet” ," sagde Madzabudzabu Kunene som koordinerer Swazilands AIDS hjælpeorganisation i Hhohho. ”Det kan hjælpe med at frembringe appetit, det er bevist”.

 

Kilde: today.reuters.com/news/newsArticle.aspx?type=lifeAndLeisureNews&storyID=2005-06-13T121716Z_01_L2688232_RTRIDST_0_LIFESTYLE-SWAZILAND-MARIJUANA-DC.XML

 

 

 

Abstrakt

 

Cannabinoider har vist at have antioxidant egenskaber urelateret til NMDA-receptormodstand. Denne nyligt fundne egenskab gør cannabinoider brugbare i behandling og forebyggende behandling (profylakse) af en bred variation af oxyderingsassocierede sygdomme, så som iskæmi, alders-relaterede, betændelses-og autoimmune sygdomme.

 

Cannabinoiderne har vist at have særlig anvendelse som nervebeskytter (neurobeskytter) for eksempel ved at begrænse neurologisk nevebeskadigelse fremkommet efter iskæmisk skade, så som apopleksi (slagtilfælde) og traumer, eller i behandlingen af neurodegenerative sygdomme, så som Alzheimers, Parkinsons og HIV dementia.

 

Ikke-psykeaktive cannabinoider, så som Cannabidiol (CBD: C21H30O2), er i særdeleshed fordelagtig at bruge fordi de forhindrer toksitet som fremkommer ved psykoaktive cannabinoider ved høje doser nyttige i metoden af den indeværende opfindelse.

 

En særskilt beskrevet klasse af cannabinoider er nyttige som nervedegenerativ antioxidanter er formular (I) hvori R gruppe er uafhængig valgt fra gruppen bestående af H, CH3 (C2H3 - carbon-atom er bundet til tre hydrogen-atomer), og COCH3 (C2H3O - to carbon- og et oxygen-atom er bundet til tre hydrogen-atomer (acetyl-gruppe, en funktionel gruppe.

* 2015 - Cannabidiol øger overlevelsen og fremmer redning af kognitiv funktion i en murin model af cerebral malaria

 

Cerebral malaria (CM) er en alvorlig komplikation, der følger af Plasmodium falciparum infektion, der kan forårsage permanente neurologisk udfald (encephalopati).

 

? Personer med CM udviser ofte neurologiske symptomer, herunder unormal poseren, nystagmus, konjugat stirre parese (svigt af øjnene i at dreje i samme retning), opisthotonus, epileptiske krampeanfald eller koma. Mange cerebral malaria overlevende udvikler Epilepsi. Næsten en tredjedel af cerebral malaria overlevende udviklede epilepsi eller andre adfærdsforstyrrelser, viser nye forskningsresultater oplyst i Med India i 2010.

 

Cannabidiol (CBD: C21H30O2) er en ikke-psykotomimetisk forbindelse fra Cannabis sativa med neurobeskyttende egenskaber. I det foreliggende arbejde har vi vurderet virkningen af CBD i en murin model af CM. Hunmus blev inficeret med Plasmodium berghei ANKA (PbA) og behandlet med CBD (30 mg/kg/dag - 3 eller 7 dage ip) eller hjælpestof.

 

? P. berghei er en encellet parasit (protozo), der inficerer andre pattedyr end mennesker som findes i skovene i Centralafrika, hvor dens naturlige cykliske værter er krattet rotte (Grammomys surdaster ) og myggen (Anopheles dureni)

 

På/ved den 5. dag efter infektion (dpi), på toppen af sygdommen), blev dyrene behandlet med en enkelt eller gentagne doser af Artesunat (C19H28O8) et malariamiddel. Alle grupper blev testet for hukommelsessvækkelse (Novel Object Recognition eller Morris Water Maze) og angst-lignende adfærd (Åbent felt eller forhøjet plus labyrint test) i forskellige stadier af sygdommen (på toppen eller efter den fuldstændige frigørelse af sygdommen). Th1/Th2-cytokiner og neurotrofiner (hjerne-afledt neurotrofisk faktor (BDNF) og nervevækstfaktor (NGF)) blev målt i den præfrontale cortex og hippocampus fra eksperimentelle grupper.

 

PbA-inficerede mus viste hukommelsessvigt og udviste stigning i angst-lignende adfærd på 5dpi eller efter afslutningen/frigørelse af parasitæmien, effekter der forhindres ved CBD-behandling. På 5dpi, steg TNF-α og IL-6 i hippocampus, mens kun IL-6 steg i det præfrontale cortex. CBD behandling resulterede i en stigning i BDNF ekspression i hippocampus og reducerede niveauer af proinflammatoriske cytokiner i hippocampus (TNF-α) og præfrontale cortex (IL-6).

 

Vores resultater indikerer, at CBD udviser neurobeskyttende virkninger i CM-model og kan være anvendelige som en supplerende behandling for at forhindre neurologiske symptomer efter denne sygdom.

 

Institut for Biokemi og Immunologi, Biologisk Institut, samt Infektionssygdomme og Tropisk Medicin Graduerings Program, School of Medicine, Federal University of Minas Gerais, Belo Horizonte, MG, Brasilien; m.fl

 

Dette giver anledning til bekymring for ændringer i udbud af mad og vand, sundhed, større spredning af smitsomme sygdomme, varmestress, konflikter og udfordringer for økonomier

 

 

  • 2014 - Høj intensitet cannabis er forbundet med lavere plasma human immundefekt virus-1 RNA viral load blandt nyligt smittede mennesker, der bruger injektions narkotika.

 

INDLEDNING OG FORMÅL: Brugen af ​​cannabis er udbredt blandt mennesker, der lever med human immundefekt virus (HIV)/(der forårsager) erhvervet immundefekt syndrom (AIDS). Mens der er voksende prækliniske dokumentation for immunmodulerende og antivirale virkninger af cannabinoider, er deres mulige virkninger på hiv-parametre-sygdom hos mennesker stort set ukendte. Således har vi forsøgt at undersøge de mulige virkninger af cannabisbrug på plasma HIV-1 RNA virale belastninger (pVLs) blandt nylig serokonverterede ulovlige stofbrugere.

 

DESIGN OG METODER: Vi brugte data fra to forbundne langsgående kohorte-studier af mennesker, der bruger injektions narkotika. Ved brug af multivariable lineære blandede effekters modellering, analyserede vi forholdet mellem pVL og høj intensitet cannabisbrug blandt deltagere, der serokonverterede følgende rekruttering/tilgang/sygdom.

 

RESULTATER: Mellem maj 1996 og marts 2012, serokonverterede 88 personer efter tilgang og blev inkluderet i disse analyser. Median pVL i de første 365 dage blandt alle serokonvertanter var 4.66 log10 cmL-1. I en multivariable model, var mindst en gang dagligt cannabis-brug forbundet med 0,51 log10 cmL-1 lavere pVL (β = -0,51, standardafvigelse = 0,170, p-værdi = 0,003).

 

DISKUSSION OG KONKLUSIONER: I overensstemmelse med resultaterne fra de seneste in vitro og in vivo-undersøgelser, herunder et gennemført blandt lentivirale-inficerede primater, observerede vi en stærk sammenhæng mellem brug af cannabis og lavere pVL efter serokonversion blandt ulovlige stofbrugende deltagere. Vores resultater understøtter den videre undersøgelse af immunmodulerende eller antivirale virkninger af cannabinoider blandt personer, der lever med hiv/aids.

