2_Bør gravide kvinder (ryge) konsumere pot

Cannabinoide Information

For optimal opstilling/visning i browser-vindue

samt forståelse af emnet

Forstørre: CTRL+(+) plus

Formindske: CTRL+(-) minus

 

Link til Google translate kræver

desværre i nogle tilfælde

et klik på forstørrelsesglasset før målet

 

 

 

En borger's guide til cannabinoider

 

Af Publius

#2

 

Uterus/livmoder cannabinoider og begyndelsen af menneskers liv

 

"Vil du, at gravide ryger pot?"

 

Dette spørgsmål bragede rundt i lokalet (og i mit hoved) for et øjeblik. Og svaret er et tvetydigt "Ja" - men grunden til at jeg tøvede, er ordet "røg".

 

Her er en bedre spørgsmål - "Vil du, at gravide kvinder forbruger cannabinoider?" Svaret på dette spørgsmål kan måske overraske dig, men dette er for vigtig et emne til at være forkert - uanset hvilke misforståelser man kunne have. Aktuel forskning bekræfter en ny teori: cannabinoider spiller en fundamental rolle i en sund og vellykket graviditet.

 

Først og fremmest er der ikke sådan noget som en stoffri graviditet. Skabelse af en baby er et biologisk og kemisk fænomen, som alle voksne i nogen grad er bekendt med. Vi ved cellerne deler sig, organer vokser, dele modnes, og så fødslen - og mysteriet om frugtbarhed går videre.

 

Et aspekt af frugtbarhed er blevet betydeligt mindre mystisk. En 2006 rapport fra Institutet for Pædiatri ved Vanderbilt Universitetet karakteriserede endocannabinoider som "et nyt begreb i kvindelig reproduktion." Hvorfor sådan en ros? På grund af hvad de fandt: en "cannabinoid sensor"-mekanisme til at øve indflydelse i afgørende skridt i den tidlige graviditet.

 

Graviditet er en stress til kroppen. Til at modulere denne stress, reagerer ECS ved at skabe endocannabinoider - kroppens version af "første responser". Ved første responser tænker jeg på, hvad Vanderbilt forskningen kaldte "endocannabinoide signalanlæg i præimplantation embryo-udvikling og aktivering."

 

En af de første ting, det befrugtede embryon skal gøre, er at fæstne sig til den indre livmoderslimhinde. Uden fæstning til livmodervæggen, der danner navlestrengen, vil der ikke være nogen graviditet. Her er hvor cannabinoider spiller en central rolle: for at embryonet kan fastgøre sig til beklædningen (slimhinden) af livmoderen, er en bestemt klasse (eller mængde) af en bestemt endocannabinoide, kaldet anandamide (AEA:C22H37NO2), nødvendig.

 

Denne endocannabinoide bruger CB1 receptorer, der er på blastula'en (det befrugtede æg) - den samme type receptorer, som urte/plante-cannabinoid THC (C21H30O2) anvender. Vanderbilt forskningen viser, at hvis der ikke er nok af endocannabinoiden anandamide, eller for meget anandamide, vil embryonet ikke blive fastgjort til livmoderslimhinden. Her er den visuelle repræsentation forelagt af Vanderbilt forskerholdet:

Vanderbilt forskningen viser hvordan det befrugtede æg er afhængig af et fungerende ECS - og specifikt, endocannabinoiden anandamide og CB1-receptoren. For at gøre dette mere charmerende og mindre videnskabelig, kunne man sige at engang var der en baby, Publius. Og før jeg var en baby, selv før et foster eller en noget som helst – var der denne ene sædcelle, der var med til at skabe og udvikle mig - og det var den mindste celle i den menneskelige krop, kun svømmende 3mm i minuttet. Og denne enkelte celle havde en vej at rejse. Rejsen til udformning begynder i et organ og ender op i et andet - fra gonaderne/kønskirtlerne til vagina, der passerer gennem livmoderhalsen, livmoderen, og ind i æggelederen, hvor den mindste menneskelige celle tilsluttes med den største - min moders æg. Så spermen og ægget mødes og afsted går de for at forme. . .

 

Nej - ikke endnu - der er en anden del til historien. Indtil det nu befrugtede æg fastgør sig til noget, i dette tilfælde, beklædningen på livmoderen, er der ingen levedygtig graviditet - kun et befrugtet æg. Det er derfor Vanderbilt forskningen er vigtig. Den peger på en revolution i vores måde at tænke om cannabis og de cannabinoider, den indeholder. For eksempel er et befrugtet æg cannabinoid afhængig. Det, livet af ægget og begyndelsen af en levedygtig graviditet, afhænger af et sundt ECS. Det kræver den rette mængde af cannabinoider til at aktivere en række CB1 receptorer, for at det befrugtede æg kan hæfte sig til livmoderen. Denne proces er opnået, fordi der er CB1 receptorer på blastocysten – det er, på selve det befrugtede æg - og cannabinoid anandamide på endometrium'et - den indre slimhinde på livmoderen.

