Danmark

Cannabinoide Information

English - German - Spanish - Google translated

 

For optimal opstilling/visning i browser-vindue

samt forståelse af emnet

Forstørre: CTRL+(+) plus

Formindske: CTRL+(-) minus

Udgangspunkt: CTRL+(0) nul

 

 

 

 

En borgers fortælling om nyheder omhandlende cannabinoiderne i Danmark.

 

 

 

Cannabis og dets cannabinoider er desværre strengt forbudt at indtage i Danmark, og det trods 70 folketingspolitikere, europa-parlamentarikere og ministre, selv finder det moralsk ansvarligt og fornuftigt, tre gange om året at mødes i Folketingets Øl Laug for at højne og smage på kongerigets forskellige specialøl og for at hygge sig på tværs af partiskel, betalt af ølbrancen, - og det til trods for at internationale forskere allerede i 2005 var klar over, at det endogene cannabinoid-system, som aktivers af plantecannabinoider på naturlig basis, er involveret i de farmakologiske og adfærdsmæssige virkninger af alkohol og fremhæver det endocannabinoide system som et værdifuldt mål i terapi for alkoholisme.

 

Der er sågar igennem årene bearbejdet dæmoniseret mytedannelse om negativiteten af hampen og cannabinoiderne den indeholder, flittigt brugt på tværs af partiskel for at højne politikernes profil. Det er i øvrigt ikke sjovt at observere, hvordan et, negativt skabende, slangudtryk kan spredes til hele befolkningen og helt ind i Statsministeriet. Da en undersøgelse for et par år siden viste, at danskere er nogle af de mest fordomsfulde europæere, sagde Anders Fogh Rasmussen ifølge Ritzaus Bureau:

 

 • De beskrivelser er fuldstændig uden hold i virkeligheden og fuldstændig ude i hampen. Tværtimod er Danmark et åbent, frisindet og fordomsfrit samfund.

 

 

Venstres forslag om skærpede krav til muslimske indvandrere er helt ude i hampen, lyder det fra Enhedslisten. Man bør i stedet satse på at forbedre integrationen over hele linjen. Det er »fuldstændig langt ude«. 28. oktober 2014

 

 

PS - Danmarks Riges Grundlov nr. 169 af 5. juni 1953. Kapitel VIII

 

§ 78 Stk. 1.:Borgerne har ret til uden forudgående tilladelse at danne foreninger i ethvert lovligt øjemed.

Stk. 2.: Foreninger, der virker eller søger at opnå deres mål ved vold, anstiftelse af vold eller lignende strafbar påvirkning af anderledes tænkene, bliver at opløse ved dom.

 

 

 

Omkring 170 stærkt afkræftede danske patienter modtager ’hashpillen’ Marinol (C21H30O2), selv om den syntetisk fremstillede kapsel (af ren THC: C21H30O2) ikke er tilladt som lægemiddel i Danmark eller resten af Norden.

 

Er det ikke signalforvirring: Cannabinol er både forbudt narkotika og et gavnligt lægemiddel?

 

»Det er et politisk problem. Med den ene hånd vil man lukke en række hashklubber, med den anden hånd vil man godt tillade øget brug af cannabis. Det virker selvmodsigende for mange, men hænger sammen med, at cannabis har fået et kedeligt ry.«

 

 

Hvorfor bruger danskerne cannabinoider

 

 

* Doktor Lester Grinspoon MD

 

Lidt om mig. Jeg er på fakultetet (emeritus) i Harvard Medical School i afdelingen for Psykiatri. Jeg har studeret cannabis siden 1967 og har udgivet to bøger om emnet. I 1971 "Marihuana Genovervejet" blev offentliggjort af Harvard University Press. "Marihuana, Den Forbudte Medicin", medforfatter med James B. Bakalar blev offentliggjort i 1993 af Yale University Press, den reviderede og udvidet udgave udkom i 1997.

 

For så længe jeg kan mindes, har debatten cannabis centreret om, hvorvidt det er skadeligt. Jeg vil gerne i stedet at fokusere på marihuana'ens anvendelser og mulige fordele. Omkring ti millioner amerikanere ryger marihuana regelmæssigt. Millioner flere bruger det lejlighedsvist. Men hvorfor, egentlig? Jeg ved, at nogle mennesker bruger marihuana som medicin, mens andre bruger den til blot at "party." Men mellem disse to poler er mange andre anvendelser og virkninger, som bedst kan beskrives med ord som bedre, terapeutisk, udforskende, ekspansiv, og så videre.

 

Vi ved, at folk ryger marihuana, ikke fordi de er drevet af ukontrollable "Reefer Madness" trang, som nogle propagander ville føre os til at tro, men fordi de har lært dens værdi fra erfaring. Men næsten alt forskning, skrivning, politisk aktivitet, og lovgivning, der afsættes til marihuana kun har beskæftiget sig med spørgsmålet om, hvorvidt det er skadeligt og hvor meget skade det gør. Den eneste undtagelse er den stigende medicinske marihuana bevægelse, men så opmuntrende som bevægelsen er, det repræsenterer kun én kategori af marihuana brug. Resten er til tider grupperet under den generelle overskrift "rekreativ", men det er næppe en fyldestgørende beskrivelse af, lad mig sige, hashens evne til at katalysere ideer og indsigter, øge værdsættelse af musik og kunst, eller uddybe følelsesmæssig og seksuel intimitet.

 

 

 

 

 

 

 

 • Sommersøndag nationen holder fri på min hi-fi grammo ligger Space Oddity. Myggen takker & slutter sit program, hva' sku' vi ha' gjort på denne søndag uden ham. Alt er så simpelt & såre godt, rul ham en joint stik mig lidt pot.

 

 • PigerneBellevue demonstrerer for større lighed lidt generte & sky. Solen skinner konstant på Bellevue.

 

 • Sommersøndag nationen ligger lig, selv lå jeg på langs da familien lagde vejen her forbi. Hej hej bye bye ellers intet nyt, jo solen skinner & musikken spiller, ja prøv engang & lyt. Alt er så simpelt & såre godt, rul dem en joint stik mig lidt pot.

 

 

 • Peter Øvig Knudsen, der har begejstret tusindvis af danskere med sine succesbøger om det kriminelle Danmark:

 

 

 

Jeg har sendt en essay på hjemmesiden "En Cannabis Odysseus: at ryge eller ikke at ryge.", en essay om mit personlige engagement i dette spørgsmål. Jeg identificerer mig selv som en cannabis bruger, men de bidragydere, som ønsker at forblive anonym, kan, og nogle vil måske bruge et pseudonym.

 

Hjerteligt,

 

Lester Grinspoon MD

 

mail til Lester Grinspoon, M.D.

 

Essays

 

Blog

 

Marihuana: Den Forbudte Medicin -

 

Udvalgte Patient Beretninger

 

Vi er meget interesseret i at fortsætte med at udveksle hjemmeside-besøgendes medicinske marihuana-historier for at give indsigt i anvendelsesmuligheder for denne medicin, som ikke er almindeligt kendt. Hvis du ønsker at sende os en personlig beretning om din medicinske marihuana-erfaringer, tjek vores retningslinjer for indsendelse og brug af RxMarijuana Information Exchange formular

 

 

 

Sådan blev Hash forbudt i Danmark

 

Fra "Kampen om hampen", DR-Dokumentar 1997

 

 

Den såkaldte enkeltkonvention om kontrol med narkotiske midler blev vedtaget i FN i foråret 1961. Kort tid efter tiltrådte Danmark konventionen og begyndte at rette lovene til efter konventionen.

 

Men hvad var det der fik folketinget til at vedtage et totalforbud mod en plante, som har været kendt og brugt i århundreder, også i Danmark ?

 

DR-Dokumentar har bedt om aktindsigt i de relevante ministerier. Akterne afsløre, at man ikke fik tilsendt undersøgelser fra feks. FN som understøtter behovet for et totalforbud mod Cannabis. Forbuddet blev gennemført rent administrativt uden politisk debat. Her er sundhedsstyrelsens forarbejdning til bekendtgørelsen. Af referatet fremgår det at embedsmændene mener at man bør gøre som konventionen lægger op til nemlig at indføre et totalforbud. Som en embedsmand skriver:

 

"Et forbud vil næppe give anledning til indsigelser" Notatet er skrevet i 1961.

 

7 år efter skulle det vise sig at embedsmanden tog fejl. Rygningen af den forbudte plante blev nu nemelig en del af ungdomsoprøret, i slutningen af 60erne. Den ældre generation var skræmt over musikken, tøjet, håret, holdningerne og Cannabissen. Og nu kom debatten pludselig. Men resultatet var givet på forhånd.

 

Danmark havde jo besluttet at gøre Cannabissen forbudt.

 

Peter Schiøler tidl narkotikakonsulent siger:

 

"Der findes sikkert ikke nogen fagfolk i Danmark der virkelig har haft mulighed for at betragte de tekniske forhold der mener, at det var en god ide at fare så hårdt frem mod cannabis. Det er ikke kommet på basis af nogen videnskabelig grund. Det kom ved en lovgivning der allerede eksisterede før problemet overhovdet havde skitseret et behov for en lovgivning."

 

Peter Schiøler var fra slutningen af 60erne og frem til 80erne en af regeringens rådgivere i narkotika spørgsmål. Det samme var Hans Henrik Brydenholt. Han fik som ung embedsmand bla. til opgave at udforme lovgivningen. Stramningen karakterisere han i dag som et udslag af panik. Han siger:

 

"Vi havde ikke behøvet at røre en tøddel ved noget pga den internationale konvention. Vi kunne ikke legalisere Cannabis, men vi behøvede ikke at gøre noget. Men det var jo presset for at gøre noget og bruge alle midler til at beskytte den danske ungdom der gjorde det nødvendigt for regeringen at komme med et forslag".