 

British Columbia Centre for Excellence in HIV/AIDS, St. Paul's Hospital, Vancouver, Canada; Division of AIDS, Department of Medicine, Faculty of Medicine, University of British Columbia, Vancouver, Canada

 

 

THC (C21H30O2) - oxidationTHC-OH (C21H30O3) oxidation → *11-nor-9-carboxy-Delta (9)-THC/THC-COOH (-COOH: C21H28O4) → immunmodulerende eller antivirale virkninger forbundet med lavere plasma human immundefekt virus-1 RNA viral load (HIV), der fører til AIDS, blandt nyligt smittede mennesker, der bruger injektions narkotika.

 

 

Guldminen af marihuana: Swaziland I/II

 

Tilsyneladende tager Swaziland deres nationale cannabis fordømt alvorligt. På trods af landets lille størrelse, kan det prale af at have dedikeret mere jord til at dyrke marihuana end i hele Indien. Har du nogensinde hørt om det klæbrige sativa kaldet Swazi Guld? Yup, det er en Swaziland eksport såvel.

 

VICE sendte et mandskab ud til landet, beliggende mellem Sydafrika og Mozambique for at afprøve nogle af de lokale stammer, men da de fik deres historie blev det en hel masse mere intens.

 

Hamilton Morris rejser til Swaziland i håb for kemisk analyse af cannabinoider til stede i nogle af de lokale stammer. I stedet finder han et land gennemsyret af politisk korruption og økonomisk uro. Cannabis er set af mange avlere, brugere og politikere som et lægemiddel, der vil forårsage sindssyge, men det kan være Swazilands eneste håb for den økonomiske stabilitet. Se blot dokumentarfilmene nedenfor: I - II

 

Udgivet den 16. januar, 2014

 

Guldminen af marihuana: Swaziland II/II

 

 

Udgivet den 16. januar, 2014

Stamme Jægernes Swaziland Expedition 2012

Swaziland er et lille land klemt inde mellem Sydafrika og Mozambique, med lidt over 1 million indbyggere. Det er mest kendt for sine naturparker, hvor de fantastiske Afrikanske flora og Faunaer er beskyttet og besøges af et stort antal turister hvert år. Swaziland er et meget fattigt land, og det har den højeste hiv/aids-smitte proportion på planeten (omkring 40% af befolkningen er smittet, ifølge data fra den amerikanske regering).

 

Det er også det sidste enevældige monarki i det sydlige Afrika, og kong Mswati III regerer landet efter traditionelle stammeværdier, med en meget diktatorisk stil. Han har 14 koner, og vælger hvert år en ny kone mellem tusindvis af "konkurrerende" jomfruer. Denne ceremoni er internationalt kendt som Reed Dance og repræsenterer en stor turistattraktion, omend en voksende kritik fra det internationale samfund. Swaziland har en forfatning, men politiske partier er ulovlige, og valutaen er direkte knyttet til den Sydafrikanske Rand.

 

På trods af disse ikke-så-demokratiske kendsgerninger, er folk i Swaziland meget venlige og yderst gæstfrie over for udlændinge, og landet har en relativ kriminalitets-fri status, med meget lidt vold. I forhold til nabolandet Sydafrika og Mozambique er det et relativt sikkert land at rejse til. Ikke desto mindre er en vis grad af organisation og fleksibilitet er obligatorisk, fordi manglen på infrastruktur kan være en reel udfordring.

 

Swaziland producerer meget store mængder af cannabis i betragtning af det begrænsede geografiske areal den har til rådighed. Ifølge FN Narkotika Rapport 2008, er Swaziland i top-5 af cannabis producerende lande på det afrikanske kontinent. Stort set alt af denne cannabis-produktionen eksporteres over den porøse grænse til Sydafrika eller Mozambique, med en meget lille del tilbage til at tilfredsstille den lokale efterspørgsel.

 

Befolkningen i Swaziland har den samme type forhold til cannabis, som det findes i de fleste af de fattigste områder af planeten: det er den eneste afgrøde som er i stand til at skabe nogle indtægter og til at støtte lokal økonomisk vækst på stamme-familie-niveau. Det meste af den mandlige befolkning i landdistrikterne bruger cannabis dagligt, både rekreative og medicinske formål. De antiseptiske egenskaber af cannabis er yderst hjælpsomme til at bekæmpe infektioner i landdistrikterne .... læs mere på hjemmesiden

 

Udgivet den 20. april, 2013

 

 

 

 

 

 

 

Et andet land, hvor dyrkning af cannabis har været et middel til underhold i århundreder er Angola i det sydvestlige Afrika. Sativa landracer, der vokser her, er udbredt i det centrale højland og den nordøstlige del af landet og blev etableret forud for den portugisiske besættelse, som begyndte i 1575 og sluttede officielt i 1975. Forud for uafhængigheden (og den efterfølgende borgerkrig) kunne skibe der kom til havnen i Luanda, landets hovedstad og en vigtig handelshavn, frit købe cannabis fra lokale handlende. Det ser ud til, at tidlige portugisiske kolonister kan have hjulpet til sin anledning til berømmelse ved at transportere det til den nye verden; de angolanske og fordrevne slaver der transporteres til plantagerne i denne tid (måske af danske slaveskibe under slavetransporterne fra ca. 1670 – 1802, hvor tæt ved 100.000 slaver blev transporteret over Atlanterhavet på danske skibe) kan også have taget hemmelige forsyninger med dem. Det er meget muligt, at mange af de berømte røde stammer af Central-og Sydamerika i virkeligheden nedstammer fra Rød Angola.

 

På trods af ulovligheden af cannabis i Angola, har landmændene formået at producere afgrøder helt konsekvent i årenes løb, men her, som i Libanon, står de over for den konstante mulighed for deres afgrøder blive opdaget og brændt af militær- og politistyrker. Balombo distriktet, på den nordøstlige kyst af Angola, så for nylig beslaglæggelser af 3.500 planter i en lille landsby kaldet Ngolo - et betydelig slag for et land, hvis samlede produktion sjældent er stor nok til at tilfredsstille noget mere end det indenlandske marked. Det er blevet bemærket, at forekomsten af røde fænotyper er faldet massivt, og måske er ophørt, da genetik begynder at blive introduceret fra andre steder for at supplere tabene under politiaktioner. Landmænd i nærliggende områder, såsom Huila-provinsen, hvor traditionelle viden om egenskaberne af Cannabis er blevet dokumenteret blandt de lokale stammer, har været i stand til hidtil at sikre at noget dyrkning stadig forekommer. Men anekdoter tyder på at grønne fænotyper dominerer, og ingen virkelig synes at vide, om den røde stadig eksisterer.

 

Selvom Angolas lille Cannabis-industri i høj grad anses for ubetydelig af myndighederne, har nationens betydning som en drop-off point for kokain ført til en undertrykkelse af narkotika-handel i almindelighed. På grund af manglende høst-overskud til eksport, trænger ikke meget af den angolanske Cannabis igennem til andre lande (med undtagelse af lejlighedsvise små mængder til Namibia), og den originale Røde er i alvorlig fare for at blive virkelig og uigenkaldeligt tabt - hvis det ikke allerede er! - og muligheden for disse essentielle fedtsyre cannabinoider kan hjælpe det Angolanske og Namibiske befolkning sundhedsmæssigt og økonomisk. Ja, det ser ud som om arven fra slavehandel, undertrykkelse og mangel på respekt, desværre stadig er virksomt og mangler et indre moralsk opgør.