 

Cannabinoider er ikke kun en af de første reaktioner i kroppen til fertilitet, de spiller ligeledes også en rolle i andre aspekter af graviditet. En 2004 undersøgelse offentliggjort i American Journal of Obstetrics and Gynecology konkluderede: "Både endogene og eksogene cannabinoider udøver en potent og direkte afslappende effekt på menneskers gravide endometrium'et, som er medieret gennem CB1-receptoren." Det betyder, at det midterste lag af livmodervæggen, "myometrium,et" ligeledes moduleres af cannabinoider. - Og som en påmindelse, er disse uterine/livmoder CB1 receptorer aktiveret af endocannabinoider såvel som urte- og syntetiske cannabinoider.

 

Foruden undfangelse og befrugtning, viste en anden 2004 rapport, at endocannabinoider aktiverer den mundtlige bevægende muskulatur som er nødvendig for at nyfødte mus ammer - hvilket giver mening, fordi modermælken indeholder endocannabinoider og navnlig 2-arakidonyl-glycerol (2AG: C23H38O4). Den samme undersøgelse fra 2004 erklærede også "Anandamide har neurobeskyttende besiddelser i den udviklende postnatale hjerne." Og selvfølgelig er alt dette nyt, ikke? - Nej for fjorten år siden, i 1995, var der laboratorieforskning på mus, der viste, at pattedyrs ECS er involveret i signalering inden i livmoderen.

 

Så lad os se tilbage: cannabinoid receptorer er placeret på blastocystet, det befrugtede æg, hvilket gør implantation af ægget cannabinoide afhængig. Vi har også lært, at under hele graviditeten og under amning, leverer ECS beroligelse og neuro-beskyttelse til mor, foster, og baby. Det lyder temmelig vigtigt - vigtigt nok til at genoverveje skyld, frygt, skam, tøven og tilbageholdenhed ved brug af cannabis til at modulere ECS før, under og efter graviditeten - eftersom det ser ud som naturen tænkte på det langt, før vi gjorde.

 

Og nej, gravide kvinder er ikke nødt til at ryge blunts eller joints for at få deres cannabinoider. Der er nemmere måder at konsumere cannabinoider. Kort sagt, vordende mødre og nye mødre kunne forbruge cannabinoider i bagværk, ekstrakt, te eller hvilken form der er bedst for dem. Skadesreduktion er nøglen. Måske vil sundheden i fremtiden af en kvindes ECS, og dens virkninger på foster og baby, være i fokus i graviditeten og ikke en frygthandling af "røget marihuana." I fremtiden vil vordende mødre måske begynde at spørge deres læge noget lignende, "Hvordan er mine anandamide-niveauer? - For høj eller for lav?" Eller måske endnu mere sandsynligt, måske vil lægerne spørge mødrene, "Har du spist din cannabis-chokoladekage/brownie i dag?"

 

THC (C21H30O2) - oxidationTHC-OH: C21H30O3 oxidation → *THC-COOH (-COOH: C21H28O4)

 

 

Publius

 

Oversat og bearbejdet af

cannabinoide-information.dk

 

Forskning og udvalgte behandlinger

 • 2015: Endocannabinoider er konserverede inhibitorer af Hedgehog-vejen.

 

Hedgehog ligandere kontrollerer vævs-udvikling og homeostase ved at lette undertrykkelse af Smoothened, et syv-pass transmembran-protein [G-protein-koblet receptor].

 

Hedgehog receptoren, Patched (Patched-1/PTCH1) menes at regulere tilgængeligheden af ​​små lipofile Smoothened repressorer [fedtelskende molekyler som holder Smoothened (SMO) aktivitet nede] hvis identitet er ukendt. Lipoproteiner indeholder lipider der kræves for at undertrykke Smoothened-signalering in vivo.

 

Her, ved hjælp af biokemisk fraktionering og lipid massespektrometri, identificere vi disse repressorer som endocannabinoider. Endocannabinoider cirkulerer i humane og Drosophila lipoproteiner og handler direkte på Smoothened ved fysiologiske koncentrationer for/til at undertrykke signalering i Drosophila og pattedyr analyser/prøver. Phytocannabinoider (plante-cannabinoider) er også potente SMO inhibitorer.

 

Disse fund sammenkæder organismal metabolisme til lokal Hedgehog signalering og foreslår hidtil uanede mekanismer for de fysiologiske aktiviteter af cannabinoider.

 

Department of Physiology, Development and Neuroscience, University of Cambridge, CB2 3DY Cambridge, United Kingdom.

Max Planck Institute of Molecular Biology and Genetics, 01307 Dresden, Germany.

 

 

Proc Natl Acad Sci U S A. 2015 Mar 17;112(11):3415-20

 

* Hedgehog er en signalvej , der overfører information til embryonale celler, der kræves for korrekt udvikling. Forskellige dele af embryo har forskellige koncentrationer af hedgehog signalerings proteiner. Denne vej har også roller i den voksne organisme. Sygdomme forbundet med fejl i denne vej omfatter basalcellekræft.

