Tjekkiet

Cannabinoide Information

* Google translate: CzechEnglish - Choose Your language, please

En borgers fortælling om nyheder omhandlende cannabinoiderne i Tjekkiet.

 

Tjekkiet (formelt: Den Tjekkiske Republik), tjekkisk: Česko (formelt: Česká republika), er et land i Centraleuropa. Det grænser op til Polen mod nord, Tyskland mod vest, Østrig mod syd og Slovakiet mod øst. Landets hovedstad er Prag, der med sine 1,3 millioner indbyggere er landets største by.

 

Tjekkiet er et parlamentarisk repræsentativt demokrati og medlem af EU, NATO, OECD, OSCE, Europarådet og Visegrád-gruppen.

Tjekkiske parlament godkender medicinsk marihuana

 

Tjekkiske parlament godkender medicinsk marihuana med overvældende flertal!

 

Det Tjekkiske Senat godkendte onsdag den 30. januar 2013 et lovforslag, der giver mulighed for medicinsk brug af marihuana med en overvældende margin på 67-2. Foranstaltningen havde allerede passeret underhuset i parlamentet.

 

Lovforslaget blev vedtaget med støtte fra alle de politiske partier der er repræsenteret i parlamentet. Nyvalgte Tjekkiske Præsident Miloš Zeman forventes at underskrive den til lov.

 

Men mens fortalere for medicinsk marihuana er glade for at deres regering har flyttet sig til at legalisere brugen af urten til medicinske formål, er de mindre tilfredse med en bestemmelse, der siger at kun importeret marihuana får lov til at blive solgt i det første år "for at sikre standarder". Det vil gøre medicinsk marihuana for dyrt, og samtidig berige det sorte marked og de få virksomheder, der vil blive udvalgt som officielle forhandlere af det.

 

"Det er legal, farmaceutisk og økonomisk korruption", siger Dusan Dvorak, en medicinsk-cannabis aktivist der leder ikke-profit-organisationen Marihuana er Medicin. "Resultatet af loven bør være adgang til cannabis for forskning og medicinske anvendelser. Men det virkelige resultat er, at det ikke vil blive stillet til rådighed, det vil blive dyrere, det vil styrke det sorte marked og mafiaen", udtalte han til Wall Street Journal's Emerging Europe blog.

 

5. maj 2012, råbte tjekkisk ungdom slagord i en march der opfordre til legalisering af marihuana.

 

 

"I lang tid har jeg støttet muliggørelse af medicinsk brug af cannabis ... men jeg må sige, at jeg er meget skuffet over hvad vi har på bordet i dag," sagde Alena Gajduskova, den første Næstformand for senatet, der stemte for lovforslaget trods forbehold. "Disse lægemidler har bevist deres værdi; de er meget effektive, men bør ikke være en luksus-gode. Det er fuldstændig uacceptabelt".

 

Gajduskova foreslog at en løsning ville være at tillade landets "Bedstemor-avlere", der allerede har planter, der vokser på deres balkoner, altaner og i deres haver til lovligt at dyrke planter, eller i det mindste fjerne truslen om retsforfølgelse.

 

"En lille mængde (marihuana) til personlig brug er ikke kriminaliseret, så hvis vi er i stand til at tolerere det, kan jeg ikke se, hvorfor vi ikke kunne tolerere de ældre 'bedstemor producenter' (til medicinsk brug). Og fra Unionen af Patienter i Tjekkiet har vi den holdning, vil vi arbejde hen imod dette mål", sagde hun.

 

Den Tjekkiske Republik er et af de mest marihuana-venlige lande i Europa. Pot er stadig ulovligt, men i 2010, fjernede lovgivere alle sanktioner for besiddelse af op til en halv ounce (14 g) og dyrkning af op til fem planter. Det følgende år godkendte regeringen brugen af medicin ved hjælp af marihuana-derivater.

 

Men det ser ud som om den stadig har noget arbejde at foretage sig for at skabe et levedygtig medicinsk marihuana distributionssystem.

 

Prag

Tjekkiet

 

 

Medicinsk marihuana starter salg i Tjekkiet

 

 

Prag, Tjekkiet den 2. April, 2013 - Medicinsk marihuana startede salg tirsdag fra apoteker i hele Tjekkiet for patienter, der lider af kræft, Parkinsons sygdom, multipel sklerose eller psoriasis.