 

 

 

 

af Seshata den 15 Oktober 2013

 

Republikken Angola er en kyst-nation i det sydvestlige Afrika med en befolkning på omkring 19 millioner. En tidligere Portugisisk koloni, Angola blev selvstændigt i 1975, og eksploderede straks i borgerkrig, der varede indtil 2002. Angola er påvirket af udbredt fattigdom, og cannabis er nu en vigtig råvare for mange. Og Angolas frodige, frugtbare terræn er ideelt til dyrkning af cannabis

 

Lov & international politik

 

Angolas myndigheder anser ikke på nuværende tidspunkt handel med ulovlig narkotika at være af høj prioritet, da det ikke har forårsaget betydelige økonomiske, sociale eller politiske omvæltning; dog har sporadisk handels-relaterede vold ført til en håndfuld af dødsfald, og bekymringen vokser i det angolanske samfund. [Når cannabis holdes på det illegale marked, har køber og sælger ikke juridisk mulighed for at løse et problem omkring indgået handel for kvalitet, pris og levering etc., og vold kan derfor opstå.]

 

Myndighederne er begyndt at tage skridt til at bekæmpe den blomstrende cannabis-handel i Angola: i 2001 blev 300 kg cannabisblade offentligt brændt som en del af den internationale dag for bekæmpelse af narkotikamisbrug. Indenrigs har politiet intensiveret bestræbelser på afsløring ved Luanda Internationale Lufthavn, en af de vigtigste indgange til landet. Angola har også foreslået FN, at der oprettes en international alliance af lande til at bekæmpe narko-smuglerne i fællesskab; Angolanske myndigheder mener, at narkotika-smugling kun kan bekæmpes som led i en verdensomspændende indsats.

 

Den styrende myndighed af narkopolitik i Angola er det Tværministerielle Udvalg til Bekæmpelse af Narkotika (Comité interministerielle de Luta Anti-Droga, CILAD). For nylig har nye enheder med hunde blevet tilføjet til deres narkotika-bekæmpelses-operationer; Amerikanske narkotikabekæmpelse grupper har også ydet uddannelse og anden bistand til politiet i Angola. Angolansk politi har kontakt med Interpol, samt Brasilianske og Portugisiske myndigheder, og er involveret med det Sydlige Afrika's Regionale Politichefers Samarbejde Organisation (SARPCCO).

 

 

Cannabis anholdelser & domme

 

Angolas hovedstad Luanda er landets største knudepunkt for handel

 

Narko-arrestationer er relativt sjældne i Angola. I perioden mellem januar og september 2011 blev 1.115 personer tilbageholdt for besiddelse eller brug af narkotika og 115 for handel med narkotika. Ingen tilgængelige data er til rådighed for det præcise antal cannabis-anholdelser. De fleste sælgere tilbageholdt i Angola er indfødte i landet, men der er også lejlighedsvis anholdelser af brasilianske, nigerianske, syd-afrikanske, portugisiske og congolesiske statsborgere.

Straffen for narkotika-lovovertrædelser kan være alvorlige, og kan pålægges obligatoriske frihedsstraffe. Såvel som fængselsstraffe kan narko-tiltalte få udstedt bøder. Imidlertid er dødsstraf ikke brugt i Angola, der officielt er afskaffet i 1992.

 

Cannabis-industrien i Angola

 

Knudepunkt for indførsel af narkotika til Angola er den internationale lufthavn i Luanda, landets hovedstad, selvom forsendelser også kan ankomme med båd. Cannabis er typisk transporteret til Angola fra Sydafrika, mens kokain er bragt fra Brasilien.

 

Cannabis er primært produceret til indenlandsk forbrug, selvom noget eksporteres; inden uafhængigheden i 1975 (og den efterfølgende borgerkrig) blev cannabis solgt til besøgende skibe i Luanda's havn. Under borgerkrigen var økonomien og infrastruktur ødelagt og cannabis-handel blev uholdbar.

 

 

Angolas ustabile økonomi og dårlig infrastruktur betyder, at mange fattige i landdistrikterne er afhængige af cannabis for at øge indkomsterne (Foto: Malcolm Manners)

 

 

 

Hamp er en legal slægtning af "cannabis" eller den ulovlige/medicinsk form for hamp, der indeholder stof-bestandelen tetrahydrocannabinol eller THC (C21H30O2) forkortet. Hampefrø indeholder intet af dette THC, men hvad det indeholder, er værd at have. 24% protein inkluderes med hele spektret af aminosyrer samt en afbalanceret kilde af essentielle fedtsyrer eller EFA's# 1. EFA's omfatter omega-3 og omega-6, som hjælper os med at holde et sundt immunsystem, og er ansvarlige for skinnende sundt udseende hud, hår og negle. En reduktion i trangen til junkfood: mad med ringe næringsværdi og højt fedt- eller sukkerindhold, er også mærkbar blandt mange almindelige forbrugere af hampefrø, hamp-olie og hamp-fødevarer.

 

Hamp er en høj-kvalitets plante-protein med forgrenede aminosyrer, der er afgørende for et godt helbred. Cannabis-frø giver letfordøjelige *kugleformede proteiner, som er afbalanceret for alle de *Essentielle aminosyrer. Cannabis giver det ideelle forhold mellem omega 6 (n-6 og ω-6) og omega 3 (n-3 og ω-3) essentielle fedtsyrer (3:1), og er en familie af flerumættede fedtsyrer, som har det til fælles, at de har en dobbeltbindingkulstof/carbon-atom nummer seks eller tre fra kulbrinteenden henholdsvis, den position på kulbrintekæden som kaldes ω-6 (omega-6) eller ω-3 (omega-3) henholdsvis. (Betydningen af forholdet omega-6/omega-3 essentielle fedtsyrer). Og kritisk er cannabis den eneste kendte kilde til de essentielle Cannabinoid Syrer CBGA/THCA (C22 H32 O4).

 

Frøene indeholder 66% edestin, et bioaktivt globulin-protein, - en familie af kugleformede proteiner, der har højere molekylvægte og vand-opløseligheds værdier end albumin (det vigtigste frie protein i blodet), - et protein der ikke findes i nogen anden plante - og er super let at fordøje! - vil/ville/kunne/kan desuden give 7 milliarder individer fordel af adgang til en enestående funktionel fødevare. Samt desuden optager hamp 5 gange mere CO2 end træer i vækstperioden som fødevare, medicin samt kultural sansning. - Dr. William Courtney

 

 

* Essentielle fedtsyrer (EFA's) er organiske syrer der består af lange, ofte uforgrenede kæder af kulstofatomer (C) (med en carboxylsyregruppe (-COOH) i den ene ende. Essentielle fedtsyrer er fedtsyrer, som mennesker og andre dyr skal indtage for at få et godt helbred, fordi kroppen kræver dem, men ikke kan få dem fra andre fødevarekomponenter. Udtrykket refererer til fedtsyrer der er nødvendige for biologiske processer, og ikke dem, der kun fungerer som brændstof.

 

Essentielle fedtsyrer kan sammenlignes med de ni essentielle aminosyrer, der er kost-nødvendige. Essentielle fedtsyrer (også kendt som EFA, Omega-olier, og w3'er eller 6'er) består af to basiske grupper - LNA (Omega 3 - α-linolensyre (ALA - C18H30O2) ) og LA (Omega 6 - Linolsyre: C18H32O2). Teknisk hører de til "F"-vitamin-familien og betegnes også som ALENA af w3-forskere. Det ideelle forhold til daglige forbrug er fra 2:1 til 4:1 for 6'ere til 3'ere. Omega-3'er hedder sådan, fordi de har tre dobbeltbindinger og har færre brint/hydrogen-atomer (H) end Omega 6'ere, der også har 6 dobbeltbinder.