 

Nylige undersøgelser peger på rollen, Hedgehog-signalering i reguleringen af voksne stamceller, er involveret i vedligeholdelse og regenerering af udvokset væv. Signalerings-vejen har også været impliceret i udviklingen af visse kræftformer. Lægemidler, der specifikt retter sig mod Hedgehog signalering til at bekæmpe denne sygdom bliver aktivt udviklet af en række medicinalvirksomheder. [Hedgehog signalvejen er konserveret fra fluer til mennesker]

 

* ligandere: er et molekyle, som er i stand til at binde sig til og danne et kompleks sammen med et biomolekyle for at tjene et biologisk formål

 

* Signalmolekyler fra oxidation/oxygenase af 21-carbon-fedtsyrer:

THC (C21H30O2) - oxidationTHC-OH (hydroxy: C21H30O3) oxidation og carboxylering → *11-nor-9-carboxy-Delta (9)-THC/THC-COOH (-COOH: C21H28O4) → små lipofile Smoothened repressorer og en signalvej som overfører information til embryonale celler, der kræves for korrekt udvikling →

Rolle af det endocannabinoide system i kontrollen af muse myometrium sammentrækning i løbet af menstruationscyklus.

Pagano E, et al, Biochem Pharmacol. 2017 Jan 15;124:83-93. doi: 10.1016

 

Cannabis og cannabinoider er kendt for at påvirke kvindelig reproduktion. Imidlertid er rollen af det endocannabinoide system i mus livmoder-kontraktilitet [muskel-sammentrækning af livmoderens/uterus glatte muskulatur; myometrium] i ikke-østrale (seksuel inaktivitet) og østrale/brunst-faser [periode af seksuel lyst og modtagelighed i de fleste kvindelige pattedyr, bortset fra mennesker, hvor ægløsningen sker og samleje kan finde sted] er ikke tidligere blevet undersøgt. Nærværende undersøgelse er med henblik på at udfylde dette underskud.

 

Endocannabinoid (anandamid; (AEA: C22H37NO2; 20:4n6) og 2-arakidonoyl-glycerol (2-AG: C23H38O4;20:4n6)) niveauer blev målt i muse-livmoder ved deøstrale/ikke-brust og østrale/brunst faser ved væskekromatografi-massespektrometri (LC-MS); kvantitativ revers transkription-PCR og western blot blev brugt til målt udtryk for cannabinoid-receptorer og enzymer involveret i metabolismen/stofskifte af endocannabinoider.

 

Kontraktilitet blev evalueret in vitro enten på de spontane sammentrækninger eller ved at stimulere den isolerede uterus med eksogene spasmogener.

 

Vævs-koncentrationer af i anandamid og 2-AG blev reduceret/sænket i brunst/østrale fase [perioden af seksuel modtagelighed i de fleste kvindelige pattedyr, bortset fra mennesker, hvor ægløsningen sker og samleje kan finde sted], i forhold til ikke-østrale/ikke-brunst.

 

Uteri opnået i ikke-brunst, men ikke brunst/østrale, viste fase spontane fasiske prostaglandin-medierede sammentrækninger, som blev reduceret af ACEA (CB1-receptor agonist/aktivering; syntetisk 20:4n6) og i mindre grad af JWH133 (CB2-receptor-agonist). Disse hæmmende virkninger blev modvirket af de tilsvarende selektive antagonister/inaktivering.

 

Hverken ACEA eller JWH133 påvirkede sammentrækninger fremkaldt af eksogen PGE2 [også kendt som dinoproston (ATC kode: G02AD02, et naturligt forekommende prostaglandin, der anvendes som en medicin; 360.000/36.000 DDD 2006-15 i Danmark] i livmoderen fra brunst-fasen. FAAH-hæmmer JNJ1661010 (hæmning af AEA-nedbrydning) og, i mindre udstrækning, MAGL-hæmmeren JZL184 (hæmmer 2-AG-nedbrydning) reducerede spontane kontraktioner/sammentrækninger.

 

Det konkluderes, at det endocannabinoide system undergår til adaptive/tilpasningsdygtig ændringer mellem brunst og ikke-brunst faser (østral/ikke-østral).

 

CB1 og, i mindre udstrækning, CB2-receptor aktivering, resulterer i selektiv hæmning af myometriel sammentrækning uden u-specifik afslappende virkninger på den glatte muskulatur.

 

Disse resultater kan være af interesse for kvindelige marihuana-rygere samt til konstruktion af hidtil ukendte tokolytiske midler [anti-sammentræknings-medicin eller ve-undertrykker, til at undertrykke for tidlig fødsel].

