Anæstesi

Cannabinoide Information

* Google translate: EnglishChoose Your language, please

 

For optimal opstilling/visning i browser-vindue

samt forståelse af emnet

Forstørre: CTRL+(+) plus

Formindske: CTRL+(-) minus

 

Link til Google translate kræver

desværre i nogle tilfælde

et klik på forstørrelsesglasset før målet

 

 

En borgers fortælling om cannabinoider til hjælp for anæstesi-behandling og følsomhed overfor smerte

 

 

 

Hvad er anæstesi?

 

Anæstesi (fra græsk an- (nægtelse) og aisthesis (αίσθησης), "fornemmelse") er en række metoder til at gøre hele eller dele af kroppen ufølsom overfor smerte. Ufølsomheden overfor smerte kan opnås igennem anvendelse af flere forskellige slags lægemidler. Hvilken type lægemiddel der anvendes, afhænger af hvilken type bedøvelse, man ønsker at opnå. Der findes tre hovedformer for bedøvelse:

 

 

 

Historie

 

Jubilæet for Anæstesi -

 

"Vinen for den dødsdømte" i antikken.

 

Ideen om dæmpning af følsomhed ved kunstige midler, med henblik på at mindske smerter forårsaget af kniven og brænding, er næsten lige så gammel som kirurgi. De gamle egyptere menes at have (har) brugt indisk hamp og valmue-juice til formålet, og

det sorg-lettende stof, der, som vi får at vide i fjerde bog af Odysseen, blev givet af Helena til Ulysses og hans kammerater kan have indeholdt disse stoffer;

 

"Dette stof ændrer sorg til munterhed, melankoli til glæde og had til kærlighed. Efter at have taget det, er folk ikke er i stand til sorg. Den hentydning kommer fra Homers Odysseen: han fortæller historien om bryllupsfesten af datteren Helena og Menelaos; gæsterne begynder at mindes og snakke om den trojanske krig og begyndte derefter at græde, så Helena medicinerede deres vin med Nepenthe"

 

"Lidt efter kom hun et stof i vinen, hvoraf de drak" et stof til at dysse alt smerte og vrede og bringe glemsomhed af enhver sorg. Hvem der end drikker en slurk deraf, når det er blandet i skålen, på den dag ville han ikke lade nogen tåre falde ned af hans kind, ikke om hans mor og far døde, ikke om mænd myrdede sin bror eller kære søn med sværdet, før hans ansigt og sine egne øjne skuede det."

 

I hvert fald er det udtrykkeligt anført, at hun havde lært sin sammensætning fra præstinden Polydamnia, hustru til Thone, i Egypten.

 

"Vinen for den fordømte," henvist til af profeten Amos (2:8 - ca. 804 f.Kr.), der formodes af Simpson, at have været et præparat af cannabis indica. Uanset hvad det var, var det sandsynligvis en narkotisk mikstur af en slags. Jøderne var mere humane i deres metode til behandling af dømte kriminelle end grækerne eller romerne.

 

I de talmudiske skrifter er der flere passager, der synes at vise, at det var praksis at lindre smerten af tortur og død ved at bedøve syge.

 

De gamle egyptere menes at have brugt indisk Hamp og saften af ​​valmue til at forårsage en patient til at blive døsig, før et kirurgisk indgreb. Plinius fortæller, at de til et smertefuldt sår anvender en en art af sten bragt fra Memphis, pulveriseret, og fugtet med sur vin, som er den første optegnelse vi har af lokal anæstesi med kuldioxid.

 

Det er således udtalte: "Hvis en mand ledes frem til døden, får han en kop krydret vin at drikke, hvorved hans sjæl er pakket ind i natten"; og igen, "Giv en bedøvende drik for ham, som mister sit liv, og vin til dem, der bærer bitterhed i deres hjerte. Ifølge traditionen, mens romerne herskede i Palæstina, og korsfæstelse var en almindelig afstraffelse af forbrydere, den jødiske kvinde, med sanktionen af Sanhedrinen, plejede at lette dødskamp af de syge ved at give dem en "vin for den fordømte" på en svamp. Og i sammenhæng med korsfæstelsen, som var en fælles straf for forbrydere blandt jøderne før den kristne æra er sandsynligt, at denne "vin blandet med myrra", som ifølge St Markus (15:23) blev tilbudt Kristus, men som ikke tog imod, før sømning af ham på korset, faktisk var en narkotisk drik, givet med det formål at mindske hans sensibilitet til smerten og døden.' I Kina er det velkendt, at opium anvendes nuværende (1896), og bødler ofte bestikkes til at tillade den at blive administreret før de begynder deres grusomme arbejde

 

I samme århundrede blev indiske hamp anvendt til samme formål i Kina. I en samling af gamle kinesiske skrifter, med titlen Kou-Kin-I-Tong, præsenterede for mange år siden i Det Franske Akademi ved M. Stanislas Julien (1797 – 1873), en biografisk skitse af en kirurg ved navn Moa-Tho, som i årene 220-230 efter vor tidsregning gav patienter, som han ønskede at udføre smertefulde operationer et stof kaldet Ma-Yo, som siges at have været indisk hamp, hvis virkning var, at efter nogle få øjeblikke blev de følelsesløse, som om de var beruset eller berøvet liv.