 

Den væsentligste af disse fedtsyrer er linol-syre (LA - C18H32O2), fordi kroppen bruger det som en base til at lave de andre. Alle er sat under paraplyen af fler/polyumættede fedtsyrer, da kroppen ikke kræver nogen mættede fedtstoffer overhovedet for at fungere.

 

 

CBGA - - - - Cannabigerol-syre - - - - - - - - C22 H32 O4 - - - - 1-COOH-THC : Biosyntetisk forløber → for THCA ved decarboxylering

THCA - - - Tetrahydrocannabinol-syre - - - - C22 H30 O4 - - - - 2-COOH-THC : (antiinflammatorisk og neurobeskyttende) → THC (psykoaktiv) ved decarboxylering/opvarmning

 

 

* Kugleformede proteiner udgør et af de tre vigtigste protein-klasser, med de andre klasser, som er fibrøse -og membran-proteiner. I modsætning til fibrøse proteiner, som kun spiller en strukturel funktion, kan kugleformet proteiner fungere som:

 

 

  • Budbringere, ved at sende beskeder til at regulere biologiske processer. Denne funktion udføres af hormoner, dvs. insulin osv.

 

 

 

  • Regulatoriske roller er også udført af kugleformet proteiner snarere end fibrøse proteiner.

 

  • Strukturelle proteiner, som tillader cellen at bevare sin form og størrelse. f.eks. actin (en vigtig del af cytoskelettet. I mange celler kan actin-cytoskelettet anvendes til at give cellen motilitet, dvs. evnen til at bevæge sig) og tubulin (et mål for anti-cancer, -gigt og -inflamations farmaceutiske midler), som er kugleformede og opløselige som monomerer, men polymeriseres for at danne lange, stive fibre.

 

 

Tro det eller ej, hampe-olie har det ideelle 3:1 forhold. Hampe-olie produceres fra frø af "marihuana"-planten, men hverken frøene eller den producerede olie har nogen af de berusende (og farmakologiske) effekter fundet i hun-plantens frø-bårne topskud, og bladene omkring. Det er kun disse, der indeholder THC (tetrahydrocannabinol: C21H30O2). Hør og hampe-olier anses for at være ernæringsmæssigt overlegne i forhold til saf-blomst-olie, fordi de indeholder både essentielle fedtsyrer (LNA og LA) og er kemisk mere aktive (de indeholder flere dobbeltbindinger i et lige antal olie-molekyler).

 

...LNA (C18H30O2)er fem gange mere følsom over for ødelæggelse end LA (C18H32O2). LA-olier er ikke "dårlige" olier. Problemet ligger i at spise dem alene og udelade LNA-olier. I dag har de fleste af den industrialiserede verdens kostvaner et forhold mellem (mættet) Omega 6 (LA) til Omega 3 (LNA), fra 10:1 til 30:1. Alene dette er en vigtig bidragyder til sygdomme... Inivista: * Medicin og cannabinoider

 

 

Signalmolekyler fra oxidation af 21-carbon-fedtsyrer:

 

THC (C21H30O2) - oxidationTHC-OH (C21H30O3) oxidation → *11-nor-9-carboxy-Delta (9)-THC/THC-COOH (-COOH: C21H28O4)

 

 

PS: Den væsentligste af disse fedtsyrer er linol-syre (LA - C18H32O2), fordi kroppen bruger det som en base til at lave de andre.

 

[se eks. Vernolsyre: C18H32O3 en organisk forbindelse og en fedtsyre. Denne enkeltumættet langkædede carboxylsyre indeholder et epoxid. (se * Medicin og cannabinoider) Dette er nøglekomponent i Vernonia olie, som er produceret i overflod af slægterne Vernonia og Euphorbia og er (også) et potentielt nyttigt biofeedstock. Vernonia olie udvindes af frøene fra Vernonia galamensis (eller ironweed), en plante hjemmehørende i det østlige Afrika. Frøene indeholder omkring 40 til 42% olie hvoraf 73 til 80% er vernolsyre].

 

AEA - - - - Endocannabinoide 1 - - - - - C22H37 NO2

2-AG - - - Endocannabinoide 2 - - - - - C23 H38 O4

 

Men Angolas [nuværende] klima er særdeles velegnet til dyrkning af cannabis, og som stabilitet langsomt tager fat igen [det var før *ebola-virus-epedemien], forventer mange at cannabis-handel i landet ekspanderer. Cannabis dyrkes meget i Angolas centrale højland, samt i den østlige og nordøstlige del af landet, hvor det er almindeligt dyrket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kulturel brug af cannabis i Angola

 

Cannabis er blevet brugt af indfødte i Angola i hundreder af år. Den lokale betegnelse for cannabis i Angola er liamba (og lejlighedsvis diamba eller riamba), roden af hvad som måske oprindeligt stammer fra portugisisk. Etymologien af riamba og liamba kan også være knyttet til Chamba, det ord, der bruges i Malawi, som i sig selv kan stamme fra Sanskrit bhanga. Et andet ord for cannabis, ma'kafia, kommer fra et Bantu dialekt, der tales i det nordlige Angola.

 

Angola har en lang tradition for brug af cannabis--det menes, at cannabis kom til landet før det femtende århundrede, og at den blev bragt igennem det sydlige Afrika fra Mozambique, Malawi og andre øst-kyst Afrikanske nationer, oprindeligt fra Asien, enten ved portugisiske eller afrikanske handelsmænd.

 

Det menes, at angolanske slaver først bragte cannabis til Brasilien i det sekstende århundrede, om bord på de portugisiske slaveskibe der befolkede den Nye Verden med en arbejdsstyrke der lettere kunne tvinges til slidsomt arbejde end de stolte indfødte indianere. I Brasilien blev cannabis hurtigt indarbejdet i den åndelige, religiøse og rekreative praksis i den nye, spirende kultur. De fleste moderne brasilianske ord for cannabis stammer fra angolansk termer: maconha menes at stamme fra ma'kafia, og liama og diamba blev indarbejdet i den brasilianske leksikon med lidt eller ingen ændring.

 

I 1857 noterede Livingstone at brugen af cannabis af slaver i Angola blev "betragtet som en forbrydelse" af de portugisiske myndigheder og ; i 1920'erne, noterede europæiske rejsende i Angola sig brugen af vandpiber, i daglig tale kendt som mutopa, med det primære formål med at ryge cannabis. Ofte kan vandpiber som anvendes i Angola være fremstillet af et kalabas (en type græskar) med boringer i sin top og side til at rumme et mundstykke og skål. Alternativt kan angolanske vand-piber være fremstillet af et stort stykke udhulet kvæg horn.

 

 

Moderne holdninger til Cannabis i Angola

 

I øjeblikket er cannabis primært brugt af studerende og de arbejdsløse; brugere er sædvanligvis mellem 18 og 48 år. Sammen med kokain og alkohol, er cannabis et af de mest udbredte stoffer i Angola, men der er ingen specifikke statistikker om virkningerne af brugen af cannabis i Angola.

 

Angolanske myndigheder skubber støt stigende anti-narkotika oplysningskampagner for befolkningen; Men den seneste analyse af udbredelsen af cannabisbrug i Angola konkluderede, at brugs-sats kun er 2,1%, hvilket er langt lavere end det globale prævalens på 5,8%.

 

Det er vigtigt at dokumentere historie og aktuelle begivenheder i den igangværende narkokrig i alle lande, hvor det sker - af denne grund, er organisationer som Hash, Marihuana & Hamp Museum i Amsterdam er afgørende idet de også forsøger at samle oplysninger fra forskellige troværdige kilder for at give den mest nøjagtige, up-to-date og objektiv information om den nuværende globale situation.

