Nyheder

Cannabinoide Information

 

 

En borgers fortælling om cannabinoiderne i Nyhedsmedierne

 

Herfra vil nyheder med relevans for oplysning til de undertrykte i Skandinavien og landende i EU etc. som mangler oplysning om plantens cannabinoider, essentielle fedtsyrer etc. til gavn for befolkningen og verdens fremtid - et aspekt som nogle lande og stater i USA også herfra vil oplyse kort om.

 

Grundet den store distance mellem Skandinavien og USA og andre som har set fremtiden i øjnene, vil nyhederne derfor blive opdelt i:

 

 • Internationale Nyheder for de fremsynede der behandler deres befolkning og den enkelte nogenlunde værdigt og hvormed medicinsk brug af marihuana er vokset, har gjort det muligt for mange mennesker at se i deres syge slægtning eller ven, der bruger det som et lægemiddel, at det er bemærkelsesværdigt ikke-toksisk og meget nyttig. Nu de har set det for sig selv, begyndte de at spekulere på om dette cannabino-fobiske forbud, med alle dens omkostninger både i menneskelig lidelse og i dollars/kroner, var det værd.

 

USA

eksempel: Illinois - Statens hovedstad hedder Springfield, men Chicago er den største by. Indbyggertallet var i 2013 på 12,8 millioner (12.882.135).

 

Tirsdag den 15 juli 2014 godkendte Illinois Fælles-Udvalg for de Administrative Regler, reglerne for Illinois Medicinske Cannabis Pilot Program, der åbner døren for de statslige organer til at begynde at udstede og acceptere ansøgninger om de forskellige aspekter involveret i programmet, herunder dyrkning, udlevering og patient-registrering. De regler, der blev enstemmigt godkendt af JCAR omfatter dem til Afdelinger for Folkesundhed, Financiel og Professionel Regulering, Landbrug og Omsætning. Det forventes af de forskellige ansøgninger vil blive tilgængelige i løbet af næste måned, og patienterne vil være i stand til at begynde at ansøge om registrerings-kort i september.

 

Hvis du overvejer at blive en medicinsk cannabis-patient (i Illinois!), og du endnu ikke har talt med din læge om denne behandlingsmulighed, nu er det tid til at gøre det. For de seneste opdateringer på Illinois Medical Cannabis Pilot Program, kan du besøge statens hjemmeside og læse lidt om reglerne her

 

 

 

 

 

Illinois NORML

For legalisering og afkriminalisering

af cannabis-planten og dens forbrugere

 

 

 

* Dr. P. O Wolf (Pablo Osvaldo Wolff) (1949). Marihuana in Latin America-The Threat it Constitutes (Marihuana i Latinamerika - Truslen den udgør) Washington: Linacre Press.

 

Efter et rosende forord af "Respektable" Harry J. Anslinger, USA's Narkotika-Kommissær, er hovedtemaet i Dr. Wolff afhandling udtrykt i disse ord: "Ikke alle dem der er under påvirkning af et narkotikum som opiater, er personer, der er ramt af moralsk fordærv, som det er blevet forklaret ved andre lejligheder. Derimod er brugen af marihuana altid et misbrug og et moralsk fordæv i den strengeste forstand. Hvad angår dette stof, er der ingen lægelig indikation overhovedet der vil retfærdiggøre sin anvendelse i den nuværende og kommende tid, som det er tilfældet med opiater og også til et vist punkt, med kokain, selvom stadig bredere begrænsninger allerede er truffet til sidstnævnte begrænser dens anvendelse i operativ medicin". "Jeg gentager min indledende advarsel: der er ikke, som det er tilfældet med opiaterne, uanset årsag, nogen undskyldning, enhver ....

 

Sekretær: Dr. P. O Wolff, Leder, Afhængigheds-producerende Narkotika-afdeling, WHO.

 

 

 

 

Abstrakt

 

Cannabinoider har vist at have antioxidant egenskaber urelateret til NMDA-receptormodstand. Denne nyligt fundne egenskab gør cannabinoider brugbare i behandling og forebyggende behandling (profylakse) af en bred variation af oxyderingsassocierede sygdomme, så som iskæmi, alders-relaterede, betændelses-og autoimmune sygdomme.

 

Cannabinoiderne har vist at have særlig anvendelse som nervebeskytter (neurobeskytter) for eksempel ved at begrænse neurologisk nevebeskadigelse fremkommet efter iskæmisk skade, så som apopleksi (slagtilfælde) og traumer, eller i behandlingen af neurodegenerative sygdomme, så som Alzheimers, Parkinsons og HIV dementia.

 

Ikke-psykeaktive cannabinoider, så som Cannabidiol (CBD: C21H30O2), er i særdeleshed fordelagtig at bruge fordi de forhindrer toksitet som fremkommer ved psykoaktive cannabinoider ved høje doser nyttige i metoden af den indeværende opfindelse.

 

En særskilt beskrevet klasse af cannabinoider er nyttige som nervedegenerativ antioxidanter er formular (I) hvori R gruppe er uafhængig valgt fra gruppen bestående af H, CH3 (C2H3 - carbon-atom er bundet til tre hydrogen-atomer), og COCH3 (C2H3O - to carbon- og et oxygen-atom er bundet til tre hydrogen-atomer (acetyl-gruppe, en funktionel gruppe)

 

 

KOMMISSÆR ANSLINGER: Er disse Marihuana-brugere, som sådan, en yngre gruppe end dine opium-rygere?

 

DR. KOLB: Det meste af tiden.

For eksempel havde vi en mand fra Puerto Rico, omkring halvtreds år gammel, som havde været dommer, og der sagde det var et politisk plot, at han skulle have fire års fængsel. Jeg ved ikke, hvordan politik kom ind i det.

Han sagde: "Nå, de forsøger at slippe af med mig."

Han har aldrig haft nogen straffeattest. Det syntes at være en temmelig hård dom for brugerne.

 

KOMMISSÆR ANSLINGER: Vi har bemærket tendensen i Puerto Rico, selv med heroinmisbrugere, at give dem fem år for kun brug.

 

DR. KOLB: Ja, de giver dem en meget hård straf.

Distriktets-advokaten skrev til mig og ønskede at tage det op med dommer Cooper. Jeg fortalte ham, at ud fra standpunktet i rehabilitering, var det en temmelig skadelig sag at sætte en mand i fængsel i fire år. Han er hæftet til at lære en masse ting i fængsel og derefter vende tilbage og hade samfundet og bruge dem mod samfundet.

 

Det er min opfattelse, at brugerne skal have et år og især den fyr, der ikke har en ren straffeattest. - Diskussion af Farmakologi af marihuana (129]; Marihuana Tax Act 1937

 

 • Nationale for de konservativ vægrende og efterslæbende i verdens lykkeligste olie- og svineproducerende lande, som i årtier uden et indre kny og med magt og prestige som mål, forfølger og fængsler egne medborgere i demokratiets og egen indre overbevisningers navn, og nu begynder at spekulere på om dette cannabino-fobiske forbud, med alle dens omkostninger både i menneskelig lidelse og i kroner, måske er det værd.

Statsminister (Selfie) Helle Thorning-Schmidt (S) præsenterede i går en mindre ministerrokade, som blandt andet betød farvel til transportminister Henrik Dam Kristensen og et ministeriebytte mellem Nicolai Wammen og Nick Hækkerup

 

 

§ 56. Folketingsmedlemmerne er ene bundet ved deres overbevisning og ikke ved nogen forskrift af deres vælgere.

 

 

 

Sådan blev hash forbudt i Danmark

 

Folketinget har i 25 år ikke haft en reel debat om det rimelige ved en fortsat kriminalisering af Cannabis med alle dens omkostninger både i menneskelig lidelse og i kroner, er det værd.

 

Klip fra "Kampen om Hampen - DR1 Dokumentar"

 

Uploaded den 20 marts 2009

 

 

 

 

* I relation: Lægemiddelstyrelsen: læger kan ordinere cannabis!

 

 

Den 30. september 2009 besluttede Københavns Kommunes socialudvalg at sende et forslag om en forsøgsordning med legalisering af hashmarkedet i København i offentlig høring.

 

Cannabis/THC som lægemiddel

 

Afsnit 5:

 

... bekendtgør, at man ud fra en sundhedsfaglig vurdering finder det forsvarligt, at læger kan ordinere cannabis/THC til patienter med alvorlige sygdomme og der ikke er farmakologiske eller lovmæssige hindringer for at udvikle lægemidler af cannabis. Lægemiddelstyrelsens vurdering af indikationer beror på den kliniske vurdering.

 

 

 

I relation:

 

19. marts 2014 - Hækkerup: ’Jeg vil ikke tilbage i diskussionen om fri hash eller ej’ - Information

 

Flere danskere bruger medicinsk cannabis til at lindre smerter. Det vil en række partier og organisationer lovliggøre, men sundhedsministeren og et flertal i Folketinget er imod, skriver Information. Og oplyser at der ved gårsdagens samråd om medicinsk brug af cannabis efterspurgte flere partier og patientforeninger en ordning, hvor patienter kan bruge cannabis legalt. Men sundhedsministeren vil ikke åbne for medicinsk cannabis, før der er evidens for effekten.

 

Der var fyldt godt op på tilhørerpladserne, da Folketingets Sundheds- og Forebyggelsesudvalg i går holdt samråd om fordele og udfordringer ved brug og legalisering af medicinsk cannabis. En kræftpatient og hendes mand, en datter til en kræftpatient og en tidligere kræftpatient var blandt de fremmødte. De håbede på, at politikerne ville tage skridt til at legalisere cannabis som medicinsk middel.

 

Også direktøren for Scleroseforeningen, Mette Bryde Lind, var kommet til Christiansborg for at følge de politiske drøftelser om medicinsk cannabis.

 

»Min erfaring er, at flere af Scleroseforeningens medlemmer har stor gavn af cannabis som medicin. Derfor går vi ind for, at det skal legaliseres til det formål, og jeg håber, at sundhedsministeren ville tage initiativ til at nedsætte en arbejdsgruppe eller lignende, så vi kan komme videre. Det virker også til, at der er større vilje end tidligere,« sagde hun til Information forud for samrådet.

 

Både Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance har da også erklæret, at de er interesserede i at gøre det lovligt for patienter at bruge cannabis medicinsk, og før samrådet havde både Kræftens Bekæmpelse og Epilepsiforeningen ligesom Scleroseforeningen udtrykt håb om, at der på den ene eller anden måde ville blive åbnet for en løsning, hvor deres medlemmer kan bruge cannabis som medicin på lovlig vis.

 

Men det var ikke sundhedsminister Nick Hækkerups (S) standpunkt på samrådet. Ministeren ser på nuværende tidspunkt ikke en mulighed for, at patienterne lovligt kan bruge cannabis til medicin, for »der er ikke nok evidens«, sagde han under samrådet og henviste til Sundhedsstyrelsens notat om cannabis til medicinsk brug, hvor styrelsen konkluderer, at der ikke er evidens for, at medicinsk cannabis skulle have nogen positiv effekt.

 

»Det er ikke, fordi det møder modvilje. Vi er bare nødt til at stille de samme krav til cannabis, som vi stiller til alle andre lægemidler,« sagde han og konstaterede: »Jeg vil ikke tilbage i diskussionen om fri hash eller ej. Det handler om medicin.«

 

Sundhedsministeren udelukkede dog ikke, at man på et tidspunkt vil kunne finde medicinsk evidens for lægemidler med cannabis. »Der skal bare flere forsøg til at tilvejebringe dokumentation,« sagde han, men påpegede også, at Sundhedsstyrelsen ikke udfører den slags forskning og udvikling. Det sker hos medicinalvirksomhederne.

 

Sundhedsordfører for Dansk Folkeparti Liselott Blixt er positivt stemt over for en legalisering til visse patientgrupper. Hun ønsker sig enten eksperimenterende eller alternative projekter i Danmark frem for at vente på medicinalfirmaerne i flere år. Hun bad ved samrådet om, »at man åbner en dør for de læger og patienter, der gerne vil være med til at afprøve virkningen«.

 

Også sundhedsordfører for Enhedslisten Stine Brix ville have Nick Hækkerup til at presse på for at imødekomme de patienter, der oplever positive effekter ved brug af medicinsk cannabis: »Vil ministeren være med til at afkriminalisere de borgere, som bruger cannabis medicinsk?« spurgte hun efter at have fortalt en personlig historie om en bekendt, der ikke har set andre muligheder end at bruge cannabis som medicin.

 

Men sundhedsministeren afviste opfordringen: »Det er Justitsministeriet, der lovgiver,« sagde han og understregede igen, »at der skal være evidens for effekten af medicinsk cannabis. Ellers er vi tilbage til en grundlæggende diskussion om fri hash«.

 

Politikerne burde lytte

Efter samrådet var Mette Bryde Lind fra Scleroseforeningen mindre forhåbningsfuld på sine medlemmers vegne. Hun synes, at debatten lyder som et ekko af fortiden:

 

»Sidste gang, der overhovedet var debat om emnet, var for 10 år siden, og dengang skete der heller ikke noget. Nu er politikerne altså nødt til at tage ansvar.«

 

Hun var specielt ærgerlig over, at der ikke kom mere konkrete forslag ud af samrådet.

 

»Det kunne for eksempel være et forslag om at øremærke penge til forskning, men i stedet lander diskussionen igen udelukkende på spørgsmålet om evidens,« sagde hun.

 

»Vores erfaringer er jo bare, at cannabis er det eneste, nogle sclerosepatienter oplever virker, og det mener jeg, at politikerne burde lytte til.«

 

 

 

En medicinsk cannabis-klub kaldet CHAMP

 

- Service, Håb og Medfølelse -

 

 

 

Cannabis Papirerne

- en borgers guide til cannabinoider

af Publius

 

Fra Publius besøger Californien

 

CHAMP er medlems-finansieret, medlems drevet, og ikke et profiterende kommunalt wellness center - Det er dedikeret til den fysiske og mentale sundhed for den medicinske cannabisbruger - CHAMP mener medicinsk nødvendighed dikterer, at patienter har sikker adgang til cannabis - Og at deres cannabis er fri for skimmel, mug, og pesticider.

