1_Naturens legale cannabinoider

Cannabinoide Information

For optimal opstilling/visning i browser-vindue

samt forståelse af emnet

Forstørre: CTRL+(+) plus

Formindske: CTRL+(-) minus

 

Link til Google translate kræver

desværre i nogle tilfælde

et klik på forstørrelsesglasset før målet

 

 

 

En borger's guide til cannabinoider

 

Af Publius

#1

 

 

"Hvor får du" det fra? "

 

De fleste patienter bliver ikke spurgt, hvor de får deres medicin. Det skyldes, at alle ved at folk får deres medicin fra et apotek. Men jeg er nødt til at få min medicin på en anden måde. Jeg er nødt til at beskytte min "kilde", fordi min medicin er cannabinoide baseret - og det gør det næsten ulovligt. - Men ikke i dag.

 

I dag kan jeg svare på kildespørgsmålet åbent, fordi det er mit lokale apotek - med køre-forbi service og åben for at dispensere medicin 24 timer i døgnet. Jeg kører op og trykker på en stor gul smiley-hovedet knappe for at få adgang - en blød automatiseret stemme kommer over højttaleren for at kontrollere, at jeg er på rette sted for at aflever min recept. Dernæst den typiske professionelle person - hvid kittel med badge - åbner skydevinduet, spørger om mit navn og hvad jeg har brug for.

 

"Jeg skal hente en foreskrevet medicin til Publius."

 

De vender tilbage med en pose og flaske indeholdende 30 syntetiske cannabinoide-kapsler doseret på 5mg hver - det er rigtigt, legale cannabinoider!

 

Hvad er cannabinoider? Nå, her er hvor tingene bliver interessante. Som èn lærer i biologi, har den menneskelige krop mange systemer - kredsløb, åndedræt, fordøjelse, og nervesystem for at nævne nogle få. Hvert system har dele: for eksempel, består nervesystemet af hjernen, rygmarven og nerver.

 

Ved slutningen af 1980'erne, identificerede videnskaben et nyt menneskesystem - det endocannabinoide system (ECS) - også kaldet cannabinoide system. Der er et cannabinoid system til stede i alle pattedyr - til også at omfatte mennesker og 15.000 andre arter. Et pattedyr er som alle hvirveldyr kendetegnet ved selvregulerende kropstemperatur, hår og mælkeproducerende kvinder - som pattedyr betyder "bryst" eller ”af brystet”.

 

ECS består af to hoveddele: cannabinoider, som er kemiske signalstoffer, og to receptorer kaldet "CB1" og "CB2". Cannabinoider aktivere receptorer som findes i hele kroppen - i alle organer, for eksempel. I virkeligheden er alle systemer i vores krop moduleret af det cannabinoide system. Det betyder at når et kropslig system forandres og ændre sig, bruger den ECS til at gøre det.

 

Videnskab og populære søgemaskiner som Wikipedia bruger tre klassificeringer af cannabinoider:

 

1. Endogene cannabinoider (også kaldet endocannabinoider), som er produceret af menneskets krop

2. Urte cannabinoider/Herbal cannabinoids, den slags findes i cannabis sativa, indica og ruderalis-planten

3. Syntetiske cannabinoider, produceret og distribueret af medicinalfirmaer

 

Den tredje type er, hvad jeg samlede op fra apoteket - 30 Marinol (Dronabinol) kapsler. Marinol er en udskrevet cannabinoid fra min læge - og jeg vil teste det mod de plante-cannabinoider jeg har bagt ind i mine chokoladekager/brownies i seks år nu.

 

Apotekeren hænder mig et pilleglas med Marinol-ordineret til min Multipel sklerose (MS). Hæftet til toppen er en typisk udlevering med advarende medicinske oplysninger. Den lille mængde (150 mg) af det syntetiske cannabinoid THC koster $ 370/kr. 2220, - eller mere end $ 69,000/kr. 414.000,- per ounce/28,35 gram!

 

Jeg underskriver på et distributions-ark og betaler mine 3$/kr. 18,- i offentlig finansieret sygeforsikrings egen-betaling. Regeringen, det vil sige vores skatte-dollars, betaler de andre 367 dollars/kr. 2.202,- for min medicin. Nu er jeg klar til at gå - men ikke før min "syntetisk cannabinoid” forhandler oplyser mig om mulige bivirkninger. Hun advarer mig om at være på udkig efter - "svimmelhed, døsighed, forvirring, føle 'høj', en overdreven følelse af velvære, svimmelhed, hovedpine, røde øjne, tør mund, kvalme, opkastning, mavesmerter, klodsethed, eller ustabilitet."

 

Uha - det lyder som en masse potentiel ulykke på min kemisk følsomme krop. Fra personlig erfaring ved jeg, at urte-cannabinoider ikke forårsager disse bivirkninger i min krop. Apotekeren nævnte godt nok en bemærkelsesværdig bivirkning, som jeg har haft med at spise cannabis-brownies: mundtørhed - der næppe er et problem, i betragtning af det samlede udbytte af medicinen, og er ikke værre, end læskende vand eller pesticid-fri frugt kan klare.