 

Det receptpligtige lægemiddel blev formelt lovligt mandag, men var næsten utilgængelige, da de fleste apoteker i hele det tidligere kommunistiske EU land på 10,5 millioner var lukket over den lange påske-weekend.

 

Under loven vedtaget tidligere i år, skal patienterne have en recept fra deres læge for at få medicinsk marihuana fra apoteker. Patienterne er ikke tilladt at dyrke deres egen medicin og medicinsk marihuana vil ikke blive dækket af sygesikringen.

 

Tjekkiet vil importere cannabis for det første år, efter sigende fra Israel eller Holland, indtil statens Institut for lægemiddelovervågning begynder at udstede licenser til de lokale avlere i højst fem år. Instituttet vil også afgøre hvor dyrkningsområdet placeres og organisere udbud for marihuana-køb fra landmænd.

 

Tjekkiet er et af de mest marihuana-venlige lande i Europa. Selvom marihuana er ulovligt, fjernede lovgivere alle sanktioner for besiddelse af op til en halv ounce og dyrkning af fem eller færre planter i 2010. Det følgende år, godkendte regeringen brugen af ​​medicin ved hjælp af marihuana derivater/afledninger.

 

En 2011 national rapport om narkotika sagde at 16,1 procent af tjekkerne i alderen 15-34 indrømmede at have brugt cannabis i dette år, en nedgang fra 20,3 procent i 2010.

 

The Daily Chronic

 

 

Den forventede tidsplan for klima-afgang for området nær Ústí nad Orlicí

i Pardubice regionen i det østlige Bøhmen i Tjekkiet

 

Den svingende variabilitet af de globale temperaturer skaber ofte debat om hvor alvorligt, vi skal tage klimaforandringerne. Men inden for 35 år vil selv de laveste månedlige dyk i temperaturerne være varmere end vi har oplevet i de sidste 150 år, ifølge en massiv analyse af alle klimamodeller i 2013. Troperne vil være den første til at overskride grænserne for historiske ekstremer og opleve en usvækket hedebølge, [stigende vandstand i havet] der truer den biologiske mangfoldighed og stærkt befolkede lande med færrest ressourcer til at tilpasse sig.

 

"Resultaterne chokerede os. Uanset scenariet vil ændringer komme snart, "siger ledende forfatter Mora. "Inden for min generation, uanset klima vi var vant til, vil det være en saga blot".

 

Undersøgelsen fandt, at den overordnede globale effekten af ​​klimaændringer på biodiversiteten vil forekomme ikke blot som et resultat af de største absolutte ændring ved polerne, men også, måske mere presserende, fra små, men hurtige ændringer i troperne.

 

Tropiske arter er ikke vant til klimavariationer og er derfor mere sårbare over for relativt små ændringer. Troperne holder verdens største mangfoldighed af marine og terrestriske arter og vil opleve hidtil usete klimaer omkring 10 år tidligere end noget andet sted på Jorden.

 

I overvejende udviklingslande, bor over en milliard mennesker under et optimistisk scenario, og fem milliarder under et business-as-usual-scenarie, i områder, der vil opleve ekstreme klimaer før 2050. Det giver anledning til bekymring for ændringer i udbud af mad og vand, menneskers sundhed, større spredning af smitsomme sygdomme, varmestress, konflikter og udfordringer for økonomier.

 

"Vores resultater tyder på, at de lande der først bliver påvirket af hidtil usete klimaer, er dem med den mindste kapacitet til at reagere," siger medforfatter Ryan Longman.

 

"Ironisk nok, det er de lande, der er mindst ansvarlige for klimaændringerne i første omgang."

 

Mens undersøgelsen beskriver det globale gennemsnit, har forfatterne visualiseret deres data på et interaktivt kort som viser hvor klimaet vil overstige historiske fortilfælde for steder i hele verden.

 

"Vi håber, at med dette kort kan folk se og forstå udviklingen af klimaændringer i tide, hvor de bor, og forhåbentlig forbinde mennesker tættere på spørgsmålet og øge bevidstheden om, at det haster med at handle," siger medforfatter Abby Frazier.

 

Undersøgelsen tyder på, at ethvert fremskridt til at bremse de igangværende klimaændringer vil kræve en større indsats fra de udviklede lande til at reducere emissionerne, men også mere omfattende finansiering af sociale og bevarelsesprogrammer i udviklingslandene for at minimere virkningerne af klimaændringerne. Jo længere ventetid, jo sværere vil afhjælpningen blive.