 

Dette var ikke en almindelig lægekonsultation. Her var komfortable stole og sofaer, sofaborde med skåle fyldt med saltkringler og popcorn og frisk frugt. Der var en halv snes mennesker i forskellige farver, aldre og baggrunde siddende rundt omkring, snakker og nyder hinandens selskab.

 

Så huskede jeg, at dette var en medicinsk klub. Det fik mig til spekulerer over hvad de talte om. - Kræft? - Kemoterapi? - Død eller velfærd for en ven?

 

Det er ikke det specialiserede konsultationslokale hos en hjertelæge, neurolog, urolog, psykolog eller øjenlæge. I traditionelle sundhedsydelses-faciliteter føler du dig adskilt fra andre patienter. Men her så jeg enkeltpersoner komme sammen for i fællesskab at dele healingen. Uanset spørgsmål om (kriminalitet og) sundhed, fra kræft til en almindelig forkølelse, spiller ECS en rolle i vores krop for sundheden - på samme måde som et sundt fordøjelsessystem gør.

 

Dette er en anderledes og tiltalende form for sundhedsydelse - en, der udvikler vores evne som mennesker til at tilbyde komfort, pleje, forbindelser og medfølelse. I stedet for forsikrings-formularer, (fængsels) sterile rum med et personale som giver det udseende, at du føler dig som et undermenneske, på CHAMP kan man bare være, og kontakte andre patienter - med andre der arbejder for helbredelse.

 

Jeg spørger Mike - "Hvad nu hvis nogen er helt alene, er uden penge og sengeliggende med ingen til at hjælpe dem?"

 

Mike hæver øjnene og ser direkte ind i mine - "Yeah, vi hjælper dem. Jeg stiger på min cykel og levere det til dem, hvis jeg er nødt til det - det er hvad vi gør."

 

Da han talte erindrede jeg ordene malet ude foran - Service, Håb og Medfølelse.

 

"Den ”medicin” som udbydes af CHAMP er kun til medicinsk brug og IKKE til videresalg".

 

"En ounce (28,35 gram) per person per dag: - nogle kommer og gør deres indkøb og går igen, nogle bliver på grund af de trygge omgivelser. Vi har lært, at patienter, der mødes sammen underviser hinanden. De taler om hvordan man tager deres medicin, og hvilke stammer fra cannabis som virker godt. Og det er godt at læne sig tilbage og dele historier - det hjælper i helbredelsen."

 

Jeg tager et sidste kig rundt, takker personalet for deres gæstfrihed og vi går ned ad trappen. Få øjeblikke efter vi er tilbage på gaden, er fortryllelsen brudt - en anden virkelighed – Fandens.

 

Jeg flyver hjem til Danmark og har en hård tid med at beskrive mit CHAMP-besøg for mig selv - endsige mine venner og mit lands ensrettede forbrugerorienterede medborgere. Jeg kan ikke finde nok ord til at beskrive den omhu og medfølelse individet her modtog, - og tænker på:

 

 

 

Udfordringer

På baggrund af det forhold, at mere end 50 % af de indsatte i landets fængsler skønnes at have stofproblemer, og at det i betydeligt omfang er stofrelateret kriminalitet, der sender folk i fængsel - ofte igen og igen - giver tilbudet om stofbehandling under afsoning i fængsel god mening. Det forhindrer dog ikke, at der kan sættes spørgsmålstegn ved den logik og de intentioner, som behandlingsprogrammerne er udsprunget af, herunder de rammer, som behandlingen foregår inden for.

 

Som illustreret har det disciplinære, kontrollerende og sanktionerende miljø, som fængselssituationen repræsenterer, afgørende indflydelse på såvel behandlernes levering af ydelser som på de indsattes motiver for at indgå i behandling. Således må behandlerne ikke alene tilpasse sig de særlige regler og betingelser, som gælder i fængslet, og som gør dem afhængige af en velvillig indstilling fra fængselsbetjentenes side.

 

De må også gå på kompromis med de grundlæggende præmisser om, at behandlingsmotivation bunder i ønsket om ændret livsstil og ikke er affødt af (indirekte) tvang, kontrol og straf. Stofbehandling i et fængselsmiljø synes på denne måde at tilføje en ekstra dimension eller udfordring for behandlerne, som indebærer, at de ud over tillidsskabelse, motivationsstøtte og behandling må forholde sig behandlingsmæssigt til de problemer, konflikter og skader, som fængselssituationen i sig selv påfører deres klienter.

 

 

- Torsten Kolind, Lektor

- Vibeke Asmussen Frank, Lektor

- Helle Vibeke Dahl, Ph.D-Stud

 

Alle Center for Rusmiddelforskning

 

 

21 AUG 2007 - Farligheden af Cannabis og Cannabis Forbud af Franjo Grotenhermen:

 

Uddrag

 

Der synes at være lovende terapeutiske anvendelser af cannabis til en række symptomer. Anvendelse af moderate doser i en terapeutisk sammenhæng er normalt ikke forbundet med alvorlige bivirkninger. Nuværende forbud mod cannabis, kan også have skadelige bivirkninger for den enkelte og for samfundet, mens det kun har lille indflydelse på forekomsten af brug. Skaden er størst for alvorligt syge mennesker, der kan drage fordel af en behandling med cannabis. Dette gør det vanskeligt at retfærdiggøre strafferetlige sanktioner mod patienter.

 

 • Mikkel Arendt,cand.psych, ph.d., Aalborg Psykiatriske Sygehus, Århus Universitetshospital:

En undersøgelse fra 2005 viste, at kun personer med en særlig genetisk profil har øget risiko for skizofreni i forbindelse med cannabisbrug. Denne undersøgelse er senere repliceret og er et spændende eksempel på, hvordan samspil mellem medfødt sårbarhed og miljømæssig påvirkning kan danne baggrund for udviklingen af skizofreni.

 

Tremmeværk

 

Det Danske Center for Menneskerettigheder, 1998

Red. Klaus Slavensky, 72 s., ill., 1998.

 

De kan godt forsøge at tale med ham, men han er blevet så mærkeligt indesluttet i løbet af de sidste syv måneder.

 

Situation: Fange i isolationscelle [indsat efter fund og konfiskation af hash-medicin] får besøg af Advokaten der kommer på besøg hos den fængslede, der sidder alene i mørket [og mærker demokratiets, mediernes og regeringens politik].

 

Undertekst: Menneskerettighedskommissionen skal nu se nærmere på den langvarige isolation af danske varetægtsfanger.

 

Ophav: Bojesen, Bo (1923-2006) bladtegner

 

Fra Bogen: De kan godt forsøge at tale med ham, men han er blevet så mærkeligt indesluttet i løbet af de sidste syv måneder

 

Beskrivelse: 32 danske bladtegnere giver deres fortolkning af FN's Verdenserklæring om Menneskerettigheder. Det er blevet til en række bidrag til debatten om mennesker og rettigheder med flotte, skøre, sjove, alvorlige og tankevækkende tegninger. Bogen er udgivet i anledning af Verdenserklæringens 50-årsdag.

 

Det Danske Center for Menneskerettigheder: Pris DKK 100,00

Det Danske Center for Menneskerettigheder blev etableret af Folketinget i 1987. Centeret arbejder med forskning, information, undervisning og dokumentation om menneskerettigheder. Centeret har også et bibliotek med bøger og tidsskrifter samt dokumenter fra FN og Europarådet, heriblandt domme fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, der altsammen omhandler menneskerettigheder.

 

* Det Digitale Nationalbibliotek: print tegning og reflekter venligst

 

* Fakta: Folketingets Øl Laug:

 

Folketingets Øl Laug med dets over 70 folketingsmedlemmer blev stiftet den 25. november 2009 med daværende sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) som dirigent og med tidligere Justits- og vicestatsminister Lars Barfoed (K) som aktivt medlem, der lader sig beskænke med gratis omgange øl af Bryggeriforeningen og en række mikrobryggerier.

 

Som brancheforening har Bryggeriforeningen det som et erklæret formål at varetage bryggeriernes interesser over for Folketinget.

 

Formålsparagraf:

"Laugets formål er at fremme kendskabet og nydelsen af øl af høj kvalitet med særlig vægt på specialøl, der er brygget inden for Kongerigets grænser. Desuden har lauget til formål at skabe rammer for et godt og muntert socialt samvær mellem laugets medlemmer på tværs af partiskel. Endvidere vil lauget bidrage til oplysning og debat om aktuelle ølpolitiske spørgsmål".

 

Se eventuelt alle navnene på de ærede medlemmer af Folketingets Øl Laug, som måske pga. aktuelle ølpolitiske spørgsmål, har bestemt at de personer der ønsker cannabinoide rammer for et godt og muntert socialt samvær på tværs af partiskel, skal retsforfølges, registreres og ved gentagelse, indsættes til straffeafsoning i et nedbrydende fængsel for derved at konvertere cannabinoide ønsker til kendskabet og nydelsen af øl af høj kvalitet med særlig vægt på specialøl, der er brygget inden for Kongerigets grænser.

 

 

Når mental resocialisering og helbredelse er bedst

 

 

Hvad mener du?

 

Har nævt det før, og gør det gerne igen, cannabinoider fra marihuana og hash

 

Er en del af et fysiologisk system (i den indsatte), kontrast til alkohol, som ikke har nogen receptorer og derfor ikke er en del af et sådan fysiologisk system, og deraf nemt kan fremkalde alkohol-forgiftning..

 

Hjælper ECS i vores krop (og den indsatte) med at tilpasse sig skiftende omstændigheder - fra hjerte-pumpen kører til rolig-afslappende massage. Simpelt fortalt, cannabinoider arbejder ved at justere amplitude/svingningsbredde, frekvens og/eller intensitet af en nerveimpuls.

 

THC "hæmmer [cancer] celleproliferation, migration og invasion, og inducerede celle-apoptose." Det betyder THC forebygger og helbreder (den indsattes) kræft.

 

Udover bl.a. denne healing frembringes, er der en mental påvirkning fra cannabinoider som har unikke mental-resocialiserende besiddelser i forhold til vold, berigelses og miljømæssig kriminalitet.

 

Deltager i retrograd signalering, en hidtil ukendt form for kommunikation i hjernen. Dette er en af de måder celler taler tilbage til hinanden. Denne form for kommunikation er den kemiske proces der kaldes "retrograd signalering". Retrograd signalering filtrerer og harmoniserer denne meddelelse (også i den indsatte), hvorved kognitiv tænkning og erkendelse med empati/sympatifremkaldende indlevelse i og forståelse for og derved erkendelse af, at brødet har haft negativ konsekvens for og på andre. - Resocialisering når det er bedst.

 

Tænk på det som mennesker i samtale, er celler nødt til at lade andre celler vide, hvordan det går. Retrograd signalering filtrere og harmoniserer denne meddelelse. Den er, når den modtagende celle "taler tilbage" og bekræfter til den afsendende celle, at en meddelelse blev modtaget; den modtagende celle giver også feedback på den oprindelige meddelelse. Tænk på dette øjeblik, som et nik ved forståelse i en samtale, kun på et cellulært niveau.

 

I 2004 fremsatte en Scientific American-artikel med titlen "Hjernens eget marihuana" det på denne måde - "endogene cannabinoider deltager i retrograd signalering, en hidtil ukendt form for kommunikation i hjernen." Udtrykket "hidtil ukendte" forklarer en masse. Derfor ved de fleste Europæere og specielt Skandinavierne ikke noget om DSI [Depolariserings-induceret undertrykkelse af hæmning], retrograde signalering, eller ECS.

 

Vi har alle været uvidende og uinformerede i en fatal grad; - For ikke at nævne manglen på enhver større mediedækning i USA, EU, Skandinavien og resten af verden som svar på disse banebrydende opdagelser.

 

 

* 2004 September - Vinduer af sårbarhed over for psykopatologi og terapeutisk strategi i den unge gnaver-model. - Behav Pharmacol.

 

Impulsive SHR-dyr blev karakteriseret ved reduceret cannabinoid CB1-receptor tæthed i den præfrontale cortex. Interessant, en akut cannabinoid agonist forhøjede niveauer af selvkontrol-adfærd hos disse dyr. De nuværende data tyder på, at farmakologisk modulation af det cannabinoid system kan forbedre nogle adfærdsmæssige afvigelser set i ADHD. Konklusionen er, at modellere den unge fase i rotter og mus ser ud til at være nyttig til undersøgelse af determinanter for sårbarhed over for afhængighed og til andre tidlige debuterende neuropsykiatriske lidelser.

 

* Den præfrontale cortex medvirker til planlægning af sammensat erkendelse, udtryk for personlighed, beslutningstagning samt tilpasning af passende social adfærd. I dette område foregår samordning af tanker og handlinger i overensstemmelse med den indre målsætning.

 

Psykologisk omtales området som center for eksekutive funktioner. Hvad disse er og hvordan de defineres, er til diskussion blandt hjerneforskere og psykologer. Der kan være tale om evnen til at:

 

 • Differentiere modstridende tanker
 • Bestemme, hvad der er godt og skidt
 • Vurdere, hvad der er godt, og hvad der er bedre
 • Vurdere ligheder og forskelle
 • Finde frem til konsekvenser af handlinger
 • Planlægge handlinger
 • Udøve social selvkontrol, altså at kunne udsætte behov.

 

 

 

Cannabinoider ændrede deres liv

 

Ifølge EB 28. juni 2012 kl 22:19, dropper Nazi-tvillinger, i relation, også Hitler på grund af hash.

De to 20-årige amerikanske tvillinger har været glødende nazister. Nu er det slut - Pot ændrede deres liv. Se deres forvandling i tv-klippet her (engelsk)

 

Som børn dansede de omkring hagekors, heilede offentligt og udtrykte deres had for ikke-hvide mennesker. Engang var de kønne, lyshårede tvillinger Lamb og Lynx Gaede fra Bakersfield i Californien store fans af Hitler og benægtede holocaust.

 

Siden de var 11 år, har de erklæret deres kærlighed til nazismen i et band, hvor de med akustisk guitar og hadske, racistiske tekster optrådte for nationalistiske mængder.

 

- Vi vil have folk til at forblive hvide, sagde de to tvillinger i et interview som 14-årige.

 

Pot ændrede deres liv

Men i dag er tvillingerne nærmest blevet fredselskende hippier. De hylder nu menneskeheden og verdens mange kulturer - og deres egen forklaring er enkel: Pot!