 

- Sensi Seeds

 

 

* Marihuana - de første tolv tusind år - Den afrikanske dagga-kultur

 

 

* Reston ebolavirus (RESTV): Denne virus blev opdaget under et udbrud af Simian hæmoragisk feber virus (SHFV) i lang-halede makak-aber.

 

 

AIDS Res Hum Retroviruses. 2014 Sep 5.

 

Abstrakte personer der lever med hiv/aids (smittede) bruger ofte cannabinoider enten som rusmiddel ved at ryge marihuana [mange/forskellige cannabinoider pr. indtag] eller terapeutisk (delta-9-tetrahydrocannabinol, Δ 9-THC dronabinol/marinol (C21H30O2); en ren isomer/kemisk fremstilling af THC og ikke med plantens andre cannabinoider for positiv synergieffekt af disse, eks en analog er Nabilon (C24H36O3) hvor medicinske marihuana-patienter fortæller, at nabilon er mere med lignende virkning til CBD end THC, hvilket indikerer, at det har flere terapeutiske virkninger på kroppen end en "høj" effekt på sindet].

 

Vi har tidligere vist, at kronisk Δ9-THC administration mindsker tidlig dødelighed i mandlig abe-immundefekt-virus (SIV) inficerede makakaber [Virusstammer fra to af disse primater, SIVsmm i sodede mangabeys og SIVcpz i chimpanser, menes at have krydset artsbarrieren til mennesker, hvilket resulterede i HIV-2 og HIV-1 hhv. Den mest sandsynlige rute for overførsel af HIV-1 til mennesker indebærer kontakt med blod fra chimpanser, der ofte jages for bushmeat i Afrika]. I denne undersøgelse har vi forsøgt at undersøge, om lignende beskyttende virkninger skyldes kronisk cannabinoid administration i SIV-inficerede kvindelige makakaber.

 

I modsætning til vores resultater i handyr, beskyttede kronisk Δ9-THC ikke SIV-inficerede kvindelige makak-aber fra tidlig dødelighed. Selv om beskyttelse fra tidlig dødelighed ikke var evident/tydelig, påvirkede kronisk Δ 9 -THC ikke kliniske markører for SIV sygdomsprogression. De modstridende virkninger af kronisk Δ9-THC hos mænd versus kvinder mangler at blive forklaret, men fremhæver behovet for yderligere undersøgelser for at udforske sex-afhængige effekter af Δ9-THC og andre cannabinoider på forløb af HIV-sygdom og deres betydning for virus transmission.

 

* PS: Undersøgelsen er udført med en ren isomer af THC og ikke en sammensætning af plantens naturlige cannabinoider og en synergi-effekt af disse samlet, hvorfor der i højeste grad er brug for yderliger forsøg hvor disse indgår for:

Anti-cancer egenskaber af tetrahydrocannabinol (THC: C21H30O2), den primære hallucinogene bestanddel af cannabis, er blevet anerkendt i mange år, men forskning i lignende cannabis-afledte forbindelser, kendt som cannabinoider, har været begrænset.

 

Undersøgelsen blev foretaget af et team på St Georges, University of London. Det er blevet offentliggjort i tidsskriftet Anticancer Research. Holdet, der ledes af Dr. Wai Liu og hans kolleger udført laboratorieundersøgelser ved hjælp af en række cannabinoider, enten alene eller i kombination med hinanden, for at måle deres anti-cancer tiltag i relation til leukæmi (blodkræft).

 

Af seks cannabinoider undersøgte har hver påvist anti-cancer-egenskaber så effektive som dem der ses i THC. Vigtigere er det, de havde en øget virkning på kræftceller, når de kombineres med hinanden.

 

Dr. Liu sagde: "Denne undersøgelse er et afgørende skridt i at pille cannabis mysterierne som en kilde til medicin fra hinanden. De undersøgte cannabinoider har minimal, om nogen, hallucinogene bivirkninger, og deres egenskaber som anticancer-midler er lovende.

 

"Disse midler er i stand til at forstyrre udviklingen af kræftceller, stoppe dem i deres spor og forhindre dem i at vokse. I nogle tilfælde, ved hjælp af særlige doserings-mønstre, kan de ødelægge cancerceller på egen hånd.

 

"Brugt i kombination med eksisterende behandling, kunne vi udvikle nogle meget effektive strategier til bekæmpelse af kræft. Betydningsfuldt er disse forbindelser billige at producere og ved at gøre bedre brug af deres unikke egenskaber kan resultere i langt mere omkostningseffektive anti-cancer lægemidler i fremtiden".

 

Denne seneste forskning er en del af en voksende portefølje af undersøgelser af medicinske egenskaber af cannabis fra forskerholdet på St George. Det næste skridt vil være i laboratoriet for at undersøge disse forbindelser i kombination med eksisterende anti-cancer behandlinger og studere behandlingsplaner til at identificere strategier, der vil maksimere deres effektivitet.

 

Studiet undersøgte to former for cannabidiol (CBD: C21H30O2), to former for cannabigerol (CBG: C21H32O2) og to former for cannabigevarin (CBGV: C19H28O2). Disse er de mest almindelige cannabinoider fundet i cannabis-planten bortset fra THC.

 

* CBG: CBG bør overvejes translationelt i kolorektal forebyggelse og helbredelse af kræft. - Carcinogenesis. 2014 September 30.

 

PubMed: Cannabidol (CBD: C21H30O2 - cannabigerol (CBG: C21H32O2) - cannabigevarin (CBGV: C19H28O2)

 

 

 

 

Exogene cannabinoider eller receptor-antagonister kan påvirke mange cellulære og systemiske værtsresponser. Den anti-inflammatoriske aktivitet af cannabinoiderne kan kompromittere værtens inflammatoriske reaktioner på akutte virale infektioner, men kan være gavnligt i vedvarende infektioner...

 

... I modsætning hertil var cannabinoid behandling af værter gavnligt i de infektioner, hvor vært- inflammatoriske reaktioner ofte er forbundet med patologi, og ikke med tømning og helbredelse. Disse omfattede en musemodel for multipel sclerose, i Theiler s murine encephalomyelocarditis virus (TMEV)-induceret demyeliniserende sygdom (IDD), hvor progression mod lammelse og funktionsnedsættelse blev forbedret [44, 45, 48], og i Borna disease virus (BDV), hvor neurale stamceller blev beskyttet fra proinflammatorisk cytokin-medieret skade [ 53 ] infektioner.

 

TMEV-IDD er karakteriseret ved mikroglial aktivering i rygmarven af mus og en T-cellemedieret autoimmun demyeliniserende sygdom, udløst af den virale infektion. Vedvarende BDV-infektion af det centrale nervesystem er forbundet med immunpatologi associeret med inflammation og produktion af pro-inflammatoriske cytokiner, induktion af NOS-2 i mikroglia og nedbrydning af blod-hjerne-barrieren [71, 73]. I både BVD og TMEV-IDD, er målene for de anti-inflammatoriske virkninger af cannabinoid behandling, lymfocytter og mononukleære celler.