 

I 1969 beslutter folketinget så at lægge narkotika området herunder cannabis ind under straffeloven og hæve strafferammen til 6 års fængsel. Men debatten afslørede, at næsten alle politiske ordføre var usikre på om man skulle kæde Cannabis sammen med de hårde stoffer eller om man skulle overveje en form for legalisering af cannabis.

 

Bernhardt Tastesen, Socialdemokratiet sagde: "Det er klart, at hvis fortsatte undersøgelser skulle føre til den konklusion, at brugen af Cannabis skaber færre problemer end brugen af tobak og alkohol, ja så må vi tage spørgsmålet om en kontrolleret frigivelse af cannabis op på ny"

 

Else-Merete Ross, Det Radikale Venstre sagde: "Udvalget går ind for øget forskning, bla for at få et klart grundlag for en afgørelse om, hvorvidt en kontrolleret legalisering af cannabis produkter vil være ønskelig"

 

Justitsminister Knud Thestrup, Det Konservative Folkeparti sagde:

"Jeg er ganske enig i, at det er nødvendigt, at vi får erfaringer, og nødvendigt at vi hurtigt igen tager sagen op"

 

Usikkerheden førte til, at Folketinget også vedtog at loven skulle revideres efter 2 år. Netop med henblik på at diskuttere om Cannabis burde legaliseres. Akterne i sagen afsløre, at der i Folketinget var dyb skepsis over for de oplysninger som Sundhedsstyrelsen baserede ønsket om et forbud på. Af et notat fra en embedsmand i Indenrigsministeriet fremgår det at Sundhedsstyrelsen slet ikke vil begrunde ønsket om et forbud. Embedsmanden kritisere i sit notat Sundhedsstyrelsen for at hænge deres standpunkt op på vedtagelser i internationale organisationer.

 

"Der efter nærmere analyse ikke kan siges fri for også at være baseret på moralske og politiske værdidomme"

 

Men den debat baseret på andet end moralske og politiske værdidomme fik folketinget aldrig. Det skyldes utvivlsomt at man i Sundhedsstyrelsen valgte en noget speciel fortolkning af de ekspertudtaleser, som man selv havde indhentet. Den vægtigste og mest omfangsrige var udarbejdet af Professor Villars Lunn. I sit notat skriver han at, forskningen er inde i en rivende udvikling og at: "De seneste års forskning og erfaringer har bestyrket tesen om at hashish er relativt ufarligt"

 

Alligevel fastslår Sundhedsstyrelsen over for folketinget:

 

"At det ikke er sandsynligt, at der i en overskuelig årrække vil fremkomme oplysninger, der kan gøre en ændring af den nuværende samfundsmæssige vudering af Cannabis aktuel".

 

Denne vurdering får Folketinget til at opgive den planlagte revisionen af cannabis-forbuddet. Resultatet er, at Folketinget i de seneste 25 år ikke har haft en reel debat om fortsat kriminalisering af Cannabis.

 

 

----- -----

 

 

Medicinsk cannabis er også forbudt i Danmark.

 

Flere danskere bruger medicinsk cannabis til at lindre smerter. Det vil en række partier og organisationer lovliggøre, men sundhedsministeren og et flertal i Folketinget er imod. 18-03-2014 kl. 14:45

 

 

 

Ved gårsdagens samråd om medicinsk brug af cannabis efterspurgte flere partier og patientforeninger en ordning, hvor patienter kan bruge cannabis legalt. Men sundhedsministeren vil ikke åbne for medicinsk cannabis, før der er evidens for effekten?

Der var fyldt godt op på tilhørerpladserne, da Folketingets Sundheds- og Forebyggelsesudvalg i går 18-03-2014 kl. 14:45 holdt samråd om fordele og udfordringer ved brug og legalisering af medicinsk cannabis. En kræftpatient og hendes mand, en datter til en kræftpatient og en tidligere kræftpatient var blandt de fremmødte. De håbede på, at politikerne ville tage skridt til at legalisere cannabis som medicinsk middel.

 

Også direktøren for Scleroseforeningen, Mette Bryde Lind, var kommet til Christiansborg for at følge de politiske drøftelser om medicinsk cannabis.

 

»Min erfaring er, at flere af Scleroseforeningens medlemmer har stor gavn af cannabis som medicin. Derfor går vi ind for, at det skal legaliseres til det formål, og jeg håber, at sundhedsministeren ville tage initiativ til at nedsætte en arbejdsgruppe eller lignende, så vi kan komme videre. Det virker også til, at der er større vilje end tidligere,« sagde hun til Information forud for samrådet.

 

Både Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance som smart i 2011 erklærede, at en stemme på LA er en stemme på fri hash, men prioriterede krav om årlige nedsættelser af bil-registreringsafgift, og et efterfølgende diesel-forurenet offentlig rum, højere, har da også erklæret, at de er interesserede i at gøre det lovligt for patienter at bruge cannabis medicinsk, og før samrådet havde både Kræftens Bekæmpelse og Epilepsiforeningen ligesom Scleroseforeningen udtrykt håb om, at der på den ene eller anden måde ville blive åbnet for en løsning, hvor deres medlemmer kan bruge cannabis som medicin på lovlig vis.

 

Fri hash eller ej

Men det var ikke sundhedsminister Nick Hækkerups (S) standpunkt på samrådet (Kapitel V § 56:Folketingsmedlemmerne er ene bundet ved deres overbevisning og ikke ved nogen forskrift af deres vælgere). Ministeren ser på nuværende tidspunkt ikke en mulighed for, at patienterne lovligt kan bruge cannabis til medicin, for »der er ikke nok evidens«, sagde han under samrådet og henviste til Sundhedsstyrelsens notat om cannabis til medicinsk brug, hvor styrelsen konkluderer, at der ikke er evidens for, at medicinsk cannabis skulle have nogen positiv effekt.

 

Flere sundhedseksperter kritiserer medicinalfirmaernes finansiering af Sundhedsstyrelsen og kræver at systemet laves om.

Over halvdelen af Sundhedsstyrelsens indtægter kommer nemlig direkte fra den medicinalindustri, som styrelsen ellers har til opgave at kontrollere på danskernes vegne.

 

Det bør ifølge Lægeforeningens formand, Mads Koch Hansen, laves om:

 

»Sundhedsstyrelsen bør være helt uafhængig af betaling fra lægemiddelindustrien. Det er et forkert signal at sende til patienter og borgere, at en offentlig myndighed, som godkender eller afviser nye lægemidler, samtidig modtager penge fra industrien

 

Ifølge finansloven tjener Styrelsen i 2014 297 millioner kroner på gebyrer fra medicinalselskaberne, mens den kun får 220 millioner fra staten. - 30. oktober 2014, Berlingske

 

 

»Det er ikke, fordi det møder modvilje. Vi er bare nødt til at stille de samme krav til cannabis, som vi stiller til alle andre lægemidler,« sagde han og konstaterede: »Jeg vil ikke tilbage i diskussionen om fri hash eller ej. Det handler om medicin.«

 

Sundhedsministeren udelukkede dog ikke, at man på et tidspunkt vil kunne finde medicinsk evidens for lægemidler med cannabis. »Der skal bare flere forsøg til at tilvejebringe dokumentation,« sagde han, men påpegede også, at Sundhedsstyrelsen ikke udfører den slags forskning og udvikling. Det sker hos medicinalvirksomhederne.

 

 • Lægemiddelstyrelsen: læger kan ordinere cannabis!

 

 

Den 30. september 2009 besluttede Københavns Kommunes socialudvalg at sende et forslag om en forsøgsordning med legalisering af hashmarkedet i København i offentlig høring.

 

Cannabis/THC som lægemiddel

 

Afsnit 5:

 

... bekendtgør, at man ud fra en sundhedsfaglig vurdering finder det forsvarligt, at læger kan ordinere cannabis/THC til patienter med alvorlige sygdomme og der ikke er farmakologiske eller lovmæssige hindringer for at udvikle lægemidler af cannabis. Lægemiddelstyrelsens vurdering af indikationer beror på den kliniske vurdering.

 

 

Sundhedsordfører for Dansk Folkeparti Liselott Blixt er positivt stemt over for en legalisering til visse patientgrupper. Hun ønsker sig enten eksperimenterende eller alternative projekter i Danmark frem for at vente på medicinalfirmaerne i flere år. Hun bad ved samrådet om, »at man åbner en dør for de læger og patienter, der gerne vil være med til at afprøve virkningen«.

 • Jesper Langberg inden afslørende selvbiografi: Jeg har intet at være flov over

 

I ny bog afslører den folkekære skuespiller både alkoholmisbrug og hashrygning. Men han fortryder intet, fortæller han til 21 SØNDAG.

 

- 'Take it or leave it', havde jeg nær sagt. Det var min historie. Jeg har ikke noget at være flov over, proklamerer skuespilleren Jesper Langberg overfor 21 SØNDAG, der har fået et sjældent interview med den 72-årige skuespiller i forbindelse med lanceringen af hans selvbiografi 'Ikke et sekund spildt'.

 

Heri afslører skuespilleren et alkoholmisbrug, der var så voldsomt, at det førte til en hospitalsindlæggelse. Under indlæggelsen blev han af en læge foreslået at ryge hash, når han fik trangen til at fatte flasken, fortæller Langberg.

 

- Den mand, der sagde det til mig dengang på min sygeseng, han reddede mit liv, mener Jesper Langberg.

 

 

Også sundhedsordfører for Enhedslisten Stine Brix ville have Nick Hækkerup til at presse på for at imødekomme de patienter, der oplever positive effekter ved brug af medicinsk cannabis: »Vil ministeren være med til at afkriminalisere de borgere, som bruger cannabis medicinsk?« spurgte hun efter at have fortalt en personlig historie om en bekendt, der ikke har set andre muligheder end at bruge cannabis som medicin.