 

- Jeg var et lille barn dengang. Jeg sagde en masse ting, jeg ikke tror på længere, siger pigerne ifølge ABC News i et nyt interview. Her erklærer den ene tvilling også, at den euforiserende plante har reddet hendes liv.

 

De to piger, der nu er fyldt 20 år, fik som børn deres ekstreme holdninger fra deres nazistiske mor. Hun tog sine piger ud af skolen for at undervise dem i hjemmet om historie og race-renhed. Men de to tvillinger blev som teenagere ramt af hver deres sygdom og begyndte så at ryge mariuanna - og det fik dem på helt andre tanker.

 

 

Kæden af Tilintetgørelse

 

Jeg læste bogen skrevet af Raul Hilberg om mordene på de europæiske Jøder og holocaust.

 

Raul Hilberg: vi har længe vidst at ødelæggelsens proces foregik trin for trin.

 

Jeg indså der var en kæde af ødelæggelser. Det, han talte om, kan betragtes som led i en kæde. Verden over og i mere end ét samfund begår mennesker den samme fejl - igen og igen - årti efter årti, århundrede efter århundrede. Denne kæde af ødelæggelse begynder med fasen 'identifikation' - hvor en gruppe mennesker ses som et muligt problem og grunden til problemerne i samfundet. Folk begynder at opfatte deres medborgere som dårlige, onde. De plejede at være noget værd men af en eller anden grund er deres liv nu værdiløst.

 

Det andet led i kæden af ødelæggelse er 'ostrakisme', hvor vi lærer at hade dem og tage deres arbejde fra dem og gøre det sværere for dem at overleve. Folk mister deres bolig og tvinges til at bo i ghettoer - hvor de afskæres fra resten af samfundet.

 

Det tredje link i ødelæggelsen er 'konfiskation'. Folk mister deres rettigheder og borgerret. Lovene ændres, så man lettere kan standse folk på gaden og visitere dem - og konfiskere deres ejendele. Når man først tager folks ejendele, kan man også tage folk.

 

Det fjerde led er 'koncentration'. Koncentrér dem i faciliteter som fængsel eller lejre. Folk mister rettigheder. De må ikke stemme eller få børn. Ofte udnyttes deres arbejdskraft meget systematisk. Det sidste link i kæden af ødelæggelse er 'udryddelse'. Måske indirekte gennem manglende lægehjælp. Eller manglende mad. Eller også bliver folk bevidst slået ihjel. Disse skridt kommer helt af sig selv, uden at nogen tvinger dem til at ske. Jeg tror mange ville være forfærdede ved tanken om - at denne proces foregår i USA (EU og Skandinavien, men nok ikke i Afrika, Asien, Mellemøsten og Sydamerika).

 

Men først da jeg studerede narkokrigen, indså jeg - at flere af de trin forekommer. For eksempel 'identifikation'.

 

Præsident George Herbert Walker Bush " Vi er alle enige om, at den største trussel mod landet i dag er stoffer".

 

Charles Bowden, Journalist, Forfatter: Hvis man vil gøre et problem til et stort problem er det første at stille det forkerte spørgsmål og giver os det forkerte svar.

 

"Hvis skyld er det? Det skal jeg fortælle jer. Lad mig sige det ligeud. Enhver der tager stoffer. Enhver der sælger stoffer. Og enhver der kikker den anden vej".

 

Man identificerer folk, deres kendetegn, man fremmedgør dem - med eks. langt ude i hampen - som om de er skyld i vores problemer.

 

Radikale (Danmarks social-liberale parti): Mogens Camres Hitler-tweet er giftigt

 

- DR, Politik 25. juli, 2014 kl. 16:07

 

Mogens Camres udtalelser om muslimer i Europa og hans ønske om, at de lider samme skæbne som Hitler, er helt ude i hampen og kan også være decideret farlige.

 

Det mener De Radikales Nadeem Farooq, efter at Camre torsdag aften på det sociale medie Twitter skrev følgende: "Om jødernes situation i Europa: muslimerne fortsætter hvor Hitler sluttede. Kun den behandling, Hitler fik, vil ændre situationen."

 

- Det er det, man kalder hate speech, som opildner til had, og det er typisk, at man først starter med dødstrusler og så forsøger at bløde lidt op, siger Nadeem Farooq.

 

- Men tilbage står indtrykket af, at det er meget ekstreme udtalelser, som er med til at lægge gift ud for den dialog, som er nødvendig for en fredelig sameksistens, siger han.

 

"Disse mennesker slår vores unge ihjel. De splitter vores samfund. De ødelægger vores samfund".

 

Dernæst 'ostrakisme'. Samfundet lærer at hade narkomisbrugere.

 

Nancy Reagan, USA's tidligere førstedame: "Hvis du tager stoffer, er du medskyldig i mord".

 

Man vedtager love, der kun gælder dem. Disse mennesker der før blot var narkomaner, er pludselig forbrydere.

 

Præsident Bill Clinton: "Hvis du overtræder loven kan du ikke længere bo i et socialt boligbyggeri".

 

Den ultimative effekt er isolation. At blive afskåret fra samfundet.

 

Vi identificere dem og laver love, så de ikke kan omgås vores børn. Man tvinger dem væk fra de steder hvor de har succes. Hvor tager de hen? Det område med mindst modstand. Den moderne amerikanske (og anden) ghetto. Vi har isoleret de fattige økonomisk. Vi har jagtet dem ud fra de steder, hvor de kunne leve og arbejde og muligvis blive succesfulde. Og nu gør man dem til forbrydere.

 

Når økonomien har gjort sit, kan man sætte politiet ind og ændre reglerne.

 

Du er anholdt. For hvad? Vi har en anholdelsesordre. Sikkert for stoffer.

Hey drenge: I kender programmet. Hænderne op og vend jer om.

 

Konfiskation. Alt hvad de finder, kan blive beslaglagt.

 

"Det er vores penge nu"

 

Politiet konfiskerer bilerne, der nok har været brugt i narkohandler med kokain og andre stoffer (eller ved 3. påvisning af THC-COOH hos chauffører).

 

Hvis vi konfiskerer deres ejendom, er næste skridt at konfiskere dem.

 

Holloway blev anholdt for at gøre modstand og for at købe stoffer.

 

I narkokrigen konfiskerer man flere ting. Man frarøver dem ethvert håb om en fremtid.

Hvad anholder i ham for? siger den grædende kone - Narkotika

 

Vi er nu i koncentrationsfasen.

 

Min regering siger, vi kæmper en heroisk kamp imod stoffer og misbrugere. Og mange af dem bør spærres inde.

 

Usædvanlig mange sidder inde for stoffer, men det er ikke et sted for behandling. Når de kommer ud, forbavser det os, at der er så mange tilbagefald. Og det fører til denne cyklus med fængsling og overbefolkning. Denne koncentration af mennesker, det være sig i ghettoer eller fængsler, skaber en kultur med håbløshed, der er utrolig fortærende. Uden en fremtid tyr folk til stoffer. Og så forfølger vi dem og kan ansætte en del fængselsbetjente, værger, narkobetjente og behandlere. På kort sigt får nogle arbejde og G4S og aktionærerne på London Stock Exchange og Københavns Fondsbørs en klækkelig merindkomst.

 

Udryddelse. Det er ikke, det der sker med narkokrigen her i landet. Men det behøver ikke at være massemord. Der er vold og fængsler.

 

Overfyldte fængsler udløste oprøret. 27 indsatte døde i går.

 

- Folk der inddrages i narkovold.

- 140 narkomord i år

 

Det er nødvendigt med en fjende for alting. Den måde Tyskland i 30'erne genopbyggede deres infrastruktur, genopbyggede deres industrier, stolthed og nationalisme på - var ved at sige, at denne gruppe mennesker var roden til alt ondt. Og hvis vi hader dem, ville vi få det meget bedre.

 

Narkokrigen er en holocaust i slowmotion. Ingen hævder racemæssig overlegenhed. Eller taler for at udrydde en given race eller religion. Sådan er det ikke. Lad os være ærlig med hvad der var kendetegnende for holocaust. Men der er en ufattelig ødelæggelse af menneskeliv ... under dække af en krig mod ulovlig narkotika.

 

 

Denne 5 minutter-del med den Amerikanske historiker og ekspert på historien om amerikansk narkotikalovgivning Richard Lawrence Miller skitserer den kæde af tilintetgørelse/Chain of Destruction der finder sted i Amerika, her og resten af verden.

 

 

 

* Deadline undersøger den 27. september 2011: De danske fængsler plages af vold - se udsendelsen her - 12:37

 

De seneste år har de danske fængsler været hårdt presset. I første halvår af 2011 var der overbelægning i 49 af landets 51 fængsler og arresthuse hvor flere og flere stuves sammen på den begrænsede plads.. - Tal som Deadline Undersøger er kommet i besiddelse af, viser, at vold, trusler og magtanvendelser er steget i takt med presset. Resocialiserings-processen tabes på gulvet, mener ekspert.

 

 

 

2012

 

De færreste er klar over, at der også foregår en usynlig krig inden for USA's (EU, Danmark, Sverige og Norges) egne grænser. Krigen mod narko har raset i mere end fyrre år, kostet utallige liv, ødelagt familier og gjort ubodelig skade på fremtidige generationer. Mere end 45 millioner er blevet arresteret for narkoforbrydelser, og det betyder, at USA har verdensrekord i fængslede per indbygger (godt hjulpet af dansk erhvervslivs G4S og Danmarks politiske påvirkningsforsøg af USA's politikere "Danmark mener at semi-legalisere pot er den værste beslutning, de nogensinde har gjort"). På trods af den hårde kurs er narko i dag renere, mere tilgængeligt og billigere end nogensinde.

 

Her fortæller alle deltagerne i den usynlige krig fra pusheren til den sørgende mor, fra narkobetjenten til politikeren, fra den indsatte til dommeren og tydeliggør, hvordan den politiske og økonomiske korruption har været drivkraften bag krigen i fyrre år, på trods af alle beviserne for narkopolitikkens moralske og økonomiske fallit.

 

Filmet i mere end tyve stater, indfanger "Huset jeg bor i / The House I Live In" hjerteskærende historier om dem som befinder sig i de forreste linjer - fra forhandleren til den sørgende mor, narkotika-politi-officeren til Senatoren, den indsatte til den føderale dommer - og tilbyder et gennemtrængende kik på menneskerettigheds-konsekvenser af Amerika's og Danmarks længste (og profitable) krig.

 

Filmen opfatter stofmisbrug som et spørgsmål om folkesundhed, og undersøger de tragiske fejl og mangler, der har resulteret i udformningen af det som et problem for retshåndhævelse. Det undersøges også hvordan den politiske og økonomiske korruption har næret krigen mod narkotika, på trods af vedholdende beviser for sin moralske, økonomiske og praktiske fiasko. Narkokrigen i Amerika har hjulpet med at etablere det største fængsel-industrielle system i verden, bidrager til fængsling af 2,3 millioner mænd og kvinder og er ansvarlig for usigelig skader på liv for utallige enkeltpersoner og familier, med en særlig ødelæggende virkning på de sorte Amerikanere [minoritetsgrupper i EU og Skandinavien samt de kulturer som eks. Nepal, Indien, Pakistan og Afghanistan etc. hvor cannabisforbrug udgjorde/udgør en traditionel vane praktiseret i hundreder eller tusinder af år uden at være underlagt nogen social forsmædelse - Hashish: Its Chemistry and Pharmacology] og i den sidste ende os selv.

 

"Det ville være én ting, hvis det var drakonisk og det virkede. Men det er drakonisk og det virker ikke. Det fører bare til mere", siger David Simon, skaberen af HBO-serien, The Wire.

 

I stedet for at sætte spørgsmålstegn ved en kampagne med sådan episk omkostning og fiasko, er de, ansat i offentlige embeder generelt fortalere for hårdere straffe for narkotikakriminalitet, for at de ikke opfattes som bløde over for kriminalitet. Takket være obligatorisk minimum-strafudmåling, kan en lille lovovertrædelse sætte en ikke-voldelig gerningsmand bag tremmer i årtier - eller endda for resten af livet. Mange siger at disse fanger betaler for frygt i stedet for at betale for deres forbrydelse.

 

"Hvis man er tilstede i en føderal domstol, ser du fattige og uuddannede mennesker bliver fodret i en maskine som kød til at lave pølse. Det er bare bang, bang, bang, bang. Næste!", siger journalisten Charles Bowden.

 

Men der er en voksende erkendelse blandt parterne på alle sider, at krigen mod narkotika er en fiasko [dette gælder dog ikke blandt EU og Skandinaviske top-politikere]. For i en tid med øget finanspolitisk ustabilitet det være sig de

 

 

I overvejende udviklingslande lever over en milliard mennesker under et optimistisk scenario, og fem milliarder under et business-as-usual-scenarie i områder der vil opleve ekstreme klimaer før 2050. Dette giver anledning til bekymring for ændringer i udbud af mad og vand, sundhed, større spredning af smitsomme sygdomme, varmestress, konflikter og udfordringer for økonomier. "Vores resultater tyder på, at lande, der først bliver påvirket af hidtil usete klimaer, er dem med den mindste kapacitet til at reagere," siger medforfatter Ryan Longman . " Ironisk nok , det er de lande, der er mindst ansvarlige for klimaændringerne i første omgang."

 

Undersøgelsen fandt, at den overordnede globale effekt af ​​klimaændringer på biodiversiteten vil forekomme ikke blot som et resultat af de største absolutte ændringer på polerne, men også, måske mere presserende, fra små , ​​men hurtige ændringer i troperne.

Tropiske arter er uvant til klimavariationer og er derfor mere sårbare over for relativt små ændringer. Troperne holder verdens største mangfoldighed af marine og terrestriske arter og vil opleve hidtil usete klimaer omkring 10 år tidligere end andre steder på Jorden.

 

er narkokrigen også som sådan økonomisk uholdbar. Ud over sin menneskelige omkostninger indenlands, giver den uhørte vold i Mexico (Afghanistan, Pakistan, Nepal og Iran etc. i relation) en daglig påmindelse om krigens enorme konsekvenser i udlandet, og Amerika er omsider begyndt at tage de første meningsfulde skridt mod reformering. På dette afgørende øjeblik, fremmer filmen offentlighedens bevidsthed om problemet og fremmer (forhåbentlig også her i Europa) samtidig nye og innovative veje til samtidige EU/Skandinavisk-indenlandske narkotika-politiske medmenneskelige og menneskerets-omfavnede reformer.