 

* Borna disease virus (BDV; 53) kan måske forbindes med BDV infektions-fremkaldt neuropsykiatriske lidelser, såsom bipolar lidelse (manio-depressiv sygdom).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zambia, det tidligere Nordrhodesia som blev dannet i 1911 af Det Sydafrikanske Kompani som en sammenlægning af det Det nordøstlige Rhodesia og Det nordvestlige Rhodesia. I 1920erne og 1930erne udviklede man miner og en stor migration fandt sted. I årene 1953-1963 var Nordrhodesia lagt sammen med kolonierne Nyasaland (Malawi) og Southern Rhodesia (Zimbabwe) i Den Centralafrikanske Føderation. Mod nord grænser Zambia op til den Demokratiske Republik Congo og Tanzania, mod øst til Malawi og Mozambique, mod syd til Zimbabwe, Botswana og Namibia og mod vest til Angola. Administrativt er Zambia opdelt i ni provinser (Luapula, Nordlige, Østlige, Lusaka, Sydlige, Vestlige, Nordvestlige, Kobberbæltet og Centrale), der igen er opdelt i tilsammen 61 distrikter. Landet har sit navn fra floden Zambezi, der afgrænser landet mod syd.

 

Zambia er et multietnisk samfund med 73 forskellige stammer med syv hovedsprog: bemba, kaonde, lozi, lunda, luvale, nyanja og tonga. Indbyggertal var i 2012 anslået til 14.309.466.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det Grønne Parti's præsidentkandidat Peter Sinkamba lover vælgere at afskære landets afhængighed af minedrift - ved dyrkning og eksport marihuana - Og Mike Mulongoti, leder af Folkepartiet har været i aviserne i nogen tid nu og er fortalere for at legalisere marihuana-forretning til landets fordel.

 

Tim McDonnell og Aaron Ross i Kitwe

The guardian Fredag den 14. November 2014

 

Peter Sinkamba på kampagne spor i byen Chingola, en del af Zambias Kobberbælte.

Foto: Venligst udlånt af The Independent Observer

 

 

I årtier har Zambia satset sine økonomiske formuer på kobber-minedrift. Men når vælgerne i denne sydlige afrikanske nation går til stemmeurnerne i januar for at vælge en ny præsident, vil mindst én kandidat søge at sende denne tradition op i røg.

 

På fredag vil Peter Sinkamba annoncere sit kandidatur på den grønne parti billet til at erstatte den afdøde præsident Michael Sata, der døde den 29. oktober fra et ukendt sygdom. Sinkamba, betragtes som Zambias førende miljøforkæmper for sine kampe mod landets store kobberminer, der kører på en usandsynlig platform, især i denne socialt konservative nation: legalisering af marihuana.

 

Hans plan, første gang annonceret i april, opfordrer til cannabis' legalisering til medicinsk brug i Zambia, hvilket ville være det første i Afrika. Overskuds-afgrøden vil blive eksporteret til udlandet, og indtjene Zambia hvad Sinkamba påstår kan være milliarder af dollars.

 

På spil er en mulighed for at diversificere Zambias økonomi, og samtidig begynde at rydde op i miljøødelæggelse efterladt af tæt på et århundredes intensiv minedrift i åbne brud.

 

Kobber har længe været Zambias nationale skat, der har hævet landet op til mellemindkomst-status i 1960'erne og 70'erne. Men ved slutningen af 1990'erne, sendte nedadgående kobberpriser landets minedrift-indkomst ned til det laveste niveau siden uafhængigheden fra Storbritannien i 1964.

 

Minedrift har siden genskabt sig. I 2012 udgjorde eksporten af kobber $ 6,3 mia (£ 4 mia), eller næsten 70% af Zambias samlede eksportmarked. Men mange zambianere finder nu deres lands afhængighed af kobber kvælende. Lokalsamfund lider af miljøpåvirkninger som giftige svovldioxid-emissioner fra raffinaderierne.

 

Glencore, engelsk-schweiziske multinational varehandel og mineselskab med hovedsæde i Baar, Schweiz og med hjemsted i Saint Helier, Jersey, har kontrol over Mopani Minerne som er kommet under miljømæssige granskning, idet den menes at være kilden til syreregn på grund af emissioner af svovldioxid. I 2005 døde 20 minearbejdere i forskellige ulykker ved minen, som delvist skyldes nedskæringer i uddannelse. En Daily Mail-undersøgelse har hævdet, at Glencore er engageret i udnyttelse af skatteunddragelse gennem skarpe prissætnings teknikker, som fratager landet meget tiltrængte indtægter. Store kapitalfonde placerer sig i skattely på kanaløerne - Saving Iceland

 

I et interview med The Guardian i sin hjemby Kitwe, Kobberbæltets største by, sagde Sinkamba at hans marihuana-forslag vil vænne Zambia fra sin afhængighed af minedrift ved at prioritere sin spæde landbrugssektor.

 

"Historisk set har vi været den slags mennesker der har indtaget en masse marihuana," siger Sinkamba. "Det dyrkes massivt i hele landet [for det sorte marked] ... Så, hvad vi siger er, se, lad os komme ud af det og legalisere det."

 

Sinkamba regner med, at Zambia kunne erobre op til 10% af et globalt marihuana-marked - anslået til $140 miliarder af FN i 2005 - hvilket ville gøre det mere indbringende end kobber-minedrift. I et skygge-budget udgivet tidligere på året hævdede det Grønne Parti at marihuana-eksport ville øge BNP med over 68% inden 2021.

 

Eksperter på den internationale narkohandel advarer dog om, at Sinkamba's ordning kunne være halv-bagt. Ifølge John Collins, en forsker af international narkotikapolitik ved London School of Economics, ville eksporten af marihuana til rekreativ anvendelse køre på kant med 1961 FN enkelt konventionen om international narkotika-kontrol.

 

Ej heller ville marihuana-eksporten nødvendigvis være så profitabel, tilføjede Jon Caulkins, en cannabis ekspert på Carnegie Mellon University, der påpegede, at det ville kræve mindre end 10.000 hektar (100 km2 ) til at dyrke hele det kvantum THC (hovedbestanddelen i marihuana), der forbruges i USA. Zambia har omkring 87.4m dyrkbar hektar.

 

 

 

Den mangfoldige CB1 og CB2 receptor farmakologi fra/af tre plante-cannabinoider: Delta9-tetrahydrocannabinol, (THC: C21H30O2) cannabidiol (CBD: C21H30O2), og Delta9-tetrahydrocannabivarin (THCV: C19H26O2, Planter med forhøjede niveauer af propyl-cannabinoider (inklusive THCV) er blevet fundet i populationer af Cannabis sativa L. ssp. indica (= Cannabis indica Lam.) fra Sydafrika, Nigeria, Afghanistan, Indien, Pakistan, Nepal, Kina og Thailand. THCV niveauer op til 53,7% af de samlede cannabinoider er blevet rapporteret. THCV er en cannabinoid-receptor type 1-antagonist og cannabinoid receptor type 2 partiel agonist.

 

Roger Pertwee's forskning fokuserer på farmakologien af ​​cannabinoider. Han begyndte sit arbejde på dette område i 1968 som en post-doc med professor Sir William Paton ved Institut for Farmakologi, Oxford University. Han arbejdede oprindeligt med cannabis og også med delta-9-tetrahydrocannabinol (THC) og cannabidiol, som begge blev udvundet fra tinktur af cannabis, og stadig en legal medicin i Storbritannien. Han fortællerlidt om hvordan phytocannabinoid, Δ9-tetrahydrocannabivarin (THCV: C19H26O2) kan handle gennem 5-HT1A-receptorer til at producere anti-psykotiske effekter og har terapeutisk potentiale til bedring af nogle af de negative, kognitive og positive symptomer på skizofreni, - en psykisk lidelse karakteriseret ved forstyrrelser i tankeprocesserne og hæmning af typisk følelsesmæssig reaktion (overfor de mange forfulgte borgere der søger og bruger cannabinoider, men derfor istedet stresses efter velbehag). - Br J Pharmacol. 2014, 3. november.