 

Men sundhedsministeren afviste opfordringen: »Det er Justitsministeriet, der lovgiver,« sagde han og understregede igen, »at der skal være evidens for effekten af medicinsk cannabis. Ellers er vi tilbage til en grundlæggende diskussion om fri hash«.

 

Stine Brix mente ikke, at ministeren havde ret i, at en legalisering af cannabis til medicinsk brug er det samme som at lovliggøre hash, fordi der er tale om en afgrænset gruppe af mennesker.

 

Politikerne burde lytte

Efter samrådet var Mette Bryde Lind fra Scleroseforeningen mindre forhåbningsfuld på sine medlemmers vegne. Hun synes, at debatten lyder som et ekko af fortiden:

 

»Sidste gang, der overhovedet var debat om emnet, var for 10 år siden, og dengang skete der heller ikke noget. Nu er politikerne altså nødt til at tage ansvar.«

 

Hun var specielt ærgerlig over, at der ikke kom mere konkrete forslag ud af samrådet.

 

»Det kunne for eksempel være et forslag om at øremærke penge til forskning, men i stedet lander diskussionen igen udelukkende på spørgsmålet om evidens,« sagde hun.

 

»Vores erfaringer er jo bare, at cannabis er det eneste, nogle sclerosepatienter oplever virker, og det mener jeg, at politikerne burde lytte til.«

 

 

Medicinsk Cannabis - Multiple Sclerosis

 

Mange MS-patienter bruger medicinsk marihuana, idet de har fundet, at det lindrer spasticitet, beroliger rystelser, og nedbringer depression og angst for at blive syg. MS-patienten her, har igennem længere tid indtaget et væld af ordinært udskrevet medicin for alle hendes symptomer, så pludselig en dag, sagde hendes søn, Mor har du nogensinde hørt om marihuana, det er vist noget for dig. Men hun ville ikke bryde loven og snige sig rundt som en kriminel, så hun blev hørt og den første til offentligt at få tilkendt retten til legalt udskrevet annerkendt marihuana mod sin lidelse i Rhode Island:

 

Moderne medicinsk forskning har opdaget gavnlige anvendelser for marihuana i behandling eller lindring af smerte, kvalme og andre symptomer forbundet med visse invaliderende medicinske tilstande, som fundet af National Academy of Sciences' Institute of Medicine i marts 1999. Flere stater, herunder Rhode Island, tillader den medicinske brug og dyrkning af marihuana under visse omstændigheder. Dog ændrer Rhode Island Medical Marijuana loven ikke føderale love og regler, der forbyder besiddelse og brug af marihuana.

 

Rettelse: patienten siger "kroppen angriber immunsystemet," dens vice versa. "Immunsystemet angriber kroppen". Mere specifikt angriber immunsystemet myelin der omslutter nerveceller. Derved kan nerve-cellene ikke sende deres signaler effektivt til hinanden. Det påvirker hovedsageligt nerver i hjernen og rygmarven.

 

Udgivet den 6. juni 2009

 

Samtlige partier i Folketinget er torsdag den 30. oktober 2014 blevet enige om udmøntning af 857 millioner på forskningsreserven. Blandt andet er medicinsk cannabis i fokus.

 

Aftalen glæder Dansk Folkeparti, der blandt andet har fået forskning i civil brug af droner med i aftalen.

 

"I DF er vi glade for aftalen, som sikrer en fortsat balance imellem strategiske og frie forskningsmidler," siger partiets forskningsordfører, Jens Henrik Thulesen Dahl.

 

"Jeg er særlig godt tilfreds med, at der med aftalen tilføres 65 millioner kroner til sundhedsforskning, heraf op til 30 millioner til forskning i psykiatri. Desuden er der sat penge af til vigtig velfærdsforskning," siger han.

 

I den anden ende af Folketinget - hos Enhedslisten - glæder man sig over, at der er afsat midler til at sætte fokus på medicinsk cannabis.

 

"Jeg er rigtigt glad for, at det er lykkes os at sikre midler til, at der kan forskes i medicinsk cannabis," siger Rosa Lund.

 

"Der er meget, der tyder på, at cannabis kan hjælpe for eksempel patienter med sklerose og epilepsi. Det er vigtigt, at vi får mere viden, så det kan komme patienterne til gavn," siger hun.

 

 

* 2010 - Terapeutisk anvendelse af cannabinoider i psykiatrien - Rev Bras Psiquiatr. 2010 May;32 Suppl 1:S56-66.

 

Departamento de Neurociências e Ciências do Comportamento, Faculdade de Medicina de Ribeirão Preto, Universidade de São Paulo, Ribeirão Preto, SP, Brasil.

 

FORMÅL: At gennemgå de vigtigste fremskridt i forbindelse med den potentielle terapeutiske anvendelse af cannabinoid-forbindelser i psykiatrien.

 

METODE: En søgning blev udført i online databaser PubMed, ScieELO, og Lilacs for undersøgelser og litteratur-anmeldelser vedrørende terapeutiske anvendelser af cannabinoider i psykiatrien, især cannabidiol, rimonabant (ATC Kode: A08AX01; solgt mængde i Danmark i 2006, 2007 og 2008: 1.282.000 DDD til, svarende til, 12.053 personer fra 10 år til 80+), Delta (9)-tetrahydrocannabinol, og deres sidestykker.

 

RESULTATER: Cannabidiol blev anset for at have terapeutisk potentiale med antipsykotisk, anxiolytisk, og antidepressive egenskaber, ud over at være effektiv i andre betingelser

 

Delta (9)-tetrahydrocannabinol og dets analoger viste sig at have angstdæmpende virkning i behandlingen af (cannabis) afhængighed og at fungere som en adjuverent [farmakologisk og/eller immunologisk middel, som modificerer virkningen af andre stoffer] i behandling af skizofreni, selvom supplerende undersøgelser er nødvendige for at støtte denne konklusion.

 

Rimonabant var effektiv i behandlingen af den subjektive og fysiologiske symptomer på cannabis-rusen og fungerede som en adjuverent i behandling af tobaksafhængighed. Potentiale til at [(ATC Kode: A08AX01; solgt mængde i Danmark] fremkalder uheldige bivirkninger såsom depression og angst beherskede den kliniske anvendelse af denne CB (1) antagonist [Pakistan].

 

KONKLUSION: Cannabinoider kan være til stor terapeutisk interesse for psykiatrien, men yderligere kontrollerede forsøg er nødvendige for at bekræfte de eksisterende resultater og at fastslå sikkerheden af disse stoffer.

 

----- -----

 

Cannabis er forbudt at dyrke, forarbejde og sælge. Flere og flere helt almindelige danskere må hver dag kriminaliserer sig selv, af nævnte grunde, ved at købe eller dyrke planten i forarbejdet form til at bekæmpe sygdom og lindring, indtil regeringens påtænkte forskning måske eller nærmere, sandsynligvis, bringer lovgivningen i modsat retning. De finder hjælp i planten frem for traditionel medicin. Producenter for en alvorligt syg patient, der afhænger af din grønne tommelfinger til at frembringe hans eller hendes medicin, er hver dag, landet over, i fare for anholdelse og Straffelovens § 191.

 

"Den, som i strid med lovgivningen om euforiserende stoffer til et større antal personer eller mod betydeligt vederlag eller under andre særligt skærpende omstændigheder overdrager euforiserende stoffer, straffes med fængsel indtil 10 år. Angår overdragelsen en betydelig mængde særlig farligt eller skadeligt stof, eller har overdragelsen af et sådant stof i øvrigt haft en særlig farlig karakter, kan straffen stige til fængsel i 16 år.

 

Stk. 2. På samme måde straffes den, der i strid med lovgivningen om euforiserende stoffer indfører, udfører, køber, udleverer, modtager, fremstiller, forarbejder eller besidder sådanne stoffer med forsæt til at overdrage dem som nævnt i stk. 1."

 

Forskere verdenen over mener, at cannabis er på vej til at blive en lige så stor medicinsk landvinding, som penicillin i sin tid blev - alligevel mødes en legalisering af cannabis og forskning i cannabis med stor modstand blandt flertallet af politikere i Danmark og Norden. Grundet den lægerevarende fokus på kun det skadelige ved marihuana, er der nu, takket være den megen forskning, fokus på, at hvor marihuana taber vinder cannabinoider.

 

Ord, det være sig de nye eller gamle, både begrænser og udvider tankesættet. Hvis vi ser på ordet "Marihuana", vil vi finde en populær betegnelse for kulturelt slang, der er fælles både på gaden og i massemedierne. Men ligesom ordene pot, weed, dope, ganja, hamp og reefer, er marihuana slang og har meget lidt værdi i en diskussion om medicin, politik og menneskelivet. Og det er ofte brugt af forbudstilhængere i regeringen og offentligt som et våben i propaganda, hvor en enkelt omtale af cannabis kan tilskynde til reefer madness og udtalelser som langt ude i hampen.

 

Tom Brock, forsker for medicinalvirksomheden Cayman Chemical, taler i en 2009 markedsføring af essay med titlen "Cannabinoider: til Neuroner og Hinsides" højt om cannabinoider og hvad de er i stand til at gøre. Han beder os om at forestille sig velsignelser fra sunde cannabinoid-receptorer:

 

"Forestil dig, hvad der kunne opnås, hvis signaler gennem disse receptorer kan kontrolleres: lykkelige, slanke, og sunde mennesker, der husker, at de er smerte-fri."