 

 

 

 

 

 

 

"The House I Live In"

 

Ny film fremviser det økonomiske og moralske svigt i USA's (og EU's) Krig mod Narko.

 

2012

 

 

"Vi har brug for en meget forandret dialog i dette land, der opfatter narkotika som et folkesundhedsproblem og ikke en strafferetlig bekymring", siger filmens instruktør Eugene Jarecki. "Det betyder, at systemet er nød til at erkende og sige "Vi tog fejl". Vi taler også med Barnepigen Jeter, der hjalp med at opfostre Jarecki imens hendes egen søn bukkede under for stofmisbrug og er fremhævet i filmen. Vi sender klip fra filmen med Michelle Alexander, forfatter til "Den Nye Jim Crow";

 

 

Den nye Jim Crow

En online video dokumentar som skildrer, hvordan krigen mod narkotika har givet genfødsel til Jim Crow-lovene og hvordan det fængsel-industrielle kompleks, som eks dansk-engelske G4S og dets aktionærer hos London Stock Exchange og Københavns Fondsbørs, samt diverse millionærklubber, og pensionselskaber som investerer i G4S: PFA, PensionDanmark, Nordea Liv & Pension, PKA, Danica Pension, SEB Pension, Industriens Pension, tjener milliarder på at låse dem inde, og gerne længst muligt.

 

* G4S - Group 4 Securicor med operation i 125 lande med over 625.000 ansatte globalt - Services Tilbudt: Fængsel & Ret Services - Electronisk overvågning af tiltalte, Fængsel og Tilbageholdelse Centre management og Regerings Support Services, Immigration removal centres/Indvandring tilbageholdelse og ud/hjemsendelse): Vi styre (også) effektivt indvandring fjernelse centre og afgangs indkvartering for familier, der venter på at blive hjemsendt.

 

 

Den konservative Chris Grayling's planer om at bygge Europas største børne-fængsel. Som eufemistisk kaldes et "sikkert kollegium", er den foreslåede facilitet i virkeligheden et enormt nyt fængsel bygget til at spare omkostninger ved at opmagasinere børn og udlicitering af sin drift til sektorselskaber som Serco og G4S-private...

 

ADVARSEL: Ikke for børn og unge under 18 og mental sarte sjæle, grundet barske scener.

 

Udgivet den 12. august, 2011

 

 

En 37-årig mand fra Marokko er varetægtsfængslet efter fund af narko i maven ved en skanning i lufthavnen.

 

Selvom Skats nye kropsskanner i Københavns Lufthavn først blev officielt indviet af (tidligere) skatteminister Holger K. Nielsen (SF - som tømmer og nyder et glas med alkohol) mandag, så blev den første narkosluger allerede taget søndag middag.

 

En 37-årig marokkansk mand blev skannet, efter han landede med et fly fra Malaga. Skanningen viste tegn på narko i mandens mave, og han måtte erkende, at han havde slugt op mod 100 pakker med hash.

 

Manden er nu varetægtsfængslet in absentia - uden at være til stede - i 10 dage. Han kunne ikke komme til grundlovsforhøret, da han er indlagt på en hospital, hvor han og politiet venter på, at narkoen kommer ud naturligt. Det eneste, der peger på, at marokkaneren har hash i maven, er derfor mandens egen tilståelse. Normalt er det heroin eller kokain, der forsøges smuglet ind i landet ved at sluge små pakker med narko.

 

Men narkoafdelingen ved Københavns Politi har set flere tilfælde af hashsmuglere i lufthaven i den seneste tid.

 

- Vi har set en to til tre stykker med hash i maven på det sidste. Det er hash af meget høj kvalitet, så det er blødt og bøjeligt. Det er derfor let at sluge og få det gennem systemet, siger leder af narkoafdelingen Steffen Th. Steffensen til Ritzau.

 

Kropsskanneren er placeret i et særligt indrettet rum i lufthavnen, hvor både sikkerhedsforholdene for den mistænkte og for personalet er optimale. En skanning giver en strålingsdosis på 3,2 uSv - til sammenligning vil en flyvetur frem og tilbage til Malaga give en stråling på 15 uSV.

 

Grænseværdien for strålingsdosis er op til 20 mSv/år = 20.000 uSv/år. Hvis man opholder sig i området omkring Daichi, har man derfor fået sin max. årsdosis efter ca 40 timer. Hvis man sidder direkte ovenpå reaktor#3, har man fået sin max. årsdosis efter 3 minutter!

 

Det bekymrende er, at strålingen i området på få timer er steget fra 8 til 490 uSv/h, hvilket tyder på at der nu udledes større mængder Cæsium og Iod-isotoper. Disse er farlige fordi de dels henfalder langsomt (stråler længe) og dels optages i organismen og særdeles i skjoldbruskkirtlen. Derfor har man evakueret området. De 50 ansatte som kæmper for at opretholde kølingen, gør det med livet som indsats.

 

Hvis tolderne ser noget mistænkeligt på skannerbilledet, eller den mistænkte ikke accepterer at blive skannet, overdrages vedkommende til politiet.

 

 

7 Sekunder Væk -

 

~Youssou N'Dour & Neneh Cherry~

 

Cannabinoider beskytter mod Radioaktiv- og UltraViolet-stråling

 

1965 - Hashish - Its Chemistry and Pharmacology, (Hash - Dens kemi og farmakologi) - Ciba Instituttets Undersøgelsesgruppe den 21. oktober 1964 - Til ære for Professor Dr. G. Joachimoglu - Forfattere: Geōrgios Iōakeimoglou, G. E. W. Wolstenholme, Julie Knight. - Oversættelse: cannabinoide-information.dk

 

A. D. Macdonald - Institut for Farmakologi (Department of Pharmacology), Manchester Universitet

 

- Formandens instruktion

 

Hashish er et fascinerende emne. Det er ikke så længe siden vi stadig troede, at der kunne være en vigtig fremtid for det inden for medicin, men meninger om det har svinget mellem ekstremer. Nogle har betragtet det som et panacea-universalmiddel, mens andre synes, det er et den rene gift, men det er naturligvis også tilfældet med holdninger til alkohol. Forholdsvis for nylig har vi haft lederartikler i Lancet (9 November 1963 - Pop "Pot") der fortæller os, at der ikke er nogen særlig god grund til at stater bestræber sig på at undertrykke cannabis.

 

Man kan se et element af sandhed i dette, men det er så meget imod de synspunkter af folk som den afdøde Dr. P.O. Wolff (1949), et tidligere medlem af WHO-ekspertudvalg for Vanedannende Narkotika, der satte det næsten i kokain-klassen som et lægemiddel.

 

 • Verdenssundhedsorganisationen WHO - Teknisk Report Serier -

 

Medlemmer:

 

- Dr. N. B. Eddy - Leder, Sektion for Analgetika, Afdelingen for Kemi, Nationale Institut for Arthritis og Metaboliske sygdomme, Nationale Institutter for Sundhed (US Offentlige Sundhedsanliggender), Bethesda, Maryland, USA (Referent).

 

- Dr. H. Fischer, Professor i Farmakologi ved Fakultetet for Medicin, Zurich Universitet, Zürich, Schweiz.

- Dr. G. Joachimoglu, Professor i Farmakologi; Formand for Overordnet Sundhedsråd, Ministeriet for Hygiejne, Athen, Grækenland (Formand).

- Dr. J. La Barre, Professor i Farmakologi ved Fakultetet for Farmaci, Université Libre de Bruxelle, Bruxelles, Belgien.

- Dr. B. LorenZo-Velázquez, Professor i Farmakologi, Lægevidenskabelige Fakultet, Universitetet i Madrid, Spanien.

- J. R. Nicholìs, dr.Scient, Deputeret Regerings Kemiker, Regerings Laboratoriet, London, England (Næstformand).

- Dr. YV. Zapata Ortiz, Professor i Farmakologi, Lægevidenskabelige Fakultet, Nationale Universitet for San Marcos, Lima, Peru.

- Repræsentant for De Forenede Nationer (Menneskerettighederne er blevet formuleret i FN): Dr. O. Braenden, Narkotiske Stoffer, FN, New York.

- Repræsentant for den Permanente Centrale Opiums Bestyrelse og Narkotika-Kontrolinstans: L. Atzenwiler, Sekretær for disse to organer, Genève.

 

- Sekretær: * Dr. P. O Wolff, Leder, Afhængigheds-producerende Narkotika-afdeling, WHO.

 

* 7. Cannabis sativa L.

Udvalget var tilfredshed med at konstaterer, at afskaffelsen af cannabis-præparater `allerede var begyndt ved national handling, efter vurderingen udtrykt i sin tredje rapport, at "der er ingen begrundelse for den medicinske anvendelse af cannabis-præparater" (10).

 

Udvalget udtrykte dets enighed med de foranstaltninger, som Narkotika-kommissionen på dets ottende samling om, at udtrykket indisk hamp bør erstattes med udtrykket "cannabis", som foreslået af repræsentanten for World Health Organization. (11) Det var endvidere af den opfattelse, at definitionerne for cannabis og sine præparater bør revideres på grundlag af tilstedeværelsen af aktive bestanddel.

 

*10 Wld Hlth Org. techn. Rep. Ser. 1952, 57, 11 (section 7)

 

* 11 United Nations, Economic and Social Council (1953) Economic and Social Council.

Official Records : sixteenth session. Supplement No. 4. Commission on Narcotic Drugs

report of the eighth session (30 March to 24 April 1953), New York, p. 16, paragraph 81

(document E/2423­E/CN.7/262) Y

 

* Dr. P. O Wolf (Pablo Osvaldo Wolff) (1949). Marihuana in Latin America-The Threat it Constitutes (Marihuana i Latinamerika - Truslen den udgør) Washington: Linacre Press.

 

Efter et rosende forord af "Respektable" Harry J. Anslinger, USA's Narkotika-Kommissær, er hovedtemaet i Dr. Wolff afhandling udtrykt i disse ord: "Ikke alle dem der er under påvirkning af et narkotikum som opiater, er personer, der er ramt af moralsk fordærv, som det er blevet forklaret ved andre lejligheder. Derimod er brugen af marihuana altid et misbrug og et moralsk fordæv i den strengeste forstand. Hvad angår dette stof, er der ingen lægelig indikation overhovedet der vil retfærdiggøre sin anvendelse i den nuværende og kommende tid, som det er tilfældet med opiater og også til et vist punkt, med kokain, selvom stadig bredere begrænsninger allerede er truffet til sidstnævnte begrænser dens anvendelse i operativ medicin". "Jeg gentager min indledende advarsel: der er ikke, som det er tilfældet med opiaterne, uanset årsag, nogen undskyldning, enhver ....

 

 

Det er omkring tredive år siden, jeg fik nogle syntetiske cannabinoler som Professor (nu Lord) Todd og Professor Bergel havde lavet, og udsatte dem for et batteri af test i mit laboratorium. Dengang havde vi meget store forhåbninger om, at disse cannabinoler måske har nogle psykiatriske applikationer. Dette var naturligvis før phenothiaziner og Rauwolfia-alkaloider var blevet moderne. Det kan være, at vi igen vil gå tilbage til nogle syntetiske relationer af cannabinoler som vi testede dengang. I mellemtiden er jeg sikker på, at i løbet af dette møde vil vi få vores ideer afklaret af de fremtrædende arbejdere i dette område, der er kommet for at fortælle os, hvad de har lavet for nylig.

 

 

Nogle aspekter af Cannabis-handling (side 37)

 

C. J. Miras

 

Institut for klinisk Terapeutik, Medicinsk Institut ved Athens Universitet

 

Længe før farmakologi blev en videnskab var et stort antal effekter blevet tilskrevet aktiviteten af cannabis, men måden og stedet for dets handlinger, såvel som dets distribution, metabolisme og udskillelse er stadig uklare (1963).

 

Et af de største problemer inden for forskning af cannabis har været, at de fleste arbejder har været med blandinger af mere eller mindre ukendt styrke og struktur. Den biologiske aktivitet af endog hel ren tetrahydrocannabinol afhænger af de isomerer, af hvilken den er sammensat. Idet antallet og aktiviteten af metabolitterne af de aktive bestanddele, som produceres i kroppen, heller ikke kendes, er problemet blevet endnu mere kompliceret. Desuden kan forsøg udført med cannabis der er dyrket i forskellige lande og forarbejdet på forskellige måder ikke sammenlignes, af indlysende grunde. Andre problemer i at studere farmakologien af cannabis er forårsaget af den ekstremt lave opløselighed af de aktive bestanddele i vand eller i andre opløsningsmidler acceptable for farmakologer.

 

En høj grad af individuel respons er observeret hos både hash-rygere og forsøgsdyr, når en stor population er blevet undersøgt. Denne variation skyldes primært de forskellige typer af cannabis-handling. Forsøg på at indføre syntetiske analoger af de aktive bestanddele af cannabis til psykoterapi har ikke været succesfulde (Ames, 1958, Parker og Wrigley, 1950).

 

En forskel i respons til cannabis er fundet mellem dyr og mennesker. Der er forskel i dosis-respons og også i nogle af de observerede virkninger; for eksempel forårsager cannabis savlen/spytflåd i hunde, men tørhed i munden hos mennesker. (Cannabinoider til behandling af Lou Gehrig's diseas ALS)

 

En interessant undersøgelse af operant adfærd (måden at gribe tingene an på) hos rotter er for nylig udført af Boyd og hans medarbejdere (1963), men af de grunde, der allerede er nævnt, går det langsomt. Hidtil har ataksi i hunde, mus og rotter været de mest konstante tegn på cannabis-påvirkning. Dette kan kun ses med meget høje doser hos mennesker.