 

Publiceret den 28. juni 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Men Collins kaldte Sinkamba plan "hel gennemførlig", hvis han kan drage fordel af smuthuller der findes i den internationale narkotikalovgivningen til medicinske lægemidler. Israel, for eksempel havde sidste år en plan om at eksportere medicinsk marihuana til Tjekkiet, men veg tilbage ud af bekymring for, at det at blive en international narkohandler ville se dårligt ud politisk.

 

"Jeg tror, at nøglen for Zambia, er, at de kan se det økonomiske afkast fra branchen som opvejer politiske bekymringer, som ville begrænse lande som Israel til at gå for langt ned ad denne vej i øjeblikket," sagde han.

 

Under alle omstændigheder er Sinkamba en dark horse i valget. Men han insisterer på, at hans forslag har ramt en akkord med desillusionerede, og meget unge, vælgere.

 

På gaderne i Kitwe, er Sinkamba mødt af unge med råb om "Legaliser!" fastspændt med samme styrke som anti-apartheid-aktivister i Sydafrika engang råbte "Amandla! [Magt]."

 

"Når vi ser på tendenserne, går verden i retning af at legalisere marihuana," sagde Sinkamba. "Men vi ønsker ikke at være de sidste. Vi ønsker at være de første. "

 

 

VISION GREEN 2030

 

VORES VISION

 

Inden 2030, at bygge et Zambia reguleret på grundlag af økologisk, økonomisk, social og politisk bæredygtighed ved at give lige rettigheder for alle personer uanset køn, race, alder, religion, klasse, etnisk eller oprindelsesbetegnelse, fysisk udfordring, sundhed, og velstand, politisk eller anden overbevisning.

 

VORES MISSION

 

Udvikle og gennemføre politikker, love og strategier, der sikrer en bæredygtig forvaltning og retfærdig fordeling af Zambias sociale, økonomiske og fysiske ressourcer, for at opfylde de grundlæggende menneskelige behov betingelsesløst, og sikre, at nuværende og kommende generationer har fuld muligheder for personlig og kollektiv udvikling.

 

Vores ledende PRINCIPPER

 

1.0 Økologisk Wisdom

 

  • Vi anerkender at mennesket er en del af den naturlige verden

 

  • Vi respekterer bestemte værdier for alle former for liv, herunder ikke-human art

 

  • Vi anerkender visdom af de oprindelige folk i verden, som vogtere af jorden og dens ressourcer

 

  • Vi anerkender, at det menneskelige samfund afhænger af de økologiske ressourcer på planeten til at overleve

MIKE Mulongoti siger Zambia skal være realistisk og overveje at legalisere marihuana på grund af dens fordele for økonomien.

 

Mulongoti der er Folkepartiets leder, sagde marihuana ikke bare skal fordømmes ude.

 

"Det er tid for vi går i gang med et paradigmeskift på marihuana. Alt, hvad der giver os penge, lad os bruge det til vores fordel. Marihuana er noget vi kan tjene penge på, ligesom sagen er i andre lande som USA. Der er for mange penge som USA gør fra kokain-handel, hvorfor kan vi ikke gøre det samme som et land?" spurgte han.

Mulongoti sagde opfattelsen om marihuana i verden havde ændret sig.

"Vi har en tendens til at tage hårde positioner for ting, som andre gør god brug af. Da jeg voksede op, plejede jeg at se gamle mennesker der røg marihuana, og ingen af ​​dem blev gale. Marihuana er ligesom alkohol, men vi ønsker at være hårde over for marihuana og dog er alkohol mere udbredt. Lad os overveje fordele og skader.

 

"Hvis der er nogen skade, så lad os foretage en forskning om det skadelige aspekt. Andre bruger marihuana til medicinske formål, så vi er nødt til at se på alle disse ting. Nu i vores tilfælde, vi arrestere unge fundet i at ryge marihuana og en overbelastning vores fængsler. Fængslerne er fuld af unge mennesker, " sagde Mulongoti.

 

I april i år, det Grønne Parti's leder Peter Sinkamba sagde hans parti ville legalisere dyrkning af marihuana for at tjene landets valuta fra europæiske lande der har afkriminaliseret dets anvendelse.

 

Under en briefing i LivingstoneRichland Motel, hvor han lancerede partiets manifest, Sinkamba, som er flankeret af de nationale udøvende medlemmer, sagde en masse unge og voksne i de sidste 30 år er blevet anholdt for dyrkning af marihuana.

 

"Vi har gjort forskning som De Grønne, og vi har konstateret, at i visse lande i Europa, især i Holland og Belgien er der licenseret forbrug af Chamba (marihuana). Så, som de Grønne, mener vi, at i stedet for at arrestere disse mennesker, skal vi legalisere produktion i høje sikkerhedszoner, hvor sikringssystemer skal være så stram, at intet skal slippe ud.

 

"De mennesker der kommer til at arbejde der, skal arbejde i kooperativer for at producere (marihuana) specielt til eksport, så vi er i stand til at generere indtægter for dette land," sagde Sinkamba.

 

West Lunga National Park er en fjern oase med rigt dyreliv i tæt skov i den nord-vestlige provins i Zambia. Det ligger mellem Vesten Lunga River og Kabompo River omkring 10 km nord for grusvejen fra Solwezi til Kabompo, og dækker omkring 1700 km².

Nationalparken er den eneste i Zambia dækket af skov, kategoriseret i den lille Cryptosepalum tørre skov-økoregion, som kun findes i et par pletter i den sydvestlige del af provinsen, der strækker sig lidt over grænsen til Angola. Cryptosepalum træer (kaldet " mukwe "lokalt) er stedsegrønne og vokser tæt som en lukket baldakin.

Denne økoregion danner den største stedsegrønne skov i Afrika uden for den ækvatoriale zone. Selvom nedbør i området er ganske høj (over 1000 mm om året) er jordbunden sandet og veldrænet så bortset fra floderne er der mangel på overfladevand. Nogle få pletter af Miombo-skov og græsarealer findes også i parken.

Mindre skov-pattedyr såsom Duiker og vildsvin bor der, og de ​​seneste rapporter nævner også Puku, flodheste, Nil-krokodiller, Vervet aber, og Gule bavianer. Stedets vagter siger, at der er Bøffel, Roan antiloper, Sabel-antiloper, Lichtenstein's hartebeests, Impalas, Elands og Elefanter.

Den svingende variabilitet af de globale temperaturer skaber ofte debat om hvor alvorligt, vi skal tage klimaforandringerne. Men inden for 35 år vil selv de laveste månedlige dyk i temperaturerne være varmere end vi har oplevet i de sidste 150 år, ifølge en massiv analyse af alle klimamodeller i 2013. Troperne vil være den første til at overskride grænserne for historiske ekstremer og opleve en usvækket hedebølge, [stigende vandstand i havet] der truer den biologiske mangfoldighed og stærkt befolkede lande med færrest ressourcer til at tilpasse sig.

 

"Resultaterne chokerede os. Uanset scenariet vil ændringer komme snart, "siger ledende forfatter Mora. "Inden for min generation, uanset klima vi var vant til, vil det være en saga blot".

 

Undersøgelsen fandt, at den overordnede globale effekten af ​​klimaændringer på biodiversiteten vil forekomme ikke blot som et resultat af de største absolutte ændring ved polerne, men også, måske mere presserende, fra små, men hurtige ændringer i troperne.