 

 

* myometrium, det midterste lag af livmoder-vægen, består hovedsagelig af uterin-glatte muskelceller (også kaldet uterine myocytter), men støtter også stromale og vaskulært/kar-væv. Dets vigtigste funktion er at inducere uterus-kontraktioner/livmoder-sammentrækninger - CB1 og, i mindre udstrækning, CB2-receptor aktivering, resulterer i selektiv hæmning af myometriel sammentrækning - hæmning af AEA-nedbrydning og, i mindre udstrækning, hæmning 2-AG-nedbrydning, reducerede spontane kontraktioner/sammentrækninger.

 

Livmoder sammentrækninger/Uterine kontraktioner

Uterin/livmoder kontraktion er en muskelsammentrækning af livmoderens glatte muskulatur. Livmoderen trækker sig ofte sammen gennem hele menstruationscyklus, og disse sammentrækninger er blevet benævnt endometri-bølger eller kontraktile-bølger. Disse synes kun, at involvere under-endometrielle lag af myometriet. I den tidlige follikulære fase [fase af østrale/brust cyklus hvor follikler i æggestokkene modnes] forekommer disse sammentrækninger en eller to gange per minut, og varer 10-15 sekunder med en lav amplitude på normalt 30 mmHg. Frekvensen stiger til 3-4 pr. minut mod ægløsning.

 

Under luteal-fasen [den sidste fase af menstruationscyklussen eller tidligere fase af østrale/brust cyklus], falder/sænkes frekvens og amplitude, muligvis for at lette enhver implantation.

 

Vævs-koncentrationer af i anandamid og 2-AG blev reduceret/sænket i brunst/østrale fase [perioden af seksuel modtagelighed i de fleste kvindelige pattedyr, bortset fra mennesker, hvor ægløsningen sker og samleje kan finde sted], i forhold til ikke-østrale/ikke-brunst

 

(blastocystet, det befrugtede æg-CB1-receptor-hæftning til livmodervæg ved reguleret AEA-niveau; og livets modning er en realitet).

 

Hvis implantation ikke sker, forbliver frekvensen fortsat lav, men amplitude stiger drastisk til mellem 50 og 200 mmHg, som producerer ve-lignende sammentrækninger [række smertefulde sammentrækninger af livmoderens muskulatur under en fødsel] på tidspunktet for menstruation. Disse sammentrækninger betegnes undertiden som menstruationskramper, selv om dette udtryk ofte anvendes til menstruationssmerter generelt. Disse sammentrækninger kan være ubehagelig eller endda smertefuld, men de er generelt betydeligt mindre smertefuld end sammentrækninger i løbet af fødsels-veer. En varmedunk og/eller cannabinoider

 

CB1 og, i mindre udstrækning, CB2-receptor aktivering, resulterer i selektiv hæmning af myometriel sammentrækning idet hæmning af AEA-nedbrydning og, i mindre udstrækning, hæmning 2-AG-nedbrydning, reducerede/sænkede spontane kontraktioner/sammentrækninger. Disse hæmmende virkninger blev modvirket af de tilsvarende selektive antagonister/inaktivering, har vist sig at hjælpe.

 

Livmoder opnået i ikke-brunst, men ikke brunst/østrale, viste fase spontane fasiske prostaglandin-medierede sammentrækninger, som blev reduceret af ACEA (CB1-receptor agonist/aktivering

 

Fødsel

En sammentrækning henviser specifikt til bevægelsen af uterus som en del af processen med fødsel . Sammentrækninger og veer i almindelighed, er en tilstand, der frigiver hormonet oxytocin i kroppen. Sammentrækninger bliver længere som fødslen intensiveres.

 

 • Endocannabinoid signalering medierer oxytocin-drevet social belønning,

 

Forud for selve fødslen, kan kvinder oplever plukveer , undertiden kendt som "falsk fødsel."

 

I orgasme

Livmoderen og vagina trækker sig sammen under kvindelig orgasme. Disse sammentrækninger bliver ikke bemærket af alle kvinder; gravide kvinder er mere tilbøjelige til at lægge mærke til disse sammentrækninger ved sene 2. og 3. trimester (uge 13/28 og 29/40).

 

Livmoder opnået i ikke-brunst, men ikke brunst/østrale, viste fase spontane fasiske prostaglandin-medierede sammentrækninger, som blev reduceret af ACEA (CB1-receptor agonist/aktivering. Disse hæmmende virkninger blev modvirket af de tilsvarende selektive antagonister/inaktivering

 

* Nogle cannabinoider aktiverer både CB1 og CB2 som eks THC (C21H30O2; n6). Virkningerne af THC skyldes dets partiel agonist-aktivitet ved cannabinoidreceptoren CB1 (Ki=10nM), tilstede hovedsageligt i centralnervesystemet, og CB2-receptoren (Ki=24nM), udtrykt hovedsagelig i celler af immunsystemet.

