Jamaica - 2015

Cannabinoide Information

* Google translate: EnglishChoose Your language, please

 

 

En borgers fortælling om nyheder omhandlende cannabinoiderne i Jamaica i 2015

 

 

 

 

 

Jamaica afkriminaliserer marihuana til personlig brug

 

The Guardian, fredag den 25. februar 2015

 

 

Kemi Adetiba dufter til en 'Ganja' plante på en jamaicansk marihuana-farm

 

Lovgivere passere forventede lovgivning, der reducerer besiddelse af små mængder til en mindre overtrædelse og baner vejen for medicinsk cannabis-industri.

 

 

Jamaicanske lovgivere har vedtaget en lov til at afkriminalisere små mængder marihuana og etablere et agentur til licensordning til at regulere en lovlig medicinsk cannabis-industri på øen.

 

Efter flere timers forhandling gav lovgiverne i underhuset tirsdag endelig passage til lægemiddel lovændringer, der gør besiddelse af op til 2 ounce (56.6g) af marihuana en mindre overtrædelse, der ikke ville resultere i en straffeattest. Dyrkning af fem eller færre planter på alle lokaliteter ville være tilladt i Jamaica , hvor stoffet længe har været kulturelt forankret, men ulovligt.

 

Loven lægger op til en licensudstedende myndighed, der skal oprettes for at beskæftige sig med reglerne for dyrkning og distribution af marihuana til medicinske, videnskabelige og terapeutiske formål.

 

Rastafarier kan også lovligt bruge marihuana til religiøse formål for første gang på øen, hvor den åndelige bevægelse blev grundlagt i 1930'erne. Turister ordineret medicinsk marihuana i udlandet vil være i stand til at ansøge om tilladelser til en pris, der bemyndiger dem til lovligt at købe små mængder af "ganja", som det kaldes lokalt.

 

Peter Bunting, øens nationale sikkerhedsminister, sagde den jamaicanske regering ikke har planer om at blødgøre sin holdning til den internationale narkohandel eller dyrkning på ulovlige grunde.

 

"Passagen af denne lovgivning skaber ikke et frit for-alle at dyrke, transportere, håndtere eller eksportere ganja. Sikkerhedsstyrkerne vil fortsat strengt håndhæve jamaicansk lov i overensstemmelse med vores internationale traktatmæssige forpligtelser," sagde Bunting i parlamentet.

 

William Brownfield, USA assistent sekretær for narkotikabekæmpelses anliggender, sagde inden afstemningen, at "jamaicanske lov naturligvis er Jamaicas egen virksomhed og Jamaicas suveræne afgørelse." Men han bemærkede, at handel med marihuana til USA forblev ulovligt.

 

"Vi forventer, at Jamaica og alle stater, der har FN-narkotikakonventioner vil forsvare deres forpligtelser, herunder en forpligtelse til at bekæmpe og optrævle de kriminelle organisationer, der er involveret i narkotikahandel," sagde han.

 

I årtier har debat raset i Jamaica over afslappende love, der forbyder ganja. Tidligere bestræbelser på at afkriminalisere små mængder er blevet sænket, fordi embedsmænd frygtede, at de ville krænke internationale traktater og bringe sanktioner fra Washington.

 

Men efter ændringer i andre lande, håber jamaicanske embedsmænd øen kan blive en spiller i den spirende medicinsk marihuana industri, sundheds-turisme og udvikling af innovative pot-afledte emner. Lokale forskere har allerede en historie om at skabe marihuana-afledte produkter, såsom "Canasol", der hjælper lindre trykket i øjnene af glaukom-patienter, hvilket skønnes at påvirke tre procent af den jamaicanske befolkning og forårsager smerte, synsforstyrrelser og endda blindhed.

 

Tirsdag sagde den jamaicanske handelsminister, Anthony Hylton, sagde industrien holdt "stort potentiale" for Jamaica, der arbejdede under sin seneste låneprogram med Den Internationale Valutafond.

 

Dr. Henry Lowe og kone Janet ved lanceringen af hans selskab Medicanja sidste år

 

I december sidste år lancerede vores banebrydende jamaicanske videnskabsmand Dr. Henry Lowe et nyt selskab til at fremme lægemidel-forbindelserne i ganja og påpegede, at i udviklingen af Canasol sammen med Professor Manley West der bidrog, blev Jamaica det første land i verden til at have skabt et kommercielt produkt fra ganja. Han sagde, det ville være uheldigt, hvis vores land ikke gribe de muligheder, som "en blomstrende multi-milliard dollar industri i Europa, Canada og USA." Han bemærkede, at Canadas hamp-industri har en værdi på over US$ 2 billioner årligt.

 

Tirsdag blev Alaska den tredje amerikanske stat til at legalisere rekreativ brug af marihuana til voksne. Mere end 20 amerikanske stater tillader en form for medicinsk marihuana og i 2014 legaliserede Colorado og Washington personlig brug.