 

 

Eksperimentelt Arbejde

 

 

For at få flere informationer om virkningen af cannabis har vi udført en række forsøg med cannabis-harpiks ekstrakt fra samme parti af cannabis. Harpiks-ekstrakten var 33 procent af den samlede vægt af det tilgængelige cannabis-præparat. Den samme harpiks blev anvendt i alle eksperimenter bortset fra dem med (14C) tetrahydrocannabinol, for hvilket cannabisplanten blev dyrket af vores afdeling. Dosis der blev givet var sædvanligvis 200-250 mg/kg kropsvægt injiceret intraperitonealt, enten i olivenolie-opløsning eller i kolloid suspension/opslæmning i 4% Tween 80.

 

 

 

Studier med (14C) Tetrahydrocannabinoler

 

 

 

- Fordelingen af radioaktivitet i forskellige væv i Rotte 1,5 timer efter den intraperitoneale injektion af (14C) tetrahydrocannabinol.

 

 

(*Første Registrering af et eventuel Endo-cannabinoid System (ECS), og hvor det er placeret, og cannabinoider handler)

 

Fordelingen i kroppen og udskillelse af de aktive bestanddele af cannabis er relativt ukendte. Loewe (1946) injicerede store doser af cannabis-harpiks intravenøst i hunde og var i stand til at producere ataksi i andre hunde med uddrag af blod taget med forskellige tidsintervaller. Ekstrakter af urinen viste ikke en sådan aktivitet. Disse eksperimenter ser ud til at repræsentere, så vidt vi er bekendt, hele den tilgængelige information om fordeling og udskillelse af de aktive bestanddele for cannabis-harpiks. Vi har derfor forsøgt at undersøge fordelingen af radioaktivitet i rotter injiceret intraperitonealt med (14C) Tetrahydrocannabinoler som et første skridt i vores undersøgelse af cannabis.

 

Cannabisplanterne blev dyrket i en atmosfære af (14C) carbondioxid for at opnå den krævede specifikke aktivitet i (14C) tetrahydrocannabinol (Miras og Kiburis, 1965). Tetrahydrocannabinol blev separeret i ren tilstand fra de andre cannabis-bestanddele ved gentagen søjle- og tyndtlags-kromatografi. Fig. 1 viser et autoradiografi af de opnåede fraktioner af cannabisharpiks tilstede. Pletten af (14C) tetrahydrocannabinol, som vi brugte i vores forsøg er vist ved 1. Pletter blev skrabet af tyndtlags-kromatografiet, ekstraheret og injiceret intraperitonealt i en kolloid blanding i 4% Tween 80 (volumen injiceret, o.5 ml.) i han-albinorotter med en vægt på 120 g.

 

 

Mængden af radioaktivitet injiceret var 35.000 tællinger/min., medens mængden af tetrahydrocannabinol var omkring 6 mg./kg. legemsvægt. Tredive minutter efter injektionen, på et tidspunkt hvor dyrene udviste de første tegn på tetrahydrocannabinol-påvirkning/indvirkning, var radioaktivitet allerede til stede i urinen. Dyrene blev aflivet ved afblødning halvanden time efter injektionen af (14C) tetrahydrocannabinol og de forskellige organer og væv blev hydrolyseret med Hyamine ifølge fremgangsmåden af Herberg (1960), og vi målte i et Packard tri-carbon-scintillations-spektrometer.

 

Fordelingen af det fundne radioaktivitet blev udtrykt i tællinger/min/g. af undersøgte væv og også som en procent af den injicerede dosis. Resultatet er vist i tabel 1.

 

For optimal opstilling/visning i browser-vindue

samt forståelse af emnet

Forstørre: CTRL+(+) plus

Formindske: CTRL+(-) minus

Tabel 1

 

Fordelingen af radioaktivitet i Forskellige Væv i Rotten 1,5 timer efter den intraperitoneale injektion af (14C) tetrahydrocannabinol. - Data er kun anført til væv, der kunne inddrives helt.

 

Væv ------------- Tæller/min./g. -------- % af injiceret dosis

 • Hjerte ------------------- 68 ------------------------ 0.07
 • Lever ------------------- 443 ------------------------ 4.86
 • Nyre -------------------- 116 ------------------------ 0.20
 • Milt ---------------------- 40 ------------------------ 0.05
 • Hjerne ------------------- 44 ------------------------ 0.18
 • Brisselen (t-celler) ------- 76 ------------------------- 0.16
 • Lunge ------------------- 76 ------------------------- 0.13
 • Rygmarv ---------------- 22 ------------------------- 0.02
 • Testikler ---------------- 210 ------------------------- 0.58
 • Muskler ----------------- 43 ------------------------- -----
 • Blod (per cm3) ---------- 44 ------------------------- 0.50

 

Under betingelserne for vores eksperiment var det meste af radioaktiviteten fundet i leveren, hvorimod blodet indeholder meget mindre. Hjernen har også en målelig mængde radioaktivitet. Det er interessant, at mængden af radioaktivitet var ret lav. Dette er et punkt, som kræver yderligere forklaring.

 

 

 

Effekt af cannabis-harpiks på optagelsen af iodone-131 i rotter (Side 40)

 

Optagelsen af radioaktiv iodine-131 af skjoldbruskkirtlen er blevet undersøgt i han-albinorotter af samme avls-gruppe, med en vægt på 120 +/- 5g., som var blevet injiceret intraperitonealt med cannabisharpiks. Harpiksen blev opløst i olivenolie og givet i en dosis på 250 mg./kg. legemsvægt 30 minutter før intraperitoneal injektion af 10 uc/kg af iodine-131. Kontroldyrene blev injiceret samtidigt med lige volumener af olivenolie.

 

En time efter af injektionen af cannabisharpiks, eller af olivenolie alene til kontrollerne, blev begge grupper aflivet ved blødning. Skjoldbruskkirtlerne blev udskåret, og deres indhold af radioaktivitet blev målt. Den samme teknik blev anvendt til en anden gruppe af behandlede dyr to timer efter injektionen af cannabisharpiks samt til en gruppe af kontrolrotter. Tabel 2 viser procentdelen af den givne radioaktivitet, som blev udvundet i de normale og behandlede grupper. En statistisk signifikant sænkning af optagelsen af iodine-131 i skjoldbruskkirtler af behandlede dyr kan ses for begge tidsintervaller undersøgt.

 

Tabel 2

 

Effekt af Cannabisharpiks på Procentvis Optagelse af iodin-131 i Rottens Skjoldbruskkirtel

 

Rotterne modtog 10 uc/kg. legemsvægt af iodine-131 intramuskulært. Rotterne blev aflivet 60 eller 120 minutter efter injektion af cannabisharpiks og skjoldbruskkirtlerne blev udskåret, vasket med saltvand og afmålt (*). Middelværdi af radioaktivitet fundet i skjoldbruskkirtlerne er udtrykt i procent af den injicerede (**).

 

A: Rotter behandlet med olivenolie alene (2,5 ml./kg.).

B: Rotter behandlet med cannabisharpiks (250 mg./kg.) i olivenolie (intraperitoneal injektion)

 

Tid i minutter * --- Grupper ------ Antal dyr ----- Middelværdi og SEM ** ------- t --------- P -

------ 60 -------------- A --------------- 6 --------------- 42.1 +/- 5.35 ------------------ 3.83 --- P<0.01

------ 60 -------------- B --------------- 6 --------------- 16.0 +/- 4.23 ----------------

----- 120 -------------- A --------------- 6---------------- 52.3 +/- 6.58------------------ 3.33 --- P<0.02

----- 120 -------------- B --------------- 6 --------------- 28.2 +/- 2.96 ----------------

 

 

 

C. J. Miras

 

Hashish - Its Chemistry and Pharmacology, (Hash - Dens kemi og farmakologi) - 1964, - Ciba Instituttets Undersøgelsesgruppe den 21. oktober 1964 - Til ære for Professor Dr. G. Joachimoglu

- Udlån: Statsbiblioteket, Victor Albecks Vej 1, 8000 Aarhus C, (siden 1967) - Køb bogen brugt her (fra kr. 93,- dags dato)

 

 

* * Iodine-131 er en betydelig bidragsyder til de sundhedsmæssige risici fra open-air atombombe-test i 1950'erne, og fra Tjernobyl-katastrofen, idet såvel som en stor del af forureningsfaren i de første uger i den japanske atomkrise. Fukushima - atomulykken der ikke kunne ske

 

 

 

Nytter "Krigen imod narkotika"? [Del 1-2]

 

DR3 sætter fokus på krigen imod narkotika og spørger: Kan den betale sig?

Vi møder bl.a. politbetjenten Lars Andersen, som har sagt op i frustration over politiets metoder. Som han siger: "Jeg synes ærlig talt at det var spild af tid og det også var en krænkelse af folk". Vi møder også Politiinspektør og Leder af NEC (Nationalt efterforskningscenter) Michael Ask, som indrømmer at de aldrig kommer til at forhindre narkotika i at komme ind i landet og det er der heller ikke andre lande i verden, der er lykkedes med, men hvis vi ikke havde en indsats på dette område, var der jo frit spil for narkotika-bagmænd og der skal være en risiko for dem og det er det vi forsøger at skabe for dem, og vi har masser af tunge og store sager, og idømmer, ja, "ha, ha", i hundredevis af år.

 

Har politindsatsen på Christiania været en succes? Det er svært at sige hverken ja eller nej til. Hvis vi ikke gjorde noget ved hash-handlen, så var der flere misbrugere [borgere der kunne og ønsker at få behandling] af hash, det er jeg ret overbevist om der vil være.

 

Er krigen mod hash eller narkokriminalitet tabt? Vi kunne lige så godt sige, at der er for mange der kører for stærkt, så skulle vi lade være med at gøre noget ved det. Det er lidt den samme agumentation. Det er ikke et spørgsmål om den er tabt eller vundet, for den her kamp bliver aldrig vundet!

 

Hvor mange penge bruger politiet på at bekæmpe narkokriminalitet? ja, jeg kan ikke give dig et nøjagtigt beløb på hvor mange penge vi bruger på det her.

 

 

 • LEAP (Retshåndhævere Imod Forbud) har set sit medlemskab stige betydeligt fra den tid, det blev grundlagt i 2002 af fem desillusionerede politi-officerer. Det har nu en e-mail-liste på 48.000, og dets medlemmer omfatter 145 dommere, anklagere, politifolk, fængselsbetjente og andre retshåndhævende embedsmænd, de fleste af dem pensionerede, der taler på gruppens vegne.

 

"Ingen ønsker at blive fyret, og er nødt til at kæmpe for deres job i retten," siger Neill Franklin, en pensioneret politimand, som er LEAP's administrerende direktør. "Så de fleste officerer er tilbageholdende med at melde sig ombord. Men vi har nogle modige sjæle. "

 

Publiseret den 8 maj 2013

 

 

Selvom cannabis-indtagelse har vist sig at hæmme de psykomotoriske evner mildt, ser denne svækkelse ikke ud til at være alvorlig eller langvarig. I køresimulator-tests, manifesteres denne "forringelse" typisk i at forsøgspersonerne nedsatte deres kørehastighed i kravet om mere tid til at reagere på nødsituationer.

 

Ikke desto mindre synes denne forringelse ikke at spille en væsentlig rolle i trafikulykker. En 2002-gennemgang af syv separate studier med 7,934 chauffører rapporterede, "Sammenstøds-skyld-undersøgelser har ikke kunnet påvise, at bilister med cannabinoider i blodet er væsentligt mere tilbøjelige end stoffrie bilister til at være skyld i trafikulykker."

 

Dette resultat er sandsynligt, fordi subjekter/personer der er under indflydelse af marihuana er bevidste om deres "værdiforringelse" og kompenserer for den i overensstemmelse hermed, såsom ved at nedsætte hastigheden og ved at fokusere deres opmærksomhed, når de ved en respons vil være påkrævet. Denne reaktion er netop det modsatte af hvad der udvises af chauffører under indflydelse af alkohol, som har tendens til at køre i en mere risikabel måde i forhold til deres beruselse.

 

* Historisk lavt antal dræbte og tilskadekomne

11. juli 2013 - Antallet af dræbte i trafikken (i Danmark) har aldrig været så lavt som nu. I 2012 faldt antallet af personer, som mistede livet i trafikken, til 167. Det er 24 pct. færre end i 2011, hvor 220 blev dræbt i færdselsuheld. Hver fjerde dødsulykke skyldes udelukkende for høj hastighed (læs mere i relation).

 

 

 

Nytter "Krigen imod narkotika"? [Del 1-2]

 

DR3 sætter fokus på krigen imod narkotika og spørger: Kan den betale sig?

 

Publiseret den 8 maj 2013

 

 

 

I Danmark er økonomi, forbrug og vækst centrum for Regeringernes og hovedparten af vælgernes valg og ikke som det skimtedes tidligere, et begyndende fokus på det enkelte individs velbefindende i dets "korte og eneste" eksistens med mulighed for at sanse ved brug af synet, hørelsen, smagen, lugtesansen og følesansen, og vælge det bedste derudfra", men reduceret til energi for opretholdelse af den financielle sektor, og politikernes indre overbevisning og betydningsfuldhed, hvorfor det måske vil være af interesse at der, udover den umenneskelige behandling af undertallet og den enkelte bruger og måske fængslede, også, udover moralsk, er økonomisk gevist, for sammenlagt "Der er ikke noget mere befriende end at frigive en begrænsende tro".

 

 

 

 

Cost-benefit analyse viser en samfundsmæssigt gevinst på over 28 mia. kr. samlet set fra 2012–2041

ved en legalisering af cannabis

 

 

Af: Astrid Vibe-Pedersen, Morten Fremmich Andresen

Vejledere: Kristian Kolstrup / Jonas Herby

Økonomisk Institut, Københavns Universitet

 

- 25. november 2011

 

 

 

Uddrag

Konklusion

 

4.2 Oplæg til diskussion

’War on drugs’ er moralvogternes eksistentielle angst, projiceret over på en plante. Hvad er det så egentligt vi kriminaliserer? Planten? Processen? Eller selve handlingen at indtage rusmidlet og gøre skade på sig selv? Denne cost-benefitanalyse stiller de mulige omkostninger og genvinster samfundet vil have ved en eventuel legalisering op, og finder at en negativ efterspørgselsstimulation sammen med et kontrolleret udbud, ser ud til at være at foretrække frem for en intensiveret indsats for at opretholde et forbud.