 

Yanghai Gravmæle, en stor gammel kirkegård (54.000 m2) henføres til Gushi kultur, har afsløret en mindst 2.700 år gammel grav af en shaman ved Turpan bassinet i det, der i dag er Xinjiang-regionen i Kina. I nærheden af hovedet og foden af shamanen lå en stor læderkurv og træskål fyldt med 789g af cannabis, fremragende konserveret ved klimatiske og nedgravningsforhold. Et internationalt hold viste, at dette materiale indeholdt tetrahydrocannabinol, det psykoaktive komponent af cannabis. Denne cannabis blev formentlig ansat af denne kultur som et lægemiddel eller psykoaktive middel eller en hjælp til divination. Dette er den ældste dokumentation for cannabis (og kapers) som et farmakologisk aktivt middel.

 

* Jubilæet for Anæstesi - Br Med J. 1896 Oct 17; 2(1868): 1135–1148 (pdf, engelsk)

 

* The Odyssey By Homer

 

* Local and Regional Anesthesia. London: Forgotten Books. (Original work published 1920) Allen, Carroll W. (2013). pp. 16-7.

 

* Anesthesia in obstetrics. 90 the Homeopathic Medical Society of Ohio. C. E. Geiser, M.D., Cincinnati.

 

* Historien om anæstesi - Anaesthesia, Volume 58, Issue 8, pages 826–827, August 2003)

 

* En ny indsigt i Cannabis sativa (Hamp-familien) udnyttelse fra 2500-årige Yanghai Tombs, Xinjiang, Kina. J Ethnopharmacol. 2006 Dec 6;108(3):414-22.

 

Cannabinoider til Anæstasi-behandling

 

Medicinsk behandling og Cannabis: Dr. Jackson, Anæstesiolog

 

Jeg mødte Dr. Bruce Jackson på en campingplads lige over grænsen til Colorado under rejser for Journey for Justice 7. Nu pensioneret, Bruce var en anæstesilæge med eksamen fra Virginia Commonwealth University, Richmond. Han tilkendegav over for mig, at han ofte mente alternativ behandling skal være tilgængelige for de kronisk og uhelbredeligt syge, især når den konventionelle medicin ikke var affektive. Dr. Jakson mener at det er absurd at læger har tilladelse til og udskriver langt stærkere og uheldig medicin ifh. til marihuana som ikke (på dette tidspunkt) måtte ordineres af egen læge, til behandling for smerte og andre lidelser.

 

Uploadet den 24. april, 2007

Forskning og udvalgte behandlinger

2014 - Forvaltning af cancersmerter: 1. videre konsekvenser af ortodokse smertestillende

 

Cannabinoider, effektive mod kronisk neuropatisk smerte, kan omfattes af adjuvans medicin til palliativ pleje af kræftpatienter. For eksempel kan en ny cannabinoid-formulering, Sativex, være et nyttigt add-on smertestillende for patienter med opioid-refraktær cancer-smerte. Et randomiseret, dobbelt-blindt, placebo-kontrolleret, med gradueret dosering på 360 patienter med fremskreden cancer viste, at Sativex er effektiv og sikkert ved lav til medium doser. Et nylig, mindre studie med 12 raske mandlige frivillige tyder på, at det psykoaktive stof i cannabis kan gøre oplevelsen af ​​smerte mere tålelig istedet for at reducere intensiteten af smerte. Forfatterne anvendte funktionel magnetisk resonans til at undersøge virkningerne af den naturligt forekommende cannabinoid, delta-9-tetrahydrocannabinol, (C21H30O2), på hjernens aktivitet forbundet med kutan (hud) smerte og hyperalgesi midlertidigt induceret ved hjælp af capsaicin. Den analgetiske (smertelindrende) effekt på hyperalgesi var knyttet til nedsat aktivitet i cingulate cortex, mens stof-induceret reduktion i "ubehageligheder" er korreleret med aktiviteten i højre amygdala, der vides at blive primet (instrueret) af smerter...

Pomona College, Claremont, CA, USA. M.fl.

- Int J Gen Med. 2014; 7: 49–58.

 

? Hyperalgesi indebærer, at følelsen af et smertende stimuli i og omkring et skadet hudområde opleves stærkere end normalt. Hyperalgesi kan medføre, at selv almindelig berøring kan føles ubehagelig og direkte smertefuld.

 

THC (C21H30O2) - oxidationTHC-OH (C21H30O3) oxidation → *11-nor-9-carboxy-Delta (9)-THC/THC-COOH (-COOH: C21H28O4) → analgetiske (smertelindrende) effekt på hyperalgesi knyttet til nedsat aktivitet i cingulate cortex, mens induceret reduktion i "ubehageligheder" er korreleret med aktiviteten i højre amygdala, der vides at blive primet (instrueret) af smerter.

 

* PubMed: Plantecannabinoider og hyperalgesi - Cannabinoider og hyperalgesi

 

____________________________________________________________________________________________________________________________

Copyright © All Rights Reserved