 

"Forskere har gentagne gange advaret om klimaændringer og de sandsynlige virkninger for biodiversitet og mennesker,"

siger Mora.

 

"Vores undersøgelse viser, at sådanne ændringer er allerede over os. Disse resultater bør ikke være grund til at give op.

I stedet bør de opfordre os til at reducere emissionerne og sænke hastigheden af ​​klimaforandringerne.

Dette kan købe tid for arter, økosystemer, og os selv til at tilpasse sig de kommende ændringer. "

 

 

Tjekkerne mangler sikker og billig adgang til legal medicinsk marihuana

 

Tjekkiet legaliserede medicinsk marihuana i år, men anslået 20.000 egnede patienter har ikke lovlig adgang.

 

 

TYN NAD VLTAVOU, Tjekkiet 15. november 2013 - For bare tre år siden, det eneste Zdenek Majzlik vidste om cannabis var, at det er gode ting til at fremstille reb. I dag er det 67-årige pensionerede atomkraftværk-medarbejder en erfaren producent, der dyrker pot for sin datter, der har multipel sklerose.

 

Majzlik står over for et tornet dilemma: Tjekkiet legaliserede medicinsk marihuana-brug i år, men fastholdt strenge restriktioner for dyrkning, salg og import af den. For Majzlik var løsningen at bryde loven for at dyrke pot for sin datter.

 

"Hun er mit barn, og det er min pligt at tage sig af hende," sagde Majzlik som står foran en cannabis-plante i sin have. "Jeg gør, hvad jeg er nød til og jeg vil fortsætte med at gøre det. Jeg har ingen anden mulighed."

 

Medicinsk marihuana er lovligt i en række europæiske lande, Israel og 20 amerikanske stater samt District of Columbia. Fortalere siger, at det giver patienterne lindring fra invaliderende symptomer på sygdomme, herunder kræft, multipel sklerose og Parkinsons sygdom, hvor mere konventionel behandling mislykkes.

 

Tjekkiets parlament legaliserede medicinsk marihuana i år med et overvældende flertal, med loven bliver effektiv 1. april. Men omkring 20.000 patienter, som skønnes at være berettiget til cannabis-behandling har ingen chance for at få det lovligt - selvom hidtil politiet stort set har ignoreret frafaldne avlere som Majzlik som teknisk ville blive udsat for fængsel.

 

Patienter og medicinske eksperter mener det skyldes indblanding fra Sundhedsministeriet, som længe har været indædt modstander af legalisere medicinsk marihuana (som i skandiviske lande der værner om et givtigt medicinal-industri-monopol).

 

"Der er en meget konsekvent indsats fra Sundhedsministeriet for at loven ikke virkelig realiseres," siger Dr. Tomas Zabransky, en FN og EU-rådgiver på narkotikaspørgsmål. Ministeriet nægter bevidst at blokere for adgangen til medicinsk marihuana, men få stiller spørgsmål ved om dens politik har rejst stejle barrierer for patienterne til at få adgang til pot lovligt.

 

Sundhedsministeriet og Statens institut for Lægemiddelovervågning, nationens narkotika-bureau, forbød sygeforsikringsselskaber at dække udgifterne til medicinsk marihuana, og ansætter den maksimale mængde patienter er tilladt på 30 gram (1,1 ounces) per måned, en mængde Zabransky siger ofte falder sørgeligt kort for effektiv lindring.

 

Regeringen forbød også behandling for personer under 18 og tillod kun import af fire typer af cannabis, som kun kan opnås fra Holland til en pris på omkring $10 per gram (68 DKK) - uoverkommelig for de fleste patienter i en nation, hvor den gennemsnitlige månedsløn er $ 1300 (8.840 DKK) og den gennemsnitlige pension er 500 dollar (3.400 DKK).

 

Regeringen udtalte, at det begrænsede det legale brug for disse fire fra det hollandske marihuana-monopol for at sikre kvaliteten. Sundhedsministeriet talskvinde Dana Salamunova sagde medicinsk marihuana er ikke dækket af en forsikring, fordi de "positive virkninger af cannabis ikke er blevet klart klinisk bevist."