 

Tropiske arter er ikke vant til klimavariationer og er derfor mere sårbare over for relativt små ændringer. Troperne holder verdens største mangfoldighed af marine og terrestriske arter og vil opleve hidtil usete klimaer omkring 10 år tidligere end noget andet sted på Jorden.

 

I overvejende udviklingslande, bor over en milliard mennesker under et optimistisk scenario, og fem milliarder under et business-as-usual-scenarie, i områder, der vil opleve ekstreme klimaer før 2050. Det giver anledning til bekymring for ændringer i udbud af mad og vand, menneskers sundhed, større spredning af smitsomme sygdomme, varmestress, konflikter og udfordringer for økonomier.

 

"Vores resultater tyder på, at de lande der først bliver påvirket af hidtil usete klimaer, er dem med den mindste kapacitet til at reagere," siger medforfatter Ryan Longman.

 

"Ironisk nok, det er de lande, der er mindst ansvarlige for klimaændringerne i første omgang."

 

Sovesyge, en dødelig sygdom som skyldes en parasit kaldet en flagellat (Trypanosoma brucei), som forårsager infektion i hjernen samt hjernehinderne.

 

* Den trypanocidale effekt af Cannabis sativa bestanddele i trypanosomiasis forsøgsdyr.

 

Virkningen af ​​Cannabis sativa på trypanosom-inficerede rotter blev undersøgt. En vandig ekstrakt af frøene administreret i en dosis på 50 mg/kg/d kurerede dyr inficeret med trypanosom brucei brucei af blod-parasitter. Seks fraktioner elueret fra den rå ekstrakt ved søjlekromatografi blev vurderet for trypanocide egenskaber. Af disse bevare kun 2 fraktioner trypanocid aktivitet med helbredelse af mus inficeret med T brucei brucei.

 

Institut for Biokemi, Ahmadu Bello University, Zaria-Nigeria.

 

 

Zambias kamp imod narkotika-afhægighed.

Misbrug af ulovlige stoffer, såsom marihuana og heroin er stigende i Zambia. Omkostningerne ved køb af narkotika er relativt lav, med breve af heroin som kan hentes for lidt mere end $20 (£ 12/120 DKR). Hospitaler ser flere patienter til stofmisbrug. Landets narkotika-håndhævelses Kommission siger i de sidste to år har mere end 500 "narkomaner" gennemgået et rehabiliteringsprogram. BBC Afrika's Mutuna Chanda sendte denne rapport fra Lusaka til Fokus på et Afrika tv-program.

 

* Doktor Lester Grinspoon MD

Lidt om mig. Jeg er på fakultetet (emeritus) i Harvard Medical School i afdelingen for Psykiatri. Jeg har studeret cannabis siden 1967 og har udgivet to bøger om emnet. I 1971 "Marihuana Genovervejet" blev offentliggjort af Harvard University Press. "Marihuana, Den Forbudte Medicin", medforfatter med James B. Bakalar blev offentliggjort i 1993 af Yale University Press, den reviderede og udvidet udgave udkom i 1997.

 

For så længe jeg kan mindes, har debatten cannabis centreret om, hvorvidt det er skadeligt. Jeg vil gerne i stedet at fokusere på marihuana'ens anvendelser og mulige fordele. Omkring ti millioner amerikanere ryger marihuana regelmæssigt. Millioner flere bruger det lejlighedsvist. Men hvorfor, egentlig? Jeg ved, at nogle mennesker bruger marihuana som medicin, mens andre bruger den til blot at "party." Men mellem disse to poler er mange andre anvendelser og virkninger, som bedst kan beskrives med ord som bedre, terapeutisk, udforskende, ekspansiv, og så videre.

 

Vi ved, at folk ryger marihuana, ikke fordi de er drevet af ukontrollable "Reefer Madness" trang, som nogle propagander ville føre os til at tro, men fordi de har lært dens værdi fra erfaring. Men næsten alt forskning, skrivning, politisk aktivitet, og lovgivning, der afsættes til marihuana kun har beskæftiget sig med spørgsmålet om, hvorvidt det er skadeligt og hvor meget skade det gør. Den eneste undtagelse er den stigende medicinske marihuana bevægelse, men så opmuntrende som bevægelsen er, det repræsenterer kun én kategori af marihuana brug. Resten er til tider grupperet under den generelle overskrift "rekreativ", men det er næppe en fyldestgørende beskrivelse af, lad mig sige, marihuana'ens evne til at katalysere ideer og indsigter, øge værdsættelse af musik og kunst, eller uddybe følelsesmæssig og seksuel intimitet.

 

Udgivet den 4. Januar 2013

Drakensberg, den østlige og højeste del af den store skrænt, der omgiver øst, syd og vestlige grænser til det centrale plateau i det sydlige Afrika.

 

 

Medicinsk nyskabende Lovforslag præsenteret til SA-Parlamentet

Medicinsk Nyskabende Lovforslag, et lovforslag om at legalisere cannabis i Sydafrika til medicinske, økonomiske og industrielle formål, blev præsenteret for parlamentet idag. Mario Ambrosini fra Inkatha Frihedspartiet præsenterer forslaget for at legalisere brugen af ​​cannabis (dagga) i Johannesburg - IFP Mario Ambrosini vil præsentere et lovforslag til at legalisere cannabis til medicinsk brug. Dette vil være første gang i Sydafrikas historie, at et sådan lovforslag vil blive prøvet.

 

Udgivet den 19. februar, 2014

Carte Blanche behandler medicinsk marihuana i Sydafrika

Carte Blanche er en sydafrikanske undersøgende journalistik tv-serie , der airs på M-Net i den bedste sendetid med visning søndag aften kl 19:00.

Udgivet den 17. marts 2014

 

Legalisering af dagga stimulerer stadig til debat i SA

Legalisering af medicinsk marihuana i Sydafrika. Debatten der varmes op fra alle vinkler i landet. I sidste måned, til ære for IFP medlem af parlamentet Mario Ambrosini fra Inkatha Frihedspartiet, var vi vært for en diskussion om dette meget brændende emne. Hvad der fulgte, var en så lidenskabelig debat, som selv vi ikke forventede. Vi blev kontaktet af den Bekymrede Ungdom i Sydafrika, der ønskede at slutte sig til os på showet for at tale om deres pligt til at standse en legalisering af marihuana i landet. Vi inviterede derefter også den anden side af mønten, en Mr. William Wallace fra lobbygruppe, Under løven. Debatten havde en enorm respons og spredes som en løbe-ild på lokale sociale mediers sider og i udlandet. Men før vi fortsætter, lad os bare først have et kig på vores tidligere debat?

 

I Johannesburg har vi Myrtle Clarke, leder for Fields Of Green For All (grønne marker for alle), en Sydafrikansk ikke-profit organisation og Jules Stobbs, leder for Social Aktivisme ved Fields Of Green For Al, sammen, kendt som Dagga Parret. I Durban fra Læger til Life International, får vi følgeskab af talsmand Johan Classen og Dr. Willem Vlok speciallæge i intern medicin.

 

Udgivet den 1. september 2014

Dagga-debatten - runde 2

Runde 2 af den berygtede"dagga debat" mellem BTL og CYPSA (Bekymrede Ungdom i Sydafrika), beværtet af SABC nyhedsredaktion.

 

Udgivet den 4. januar 2015

Forventet klimaafgang for Johannesburg (også kaldet Joburg) er Sydafrikas største by med ca 6,3 millioner indbyggere. I Stor-Johannesburg bor der ca. 10,3 millioner mennesker, og byen er efter Cairo og Lagos den tredje største i Afrika.

____________________________________________________________________________________________________________________________

Copyright © All Rights Reserved