 

Og i "Cannabinoid signalering: den oprindelige retrograde signalvej" lærte Publius første gang om de to enzymer - DAG lipase alfa og beta - som kroppen har brug for at producere endocannabinoiden 2-AG: C23H38O4, en cannabinoid grundlæggende for retrograd signalering. Og det er ingen spøg.

 

Oversættelse ifølge Publius: a + b = 2-AG. Det betyder, at to enzymer naturligt går sammen om at modulere celle-signalering. Tænk på det som et stafetløb, hvor 2-AG er den oplysende depeche (stav).

 

 

THC (C21H30O2) - oxidationTHC-OH (C21H30O3) oxidation → *11-nor-9-carboxy-Delta (9)-THC/THC-COOH (-COOH: C21H28O4) → Kombineret lægemiddel-forgiftning: lavt blod ilt (O) niveau forårsager hjernedød.

 

Brock's forskningsselskab er ved at undersøge måder til at øge denne omplacering af oplysninger. De forsøger at udvide-og-forøge halveringstid og rejsetiden af 2-AG. - Hvorfor? Fordi forskerne forstår, at cannabinoider er gode. De arbejder ud fra den forudsætning, at vores endocannabinoide system ECS har terapeutisk værdi. Brock og de hvide kitler mener, at disse inkluderer: "reduceret angst, nedsat følsomhed og afhængighed til alkohol og nikotin, mindre aldersrelateret kardial dysfunktion, øget hukommelse-anskaffelse og slukning samt beskyttelse mod neurodegeneration". Den der bruger den kulturelle term "marihuana/hash" til at forstå og forklare disse biologiske processer i EU, Skandinavien og især i Danmark vil mislykkes. Besejre ting som Alzheimers og Parkinsons, er der, hvor cannabinoider sandsynligvis vil lykkes internationalt og andet steds...

 

Tja, som du kan se, har Brock en ganske anden antagelse end regeringen på disse marihuana-noide tingester. Vores cannabinoider beder os om at forestille sig lykkelige, slanke og sunde mennesker, der husker de er smerte-fri. Vores prohibitionistiske regering mener, marihuana brugere er dømt afhængige vanvittige kriminelle. Når du læser Brock ved siden af sundhedsminister Nick Hækkerups (S) standpunkt og videre til efterfølgeren i 2016, tidligere børne-, undervisnings- og ligestillingsminister Ellen Trane Nørby (V), som adspurgt, og senere bærende ridderkors og højgravid mave uden reel viden om årsagen, behændigt igen gammelkendt låser: en legalisering, dvs. en ophævelse af forbuddet mod besiddelse mv. af hash som rusmiddel, ville efter regeringens opfattelse være i strid med denne enkelt-konventionsforpligtelse. Dette gælder, hvad enten en legalisering fandt sted som led i en forsøgsordning, eller den blev gennemført på permanent basis, - er det svært at forestille sig, at vi sågar diskuterer de samme ting. I virkeligheden gør vi ikke - det gamle ord marihuana som en dødelig ukrudt, det nye som en lovende plante. Det er utroligt, hvad 70 års erfaring og information kan gøre...uden for.

 

Horisonten ser lys ud. Udover at støtte vores grundlæggende sundhed, viser undersøgelser, at cannabinoider øger neurogenesis - den proces, hvor vi producerer hjerneceller. Aktuel forskning tyder på at CB2 receptoren "kan hjælpe i behandlingen af neuropatologier ved at øge neurogenese."

 

Skiftet er her - fra slang til videnskab, fra marihuana til cannabinoider. Marihuana vil fortsat være et kulturelt ikon, men hold venligst politik ude af petriskålen. Denne plante kan redde dit, og dine børns liv en dag.

 

Herfor har et hold initiativrige danskere inviteret Dr. Allan Frankel og Mimi Peleg, tidligere leder af Large Scale Cannabis Training for MECHKAR, Abarbanel Hospitalet i Israel, hvis ogave var/er at lære folk hvordan man bruger cannabis, hvor lang tid patienten skal indånde røg eller damp, hvordan du administrerer sublinguale dråber, eller hvordan man opdeler en pot cookie i optimal og nødvendig mængde - til Danmark, for om muligt at højne politikerenes indsigt i potientialet og plantens farmakologi for danskernes bedste og måske derved også afhjælpe de accelerende medicinudgifter, nu sygehusenes medicinudgifter vokser i en sådan hast, at der inden for få år ikke længere er råd til at give alle patienter den bedste medicin, skriver jyllands-posten.dk.

 

Derfor bør politikerne foretage benhårde prioriteringereller alternativt komme med langt flere penge til sygehusvæsenet, mener flere sundhedsøkonomer.

 

»Det vil blive nødvendigt at prioritere. Når vi har et sundhedsvæsen, som skal holde igen på økonomien, er vi nødt til at spørge os selv, hvor vi skal bruge pengene,« siger Kjeld Møller Pedersen, professor i sundhedsøkonomi ved Syddansk Universitet, til avisen den 27. oktober 2014 .

 

Medicinudgifterne ventes at løbe op i 7,4 mia. kr. i år – til sammenligning lød de på 3,9 mia. kr. i 2007. Og ifølge prognosen runder udgifterne 8 mia. kr. næste år, fremgår det.

 

Foredraget med Allan Frankel og Mimi Peleg, der som nævnt var leder for storstilet cannabis uddannelse for mere end et halvt årti hos Israels medicinske marihuana fordelings facilitet (kaldet Mechkar), der betjener 12.000 patienter med MMJ recepter, og som er flyttet til USA som en del af stillingen som konsulent, mener en af ​​ulemperne ved at arbejde i Israel var "de hårdhændede moralistiske fremskridt af regler, snarere end det frie marked", er en grundig gennemgang af medicinsk cannabis i praksis, forskning, hvor hjælper det, doseringer, og evt. bi-virkninger.

 

Videoen er produceret af denliberalekanal.dk (Rikke Jakobsen) og er lagt ud med meget få klip, så alle selv kan søge den information de lige ønsker. Held og lykke

 

 

Medicinsk cannabis - foredrag med dr. Allan Frankel og Mimi Peleg

 

18. dec. 2013

 

I relation:

 

 

 

Sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen (S) (15:16:30)

 

Jeg er rigtig glad for at Sundhedsudvalget kan tage denne her form for åbne samråd, for vi har alle behov for mere indsigt på det her område, alle sammen. Jeg har jo som socialdemokratisk ordfører den holdning, at vores sundhedsvæsen skal bære præg af og præges af 2 ting hele vejen igennem. Det er høj kvalitet og det er høj patientsikkerhed. Og jeg vil sige at jeg er rigtig glad for ministeren i sin redegørelse siger vi har naturligvis en stor udfordring, fordi vi har jo kun ganske få præparater, som er godkendt [Sativex CBD:THC plantebaseret; Marinol: ren syntetisk fremstillet THC og ikke indeholdende flere forskellige syntetiske cannabinoider, som sundhedsministeren oplyser til sundhedsudvalget] som bygger på evidensen om og derved lever op til de meget høje krav som vi stiller generalt i vores sundhedsvæsen når læger og farmaceuter skal håndtere medicin og udskrive det til patienterne og borgerne...

 

Det har længe været kendt, at luften i tæt befærdede gader i de større byer indeholder benzen i mængder op til 10 gange grænseværdien. Det kræftfremkaldende stof stammer fra benzin, og derfor findes det blandt andet i udstødningsgas. Ved lang tids belastning med stoffet opstår der skader på knoglemarven, anæmi, svækkelse af immunforsvaret og øget risiko for infektioner. Fostre kan skades, så de får lav fødselsvægt, forsinket knogleudvikling og knoglemarvskader. Det amerikanske sundhedsministerium har yderligere afgjort, at stoffet er kræftfremkaldende, idet det kan forårsage leukæmi.

 

Af disse grunde har et EU-direktiv fra 2000 fastlagt grænseværdier for benzen og kulilte (Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2000/69/EF af 16. november 2000 om grænseværdier for benzen og carbonmonoxid i luften. EF-Tidende L 313 af 13.12.2000 s.12 ): Der er fastsat en grænseværdi på 5 µg/m³ målt som årsgennemsnit.

 

 

 

Klimaændringerne [og cannabis og dets cannabinoider] er et emne på tværs mellem videnskab, offentligheden og økonomien, og det er således ikke overraskende, at nogen ny opdagelse kan være af høj almen interesse, men lige så meget, stærkt politiseret. Desværre er det, at i hvilket omfang disse opdagelser kan generere positive forandringer, ofte hæmmet af angreb på videnskab og/eller enkeltpersoners troværdighed. Sikkert en bedre måde at undgå unødvendige debatter end ved at være åbne om resultaterne. Her viser vi et eksempel på, de tidsmæssige tendenser i en af de 39 modeller analyseret. Her en model for Søgårdsvej, 8800 Viborg, syd for Mønsted Kalkgruber, Kalkværksvej 8, 7850 Stoholm, Denmark

 

Den svingende variabilitet af de globale temperaturer skaber ofte debat om hvor alvorligt, vi skal tage klimaforandringerne. Men inden for 35 år vil selv de laveste månedlige dyk i temperaturerne være varmere end vi har oplevet i de sidste 150 år, ifølge en massiv analyse af alle klimamodeller i 2013. Troperne vil være den første til at overskride grænserne for historiske ekstremer og opleve en usvækket hedebølge, [stigende vandstand i havet] der truer den biologiske mangfoldighed og stærkt befolkede lande med færrest ressourcer til at tilpasse sig.

 

"Resultaterne chokerede os. Uanset scenariet vil ændringer komme snart, "siger ledende forfatter Mora. "Inden for min generation, uanset klima vi var vant til, vil det være en saga blot".