 

Indtil videre er to licenser udstedt der tillader import og distribution af marihuana, og Salamunova sagde at cannabis godkendt i henhold til disse licenser kan nå apoteker i december. Men apotekerne vil ikke være i stand til lovligt at sælge det, indtil et elektronisk register er sat op til registrering af recepter, salg og patientinformation - og det er ikke klart, hvornår det vil være oppe at køre.

 

Loven tillader i øjeblikket kun medicinsk cannabis der importeres. Den tjekkiske narkotika-agentur har planer om at fremkalde et offentligt udbud i april for op til 10 licenser til at dyrke en uspecificeret mængde af medicinsk marihuana. De vindende budgivere vil ikke være i stand til at begynde at dyrke, indtil de er blevet udstedt licenser, en proces, der kan tage måneder i denne (disse) bureaukrati-store nation(er).

Jindrich Voboril, regeringens nationale narkotika-koordinator, sagde betingelserne for at opnå medicinsk marihuana er "unødigt begrænsende og diskriminerende." Under de nuværende regler fortsætter det illegale marked med at være den vigtigste forsyningskilde, en situation Voboril kalder "uacceptabel".

 

Zabransky sagde lægernes eneste reelle mulighed er at rådgive patienter til at opnå pot ulovligt, enten dyrke det eller købe på det sorte marked.

 

Selv denne vej kan være sværere at gå: Regeringen lancerede i sidste uge en barsk ratzzia på butikker, der mistænkes for at levere materiale til dyrkning marihuana, og udførte omkring 100 razziaer og satte snesevis af mennesker til efterforskning.

 

Majzlik's 46-årige datter er blevet totalt afhængig af sine forældre, da hendes ægteskab faldt fra hinanden for tre år siden. Martina Kafkova underviste i guitar på en skole for handicappede børn, da hun blev diagnosticeret med multipel sklerose for 19 år siden.

 

Kafkova, der bruger en kørestol, har behov for fem joints om dagen for at få lindring fra svær stivhed, smertefulde spasmer og vejrtræknings-problemer, fordi andre tilgængelig medicin ikke er effektiv nok.

 

"Cannabis har reddet mit liv," sagde den lille kvinde, som kun vejer 43 kg (95 pund), under et nyligt interview i lejligheden, hvor hun bor med sine forældre. Leve uden det, sagde hun, "ville være et mareridt."

 

Hendes far var nødt til at træde til, efter hun løb tør for forsyninger efter hendes skilsmisse.

 

"Hun var i smerte, skreg og tiggede mig om at hjælpe hende til dø," sagde han.

 

I mellemtiden bruger Majzlik det meste af sin tid med at bombardere myndigheder, herunder sundheds-embedsmænd og politi, i forsøg på at gøre det nemmere at få adgang til cannabis og at ophæve forbuddet mod dyrkning det til smertelindring.

 

"Det at jeg står til fem år i fængsel for at forsøge at give noget den nuværende medicin ikke kan, er sindssygt," sagde han. "Jeg ønsker ikke at være en helt. Jeg bryder loven, og det er et problem for mig. Jeg mener ikke, jeg er en forbryder. "

 

PS. 2014 - Medicinsk Cannabis Love og Opioid-analgetikum Overdose-Dødeligheden i USA, 1999-2010

 

Vigtighed: Opioid-analgetikum/smertestillende overdosis dødelighed fortsætter med at stige i USA, som følge af stigninger i ordination til kroniske smerter. Fordi kroniske smerter er en vigtig indikation for medicinsk cannabis (tilladelse dertil), love, der giver adgang til medicinsk cannabis kan ændre overdosis-dødelighed relateret til smertestillende midler i stater, der har vedtaget dem.

 

Formål: For at bestemme sammenhængen mellem tilstedeværelsen af statslige medicinsk cannabis love og opioidanalgetikum overdosis-dødelighed.

 

Design, Indstilling og Deltagere: En tidsserie analyse blev foretaget af medicinsk cannabis-love og dødsattest-data på statsligt niveau i USA fra 1999 til 2010; alle 50 stater blev inkluderet.

 

Eksponering: Tilstedeværelse af en lov om oprettelse af et medicinsk cannabis-program i staten.