 

THCV (C19H26O2; n4), antagoniserer CB1, men aktiverer CB2 som partiel agonist med en kun delvis virkning på receptoren i forhold til en fuld agonist. Så en plante/cannabinoid-sammensætning med hovedvægt på CB1-aktivering resulterer i selektiv hæmning af myometriel/livmoder sammentrækning. Modsat vil plante/cannabinoid-sammensætning med hovedvægt på CB1-inaktivering/antagonisme resulterer i sammentrækninger under kvindelig orgasme.

 

* Seksuel ophidselse stimuleres ved virkningen af hypothalamus og limbisk dopamin, noradrenalin, melanocortin, og oxytocin, og hæmmes af serotonin, cerebrale opioider, og endocannabinoider.

INTRODUKTION:

Dette er den anden tilfælde-rapport af en kvinde med bipolar lidelse type I der bemærkede indtræden af Vedvarende seksuel opstemtheds-lidelse (PGAD) symptomer efter pludseligt ophør af paroxetin (ATC kode: N06AB05). Med denne forværring af PGAD symptomer, udviklede hun svær depression og selvmordstanker, hvilket resulterer i hendes indgåelse i elektrochok-behandling (ECT) som ledelse.

 

Paroxetin forbrugt i Danmark fra 2006 - 2015 - Pr år

Antal personer 0 → 80+ ----------- 178.954 ---------- 17.895

Solgt mængde DDD ------------- 63.516.000 ------ 6.351.600

Omsætning kr. ------------------ 107.913.000 ---- 10.791.300

Udbetalt regionalt tilskud kr. -- 45.666.000 ------ 4.566.600 --- (42% tilskud)

 

- Vedvarende seksuel opstemtheds-lidelse/Persistent Sexual Arousal Disorder (PGAD): tilfælde-rapport af langvarig symptomatisk forvaltning med elektrochok behandling; J Sex Med. 2009 Oct; 6 (10): 2901-9).

 

Danmark overhaler nabolande i elektrochok - 17/08-16, MX

Behandlinger med elektrochok mod blandt andet depression er meget udbredt i Danmark, der eksempelvis behandler 15 gange mere end England, viser nye tal

 

* Elektrochok, depression, antidepressiva og det endocannabinoide system

 • 2012: Carolin Klein, PhD mfl., - Cirkulerende endocannabinoide koncentrationer og seksuel ophidselse hos kvinder - J Sex Med. 2012 Jun; 9(6): 10.1111

 

Introduktion

Adskillige linjer af beviser peger på den potentielle rolle af det endocannabinoide system i kvindelig seksuel funktion. Disse omfatter resultater fra studier, der beskriver de subjektive virkninger af eksogene cannabinoider på seksuel funktion hos mennesker og de observerbare virkninger af eksogene cannabinoider på seksuel funktion i andre arter, samt resultater fra studier der undersøgte placeringen af cannabinoid receptorer i hjernen og periferien, og virkningerne af cannabinoid receptor-aktivering på neurotransmittere impliceret i seksuel funktion. Mens disse linjer af forskning tyder på en rolle for det endocannabinoide system i kvindelig seksuel funktion, er ingen undersøgelser der undersøger sammenhængen mellem koncentrationer af endogene cannabinoider (dvs. arachidonoylethanolamide [AEA] og 2-arachidonoylglycerol [2-AG]) og seksuel funktion blevet udført i andre arter.

 

Formål

For at måle cirkulerende endocannabinoide koncentrationer i forhold til subjektive og fysiologiske indekser for seksuel ophidselse hos kvinder (n = 21).

.....

Resultater

Resultaterne viste en signifikant sammenhæng mellem endocannabinoide koncentrationer og kvindelig seksuel ophidselse, hvorved stigninger i både fysiologiske og subjektive indekser for seksuel ophidselse var signifikant forbundet med fald i AEA, og stigninger i subjektive indekser for seksuel ophidselse var signifikant associeret med fald i 2-AG.

 

Konklusioner

Disse resultater understøtter hypotesen, at det endocannabinoide system er involveret i kvindelig seksuel funktion, med implikationer for fremme af forståelsen af de biologiske mekanismer bag kvindelig seksuel funktion.

 

 • Kvantificering af anandamid og 2-arachidonoylglycerol plasmaniveauer for at undersøge potentielle indflydelse af tetrahydrocannabinol påvirkninger på det endocannabinoide system hos mennesker. - Drug Testing and Analysis, 28 OCT 2013.

 

.... EC-plasmaniveauerne viste en bifasisk respons efter THC injektion og nåede maksimale værdier på 30 min. Anandamid steg en smule fra 0,58 ± 0,21 ng/ml ved baseline til 0,64 ± 0,24 ng/ml (p <0,05) og 2-AG fra 7,60 ± 4,30 ng/ml til 9,50 ± 5,90 ng/ml (p <0,05). Efter at have nået maksimale koncentrationer, blev EC plasmaniveauer markant nedsat til et lavpunkt på 300 min efter THC administration (til 0,32 ± 0,15 ng/ml for anandamid og til 5,50 ± 3,01 ng/ml for 2-AG, p <0,05).