 

Trenden for PDU-raten er allerede stigende under det nuværende regime, så det lader ikke til at den aktuelle politik virker på antallet af problematiske brugere, tværtimod. Samtidig er der store omkostninger ved den kriminalitet, der er i forbindelse med det sorte marked og de problemer det giver.

 

Valget står mellem et ’frit’ kriminelt marked og et legalt statskontrolleret marked og hvis kriminaliseringen af cannabis udelukkende er til for at beskytte en moral i forfald, synes denne opgave at kunne konkludere, at omkostninger ved ikke at legalisere cannabis, tilsyneladende er for høje.

 

4.1 Konklusion

Den opgave forsøger at estimere costs og benefits ved en legalisering af cannabis. Vi finder, at ved at lade apotekerne varetage salget af cannabis til en pris på 80 kr. pr gram, hvor overskuddet går til staten, vil nettoresultatet være positivt i milliardklassen. For hovedscenariet, med et uændret marked og derved uændret antal brugere og misbrugere får vi et overskud med en nutidsværdi omkring 28 mia kr. I følsomhedsanalyserne er resultatet dog stærkt påvirket af størrelsen af det forbrugeroverskud, brugerne vil opleve efter en legalisering.

 

Tages dette forbrugeroverskud ud af det samlede resultat, er konklusionen ikke helt så entydig, men stadig ville den ’gamle’ pris skulle op og nærme sig det ekstreme scenarie, før det ikke længere ville kunne betale sig at legalisere. Ligeledes er de frigivne politiressourcer stærkt afhængige af den kausale struktur mellem kriminaitet og cannabis.

 

Dog koster det tilsyneladende samfundet ufatteligt mange penge at bekæmpe et ulovligt marked for cannabis - et marked, hvor der er store gevinster at komme efter. På baggrund af vores analyse finder vi, at de samfundsøkonomiske argumenter ikke kan understøtte at opretholde et forbud mod cannabis. Den moralske disskussion kan tage sit afsæt i ovennævnte afsnit.

 

Indledning

 

1.1 Opsummering

Den samlede cost-benefit analyse viser en samfundsmæssigt gevinst på over 28 mia. kr. samlet set fra 2012–2041 ved en legalisering af cannabis. Nedenstående tabel opsummerer hvorfra gevinster og omkostninger stammer fra. Måden at opgøre politiets omkostninger har stor betydning, ligesom en hypotese om, at kriminalitet er socialt betinget og dermed ikke knyttet til kriminalitetens art, hvormed kriminalitetsbekæmpelsen ikke påvirkes. Følsomhedsanalysen på pris viser et samfundsøkonomisk overskud, selv hvis en legalisering resulterer i et de facto prisfald. Her læses ’Gl. pris’ derfor som prisen i basisscenariet plus den disnytte der kommer af, at cannabis er kriminelt.

 

2.1.3 Skatteprovenu

Skatteprovenuet findes som en residual, som rent praktisk ville kunne lægges som moms og punktafgift på salget. Det giver en nutidsværdi, i markedspriser, til staten på godt 13,3 mia. kr. over perioden. Hertil lægges invers skatteforvridning, da indtægten nu gør skatter for 13,3 mia. kr. overflødige. Samlet samfundsøkonomisk gevinst bliver derved på knap 16 mia. kr.

 

 

2.3 Politi

Politiet bruger i dag ressourcer på at opretholde den danske cannabis-lovgivning. Hvis cannabis bliver legaliseret, har det betydning for den politimæssige indsats. Fordi cannabis nu er væk fra det sorte marked og i øvrigt er lovligt at besidde, skal politiet hverken visitere, lave razziaer eller anden aktivitet hæftet til cannabis, da vi antager at en legalisering slår bunden ud på det kriminelle marked. Ved at følge ovenstående logik, er opgaven altså at kvantificere den politimæssige indsats i basisscenariet, og sætte den lig 0 i vores scenarie. Opgaven lader sig dog ikke helt nemt løse, da der i politiets regnskaber ikke laves særskilt omkostningsvurdering på indsatsen imod cannabis. Dermed må vi approksimere på anden vis.

 

Timeregnskab

 • Ansatte politibetjente (2011) - 11.000
 • Årsværk (timer pr. betjent) - 1.633
 • Total antal timer til rådighed - 17.963.000
 • Gennemsnitligt, årligt timeforbrug på cannabis - 10.167
 • Andel af timer til rådighed (2011) - 0,06%

 

Ressourceforbrug 2011-priser

 • Bevilling 2012 - 8.904.642.679 kr.
 • Heraf løn (fremskrives med BNP) - 6.669.178.279 kr.
 • Nominel andel til cannabis - 2012 - 5.039.954 kr.

 

 • Samlet ressourceforbrug 2012–2041 (nutidsværdi 2011) - 91.132.299 kr.
 • NAF - 15.492.491 kr.
 • Invers skatteforvridning - 21.324.958 kr.

 

 • TOTAL (nutidsværdi 2011) - 127.949.748 kr.

Der er flere veje at gå, hvor vi har valgt følgende, inspireret af Kim Møller(2), s. 3). En engelsk undersøgelse viser, at det totale tidsforbrug for politiet på en beslaglæggelse af cannabis er ca. 80 minutter (beslaglæggelse, udskrive bøde, papirarbejde). Fra politiets statistikker5 fra 2000–2010 finder vi det årlige antal cannabis-beslag, hvormed vi kan regne årligt timeforbrug på denne aktivitet ud. Gennemsnittet for årene er 10.167 timer årligt. Dette antager vi er tilfældet i basisscenariet fremadrettet.

 

Fra politiets hjemmeside finder vi, at der i dag er ansat ca. 11.000 betjente, og derudover jurister, HK’ere mv. Vi antager at betjentenes arbejdstid driver koncernen, hvormed de øvrige ansatte udelukkende arbejder i forlængelse af betjentene, samt at ethvert minut af betjentenes tid optager lige mange ressourcer. Dermed kan vi finde betjentenes samlede årlige arbejdstid, og finde hvor stor en andel cannabis-beslaglæggelser udgør. Og dermed hvor stor en andel af politiets årlige budget cannabis udgør, netop da vi antager at udelukkende betjentenes arbejde driver koncernes opgaver.

 

Et årsværk for en politibetjent var i 2009 på 1.633 timer (17), s. 67), hvilket vi antager det stadigvæk er. Altså udgør politiets samlede mandskabstimer på et år knapt 18 mio. timer. Dermed udgør beslaglæggelser af cannabis knap 0,06 % af politiets mandskabstimer. Politiets bevilling i 2010 i årets priser var på knap 8,6 mia. kr.([18], s. 7). Lønandelen findes i resultatopgørelsen til ca. 74 %, hvilket fremskrives med BNP (Teresa) i projektets løbetid. Dermed udgør beslaglæggelser af cannabis, i 2011-priser godt 5 mio. kr. årligt, svarende til godt 91 mio. kr. samlet i hele projektets løbetid. Hertil lægges NAF, da vi antager at politiets udgifter ikke opgøres i markedspriser.

 

Nutidsværdien af den samlede besparelse for samfundet bliver dermed knap 107 mio. kr. Slutteligt tillægges invers skatteforvridning, da de sparede penge nu ikke længere skal indkræves via andre skatter. Ovenstående valgte metode er en af flere til at måle politiets omkostninger til opretholdelse af cannabis-lovgivningen. En alternativ vej gennemgås i næste afsnit.

 

2.4 Øvrige omkostninger

Ligesom med politiets indsats, må vi kvantificere øvrige omkostninger for samfundet ved det kriminelle marked. Da kriminelle markeder hænger uløseligt sammen med retsvæsenet og kriminalforsorgen, må disse områder også indregnes. Igen står vi over for et område som ikke direkte lader sig måle hvad angår cannabis. Vi foreslår her en metode til at måle området. Vi erkender samtidig, at en kritik kunne være, at kriminalitet er socialt betinget, eller i hvert fald uafhængigt af kriminalitetens art. Det ville betyde, at dem som udfører cannabis-relateret kriminalitet i alternativ-scenariet blot ville finde andre ulovligheder at udføre. Dermed kunne følgende beregning vise sig overflødig, idet en legalisering af cannabis ingen forskel ville gøre. Denne tese indregnes i følsomhedsanalysen.

 

Rockwool-fonden vurderede i 2005 de direkte omkostninger ved kriminalitet i Danmark ([13]). Omkostningerne opdeles i politi, retsvæsen, kriminalforsorgen, forsikring og endelig tabt arbejdsindsats for fængslede. Af disse ser vi bort fra forsikring, idet dette andrager tyveri, røveri, hærværk mv., som vi antager ikke har nogen direkte forbindelse til cannabis. Vi er herefter nødt til at finde hvilken andel af disse omkostninger, som kan relateres til cannabis. Til dette formål har vi brugt kriminalforsorgens statistik 6 over indsættelseskriminalitet fra 2001–2010. Her ser vi, at i gennemsnit knap 22 % af de dømte i fængsler og arresthuse sidder inde for (primært) narkotikakriminalitet.

 

Fra de samme narkotikastatistikker vi benyttede i afsnit 2.3, kan vi udregne andelen af beslag af cannabis ud af det samlede antal narkotikabeslag. Gennemsnittet for 2001–2010 er godt 64 %. Herfra antager vi, at 64 % af de de dømte for narkotikakriminalitet er dømt for cannabis-relateret kriminalitet. Dette betyder, at godt 14 % af de indsatte i landets fængsler i basisscenariet er indsat for cannabis-relateret kriminalitet. Disse 14 % bruges i det følgende. Det må understreges, at der i denne antagelse blandt meget andet ligger, at alle udgifter fordeles ens på den enkelte kriminalitetsform (dvs. ligelig andel af isolationsfængsling, eneceller mv.)

 

Fordeling af dømte

 • %-del Dømte for narkotika (gns. 2001–2010) - 21,8%
 • Cannabis-beslag % af total narkotikabeslag (gns. 2001–2010) - 64%
 • Andel dømte, indsat for cannabis-relateret kriminalitet - 14%

 

Ressourceforbrug Nutidsværdi 2011

 • Andel af omkostninger retsvæsenet (inkl. NAF) - 1.673.031.647
 • Andel af omkostninger kriminalforsogen (inkl. NAF) - 5.480.959.772
 • Invers skatteforvridning - 1.674.033.992
 • Andel af tabt arbejdsindsats for fængslede (inkl. NAF) - 2.162.582.275
 • Invers skatteforvridning af indkomstskat og NAF - 185.718.241

 

 • Total ressourceforbrug 2012–2041 - 12.527.427.976

 

Politi

I ovenstående har vi ikke medtaget politi, da vi behandlede emnet i afsnit 2.3. Med Rockwoolfondens tal og samme metode som ovenstående, ville vi dog kunne fastslå politiets ressourcer til cannabis til mere end 675 mio. kr. årligt. En sådan besparelse synes vi dog virker urealistisk stor, hvorfor vi med et forsigtighedsprincip holder os til vurderingen i 2.3. Vi vender tilbage til dette i følsomhedsanalysen.

 

3.3 Ændring i politi, retsvæsen, kriminalforsorg og tabt arbejdskraft

I afsnit 2.4 berørte vi en alternativ metode til at beregne politiets ressourceforbrug på cannabisrelateret kriminalitet. Ved at følge denne metode får vi et væsentligt større estimat på politiets omkostninger, end vi fik i afsnit 2.3. I Rockwool-fondens analyse fandt de, at disse omkostninger udgjorde knap 3,8 mia. kr. i 2005. Ud af politiets samlede udgifter på godt 7 mia. udgjorde kriminalitet altså ca. 54 % (politiet varetager også forebyggende opgaver, paskontrol mv., som ikke er direkte kriminalitetsrelaterede). Denne andel kunne vi beregne på vores bevilling fra afsnit 2.3, som i 2011-priser var godt 8,9 mia. kr., og slutteligt tage 14 % heraf til cannabis-relateret kriminalitet.

 

Resultatet giver godt 675 mio. kr. årligt i sparede ressourcer, svarende til en nutidsværdi på godt 12,2 mia. kr. i hele projektets løbetid. NAF heraf giver ekstra knap 2,9 mia., og slutteligt beregner vi invers skatteforvridning, da vi nu ikke længere skal opkræve disse penge fra borgerne i skatter.

 

 • Årlige udgifter til cannabisrelateret kriminalitet 676.294.167
 • Samlet besparelse bliver dermed knap 17,2 mia. kr.

 

En sådan ændring betyder ganske meget for den samlede samfundsgevinst, der ville blive betydeligt større. Vi nævnte tidligere, at man ville kunne argumentere for, at kriminalitet er socialt betinget eller i hvert fald uafhængig af kriminalitetens art. Med et sådant argument ville man kunne argumentere for at intet ændres i forhold til basisscenariet for så vidt angår retsvæsen, kriminalforsorg og tabt arbejdskraft, hvormed hele besparelsen bortfalder. Endvidere kunne man så argumentere, at politiet så ville være beskæftiget med disse kriminelle alligevel, og man kunne sætte besparelsen på politiet til 0 også.

 

Hele Cost-Benefit analysen kan læses her (pdf)

 

 

Start ved enden på begyndelsen! Fri afbenyttelse

 

Det påkræves cannabis-brugeren at lade apotekerne varetage salget af cannabis til en pris på 80 kr. pr gram, mod personlig registrering, [hvor overskuddet der går til staten er positivt i milliardklassen], et scenarie som andre borgere har lovlig og fri adgang til ved bl.a. hjemme- og selv-fremstilling og forbrug af:

 

Vineriudstyr: I denne gruppe finder du alle former for udstyr til brug i vineriet. (moms 25%)

 

Velkommen hos Maltbazaren!

 

Maltbazaren er stedet hvor du finder alt hvad du skal bruge til at fremstille din eget Øl, Vin, Cider, Mjød ja sågar Likør.

 

Vi fører et bredt og omfattende sortiment af såvel ingredienser som Brygudstyr, fra leverandører som Weyermann, Muntons, Brewferm, Blichman og Bielmeier for bare at nævne nogle enkelte, altsammen til lave priser. Det skal ud over at være sjovt også kunne betale sig at brygge selv. (moms 25%) og

 

Brændevin er destillat af vin eller mæsk. Selve ordet brændevin er brugt om spiritus gennem flere hundrede år og stammer fra det tyske Branntwein eller gebrannter Wein. ”... ved brændevin forstås ikke blot korn og kartoffelbrændevin, men alle slags destillerede drikke”, således er det bestemt ved dansk lov af 29. december 1857, en definition af brændevin der gælder den dag i dag. Whiskey, cognac, vodka og rom er typiske brændevinsprodukter fra udlandet. Herhjemme laves der bla. akvavit og bjesk.