 

Væsentligste resultater og foranstaltninger: ... Stater med medicinsk cannabis-love havde en 24,8% lavere gennemsnitlig årlig opioid-overdosis-dødelighed (95% CI, -37,5% til -9.5%, P = .003) sammenlignet med stater uden medicinsk cannabis love. Undersøgelse af sammenhængen mellem medicinsk cannabis love og opioid-analgetikum-overdosis dødelighed i hvert år efter gennemførelsen af loven viste, at sådanne love var forbundet med en lavere overdosis-dødelighed som generelt blev styrket over tid...

 

Konklusioner og relevans: Medicinsk cannabis love er forbundet med en markant lavere opioid-overdosis-dødelighed på statsligt niveau. Yderligere undersøgelse er nødvendig for at afgøre, hvordan medicinsk cannabis love kan interagere med politikker, der sigter på at forebygge opioid-analgetikum-overdosis.

 

Hans aktiviteter bidrog til at overtale lovgiverne til at stemme for medicinsk marihuana. Nu er han vred over det er stadig ikke er bredt tilgængelig. Han henvendte sig for nylig til Sekretariatet for FN’s højkommissær for menneskerettigheder og Europarådet om hjælp.

 

Kafkova, der modtog hvad der svarer til $ 400 (2.720,12 DKK/2015) om måneden fra staten, udtrykte fortvivlelse over hendes situation: "Jeg håber blot, at jeg vil dø hurtigere end mine forældre. Hvad skulle jeg gøre uden dem? "

 

The Daily Chronic - 15. november 2013

 

Smerte - Medicinsk marihuana - Multipel sklerose - Texas - Medfølelse - Tim Timmons

ABC News interview med Texas medicinsk marihuana smerte patient Tim Timmons og Texas Compassion Care Coalition præsident Steve Betzen. Timmons har lidt af sekundær progressiv dissemineret sklerose i 23 år og er bundet til hjemmet og er sengeliggende, og har brug for hel-tids sygepleje.

 

Men politikken fra Texas republikanske guvernør Rick Perry ville sætte ham (og medfølende hjælpere) bag fængslets tremmer med voldtægtsforbrydere og forbrydere - alt sammen til en pris til Texas skatteyderne på $ 250.000 (1.700.000 DKK) til $ 500.000 (2.400.000 DKK) om året. Dette er hans (og andres) new-age version af finanspolitikkens konservatisme.

 

Publiseret den 23. december 2009

Montel Williams bruger Marihuana til at redde hans liv fra MS - Multipel sklerose

Montel Williams er det nye ansigt af cannabis patienten - en tidligere sømand og vellykket talkshow-vært, der beholder sin sundhed gennem brug af cannabinoider, imens han lever med multipel sklerose. Montel forklarer lidt om baggrunden for sit valg og kriminaliseringen af planten samt det moralske forkerte, at den amerikanske regering har ejerskab af US Patent 6630507: cannabinoider som antioxidant og nervebeskytter, og samtidig nægter planten medicinsk værdi.

 

Publiseret den 17. juni 2010

 

 

Abstrakt

 

Cannabinoider har vist at have antioxidant egenskaber urelateret til NMDA-receptormodstand. Denne nyligt fundne egenskab gør cannabinoider brugbare i behandling og forebyggende behandling (profylakse) af en bred variation af oxyderingsassocierede sygdomme, så som iskæmi, alders-relaterede, betændelses-og autoimmune sygdomme.

 

Cannabinoiderne har vist at have særlig anvendelse som nervebeskytter (neurobeskytter) for eksempel ved at begrænse neurologisk nevebeskadigelse fremkommet efter iskæmisk skade, så som apopleksi (slagtilfælde) og traumer, eller i behandlingen af neurodegenerative sygdomme, så som Alzheimers, Parkinsons og HIV dementia.

 

Ikke-psykeaktive cannabinoider, så som Cannabidiol (CBD: C21H30O2), er i særdeleshed fordelagtig at bruge fordi de forhindrer toksitet som fremkommer ved psykoaktive cannabinoider ved høje doser nyttige i metoden af den indeværende opfindelse.

 

En særskilt beskrevet klasse af cannabinoider er nyttige som nervedegenerativ antioxidanter er formular (I) hvori R gruppe er uafhængig valgt fra gruppen bestående af H, CH3 (C2H3 - carbon-atom er bundet til tre hydrogen-atomer), og COCH3 (C2H3O - to carbon- og et oxygen-atom er bundet til tre hydrogen-atomer (acetyl-gruppe, en funktionel gruppe)...

____________________________________________________________________________________________________________________________

Copyright © All Rights Reserved