 

EC plasmakoncentrationer vendte tilbage til nær baselineniveauer 48 timer efter forsøget. THC (0,76 ± 0,16 ng/ml) og THC-OH (0,36 ± 0,17 ng/ml) var stadig målbare ved 24 timer og forblev påviselig indtil 48 timer efter THC administration.Selvom den underliggende mekanisme ikke er klar, synes høje doser af intravenøs THC at have indflydelse på endogene cannabinoid-koncentrationer og formentlig EC-signalering. - samt stigninger i både fysiologiske og subjektive indekser for seksuel ophidselse hos kvinder og dermed det første skridt mod livet.

 • Anandamid forvandler ikke-kopulerende rotter til seksuelt aktive dyr.

INTRODUKTION:

Ikke-kopulerende (NC) hanrotter er tilsyneladende normale og sunde dyr, der ikke vil parre trods gentagen eksponering for seksuelt modtagelige hunner. Flere linjer af beviser tyder på inddragelse af endogene opioider i denne seksuelle hæmmende tilstand. Endogene opioider og endocannabinoider er neuro-modulatorer af neuro-transmitter frigørelse, om end gennem forskellige mekanismer.

 

MÅL:

At fastslå, om endocannabinoiden anandamid (AEA: C22H37NO2; 20:4n6) kunne inducere seksuel adfærds ekspression i han-rotter klassificeret som ikke-kopulatore.

 

METODER:

NC hanrotter var intraperitonealt (ip) injiceret med anandamid eller hjælpestof, og testet for kopulative adfærd med en modtagelig kvinde i 120 minutter. Fjorten dage efter anandamid eller hjælpestof-injektion blev dyrene underkastet til en anden seksuel adfærds test i 60 minutter.

 

VIGTIGSTE EFFEKTMÅL:

Andelen af rotter der viser mandlige seksuelle adfærds-reaktioner: dominerede fastholdelse af partner, intromission, ejakulation og samleje genoptagelse efter ejakulation og de særlige seksuelle adfærds-parametre blev kvantificeret.

 

RESULTATER:

Anandamid injektion fremkaldte seksuel adfærds-udtryk i 50% af tidligere NC-rotter, mens NC dyr injiceret med placebo, ikke viste seksuel adfærd. De reagerende dyr eksekverede flere successive udløsnings-serier og var stadig i stand til at vise seksuel adfærd 14 dage efter anandamid injektion.

 

Samleje i disse rotter (de første kopulative serier) var præget af et stort antal dominerende fastholdelse og samleje forud ejakulation, samt ved statistisk signifikante stigninger i latenstider til domineret fastholdelse af partner, samleje og ejakulere sammenlignet med den seksuelle ydelse af seksuelt naive dyr kopulerende for første gang.

 

KONKLUSION:

Endocannabinoiden anandamid forvandler tidligere NC rotter til seksuelt aktive dyr, i stand til at vise seksuel adfærd i en langvarig måde. Kun halvdelen af NC bestanden reagerer på anandamid injektion, hvilket antyder, at forskellige mekanismer ligger til grund for seksuel hæmning af NC rotter. Det endocannabinoide system synes at spille en rolle i reguleringen af hanrotters seksuelle adfærds-udtryk.

 

- Departamento de Farmacobiología, Cinvestav-Sede Sur, México DF, Mexico.

 

 • 2007: P Berghuis, et al, - Ledningsføring af hjernen: endocannabinoider former neuronale tilslutningsmuligheder. - Science.

 

 

Division for Molekylær neurobiologi, Institut for Medicinsk Biokemi og Biofysik, Karolinska Institutet, Stockholm SE-17177, Sverige. tibor.harkany @ ki.se

 

Abstrakt

 

I den postnatale hjerne optræder endocannabinoider som retrograde budbringere som regulerer funktionen af ​​mange synapser. I kontrast er forståelsen af de ​​endocannabinoide funktioner der regulerer grundlæggende udviklingsmæssige processer såsom celleudvikling, migration, differentiering og overlevelse under modulering af CNS (centralnervesystemet) lige begyndt at udfolde sig. Øget kendskab til grundlæggende udvikling- og signalerings-principper som kontrolleres af endocannabinoider vil give et vigtigt indblik i de molekylære mekanismer, der etablerer funktionelle neuronale kredsløb i hjernen.

 

Desuden vil det at bestemme den molekylære baggrund af permanente ændringer til cellestruktur og intercellulære kommunikation frembragt af cannabis-rygning under graviditeten give nye terapeutiske mål til at lindre patogene ændringer i afficeret afkom. Her opsummerer vi de seneste resultater vedrørende ontogenien af det endocannabinoide system i neuroner, der former den tindingssmæssige og rumlige mangfoldighed af cellulære funktioner under CNS-udvikling.