 

Andetsteds i Amerika, blev Uruguay i 2014 den første nation til at skabe et legalt marihuana-marked. I Argentina blev personlig besiddelse afkriminaliseret i en 2009 Højesterets dom, at fængsels-indsættelse for små mængder narkotika krænkede landets forfatning.

Jamaica: Ganja-baserede øjendråber en varm sællert

 

CANASOL, den lokalt producerede stof, der anvendes til behandling af øjensygdommen, grøn stær, er nu i høj efterspørgsel både på det lokale og internationale marked.

 

Produktet, et derivat fra cannabis (ganja), blev først modtaget med megen skepsis og tvivl, men ifølge øjenlæge Dr. Albert Lockhart, en af ​​udviklerne af produktet, bruger patienter fra Florida, Californien, Pennsylvania, Washington DC, New York og Massachusetts i USA det nu.

 

"Vi er nødt til at forsøge at uddanne folk og fortælle dem, at Canasol ikke indeholder psykoaktive stoffer" fra ganja, sagde han.

 

Produktet er ved at blive distribueret i Jamaica ved Medi-Grace Limited og, ifølge Dr. Lockhart, har de også eksporteret til England, nogle caribiske øer, og det er solgt direkte baseret på lægens recepter fra USA.

 

Ifølge kilder på Medi-Grace Limited er et gennemsnit på 400 solgte enheder om måneden nu hverdag, og apotekere i hele Jamaica melder også, at "produktet sælger som varmt brød."

 

"Der er en stor efterspørgsel efter produktet," sagde Fru C. Law farmaceut på Dolphin's Pharmacy i Kingston, og tilføjer, at personer endda sender bud fra udlandet for at få det.

 

Canasol øjendråberne, er et derivat fra cannabis (ganja), der bruges i behandlingen af ​​glaukom.

 

Ifølge hende, havde de en kunde fra Canada, som normalt beordrer en seks måneders forsyning og får den leveret med luftpost. Hun siger apoteket normalt beordrer 1.500 flasker Canasol ad gangen, som leverancer normalt sælger hurtigt.

 

Ifølge fru Law, i forhold til andre øjen-dråbe-medicin, er Canasol relativt billigt og sælges for så lidt som 285 dollar (1.898,56 DKK) per flaske, mens andre øjendråber (samme størrelse flaske) koster 1897 dollars (12.637,11 DKK).

 

Nu høstes frugterne af succes efter flere års forskning og forsøg, Dr. Lockhart er tilfreds med det arbejde, han og hans forskerteam har gjort. "Der er masser af personlig og faglig tilfredsstillelse. Den finansielle del er sekundært," siger han.

 

Forskning på produktet blev startet i 1973, men det var først sidst i 1980'erne at forskerholdet herunder Dr. Manley West, var i stand til at få produktet i et omsætteligt tilstand for at blive kommercialiseret.

 

Meget kontrolleret

Mens forklare noget om strabadserne af at producere Canasol, påpegede Dr. Lockhart, at det miljø, hvor råvaren (ganja) blev produceret, måtte kontrolleres strikt. "Vi er styret forsynings-vist, og vi skal være i stand til at redegøre for alt det (ganja) vi får."

 

Han beskrev det som et meget effektivt system til produktion, da små mængder ganja er i stand til at producere tilstrækkelige mængder af Canasol.

 

"Halvtreds pund (22,68 kg) af ganja vil give os alt, hvad vi har brug for (i øjeblikket) i et år," sagde han, da omkring 30.000 glas Canasol produceres hvert år. Forskning ophørte imidlertid ikke efter udviklingen af ​​Canasol, som yderligere undersøgelser og eksperimenter førte lægen og hans team til flere opdagelser i de medicinske anvendelser af ganja.

 

For nylig er to nye ganja-baserede produkter blevet udviklet Asmasol (et lægemiddel til behandling af astma, hoste og forkølelse) og Cantimol (som også indeholder Canasol), og er en mere potent lægemiddel, der anvendes i behandlingen af ​​glaukom. Cantimol dog endnu ikke blevet godkendt af Ministeriet for Sundhed, sagde Dr. Lockhart.

 

Et tredje produkt er blevet udviklet til behandling af transportsyge og kommer i form af en næsedråber. Det er dog stadig ved at blive afprøvet.

 

Dr. Lockhart sagde dette lægemiddel vil fjerne de bivirkninger som døsighed og sløret syn, der kommer med anden køresyge-medicin.

 

Udgivet af Teino Evans, Staff Reporter for Jamaica Cleaner, søndag | 24 August, 2003

 

 

* 22,68 kg marihuana til 30.000 glas Canasol svarende til 0,76 gram a 1.898,56 DKK pr glas, frembringer et salgsprovenu på 56.956.800 DKK, svarende til 2.511.323 DKK pr kg og 2.511 DKK pr gram.

 

Mr. Vegas and Friends - "The Voices Of Sweet Jamaica"

 

____________________________________________________________________________________________________________________________

Copyright © All Rights Reserved