 

Ifølge dansk lovgivning er det forbudt at destillere spiritus. Målgruppen med dette dokument er den nysgerrige, der gerne vil vide lidt mere samt dem der rejser til lande med en mindre restriktiv spirituspolitik, for at lave den brændevin der i de gode gamle dage blev lavet på land og i by. Dokumentet er IKKE en opfordring til at begå ulovligheder!!!

 

Danske vin og øl selv-fremstillere samt hjemmebrændere af alkoholen og/eller bjæsken, en brændevin, som er krydret med urter eller bær, skal ikke person-registreres og betale høje afgifter til staten ud over moms på køb af udstyr som kolber, flasker og alle andre ingredienser, som indgår i denne hjemme-fremstilling!

 

* I flg. Sundhedsstyrelsen drikker. 860.000 voksne danskere over genstandsgrænserne, 585.000 har et skadeligt forbrug mens hele 140.000 er afhængige af alkohol. I 2008 var 3.000 danske unge så alkoholforgiftede, at de søgte kontakt med et hospital og i løbet af syv år mistede 25 unge livet på grund af alkohol.

 

 

"Hej, mit navn er Publius og jeg har været alkoholiker siden 1972"

 

 

 

Disse ord er desværre velkendt for mange. Sådanne ord, sagt dagligt i tusindvis af faciliteter for Anonyme Alkoholikere (AA), fungerede ikke for mig. Jeg gik til AA-møder med et åben, men ofte stadig-beruset sind. Historierne var problemet. Disse forfærdelige, alt for menneskelige historier, som folk fortalte om alkohol og dens destruktive følgevirkninger. Disse historier om ødelæggelse efterlod mig så bedrøvet og fortvivlet, at jeg ønskede at forlade stedet og gå ud og få en skænk. Jeg følte ingen trøst eller sympati på disse møder - kun ensomhed og fortvivlelse.

 

Min alkoholisme fortsatte på sin ikke så muntre måde, indtil min læge begyndte at overbevise mig om noget jeg ville komme til at vide: at drikke alkohol og leve længe var ikke forenelig. Jeg holdt op med at drikke en dag i 1990'erne, præcis hvornår, er ikke af betydning, skønt jeg virkelig ikke kan huske det. Selvom jeg havde afvist AA som en kilde til hjælp, var jeg ikke uden hjælp. Jeg havde sygeforsikring og en opmuntrende læge. Han støttede brugen af cannabis til at kompensere for symptomerne af alkohol-abstinenser ved tilbagetrækning - hvor værste symptom er delirium tremens og måske døden. Han anbefalede også en psykiater. Med deres hjælp, sammen med familie og venner, stoppede jeg med at bruge og misbruge alkohol.

 

Jeg kalder perioden fra 1973 til 1983 mit mørke-berusede årti. Jeg ved det er elleve år - som jeg sagde, det var mørkt. Livet blev en uendelig svagt oplyst tunnel. Selvfølgelig, der var et lys for enden af tunnelen - men jeg nåede aldrig eller kom tættere på det.

 

Du kunne også sige, at jeg mistede mit lys i jagten på en alkohol "høj." Jeg ønsker at skelne mellem den høje fornemmelse man får fra alkohol og den høje produceret af cannabinoider og ECS. At kende din høj er vigtigt - som hvordan en alkohol-høj vil gøre dig lav. En cannabinoid-høj fungerer ikke på den måde. Ingen antyder at mennesker der er høje på anandamide bør arresteres for at køre efter en løbetur i parken. Men de er høje - dvs. løberens høje fornemmelse (runner’s high) fra endo-cannabinoiden anandamide og ECS. Og ingen bør blive anholdt for en "forhøjet følelse af velvære" som nævntadvarselsmærkaten af den farmaceutiske cannabinoide isomer af THC.

 

Hvordan hjalp cannabis efter jeg stoppede med at drikke alkohol? For mig virkede det som en krykke. Jeg havde forsøgt at holde op med alkohol mange gange. Jeg var aldrig en succes, indtil jeg brugte cannabis. Lidt vidste jeg, jeg supplerede mit ECS. En hurtig søgning på PubMed afslører hvordan cannabinoider hjælper. En rapport fra 2007 er endda med titlen "Det endocannabinoide signalsystem: et potentielt mål for næste generation af lægemidler til behandling af alkoholisme". Det ser ud som om jeg og masser af forskere er enige - cannabinoider hjælper med at overvinde alkoholisme.

 

Var det nødvendigt? Synes at være det - for det virkede. Jeg er ikke længere en fulderik. Du kan kalde mig et pot-hoved, yeah, eller endda en cannabinoider. Men man kan ikke kalde mig en dranker. Som jeg nævnte, holdt jeg op med hjælp fra læger, familie og venner, og hvad jeg vil kalde en cannabis-krykke. Sidste gang jeg stoppede med at drikke, var jeg temmelig opsat på, at jeg skulle blive en succes. Og jeg var. Jeg ved ikke om jeg kunne have afsluttet uden cannabis supplerede mit ECS: hvad jeg ved er, at cannabis har gjort alkohol-afvænningen lettere.

 

Cannabis kan også dæmpe mængden af alkoholforbrug ved at være et alternativ til afslapning. Mange mennesker afslutter deres arbejdsdag med en øl eller et glas vin. Hvis cannabis var et lovligt alternativ, ville nogle mennesker vælger det i stedet for alkohol. Det ville være svært at kalde det en dårlig ting - især i betragtning af den forskning der omgiver ECS.

Alkoholforbudet i USA fra 1920 til 1933 mislykkedes, og vi har nu et reguleret og beskatte marked for alkohol-produktion, distribution og forbrug. De problemer der forårsages af alkohol vil ikke blive løst ved at forbyde dets ansvarlige anvendelse.

 

I et reguleret og beskattet marked for voksnes cannabinoid-brug, ville forskellige urte-cannabinoider (stammer) kunne reguleres og testes for at sikre ensartede potens niveauer. Test der allerede sker i medicinske-tilstande. Patienter og apoteker i USA bruger videnskabelige metoder til at bestemme, hvilke cannabinoider hjælper forskellige betingelser - heraf fremkommer betroede produkter.

 

Der vil stadig være problemer med et reguleret og beskattet marked, såsom zoner og borgerlige frihedsrettigheder, men ikke problemer frembragt af forbud. Sådanne spørgsmål kan behandles på lokalt plan - hvor de fleste af disse skatter bør forblive, hvis beskattet overhovedet.

 

Desuden, svarer mennesker der nyder cannabis til dem der nyder kvalitets-cigarer, gode vine og økologiske fødevarer. Disse grupper deler en diskriminerende smag for varer af høj kvalitet [ikke-psykoaktive cannabinoider som eks. CBD og CBDV-rigt indhold kontra psykoaktiv højt THC] og er villige til at betale mere. De er selektive og kan fortolke udmærkelser fra det ene produkt til det næste. Cannabis-kendere gøre de samme ting. De kan og vil fortælle dig i nøje detaljer om forskellen mellem stammer ligesom man ville beskrive bouquet fra forskellige vine med en fortælling om vins karakteristiske duft, smag og berusende virkning. For nogle er det en hobby og for andre en seriøs forretning.

 

Uanset hvad, vold i forbindelse med cannabis-markedet er vold forårsaget af staten. Ved at holde cannabis på det illegale marked, bliver staten medskyldig i de negative virkninger af dens lovgivning. Indtil vi afslutter dette forbud, vil cannabis være underlagt de samme praksis, som gjorde Al Capone et kendt navn.

 

Publius

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forskning og udvalgte afhandlinger

 

 

 

Jesper Langberg er dansk skuespiller, der har spillet både film og teater, men han er nok bedst kendt som Kristen Skjern i tv-serien "Matador".

 

Jesper Langberg trak sig tilbage fra skuespillerlivet efter sin 50 års jubilæumsforestilling "Kærestebreve" på Folketeatret i 2013.

 

2013 udkom den rigt illustrerede bog "Ikke et sekund spildt", som Jesper Langberg har forfattet. Den handler om hvordan han nærmest blev født ind i faget, som søn af skuespilleren Sigurd Langberg og lillebror til filmstjernen Ebbe Langberg.

 

Ifølge Jesper Langberg reddede hash-rygningen hans liv.

 

I sin kommende selvbiografi 'Ikke et sekund spildt' fortæller Jesper Langberg åbent om sine massive alkoholproblemer, der kulminerer under bruddet med hans første kone, Susanne Heinrich, i 1980.

 

Her bliver regningen for de mange heftige byture kontant udbetalt, da Langberg en aften bliver dårlig under en teaterforestilling og indlægges på Rigshospitalet, hvor lægerne konstaterer, at hans bugspytkirtel er blevet voldsomt overbelastet af druk.

 

Det er her på sygelejet, at en 40-årig Jesper Langberg beslutter at holde fem års pause fra alkohol. Og det er her, han møder en ung, unavngiven læge, der anbefaler ham i stedet at ryge hash, når han får trang til ' at lukke dampen ud'.

 

Et råd som skuespilleren prompte følger, og efter nogle skuespillerkolleger har skaffet ham det forbudte stof, eksperimenterer han med hashrygning i sin lejlighed.

 

Hashrygningen foregår udelukkende i fritiden og i Jesper Langbergs lejlighed og bevirker, at han holder løftet om at være ædru i fem år.

 

Fortryder ikke hashen

I biografien fastslår han, at han aldrig har fortrudt sit lejlighedsvise hashforbrug, der varede indtil slutningen af firserne og ifølge ham selv reddede hans liv:

 

- De problemer jeg har været ude i, kan der være andre mennesker, der sidder med og måske kan jeg give dem et par gode råd. På den måde håber jeg, at min bog måske kan redde liv, fortæller Jesper Langberg til Ekstra Bladet.

 

Psykiater og misbrugsekspert Henrik Rindom bakker op om argumenterne i Jesper Langbergs selvbiografi:

 

- Man kan ikke konkludere noget ud fra et enkelt tilfælde. Men jeg vil bestemt ikke udelukke, at det kan være en fordel for andre alkoholikere at følge Jespers eksempel. Hvis han oplever, at han slapper af med at ryge lidt hash, så er det både samfundsmæssigt og menneskeligt meget bedre, at han får lov til at bruge hashen som rusmiddel frem for at sidde og drikke alkohol.

 

Urimelig kriminalisering

- Jespers tilfælde er endnu et argument for, at vi bliver nødt til at se anderledes på hash og træde et skridt tilbage i forhold til hele den kriminalisering vi udsætter befolkningen for. En åbenlys urimelig kriminalisering, fastslår Henrik Rindom, der ikke er i tvivl om, at alkoholmisbrug er danskernes fjende nummer et:

 

- Selv om vi er mange, der kan bruge alkohol, og det ligefrem er sundt for mange af os at drikke en lille smule, så er der ikke noget værre rusmiddel og mere skadeligt stof end alkohol.

 

'Ikke et sekund spildt' udkommer torsdag 5. september på forlaget Gyldendal.

 

Jesper Langberg inden afslørende selvbiografi: Jeg har intet at være flov over

 

I ny bog afslører den folkekære skuespiller både alkoholmisbrug og hashrygning. Men han fortryder intet, fortæller han til 21 SØNDAG.

 

- 'Take it or leave it', havde jeg nær sagt. Det var min historie. Jeg har ikke noget at være flov over, proklamerer skuespilleren Jesper Langberg overfor 21 SØNDAG, der har fået et sjældent interview med den 72-årige skuespiller i forbindelse med lanceringen af hans selvbiografi 'Ikke et sekund spildt'.

 

Heri afslører skuespilleren et alkoholmisbrug, der var så voldsomt, at det førte til en hospitalsindlæggelse. Under indlæggelsen blev han af en læge foreslået at ryge hash, når han fik trangen til at fatte flasken, fortæller Langberg.

 

- Den mand, der sagde det til mig dengang på min sygeseng, han reddede mit liv, mener Jesper Langberg.

 

 

 • Er anandamid og cannabinoid-receptorer involveret i ethanol tolerance? En gennemgang af beviserne.

 

B Hungund and B Basavarajappa, Alcohol and Alcoholism, Mar-Apr 2000:35(2):126-33.

 

Der har været en betydelig udvikling i retning af belysning af molekylære og cellulære ændringer i neuronale sekundære budbringende veje involveret i udviklingen af tolerance over for og afhængighed af ethanol (EtOH).

 

En lang tids udsættelse for EtOH har vist sig at påvirke flere aspekter af neuronal signal-transduktion samt ligand-styrede ion-kanaler og receptor-systemer, herunder de receptorer, der er koblet til superfamilien af GTP bindende regulatoriske proteiner (G-proteiner).

 

Den nylige identifikation af en G-protein-koblet receptor, som blev aktiveret ved delta-9-tetrahydrocannabinol (THC: C21H30O2), den større psykoaktive bestanddel af marihuana, førte til opdagelsen af endogene agonister. En sådan agonist konstateret i pattedyrs hjerne blev karakteriseret som en arakidonsyre (AA: C20H32O2; 20:4, n-6) metabolit/afledning og blev navngivet anandamid anandamid (AnNH; AEA: C22H37NO2; 20:4, n-6).

 

AnNH har vist sig at binde specifikt til cannabinoid receptor (CB(1)) og efterligner mange af de farmakologiske og adfærdsmæssige virkninger af THC herunder toleranceudvikling. Rollen af endocannabinoider og CB(1)-receptor signal-transduktions-system i tolerance-udvikling til misbrugsstoffer er ikke blevet undersøgt indtil for nylig.

 

Resultaterne præsenteres i denne anmeldelse fremviser bevis for første gang, at nogle af de farmakologiske virkninger af EtOH herunder tolerance-udvikling kan medieres gennem deltagelse af det endocannabinoide-CB(1) receptor-signal-transduktions-system.