 

Undersøgelsen fandt, at den overordnede globale effekt af ​​klimaændringer på biodiversiteten vil forekomme ikke blot som et resultat af de største absolutte ændringer ved polerne, men også, måske mere presserende, fra små, men hurtige ændringer i troperne.

 

Tropiske arter er ikke vant til klimavariationer og er derfor mere sårbare over for relativt små ændringer. Troperne holder verdens største mangfoldighed af marine og terrestriske arter og vil opleve hidtil usete klimaer omkring 10 år tidligere end noget andet sted på Jorden.

 

I overvejende udviklingslande, bor over en milliard mennesker under et optimistisk scenario, og fem milliarder under et business-as-usual-scenarie, i områder, der vil opleve ekstreme klimaer før 2050. Det giver anledning til bekymring for ændringer i udbud af mad og vand, menneskers sundhed, større spredning af smitsomme sygdomme, varmestress, konflikter og udfordringer for økonomier.

 

"Vores resultater tyder på, at de lande der først bliver påvirket af hidtil usete klimaer, er dem med den mindste kapacitet til at reagere," siger medforfatter Ryan Longman.

 

"Ironisk nok, det er de lande, der er mindst ansvarlige for klimaændringerne i første omgang."

 

 

 

Verden har brug for en bæredygtig livsstil hos forbrugere og virksomheder,

siger statsministeren ved topmøde

20. oktober 2014

 

Milliarder af mennesker i udviklingslandene løftes i de kommende år væk fra fattigdom og op i den globale middelklasse [godt hjulpet af Danmarks industrialisering af verden, begyndende med vikingetogterne i England og videre til de oversøiske besiddelser og slavetransporterne med gratis arbejdskraft for opbygning og dansk statslig og personlig økonomisk vinding af "den nye profitable verden", og nu med dansk svine og øl-eksport medfølgende sukkersyge-medicinen fra Novo for dansk interesse [Novo-direktør er på vej ind i Carlsbergs bestyrelse], uden tanke på den endelige konsekvens - Babette Dickson: ADHD og Skumfidus-testen].

 

Men større forbrug og større industriproduktion kan have ødelæggende konsekvenser for miljøet, hvis ikke der skabes grønne og bæredygtige løsninger. Det siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i sin åbningstale ved det internationale 3GF-topmøde i København, som fokuserer på at skabe grøn og bæredygtig vækst.

 

- Omkring tre milliarder mennesker forventes at slutte sig til den globale middelklasse inden 2030. At opfylde deres behov på en bæredygtig måde er afgørende for os alle.

 

- En bæredygtig livsstil skal være normen, og at opnå det er en af de største udfordringer i vores tid. Det tvinger os til at gentænke vores måde at leve på, siger Thorning i åbningstalen.

 

Det er i fjerde gang, at Danmark er vært for det årlige topmøde i det globale partnerskab, Global Green Growth Forum (3GF).

Dette års topmøde fokuserer på ændring af forbrugs- og produktionsmønstre, og hvordan regeringer og virksomheder kan påvirke forbrugerne til at træffe bæredygtige valg.

 

Og det er afgørende, at de store ændringer af vores måde at leve på bliver ført ud i livet nu, før det er for sent, understreger statsministeren.

 

- Vi som ledere er nødt til at træffe de rigtige beslutninger nu for at sikre en bæredygtig fremtid for de kommende generationer, siger Thorning.

 

3GF er et dansk regeringsinitiativ fra 2011 med Sydkorea, Mexico, Kina, Qatar, og Kenya som strategiske partnere. På topmødet i år træder Etiopien desuden ind som nyt partnerland. 3GF samler ledere og beslutningstagere fra erhvervslivet, regeringer, internationale organisationer og tænketanke.

 

[Hvordan bibeholde vi, regeringer og beslutningstagere fra erhvervslivet som påvirkede forbrugerne til at træffe de forbrugs- og produktionsmønstre som førte til det, som nu er afgørende og tvinger os til at gentænke vores måde at leve på før det er for sent, vores profit og levemåde som understøttede og forårsagede dette?].

 

 

 

"When you look at it cannabis has a much longer history as a medicine than as a recreational drug," says Dr. Philip Robson, medical director of GW Pharmaceuticals. "It has been a pariah drug for 20, 30 to 40 years or longer but I think that now is the time for it to be seen as a serious potential medicine with significant benefits to offer."

 

"Når man ser på det har cannabis en meget længere historie som en medicin end som et rekreativ stof," siger Dr. Philip Robson, medicinsk direktør for GW Pharmaceuticals. "Det har været en paria-stof for 20, 30 til 40 år eller længere, men jeg tror, ​​at tiden nu er inde til, at det ses som en alvorlig potentiel medicin med betydelige fordele at byde på."

 

Helsingør august 2005

 

førtidspensionister.dk

 

 

Til Den danske lægeforeningSundhedsstyrelsen – Folketingets Social & sundhedsudvalg etc.

 

Socialpolitisk indstilling for receptordineret Cannabis Sativa/natura eller Cannabis Sativa kategoriseret som naturlægemiddel.

 

Vi har en stor gruppe marginaliserede medborgere i vores samfund som befinder sig på enten førtidspension eller på kontanthjælp.

 

Fælles for en gruppe af disse mennesker er et vedvarende årelangt dagligt brug af Cannabis Sativa også mere populært kaldet hash.

 

En hel generation af mennesker der har røget hash hele i deres liv og i mere end 30 – 40 år!

 

Det er en ekstraordinær situation som har udviklet sig og som derfor også kræver at der gøres noget ekstraordinært for denne gruppe mennesker mens de endnu er her og vi kan hjælpe dem.

 

 

Abstrakt

 

Cannabinoider har vist at have antioxidant egenskaber urelateret til NMDA-receptormodstand. Denne nyligt fundne egenskab gør cannabinoider brugbare i behandling og forebyggende behandling (profylakse) af en bred variation af oxyderingsassocierede sygdomme, så som iskæmi, alders-relaterede, betændelses-og autoimmune sygdomme.

 

Cannabinoiderne har vist at have særlig anvendelse som nervebeskytter (neurobeskytter) for eksempel ved at begrænse neurologisk nevebeskadigelse fremkommet efter iskæmisk skade, så som apopleksi (slagtilfælde) og traumer, eller i behandlingen af neurodegenerative sygdomme, så som Alzheimers, Parkinsons og HIV dementia.

 

Ikke-psykeaktive cannabinoider, så som Cannabidiol (CBD: C21H30O2), er i særdeleshed fordelagtig at bruge fordi de forhindrer toksitet som fremkommer ved psykoaktive cannabinoider ved høje doser nyttige i metoden af den indeværende opfindelse.

 

En særskilt beskrevet klasse af cannabinoider er nyttige som nervedegenerativ antioxidanter er formular (I) hvori R gruppe er uafhængig valgt fra gruppen bestående af H, CH3 (C2H3 - carbon-atom er bundet til tre hydrogen-atomer), og COCH3 (C2H3O - to carbon- og et oxygen-atom er bundet til tre hydrogen-atomer (acetyl-gruppe, en funktionel gruppe)

 

 

De ryger alle hash af socialpsykologiske årsager fordi det hjælper dem til at opretholde en ”normal” om end minimalistisk tilværelse og så de ikke går i social selvopløsning og fordi det holder dem ude fra statspsykriatien og sindssygehospitalerne.

 

 

 

Farmakologi Institut, School of Pharmacy, University of Mississippi, University, MS 38677, USA.

 

Den antidepressive virkning af cannabis samt interaktionen mellem antidepressiva og det endocannabinoide system er blevet rapporteret. Denne undersøgelse blev udført for at vurdere den antidepressiv-lignende aktivitet af Delta (9)-THC (C21H30O2) og andre cannabinoider.

 

Ved doser der mangler hypotermiske og kataleptiske virkninger (1,25, 2,5 og 5 mg / kg, ip), viste både Delta (9)-THC og Delta (8) -THC (C21H30O2) en U-formet dosis-respons, med kun Delta (9)-THC som viser betydelig antidepressiv effekt ved 2,5 mg/kg (p <0,05) i FST. Cannabinoiderne cannabigerol (CBG: C21H32O2) og cannabinol (CBN: C21H26O2) producere ikke antidepressivlignende handlinger op til 80 mg/kg i mus FST, mens cannabichromene (CBC: C21H30O2) og cannabidiol (CBD: C21H30O2) udviste signifikant effekt ved 20 og 200 mg/kg (p <0,01).

 

Den antidepressive-lignende virkning af Delta (9)-THC og CBC blev yderligere bekræftet i TST. Delta (9) -THC udviste den samme U-formede dosis-respons med betydelig antidepressiv-lignende handlinger på 2,5 mg/kg (p <0,05), mens CBC resulterede i et signifikant dosis-afhængigt fald i ubevægelighed på 40 og 80 mg/kg doser (p <0,01).

 

Resultaterne af denne undersøgelse viser, at Delta (9) -THC og andre cannabinoider udøver antidepressiv-lignende handlinger, og kan således bidrage til de overordnede humør-opløftende egenskaber af cannabis.

 

 

Fattigdom, misbrug og vantrivsel [befinder sig dårligt i de omgivelser man lever i - * En undersøgelse fra 2005 viste, at kun personer med en særlig genetisk profil har øget risiko for skizofreni i forbindelse med cannabisbrug. Denne undersøgelse er senere repliceret og er et spændende eksempel på, hvordan samspil mellem medfødt sårbarhed og miljømæssig påvirkning kan danne baggrund for udviklingen af skizofreni. - Mikkel Arendt er specialist i psykopatologi og lektor på Psykologisk Institut på Aarhus Universitet] har påført disse mennesker en psykomental belastning som er anerkendt af lægevidenskaben og kan sammenholdes med psykisk traumatisering – psykotisering og posttraumatisk stresssyndrom.