 

Da jeg kommer hjem åbner jeg glasset for at tage et kig på Marinolen. Pillerne har en dyb rødbrun farve og perfekt runde. De minder mig om Boston Bagte Bønner - som de ser ud præcis som denne slik. En ting er sikkert: syntetiske cannabinoider ser ikke ud som noget der ligner urte-cannabinoider - dem fra planten selv.

 

Den tydelige medicinske forskel på poppende piller kontra variationer og kvaliteter af at forbruge naturlig cannabis kan ikke undervurderes - og sikkert, vil det ikke blive af mig. Efter en uge med at tage én pille før sengetid, som lægen ordinerede, kan jeg ikke mærke nogen positiv virkning fra Marinol. Den gør mig sulten - men det var aldrig et problem i første omgang. Men det er min første legale cannabinoide, og det er det, der tæller, ikke? - Ikke om den virker, bare om det er lovligt, ikke?

 

Forkert

Her er hvad jeg ved. Jeg har selv-medicineret mig med urte-cannabinoider i seks år til at yde lindring fra MS, som jeg har haft i 24 år. I den tid var jeg igennem den lange liste af ordineret medicin. Lindringen var minimal. Problemet var (og er) bivirkningerne, som blev uudholdelig over tid. Jeg følte mig som en slave, afhængig af en cyklus af lægemidler, som misbruger min krop og efterlod mig i den mest deprimerede, håbløse og fladtrykte tilstand.

 

Jeg sagde endelig nok med pharma-pillen med min krop og MS’en og prøvede at bage urte-cannabinoider ind i chokoladekager. Dermed gjorde min alternative behandling mig til en kriminel. Jeg begyndte at spise en lille terning cannabis-chokoladekage tre gange om dagen. Inden for den første måned forsvandt min søvnløshed, beroligede min blære, nerve-prikken i armene, benene og fødderne stilnede. Jeg brød ikke længere ud i rystelser i den øverste del af kroppen efter at have været ude i verden af høje lyde, trafik og det daglige ræs i livet. MS’en var mere stille. Jeg fandt jeg ikke overvejede selvmord og jeg følte håb omkring mit liv igen - men indså, at jeg var blevet en kronisk kriminel.

 

Cannabinoider er klart lægende på vores krop. Men der er en underlig skelnen mellem hvilke cannabinoider der er effektive, og hvilke der er lovlige. I tilfælde af min MS, har appetit-stimulation ikke været et problem - hvilket er, hvad Marinolen normalt ordineres for. Marinol virkede simpelthen ikke for mig.

 

Der er andre farmaceutiske cannabinoider - såsom Nabilone og Sativex [ATC kode: N02BG10] - tilgængelig i andre lande, men de forbliver dyre og mindre effektiv end urte-cannabinoider. Naturen skabte cannabis og pattedyrisk ECS, ikke dig eller mig - og det var gennem brug af urte-cannabinoider, at jeg var i stand til at vænne mig fra et liv med farmakologiske-cocktails og bevæge mig mod et sundere liv. - Ligesom naturen har designet.

 

Publius 2009

 

Oversat og bearbejdet af

cannabinoide-information.dk

Søgetermer

Montel Williams bruger marihuana til at redde hans liv fra MS - Multipel sklerose

 

Uploadet den 17. juni 2010

 

 

Forskning og udvalgte behandlinger

 

 

 

 

Mitc forstår marihuana: Et nyt syn på de videnskabelige beviser - Bibliotek-lån online som E-bog

 

 

 

kik indeni

Marihuana-medicin: En verdensomspændt tur af de helbredende og visionære kræfter af cannabis

 

  • 2001, 8. august Information: Tag en Marinol – eller fyr en fed?

Hashpillen’ Marinol er ikke godkendt som medicin i Danmark –alligevel modtager 170 afkræftede patienter Marinol med myndighedernes godkendelse...

Lindrer kvalme

Det har længe været kendt, at stærkt afmagrede cancerpatienter, der får kemoterapi i terminalfasen, kan få lindret deres kvalme og opkastninger samt ikke mindst stimulere appetitten ved at indtage cannabinol. Samtidig bliver de dødssyge patienter mindre selvoptagne og mere udadvendte, har man observeret.

Desuden har aids-patienter haft gavn af stoffets markante appetitstimulerende virkning, en virkning, der også kendes af de fleste (unge) hashrygere, som indforstået taler om ’ædeflip’.

Fra USA findes også en række beretninger, hvor patienter med øjensygdomme som f.eks. grøn stær kan mindske overtrykket i øjnene ved at ryge marihuana. Medicinsk marihuana er tilladt i to stater, Californien og Arkansas.

Sklerose-rygere

Inden for de seneste år er også mange sklerosepatienter begyndt at ryge hash. Som omtalt i Information før sommerferien er det ikke alene for at stimulere appetitten og dæmpe de kraftige smerter, men også for at afværge spasmer, dvs. stærk rysten.

Ikke så langt ude i den medicinske horisont ligger – måske – sygdommene epilepsi, alzheimer og svært behandlelige smerter som de såkaldte fantomsmerter, f.eks. når man mærker smerter i et ben, der er amputeret.