 

 

KONKLUSION: Både endogene og eksogene cannabinoider udøver en potent og direkte afslappende effekt på menneskers gravide myometrium, der er medieret gennem CB (1) receptoren. Dette understreger en mulig rolle for endogene cannabinoider under human fødsel og graviditet. Disse resultater understøtter også det synspunkt, at brugen af ​​eksogene cannabinoider under graviditeten ikke er knyttet selvstændigt med tidlig fødsel.

 

 

... Hos kvinder i overensstemmelse hermed, er en omvendt sammenhæng mellem fedtsyre amid hydrolase (det anandamid nedbrydende enzym) i humane lymfocytter og abort blevet rapporteret. For det andet, viser CB(1)-receptorer en forbigående tilstedeværelse i hvid-substans-områder af det præ- og postnatale nervesystem, hvilket tyder på en rolle for CB (1)-receptorer i hjernens udvikling. For det tredje er der påvist endocannabinoider i modermælk og aktivering af CB (1)-receptorer synes at være kritisk for mælke-digning af nyfødte mus, ved tilsyneladende aktivering af oral-motor muskulatur. For det fjerde, anandamid har neurobeskyttende egenskaber i den udviklings postnatale hjerne.

 

Sluttelig, prænatal eksponering af den aktive bestanddel af marihuana (Delta (9)-tetrahydrocannabinol), eller til anandamide påvirker præfrontale kortikale funktioner, hukommelse og motor og vanedannende adfærd, hvilket tyder på en rolle for endocannabinoid CB (1) receptor-systemet i hjerne-strukturer, som styre disse funktioner.

 

Yderligere observationer tyder på, at børn kan være mindre tilbøjelige til psykoaktive bivirkninger af Delta (9)-tetrahydrocannabinol eller endocannabinoider end voksne. De medicinske konsekvenser af disse nye udviklinger er vidtrækkende og viser en lovende fremtid for cannabinoider i pædiatrisk medicin for betingelser, herunder "ikke-organisk fiasko-til-trivsel" og cystisk fibrose (CF).

 

* dvs en kronisk, arvelig og medfødt sygdom som angriber blandt andet lunger og mave- /tarmsystemet og hvor 150.000 danskere, eller 3% af befolkningen, bærer arveanlægget for denne. Mindst 97% af mænd med cystisk fibrose er infertile, men ikke sterile og kan få børn med kunstig befrugtning. Den vigtigste årsag til infertilitet hos mænd med cystisk fibrose (CF) er medfødt mangel af sædlederen (som normalt forbinder testiklerne til ejakulationskanalerne af penis), men potentielt også ved andre mekanismer som forårsager azoospermi, teratospermia og oligoasthenospermia.

 

 

Institut for Behavioral Sciences, Ariel University Center in Samaria, Ariel, Israel.

 

... Mekanismen bag ætiologien af ​​CF er forbundet med en ubalance af fedtsyrer [dvs organiske syrer der består af lange, uforgrenede kæder af carbon-atomer med en carboxylsyregruppe (-COOH *THC-COOH (-COOH: C21H28O4) i den ene ende]. Det er blevet foreslået, at funktionen af ​​det endocannabinoide system også er forstyrret i CF, fordi endocannabinoider er derivater (frembragt/udledt) af fedtsyrer. Vi antog, derfor, at endocannabinoide-aktivitet, som spiller en vigtig rolle i frugtbarhed, er forstyrret i CF og kunne være en af ​​årsagerne til infertilitet. Formålet med denne undersøgelse var at teste den hypotese, at stimulering af endocannabinoid-receptorer i barndom vil normalisere deres funktion og forhindrer infertilitet i voksenalderen.

 

RESULTATER:

CF mænd behandlet med THC var fuldt fertile, og producerer afkom sammenligneligt med antallet af kuld og antallet af hvalpe med wild-type mus. CF hanner, der ikke blev behandlet med THC var fuldstændig ufrugtbare/infertile.

 

KONKLUSION:

Nærværende undersøgelse viser, at:

 • (i) endocannabinoide-funktion er nedsat i CF mus, som det fremgår af den regenererende effekt af sin stimulering på fertiliteten hos ellers infertile mænd.

 

 • (ii) endocannabinoide system-dysfunktion er tilsyneladende den afgørende faktor, der forårsager infertilitet i CF, og

 

 • (iii) mild stimulering af det endocannabinoide system i barndom og ungdom synes at normaliserer mange reproduktive processer og derved forhindre infertilitet i CF mænd.

 

 

 • 2001, juni - BC Paria, et al, - Dysreguleret cannabinoid signalering forstyrrer uterin modtagelighed for embryo-implantation - Journal Biological Chemistry, June 2001:276(23):20523-8.

 

Disse resultater tyder på, at en stram regulering af endocannabinoide-signalering er vigtig for synkronisering af embryo udvikling med uterin/livmoder-modtagelighed for implantation.