 

I denne sammenhæng ønsker vi at nævne en behandlingsmulighed for posttraumatisk belastningsreaktion (PTSD), der hovedsagelig ikke er kendt i Tyskland [og Danmark]: (selv-) medicinering med cannabis-produkter. I Nordamerika, lande på Balkan, og lande i Mellemøsten, er denne form for behandling udbredt. I Rhode Island (USA), blev omkring 40% af alle 4.300 stats-registrerede patienter som indtager cannabis anbefalet cannabis-behandling for PTSD af deres læger. Den øverste domstol i Kroatien besluttede i 2009, at krigsveteraner var juridisk lovmæssigt berettiget til at bruge cannabis. Ifølge et observationsstudie fra Israel, som blev præsenteret i 2011, har cannabis en relevant terapeutisk fordel i behandlingen af ​​PTSD. I en klinisk undersøgelse fra Canada, reducerede cannabinoiden nabilon (C24H36O3), mareridt og flashbacks. En sags-rapport fra Tyskland beskriver en patient, hos hvem alvorlige ukontrollerede flashbacks, panikanfald, og selvpåført skade på grund af svær PTSD især blev forbedret som følge af selv-behandling med cannabis-produkter. Vi kan antage, at meget få patienter med PTSD faktisk indberetter deres selvmedicinering til deres læger.

 

Ifølge dyreforsøg, kan den terapeutiske virkning af cannabinoider forklares ved den omstændighed, at amygdala, som er ansvarlig for opbevaring af minder og frygt, er under kontrol af det endogene cannabinoid system. Oversvømme amygdala med endocannabinoider resulterer derfor i eliminering af ubehagelig hukommelser. I en kontrolleret klinisk undersøgelse af udryddelses-læring, forhindrede det aktive stof i cannabis, tetrahydrocannabinol (THC (C21H30O2), tilbagevenden af frygt, så modulatorer af cannabinoid-systemet er blevet foreslået til behandling af angstlidelser.

 

 

THC (C21H30O2) - oxidationTHC-OH (C21H30O3) oxidation → *11-nor-9-carboxy-Delta (9)-THC/THC-COOH (-COOH: C21H28O4) → Kombineret lægemiddel-forgiftning: lavt blod ilt (O) niveau forårsager hjernedød.

 

Kirsten Müller-Vahl, Prof. Dr. med. og Franjo Grotenhermen, Dr. med. - Cannabis Terapi - Dtsch Arztebl Int. Mar 2013; 110(9): 144.

 

 

De er alle sammen ”borderline cases” og ofre for en optimal socialpsykologisk spidsbelastning.

 

Det er således mennesker der befinder sig i periferien af og næsten alle har været i berøring med den danske distriktspsykriati.

 

Alle er hermed knyttet vedvarende til individuel lægebehandling og får i forvejen diverse individuelt medicinsk vedligehold på receptordineret basis.

 

En væsentlig socialt inkriminerende faktor for disse borgeres vantrivsel og fattigdom er den måde hvorpå samfundets hashpolitik har en direkte kriminal-stigmatiserende og desavouerende personøkonomisk effekt for disse mennesker.

 

Nødvendigheden af at dække sit daglige behov for cannabis sammenholdt med de dagsaktuelle priser på det kriminelle marked; - er en socialøkonomisk belastning for det enkelte menneskes personøkonomi.

 

Især i betragtning af at denne borger oftest blot er på kontanthjælp eller på mindste førtidspension og at 3000 – 4000 kroner af kontanthjælpen eller førtidspensionen hver måned skal bruges til at dække den illegale markedsomkostning for hash.

 

Således bliver disse medborgere vedblivende fastholdt i et økonomisk meromkostningsbetinget og kriminelt mønster som udtærer de få personøkonomiske realisationsmuligheder der burde være til rådighed [Kronikertilskud til medicin].

 

Denne gruppe mennesker er ofre for en samfundsbestemt destruktivt determination og har alle et udtalt ønske om og et behov for lægefaglig hjælp til at kunne få deres hash/ Cannabis Sativa/ natura på linje med anden receptordineret medicin på et fagligt dianogstiseret legalt grundlag.

 

Velvidende om den faktiske sociale virkelighed bekræfter det et alment indtryk af hykleri og faglig utilstrækkelighed.

 

Her er ikke tale om noget frit valg for den enkelte borger og som sådan medvirker alle i etablisamentet for nuværende til at skabe den sociale deroute.

 

Det er sagligt og menneskeligt en uforsvarligt uholdbar situation og et fatalt omsorgssvigt af den samfundsmæssige og mellemmenneskelige forståelse for de svageste medborgere.

 

Det er uforståeligt at den danske lægestand, lægeforeningen, lægemiddel - & sundhedsstyrelsen og en række af humanistiske interesseorganisationer passivt medvirker til denne destruktive determination af svage medborgere og ikke i stedet for tager initiativ til at få etableret en politisk vilje i folketinget for et forslag der kan løse dette umenneskelige problem.

 

 

 

I 1996, kort efter San Francisco Cannabis Klub blev stormet og (midlertidigt) lukket af de statslige myndigheder [tænk her evt. på Pusherstreet i Christiania eller Thylejren som rydes og/eller de mange ryge-klubber som lukkes, hvor handel nu utrygt og amoralsk for brugerne er forflyttet til op ad skolegårde og legepladser] gennemførte forfatterne et etnografisk studie ved at interviewe udvalgte tidligere medlemmer om hvordan de havde nydt godt af brugen af medicinsk marihuana, og hvordan de havde udnyttet klubberne.

 

Interviewene blev suppleret med panicipant teknikker til observation. Respondenterne havde yderst positive sundhedsmæssige fordele fra selve marihuanaen, og understregede endnu større fordele fra de sociale aspekter af de klubber, som de beskrev gav en vigtig følelsesmæssig støtte. Som sådan tjener cannabis-klubber som afgørende støtte-mekanismer/grupper for mennesker med en bred vifte af alvorlige sygdomme og tilstande.

 

Forfatterne konkluderede, at af de forskellige metoder hidtil foreslået, yder/giver hash/cannabis-klubber de bedste terapeutiske rammer for/til at yde/levere/distribuere medicinsk cannabis og til at tilbyde et helbredende miljø bestående af ligesindede, sympatiske venner.

 

Landsforeningen for Etnografi og socialpolitik, Oakland, Californien 94611, USA

 

 

En medicinsk cannabis-klub kaldet CHAMP

 

- Service, Håb og Medfølelse -

 

 

Cannabis Papirerne

- en borgers guide til cannabinoider

af Publius

 

Fra Publius besøger Californien

 

CHAMP er medlems-finansieret, medlems drevet, og ikke et profiterende kommunalt wellness center - Det er dedikeret til den fysiske og mentale sundhed for den medicinske cannabisbruger - CHAMP mener medicinsk nødvendighed dikterer, at patienter har sikker adgang til cannabis - Og at deres cannabis er fri for skimmel, mug, og pesticider.

 

Dette var ikke en almindelig lægekonsultation. Her var komfortable stole og sofaer, sofaborde med skåle fyldt med saltkringler og popcorn og frisk frugt. Der var en halv snes mennesker i forskellige farver, aldre og baggrunde siddende rundt omkring, snakker og nyder hinandens selskab.

 

Så huskede jeg, at dette var en medicinsk klub. Det fik mig til spekulerer over hvad de talte om. - Kræft? - Kemoterapi? - Død eller velfærd for en ven?

 

Det er ikke det specialiserede konsultationslokale hos en hjertelæge, neurolog, urolog, psykolog eller øjenlæge. I traditionelle sundhedsydelses-faciliteter føler du dig adskilt fra andre patienter. Men her så jeg enkeltpersoner komme sammen for i fællesskab at dele healingen. Uanset spørgsmål om (kriminalitet og) sundhed, fra kræft til en almindelig forkølelse, spiller ECS en rolle i vores krop for sundheden - på samme måde som et sundt fordøjelsessystem gør.

 

Dette er en anderledes og tiltalende form for sundhedsydelse - en, der udvikler vores evne som mennesker til at tilbyde komfort, pleje, forbindelser og medfølelse. I stedet for forsikrings-formularer, (fængsels) sterile rum med et personale som giver det udseende, at du føler dig som et undermenneske, på CHAMP kan man bare være, og kontakte andre patienter - med andre der arbejder for helbredelse.

 

Jeg spørger Mike - "Hvad nu hvis nogen er helt alene, er uden penge og sengeliggende med ingen til at hjælpe dem?"

 

Mike hæver øjnene og ser direkte ind i mine - "Yeah, vi hjælper dem. Jeg stiger på min cykel og levere det til dem, hvis jeg er nødt til det - det er hvad vi gør."

 

Da han talte erindrede jeg ordene malet ude foran - Service, Håb og Medfølelse.

 

"Den ”medicin” som udbydes af CHAMP er kun til medicinsk brug og IKKE til videresalg".

 

"En ounce (28,35 gram) per person per dag: - nogle kommer og gør deres indkøb og går igen, nogle bliver på grund af de trygge omgivelser. Vi har lært, at patienter, der mødes sammen underviser hinanden. De taler om hvordan man tager deres medicin, og hvilke stammer fra cannabis som virker godt. Og det er godt at læne sig tilbage og dele historier - det hjælper i helbredelsen."

 

Jeg tager et sidste kig rundt, takker personalet for deres gæstfrihed og vi går ned ad trappen. Få øjeblikke efter vi er tilbage på gaden, er fortryllelsen brudt - en anden virkelighed – Fandens, nu tilbage til legepladsen, de af situationen udsprungne uheldige typer og de dårlige, opblandede og uensartede produkter fra gang til gang.