 

Nylige undersøgelser har vist, at kronisk EtOH eksponering producerer nedregulering af CB(1) receptorer og en hæmning af CB (1) receptor agonist-stimulerede GTPgammaS binding i musehjernens synaptiske plasmamembraner (SPM).

 

Den observerede receptor-nedregulering resultater fra vedvarende stimulering af receptorerne ved endogene CB(1) receptor-agonisten AnNH, hvis syntese forøges ved kronisk EtOH eksponering.

 

Endvidere har CB(1) receptor antagonisten SR-141716A vist sig at blokere frivillig indtagelse EtOH i rotter og mus.

 

Baseret på disse studier, er en hypotese præsenteret til at forklare mulig inddragelse af det endocannabinoide system i de farmakologiske og adfærdsmæssige effekter af EtOH.

 

- Division of Analytical Psychopharmacology, New York State Psychiatric Institute, College of Physicians and Surgeons, Columbia University, New York, NY 100032, USA.

 

 

 

Det endocannabinoide system regulerer tonisk/stimulerende hæmmendetransmission og reducerer effekten af ethanol i centrale amygdala

 

Den centrale amygdala (CeA) har en vigtig rolle i alkoholafhængighed og forstærkning, og adfærdsmæssige og neurokemiske beviser tyder på en rolle for det endocannabinoide (eCB) system i ethanol binging (ukontrolleret ætanol drikke-indtag) og afhængighed. Vi brugte en skive-sammensætning til at undersøge den fysiologiske rolle af cannabinoider og deres interaktion med ethanol på hæmmende synaptisk transmission i CeA. .. Vores undersøgelse peger på en vigtig rolle for CB1 i CeA, hvor eCBs tonisk regulerer neuronal aktivitet, og foreslår en potent mekanisme til at modulere CeA-tone under konfrontation med ethanol.

 

 • reguleres tonisk/stimuleret:

 

TRPV1-receptore stimuleres aktive in vivo og regulerer kropstemperaturen ved at fortælle kroppen at "køle sig selv ned", eks. ved at svede. Uden disse signaler, ville kroppen overophedes.

 

 • Endocannabinoiden anandamide har også vist sig at virke på TRPV1-receptorer.

 

 • N-arachidonoyl dopamin en anden endocannabinoid som findes i den menneskelige CNS, ligner strukturelt capsaicin, aktiverer TRPV1-kanalen med en EC50 på ca 50 nM. Den høje potens gør det til den formodede endogene TRPV1-agonist/aktivator.

 

 

 • Den plante-biosyntetiserede cannabinoide cannabidiol (CBD) viser også "enten direkte eller indirekte aktivering" af TRPV-receptorer.

 

 

En aktiv metabolit er en aktiv form af et lægemiddel, efter at den er blevet behandlet af kroppen.

 

Sommetider formuleres lægemidler bevidst så de vil bryde ned inde i kroppen til dannelse af det aktive lægemiddel. Disse kaldes *pro-stoffer. Årsagen til dette kan være fordi stoffet er mere stabil under fremstilling og opbevaring som promedikamentform, eller fordi pro-stoffer bedre absorberes af kroppen og/eller har overlegen farmakokinetikker.

 

En anden form for aktiv metabolit resulterer når et lægemiddel eller stof nedbrydes af kroppen ind i en modificeret form, som fortsætter med at producere virkninger i kroppen. Normalt ligner disse virkninger dem af det oprindelige lægemiddel/stof, men svagere, selv om de stadig kan være signifikant (se fx 11-hydroxy-THC - THC-COOH) og med overlegne farmakokinetikker.

 

 

 

Gennemgang af litteraturen om THC-COOH indikerer, at de farmakologiske egenskaber af denne ikke-psykoaktive men fremtrædende metabolit har været ufuldstændigt og - i forfatternes mening - utilstrækkeligt karakteriseret. De vigtigste ubesvarede spørgsmål er: Kan nogen af de farmakologiske virkninger observeret for THC tilskrives THC-COOH? I hvilket omfang påvirker THC-COOH den biologiske aktivitet af THC-holdige præparater? Det er håbet, at yderligere undersøgelser vil afsløre eventuelle inddragelse af denne rigelige og langlivet metabolit i farmakologi-komplekset og i de beviste terapeutiske virkninger af THC-holdige lægemidler. Med andre ord: kan THC være et potentiel pro-drug til en anden farmakologisk enhed? - 11-Nor-9-carboxy-Δ9-tetrahydrocannabinol - en allestedsnærværende endnu underforsket cannabinoid. En gennemgang af litteraturen - Cannabinoider 2014;9(1):1-8 - István Ujváry, Franjo Grotenhermen

 

 

 

Abstrakt

 

Nye undersøgelser viser at cannabinoider spiller en vigtig rolle i modulering af fedtlever, som synes at være medieret via aktivering af cannabinoid-receptorer. Steato-geniske midler, såsom ethanol og fedtrig kost kan opregulere aktivitet af cannabinoid 1 (CB1) receptorer via stigende syntese (fremstilling) af endocannabinoiderne, 2-arachidonoylglycerol (2-AG: C23H38O4) og anandamide (AEA: C22H37NO2).

 

CB1-receptorer kan også opreguleres af fedme. CB1 receptor-aktivering resulterer i opregulering af lipogenisktranskriptionsfaktor, sterol regulatoriske element protein 1c [ansvarlig for at regulere de gener, der er nødvendige for de novolipogenese] og sine mål-enzymer, acetyl-CoA-carboxylase-1 og fedtsyre-syntase og samtidigt, nedregulering af carnitin-palmitoyl-transferase-1.

 

Dette fører til øget de novo fedtsyre-syntese samt nedsat fedtsyre-oxidation, der kulminerede i udviklingen af ​​fedtlever. Fedtrig kost, foruden CB1 receptor-aktivering, synes at aktivere CB2 receptorer, der også kan bidrage til fedtlever.

 

I ikke-alkoholisk fedtlever sygdom [relateret til insulinresistens og metabolisk syndromer] er CB2 receptor-aktivering forbundet med udviklingen af ​​fedtlever.

 

Cannabis rygning kan forøge alvorligheden af ​​fedtlever i hepatitis C-patienter, selv om den nøjagtige mekanisme er ukendt. Idet de mekanismer der er involveret i endocannabinoid receptor-signalering i stigende grad bliver forstået, og de biosyntetiske regulerende elementer belyst, rummer de gode muligheder for de farmaceutiske forskere til at designe lægemidler til behandling af leversygdomme, herunder steatosis, [unormal fastholdelse af lipider i en celle] baseret på cannabinoider, endocannabinoider og relaterede skabeloner.

 

 

 

 

 

Farmakologisk behandling af narkotika og alkohol-afhængighed har stort set været skuffende, og nye terapeutiske mål og hypoteser er nødvendige. Der er efterhånden en del beviser der indikerer en central rolle for det hidtil ukendte, men allestedsnærværende endocannabinoide fysiologiske kontrol-system (EPCS) i reguleringen af ​​de givende effekter af misbrugte stoffer. ..

 

Cannabinoider og endocannabinoider synes at være involveret i at tilføje de givende effekter af afhængighedsskabende stoffer, herunder nikotin, opiater, alkohol, kokain og benzodiazepiner. Resultaterne tyder på, at EPCS kan være en vigtig naturlig reguleringsmekanisme for stof-belønning og et mål for behandling af vanedannende lidelser.

 

 

 

Den foreliggende undersøgelse undersøgte virkningen af ​​ethanol (EtOH) eksponering og dets tilbagetrækning/ophør på det centrale endocannabinoid system. ..

 

Densiteten af ​​CB (1)-receptoren var faldet betydeligt (31-39%) i alle de områder af hjernen, når der sammenlignes med kontrolgruppen. CB (1)-receptor-stimuleret G(i/o)-protein-aktivering blev også fundet at være faldet (29-40%) i disse områder af hjerne-regioner af EtOHl-eksponerede mus.

 

Genopretning af CB (1) receptor-densitet, samt, CB (1)-receptor-medieret G-protein-aktivering blev observeret efter 24 timer tilbagetrækning fra EtOH. Niveauerne for kortikalanandamide, som blev signifikant forøget (147%) ved EtOH-eksponering, vendte tilbage til grund-niveauer efter 24 timer ved tilbagetrækning/ophør fra EtOH eksponering. En signifikant reduktion/forringelse (21%) i aktiviteten af ​​fedtsyreamid hydrolase (FAAH: nedbryder anandamide) blev fundet i kortex (hjernebarken) af EtOH-administrerede mus. Tilsammen kan neuro-tilpasning/adaptation i EC-systemet have en potentiel rolle i udviklingen af ​​tolerance og afhængighed til EtOH.

 

 

Abstrakt

 

Flere naturlige lipider er dukket op som kandidat-modulatorer af centralnervesystem (CNS) funktioner. Fedtsyre-amider og deres koblede signalbaner er kendt for at regulere adskillige fysiologiske og adfærdsmæssige processer. Nylige undersøgelser fra vores laboratorium, og andre har også impliceret endogene marihuana-lignende hjerne-bestanddele, endocannabinoider (ECs), og cannabinoid-1 (CB1) receptorer i de neurale kredsløb, der medierer stofmisbrug og neuropsykiatriske lidelser. Har vist

 

Neuro-adaptation/tilpasning til kronisk ethanol (EtOH) har vist at inddrage ændringer i EC-systemet. Disse ændringer omfatter ændringer i syntesen af ​​EC, deres prækursorer (forstadium til), samt tæthed og koblings effekt af CB1-receptorer.

 

Beviserne for at deltage i EC-systemet i patofysiologien af forskellige neuropsykiatriske lidelser er lige begyndt at dukke frem. Det er af stor interesse for at udforske dele af EC-systemet i forskellige områder af CNS for yderligere forståelse af dens rolle i sundhed og sygdom. Denne artikel præsenterer et samlet overblik over den aktuelt tilgængelige litteratur vedrørende den rolle som EC-systemet har i alkoholisme, skizofreni, depression og/eller selvmord.

 

PS: 2006, april - Nedsat depression i marihuana-brugere. Addict Behav

 

University of Southern California, Seeley G. Mudd Building, Room 501, Los Angeles, CA 90.089 til 1061, USA. denson@usc.edu

 

Over 4400 voksne internetbrugere gennemført Center for Epidemiologiske Undersøgelser Depression Scale og foranstaltninger af marihuana brug.

 

"De, der indtager marihuana lejlighedsvis eller endda dagligt har lavere niveauer af depressive symptomer end dem, der aldrig har prøvet marihuana. Konkrete ugentlige brugere havde mindre deprimeret humør, mere positiv indflydelse, og færre somatiske klager end ikke-brugere. Daglige brugere har rapporteret mindre deprimeret humør og mere positiv indflydelse end ikke-brugere ...

 

Jan. 2012 studie "Høj på livet? Medicinske Marihuana-Love og Selvmord," publiseret af The Institute for the Study of Labor (IZA) (privat, uafhængig økonomisk forskningsinstitut og akademisk netværk med hovedkvarter i Bonn, Tyskland) i deres Discussion Paper Series:

 

"I overensstemmelse med den hypotese, at marihuana kan være en effektiv behandling for depression og andre sindslidelser, synes der at være et kraftigt fald i selvmord blandt 15 - til 19-årige mænd i behandlings-stater i forhold til kontrol-stater omtrent to år efter legalisering ...

 

Vores resultater tyder på, at en legalisering af medicinsk marihuana er forbundet med en 5 procent nedgang i den samlede selvmordsrate, en 11 procent nedgang i selvmordsraten for 20 - til 29-årige mænd, og 9 procent fald i selvmordsraten for 30 - til 39-årige-mænd. Skøn for kvindelige selvmordsrater måles generelt med mindre præcision og er følsomme over for funktionel form ...

 

----- -----

 

 

De seneste fremskridt i forståelsen af ​​det neurobiologiske grundlag af alkoholisme tyder på, at de farmakologiske og adfærdsmæssige effekter af EtOH medieres gennem sin indsats på neuronale signaltransduktionsbaner og ligand-ionkanaler, receptor systemer, og receptorer, der er koblet til G-proteiner.

 

Identifikationen af ​​en G-protein koblet receptor, nemlig cannabinoid receptor (CB1 receptor), der blev aktiveret af Delta (9)-tetrahydrocannabinol (Delta (9)-THC), den betydligste psykoaktive komponent i marihuana, førte til opdagelsen af endogene cannabinoid agonister. Til dato er to fedtsyre-afledninger identificeret til at være arachidonylethanolamid (AEA) og 2-arachidonoyl-glycerol (2-AG) er blevet isoleret fra både nerve-og perifere væv. Begge disse forbindelser har vist sig at efterligne de farmakologiske og adfærdsmæssige virkninger af Delta (9)-THC.

 

Inddragelse af det endocannabinoide signalsystem i udviklingen af ​​tolerance over for narkotika-misbrug, herunder EtOH har ikke været kendt indtil for nylig. Nylige undersøgelser fra vores laboratorium har vist for første gang en nedregulering af CB1 receptor funktion og dens signaltransduktion ved kronisk EtOH.

 

Den observerede nedregulering af CB1-receptor-binding og dens signal-transduktion er resultater fra den vedvarende stimulering af receptorerne af de endogene CB1-receptor-agonister, AEA og 2-AG syntesen, som har vist sig at øges med kronisk EtOH-behandling. Denne øgede dannelse af endocannabinoider kan efterfølgende påvirke frigivelsen af ​​neurotransmittere.

 

 

 

 

Abstrakt

 

92 Californiere, der bruger cannabis som et alternativ til alkohol fremstillede godkendelsesbreve fra forfatteren. Deres journaler blev gennemgået for at bestemme karakteristika for kohorte og effektiviteten af ​​behandlingen, som blev defineret som reduceret skade til patienten. Alle patienter rapporterede fordel, hvilket indikerer, at for hovedparten af alkoholikere, er cannabis forbundet med nedsat drikkeri. Udgifterne til alkoholisme for de enkelte patienter og samfundet som helhed begrunder test af cannabis-substitutions-metoden og undersøgelse af lægemiddel/stof-efter-valg/of-choice fænomenet.

 

----- -----

 

 

----- -----

 

I relation:

 

 

____________________________________________________________________________________________________________________________

Copyright © All Rights Reserved