 

Kan man ikke lige så godt ryge eller spise hash?

»Hvis du ryger hash, så får du også de andre 65 aktive stoffer indenbords,« siger Richard Poulsen fra IPC-Nordic A/S. (som har skandinaviske agentur på Marinol) »Og du har måske svært ved at afgøre, hvad det er, der hjælper dig. Du har også svært ved at dosere, når du ryger. Du ved ikke, hvor hashen kommer fra i verden, hvilke vækstbetingelser, jordbundsforhold osv., planten er vokset under.«

»Marinol (C21H30O2) er et cannaboid, altså syntetisk fremstillet ud fra formlen på cannabinol (CBN: C21H26O2). Det er også den eneste mulige måde at lave kontrollerede forsøg med patienter –det vil være umuligt med rygning.«

– Hvorfor?

»Fordi man aldrig ved, hvor meget det indeholder af alle de andre stoffer. Så skal man selvdosere sig – nogle gange suge mere end andre gange,« siger Richard Poulsen, der også peger på, at det kan være vanskeligt med børn og ikke-rygere, hvis de ikke kan få cannabinol i kapselform.

 

Dette er din krop efter indtagelse af marihuana

 

Abnorm tankegang

Ifølge produktinformationen til de amerikanske myndigheder fra firmaet Unimed, der fremstiller Marinol, har kapslerne visse bivirkninger, bl.a. hukommelsestab, forvirring, eufori, hallucinationer, paranoide reaktioner og abnorm tankegang...En Marinolkapsel ville koste godt 30 kroner plus moms. Anbefalet startdosis er to kapsler.

»De bivirkninger er kun noget, man ser ved højdosering. Herhjemme har vi set f.eks. rødmen af huden og kraftløshed. Det vil typisk være mærkbart de første dage, så sker der en toleranceudvikling (via THC-COOH), så bivirkningerne bliver mindre udtalte.«

Politisk problem’

Ifølge Richard Poulsen har der ikke været nogle »alvorlige« bivirkninger i de snart fem år, Marinol har været anvendt i Danmark.

– Er det ikke signalforvirring: Cannabinol (marinol/THC: C21H30O2) er både forbudt narkotika og et gavnligt lægemiddel?

»Det er et politisk problem. Med den ene hånd vil man lukke en række hashklubber, med den anden hånd vil man godt tillade øget brug af cannabis. Det virker selvmodsigende for mange, men hænger sammen med, at cannabis har fået et kedeligt ry.« (ved et hjemlig "langt ude i hampen" retorisk værktøjskasse-værktøj fra Dansk politisk hold, også hørt, sagt og brugt så langt væk som til USA: "Danmark mener, at gøre pot semi-legalt er den værste beslutning, de nogensinde er har gjort.")

 

»Forskellen mellem Danmark og USA, som indførte forbuddet mod cannabis næsten samtidig, er, at i USA har man været meget mere fremsynet og innovativ end herhjemme. I USA har man fra midten af 1980’erne været tilbøjelig til at at ændre på beslutningen om forbud, hvis det hjælper nogle patientgrupper,« siger Richard Poulsen. ..

 

*Sidste år (2000) omsatte Unimed Marinol for 70 millioner dollar i USA.

 

 

 

Den helbredende magi af cannabis

 

Kik indeni

Marihuana genovervejet

 

* On Further Reconsideration by Lester Grinspoon M.D.

For Yderligere Revurdering

Molekylær oversigt

 

AEA - - - - - - - Endocannabinoide 1 - - - - - - - - C22H37 NO2 - - flerumættet fedtsyre → oxidation/stofskifte → NAgly

NAgly - - - - - N-arachidonoyl glycin - - - - - - - C22H35 NO3

2-AG - - - - - - Endocannabinoide 2 - - - - - - - - C23 H38 O4

 

AA - - - - - - - - Arakidonsyre - - - - - - - - - - - - - C20H32O2 → AEA og 2-AG

EPA - - - - - - - eicosapentaensyre - - - - - - - - - C20H30O2 - - en omega-3-carboxy-fedtsyre

 

Marinol - - - - - Syntetisk cannabinoid - - - - - - C21H30O2 -

 

THC - - - - - - - Tetra-hydro-cannabinol - - - - - - C21H30O2 - - - oxidation/stofskifte →

THC-OH - - - - 11-Hydroxy-delta(9) - - - - - - - - C21H30O3 - - - oxidation af hydroxylgruppen fører til NAgly og →

THC-COOH - - 11-nor-9-carboxy-THC - - - - - - - C21 H28 O4 - - oxidation af hydroxylgrupper i THC-COOH fører også til NAgly samt virkninger in vivo gennem PPARy (gamma).

 

THC (C21H30O2) - oxidationTHC-OH (hydroxy: C21H30O3) oxidation og carboxylering → *11-nor-9-carboxy-Delta (9)-THC/THC-COOH (-COOH: C21H28O4) →

 

 

Fortsættelse følger:

 

2. Bør gravide kvinder (ryge) konsumere pot? - "Vil du, at gravide ryger pot?"

____________________________________________________________________________________________________________________________

Copyright © All Rights Reserved