 

 

Med aktuel henvisning til England kan vi konstatere at der allerede er givet tilladelse til at man kan foretage medicinske forskningsforsøg med cannabis og således foreligger et færdig klinisk forsøg med cannabis udført af et anerkendt farmaceutisk medicinalfirma (by GW Pharmaceuticals) hvilket betyder at der i løbet af ganske kort tid vil kunne lanceres en række legale cannabis-produkter på det engelske marked. "When you look at it cannabis has a much longer history as a medicine than as a recreational drug," says Dr. Philip Robson, medical director of GW Pharmaceuticals. "It has been a pariah drug for 20, 30 to 40 years or longer but I think that now is the time for it to be seen as a serious potential medicine with significant benefits to offer."

 

Vi ønsker at rubricere Cannabis Sativa som receptpligtig medicin og/eller i en ny termologi som ”Hash; - kategoriseret som naturlægemiddel”.

 

Som bekendt er naturlægemidler hverken receptpligtige eller illegale.

 

Vi har i denne projektressort kun interesse i Cannabis Sativa og at den skal være genuin naturel.

 

Således står diskussionen aktuelt om en kategorisering af Cannabis Sativa som receptpligtig medicin og/eller som naturlægemiddelmedicin for at det skal blive muligt og helt naturlig for den enkelte patient at rejse spørgsmålet overfor sin læge med et begrundet retskrav i loven og i samarbejde med denne at finde den for patienten rigtige løsning hvor samfundet kan tilbyde disse patienter det rene naturprodukt Cannabis Sativa/ natura fra apoteket.

 

Når vi lægger vægt på at finde en model der ligger i lægefagligt regi er det fordi vi ikke er ude i et ærinde om at legalisere og frigive hashen,

* men det er cannabinoide-information på et tilladt niveau, som ved privat lovlig dyrkning, forarbejdning og nydelse af vin (Næsby Vinudstyr), øl (maltbazaren), cider (HobbyUnivers.dk) og bjæsk (Mårslet Brændevinslaug), blot der betales moms og afgifter af ingredienser og produktions-udstyr), således sparer staten også udgifter ved kronikertilskud samt offentlige medicinudgifter, og den enkelte kan være sundt beskæftiget med at dyrke, passe og pleje sin egen plantemedicin, mødes med ligesindede og udveksle erfaring om hvilke stammer fra cannabis som virker godt på krop og sind. Og det er godt at læne sig tilbage og dele positive og frie historier - det hjælper i helbredelsen.

 

" Eksempel: 3D-printeren - en tryllemaskine. Forestil dig en maskine, der på nærmest magisk vis kan fremstille en medicin du ikke har nu og ellers er brug for i sundhedsøjemed. Før skulle du købe den på besværlig og måske forureningsbetinget vis, men nu kan du producere den hjemme i privaten i ro og fred og samtidig hvis benyttet udendørs, hjælpe miljøet og din nabo. Og hvis du er heldig, nærmest se og fornemme produktet i 3D, ikke som plastik, men en plantematerialet".

 

Eksempel: Hvordan man dyrker som en professionel

HIGH TIMES og Nico Escondido er stolte af at frigive denne hidtil usete mængde arbejde. Med over 2 timer af omfattende dyrkning dækning og bonusmateriale, indeholder denne enestående film aldrig-set-før optagelser (skudt i HD) i USA's top medicinske dyrknings faciliteter. Den ekspansive video omfatter alt fra indendørs dyrkning, til drivhus teknikker til udendørs dyrkning til eksempel.

 

* OBS: Hvis De/du/I føler det nødvendig, enten grundet ønsket om løsrivelse fra uheldigt relateret hash-udbud, hvori tilbud om dårlig forurenet giftig kvalitet, medlemskab og andre hårde stoffer indgår og/eller frigørelse fra egocentriske udbydere, som tror de, pga. indhavelse af gunsten, er noget specielt, og skal omfavnes af lovord og stærkt rosende bemærkninger, for om muligt at få udleveret lidt ren og god hash/marihuana af den indkøbt til sig selv og/eller for et ønske om cannabinoid hjælp til helbredelse og/eller naturlig lindring til sygdom i familien eller hos en kær ven, nabo, medborger eller Dem/dig/jer selv og måske bosat i et yder-område med lægemangel og/eller er klassificeret til ikke at få del i skattelettelserne til dem i toppen og i arbejde til ekstra forbrug og økonomisk fremgang for landet, - ja så skal De/du/I vide, at marihuana-planter som dyrkes udendørs og inden-dørs under lamper i Danmark, regnes i straffelovens §191 for særligt skærpende omstændigheder, grundet politiet ved sundhedsstyrelsens opfattelse af, at specielt indendørsdyrkede topskud indeholder et særlig farligt eller skadeligt stof (højt THC niveau og lavt CBD).

 

16. august 2012: Politi finder to skunklaboratorier: Specialpatruljen fra Nordjyllands Politi slog torsdag til mod to skunklaboratorier ved Fjerritslev. Det oplyser politikommissær Peter Skovbak. Skunk forædles til en stærk form for hash, og politiet havde modtaget tip om, at der blev dyrket skunk på de to adresser. Det ene sted fandt politiet 143 planter i to væksthuse og i et drivhus hos en 54-årig mand, og hos en 40-årig skunk-dyrker fandt man 120 planter. Begge erkendte, at de var i besiddelse af planterne.

 

De er nu sigtet efter den hårde narkoparagraf (straffelovens §191) som har en strafferamme på op til 10 års fængsel - og i grove tilfælde 16 år).

 

Denne nye stamme, kaldet Avidekel, bevarer stadig de medicinske fordele af marihuana, men det gøre bare brugerne ikke føler sig påvirkede. Det er fordi det indeholder mindre end én procent THC. Selvom THC kan være den mest populære af de 60-plus cannabinoider fundet i marihuana, er en af de vigtigste cannabidiol (CBD), kendt for sine anti-inflammatoriske fordele. Kombineret med lave doser af THC, kan Avidekel prale af en 16 procent koncentration af CBD, og tilbyder således at lindre smerter uden at brugerne føler sig beruset. Blomstre ved 10-11 uge med en højde på 1,2-1,8 meter.

 

Avidekel marihuana-frø med højt CBD for US$320

 

* Læs også: Denne måneds medicinske stamme: Avidekel - High Times den 3. januar 2013.

 

Medicinsk marihuana uden det høje

Et israelsk selskab har opdyrket en ny form for medicinsk marihuana. CNN's Sara Sidner rapporterer.

Offentliggjort den 8. nov. 2012

 

 

* § 191. Den, som i strid med lovgivningen om euforiserende stoffer til et større antal personer eller mod betydeligt vederlag eller under andre særligt skærpende omstændigheder overdrager euforiserende stoffer, straffes med fængsel indtil 10 år. Angår overdragelsen en betydelig mængde særlig farligt eller skadeligt stof, eller har overdragelsen af et sådant stof i øvrigt haft en særlig farlig karakter, kan straffen stige til fængsel i 16 år.

Stk. 2. På samme måde straffes den, der i strid med lovgivningen om euforiserende stoffer indfører, udfører, køber, udleverer, modtager, fremstiller, forarbejder eller besidder sådanne stoffer med forsæt til at overdrage dem som nævnt i stk. 1.

 

Udgivet den 7 juni 2012

Vi ønsker netop proceduren i den faglige ressort fordi der her kan føres kontrol med ordineringen og den enkelte patient og fordi vi ønsker at rubricere Cannabis Sativa under receptpligtig medicin da den herved falder ind under regler for tilskudsberettiget medicin

 

(eller et udstyrs-sortiment til hjemme/have eller lampe-produktion af 5-10 planter ved 1-2 han og 6-8 hun, med eks CBD:THC-indhold på 1:1, som i Sativex; ATC-kode N02BG10: solgt i 16.000 DDD-doser svarende til 130 personer med et offentligt regionalt tilskud på kr. 2.252.000 fra 2011 til og med 2013 i Danmark) og ved lampe-produktion grundet pladsmangel af uddørsfacilitet, ydes ordinær tilskud til el-udgifterne for pensionister (evt. gerne udvundet fra vedvarende energi).

 

og fordi netop dette forhold har den tilsigtede positive økonomiske effekt for patientens (og statens) socialøkonomi.

 

Vi vil nu lade denne indstilling tilgå lægeforeningen – lægemiddel - & sundhedsstyrelsen og folketingets social - og sundhedspolitiske udvalg og de repræsentative partiers social – og sundhedspolitiske ordførere etc.

 

Vi vil forbeholde os at orientere pressen og medierne og forsøge at fremme en interessemæssig indflydelsespression for fremsættelsen af et lovforslag med et forhåndsgivet flertal i Folketinget for en legal procedure der legitimerer den enkelte læges receptudskrivningsordinat og/eller henvisningsret til legal Cannabis Sativa.

 

Desuden ønsker vi straks at få rejst og koordineret en række formelle prøvesager principielt fra patienter og til læge for på den vej at underbygge diskursen etc. og få skabt en præcedens på baggrund af de konkrete journalsager.

 

førtidspensionister.dk

 

workgroup@stofanet.dk

 

 

Bilag 1.

 

Helsingør august 2005

 

Til min læge

 

ANSØGNING OM RECEPTPLIGTIG CANNABIS SATIVA

 

Jeg skal hermed fremstille mit ønske om hos min læge at få ordineret Cannabis Sativa på recept anvist til apoteket.

 

Jeg kan begrunde mit behov i et nødvendigt årelangt dagligt brug af Cannabis som moderator for min sociale og mentale sundhedstilstand.

 

Jeg vedlægger til denne ansøgning førtidspensionister.dk´s socialpolitiske indstilling vedrørende receptpligtig Cannabis som uddybende generel begrundelse herfor. *

 

Med venlig hilsen

 

Navn

 

&

 

Adresse

 

* Da denne ansøgning ikke er umiddelbar gennemførlig skal det oplyses at 3 lokale læger har modtaget denne patientansøgning ved deres aktuelle klient.

 

Det er således vigtigt at denne skriftlige klientansøgning samt den socialpolitiske indstilling tilgår lægernes faglige interesseorganisation.

 

førtidspensionister.dk

 

 

2014, 8. november - Som Colorado løsnede sine Marihuana-Love, faldt mindreåriges forbrug og trafikdræbte - Forbes af Jacob Sullum

 

To konsekvenser, som pot forbudstilhængere og specielt politikere tillægger marihuana-legalisering - mere mindreårigt forbrug og flere trafikdræbte - synes hidtil ikke at materialisere sig i Colorado, som har tilladt medicinsk brug siden 2001 og rekreativ brug siden slutningen af 2012.

 

Undersøgelses-data for marihuana-brug frigivet i sidste uge af Colorado's Institut for Folkesundhed og Miljø (CDPHE) viser, at marihuana-brug blandt gymnasieelever fortsætter med at falde, på trods af advarsler om, at legalisering ville gøre pot mere tiltrækkende for teenagere. I 2013 i undersøgelsen Sunde Børn af Colorado, rapporterede 37 procent af gymnasieelever, at de nogensinde havde prøvet marihuana, et fald fra 39 procent i 2011. Andelen, der rapporterede at bruge marihuana i den foregående måned (aka "aktuelle" brug) faldt også, fra 22 procent i 2011 til 20 procent i 2013. CDPHE siger disse fald er ikke statistisk signifikant. Men de er en del af en generel nedadgående tendens i Colorado, der har varet ved til trods for legalisering af medicinsk marihuana i 2001, kommercialiseringen af medicinsk marihuana i 2009 (hvor industrien tog fart efter sin retlige status blev mere sikker), og legalisering af rekreative bruge (sammen med hjemme-dyrkning og deling blandt voksne) i slutningen af 2012:

 

 

Kilde: Youth Risk Behavior Survey

 

De tidligere tal kommer fra CDC Risk Youth Behavior Survey, hvortil Colorado bidrager med data fra sin egen undersøgelse. (Du kan finde de statslige specifikke numre i de rapporter, der er anført her) CDC-undersøgelsen gennemføres hvert andet år, men Colorado har ikke altid deltaget, hvilket er grunden til data for 1999, 2001, 2003, og 2007 mangler. Dog ser det ikke se ud til, hvad du ville forvente at se, at afslappende restriktioner på marihuana føre til mere mindreårig forbrug.

 

Trafikdræbte er også generelt faldet siden Colorado begyndte at løsne sine marihuana love:

 

 

Dødsfald steg i 2001, det år Colorado's medicinske marihuana-lov trådte i kraft, men i 2003 var faldet til under niveauet i 2000. Siden den toppede i 2002, er dødsulykker sænket med mere end en tredjedel. Legal salg af rekreative marihuana begyndte i januar, og indtil videre i år er trafikdræbte nede. Ifølge Colorado Department of Transportation (pdf), var der 258 dødsfald fra januar til juli i forhold til 263 i samme periode sidste år (2013). Kort sagt, Colorado's erfaring bringer ikke meget dokumentation for, at mindre undertrykkende marihuana-love gør vejene mere farlige (og de kan endda gøre vejene mere sikre ved at tilskynde til substitution af cannabis frem for alkohol - Den mand, der sagde det til mig dengang på min sygeseng, han reddede mit liv, mener Jesper Langberg).

 

Både faldet i mindreåriges marihuana-forbrug og nedgangen i trafikdræbte, som Colorado har set, er stort set sammenlignelige til de nationale tendenser i samme periode. Men de nedadgående tendenser i Colorado har været mere udtalt. Landsdækkende, ifølge Unges Risiko Adfærds Undersøgelse, steg "sidste måneds marihuana-brug" af gymnasieelever mellem 1995 og 1999, hvorefter det faldt støt indtil 2007, da det begyndte en gradvis stigning, der fortsatte gennem 2013. I Colorado, derimod, steg antallet mellem 2005 og 2009, men er faldet siden da. Mellem 2000 og 2012, så Colorado en 30 procent nedgang i trafikdræbte i forhold til et landsdækkende fald på 20 procent.

 

Mere detaljerede og avancerede analyser, herunder data fra forskellige stater med medicinsk marihuana-love, har ligeledes ikke fundet beviser for, at lade folk bruge cannabis til symptomlindring øger pot-rygning blandt teenagere eller hyppigheden af ulykkerne med dødsofre. Rekreative salg begyndte først i år i Colorado, så forbudstilhængernes forudsigelser kan endnu vise sig korrekt, da markedet udvikler sig, falder priserne, og forbruget stiger.

 

 

Men hvis afslappende pot-forbud havde den form for indvirkning, som narkotika-krigere (og politikerne) længe har hævdet, ville du forvente at se nogle beviser for det nu.

 

* Detail-marihuana i Colorado

Detail marihuana blev lovligt i Colorado efter vælgerne godkendte ændringsforslag 64 i 2012. Staten begyndte at tillade salg af detail marihuana den 1. Januar, 2014.

 

 • Voksne 21 og ældre kan købe marihuana i autoriserede butikker, og kan besidde så meget som 1 ounce (28,35 g) af marihuana og dyrke op til seks planter til personlig brug. Det er ulovligt at give eller sælge detail-marihuana til personer under 21.

 

 • Colorado beboere kan købe så meget som 1 ounce af marihuana på licens detailbutikker. Udlændinges kan købe så meget som en kvart ounce (7,1 g).

 

 • Voksne 21 og ældre kan købe marihuana med en gyldig form for billedlegitimation, meget som brugt i en vinhandel (Systembolaget).

 

 

Kende fakta

Colorado.gov/marijuana er den officielle Colorado hjemmeside for detail-marihuana oplysninger og ressourcer. Webstedet, som vi styrer, giver Stats-omfangsrig information til den brede offentlighed, såsom:

 

• Marihuana love for beboere, besøgende, virksomheder og hjemmebrugs-avlere.

 

• De sundhedsmæssige virkninger af marihuana på ungdom- eller når de anvendes, mens gravid eller ammer.

 

• Sådan at tale om marihuana brug med dine elever, patienter eller kære.

 

• Vigtige overvejelser for forældre, som sikker opbevaring, tale med dine teenagere om marihuana brug og kende konsekvenserne af ungdoms-brug.

 

• Hvordan at vide, hvornår du bruger for meget og ressourcer til at hjælpe.

 

 

 • 2013 - Effekter af Stats Medicinske Marihuana Love på teenageres Marihuana Brug - Am J Public Health. 2013 August; 103 (8): 1500-1506.

 

Sarah D. Lynne-Landsman, Melvin D. Livingston, og Alexander C. Wagenaar er med i Institut for Sundhedsresultater og Politik og Institut for Børnesundheds politik, University of Florida College of Medicine, Gainesville.

 

Målsætninger. Medicinske marihuana love (MMIs) er blevet foreslået som en mulig årsag til stigninger i marihuana-brug blandt unge i USA. Vi evaluerede virkningerne af MMIs på teenageres marihuana-brug fra 2003 til 2011.

 

Metoder. Vi brugte data fra Youth Risk Behavior Survey og en forskel-i-forskelle design for at evaluere effekten af passage af statens MMIs på teenager marihuana brug. De undersøgte stater (Montana, Rhode Island, Michigan, og Delaware) havde tilladt MMIs på forskellige tidspunkter over en periode på 8 år, der sikrer, at samtidig historie ikke var en design forvirring.

 

Resultater. I 40 planlagte sammenligninger af unge, der er udsat og ikke udsat for MMIs på tværs af stater og over tid, blev der kun fundet 2 signifikante effekter, et resultat forventet ifølge chance alene. Yderligere undersøgelse af de (ikke er væsentlige) skøn viste ingen mærkbar mønster der antyder en effekt på enten selvrapporteret forekomst eller hyppighed af marihuana-brug.

 

Konklusioner. Vores resultater tyder på, at i de stater, der vurderes her, har MMIs ikke måleligt påvirket teenager marihuana-brug i de første par år efter deres vedtagelse. Langfristede resultater efter MMIs gennemføres i fuldt omfang, kan være anderledes. (Medicinsk cannabis fører til øget brug hos seniorer)

 

 

* Men sluttelig herfra et håb om at regeringens kommende årelange undersøgelser måske bærer frugt, for os og de tabte liv på vejen.... God vind til jer allesammen, og pas godt på hinanden for, - prestigen af regeringen er uden tvivl blevet sænket betydeligt af Forbuds-loven. For intet er mere ødelæggende for respekt for regeringen og loven i landet, end at vedtage love, som ikke kan håndhæves. Det er en åben hemmelighed, at den farlige stigning i kriminalitet her i landet er tæt forbundet med dette.

 

Der er også en anden måde, hvorpå Forbud, efter min mening, har ført til svækkelsen af staten. Det offentlige rum er et sted, som giver folk en chance for at udveksle synspunkter og idéer om offentlige anliggender. Så vidt jeg kan se, har folk her ikke nogen chance for at gøre dette, og resultatet er, at pressen, som for det meste er styret af bestemte interesser, har for stor indflydelse over offentlige mening.

 

Overbedømmelse af penge er endnu større i dette land end i Europa, men forekommer mig at være faldende. Det er endelig begyndt at indse, at stor rigdom ikke er nødvendigt for et lykkeligt og tilfredsstillende liv.

 

____________________________________________________________________________________________________________________________

Copyright © All Rights Reserved