 

Dette er faktisk i overensstemmelse med vores konklusion/fund, at mens et eksperimentelt induceret vedvarende niveau for en eksogent administreret, naturlig cannabinoid, hæmmede implantation i vild-type mus, undlod det at gøre det i CB1 (-/-) / CB2 (-/-) double mutantmus [dvs. hæmmede ikke implantation]. Nærværende undersøgelse er klinisk vigtig på grund af den udbredte debat om medicinsk anvendelse af cannabinoider og deres rapporterede bivirkninger på graviditeten.

 

 

This effect, unlike that of 17 beta-estradiol (E2), was not influenced by a pure antiestrogen, ICI 182780, suggesting that the THC-induced uterine lactoferrin gene expression does not involve estrogen receptors. We propose that the uterus is a new target for cannabinoid ligand-receptor signaling.

 

Denne effekt, i modsætning til den af 17-beta-østradiol (E2), var ikke påvirket af en ren antiøstrogen, ICI 182.780, hvilket tyder på, at den THC-inducerede/frembragte uterin/livmoder *lactoferrin genekspression, ikke involvere østrogen receptorer. Vi foreslår, at livmoderen er et nyt mål for cannabinoid ligand-receptor signalering.

 

* lactoferrin et multifunktionelt protein af transferrin-familien. Lactoferrin er et kugleformetglyco-protein med en molekylmasse på omkring 80 kDa, der er bredt repræsenteret i forskellige sekretoriske væsker, såsom mælk, spyt, tårer og nasale sekreter/slim.

 

Lactoferrin er en af bestanddelene i immunsystemet af kroppen; det har antimikrobiel aktivitet (bakteriocid, fungicid), og er en del af det medfødte forsvar, primært på slim, og forårsager især antibakteriel aktivitet hos menneske-spædbørn.

 

Lactoferrin interagerer med

 

[RNA en ribose (dvs. at den har en hydroxylgruppe på både 2' og 3' positionen), hvor den i DNA er en 2'-deoxyribose (dvs. at den kun har en hydroxylgruppe på 3' positionen). Denne forskel er vigtig, da den ekstra hydroxylgruppe i RNA kan reagere; den ekstra hydroxylgruppe kan f.eks. bruges til at lave et forgrenet RNA-molekyle, som det sker i splejsning], * 11-Hydroxyl-THC/THC-OH: C21H30O3)

 

 

Det er blevet foreslået, at snarere end antikoagulation er hovedformålet med heparin forsvar mod invaderende bakterier og andre fremmedlegemer.

 

 

 • 1994, februar - Melanie C. Dreher, et al, - Prænatal marihuana-eksponering og neonatale resultater i Jamaica: et etnografisk studie - Pediatrics - American Academy of Pediatrics, February 1994:93(2)254-260.

Abstrakt:

 

FORMÅL: At identificere neurologiske adfærdsvirkninger af prænatal/gravides marihuana eksponering på nyfødte i landdistrikterne i Jamaica.

 

DESIGN: Etnografiske studier i marken og standardiserede neuro-adfærdsvurderinger i graviditetsperioden.

 

OMGIVELSER: Jamaica´s landdistrikters kraftig-marihuana-brugene befolkning.

 

DELTAGERE: Fireogtyve jamaicanske nyfødte, der udsættes for marihuana under graviditeten og 20 ikke-udsatte nyfødte.

 

MÅLINGER OG HOVEDRESULTATERNE: Udsatte og ikke-udsatte nyfødte blev sammenlignet ved 3 dage og 1 måned gammel, ved hjælp af Brazelton Neonatal Assessment Scale, herunder supplerende elementer til at fange eventuelle subtile (udsøgt skarpsindige el. spidsfindige) effekter. Der var ingen signifikante forskelle mellem eksponerede og ikke-eksponerede nyfødte på dag 3. Ved 1 måned viste de udsatte nyfødte

 

 • bedre fysiologisk stabilitet og
 • krævede mindre undersøgende facilitet til at opnå organiseret tilstand.

 

Den nyfødte af kraftig-marihuana-brugene mødre havde bedre score på:

[det at nogen ikke er afhængig af andre, el. at de bestemmer over egne anliggender], kvalitet af årvågenhed, [den tilstand af aktiv opmærksomhed ved høj sensorisk bevidsthed såsom at være agtpågivende og hurtig til at imødekomme fare eller nødsituation, eller være hurtig til at opfatte og handle],

 

[bruges til at henvise til vrede eller frustration. Irritabilitet kan være en voksende respons på de objektive stimuli af sult eller tørst hos dyr og mennesker, som derefter fremkalder en vis grad af bevidsthed/opmærksomhed om dette behov.

 

 

 • blev bedømt til at være mere taknemlig for pårørende.

 

KONKLUSION: Fraværet på nogen forskellighed mellem de udsatte, på ikke-udsatte grupper i den tidlige neonatale periode, tyder på, at de bedre vurderinger af udsatte nyfødte ved 1 måned, kan spores til den kulturelle positionering og sociale og økonomiske karakteristika af mødre der bruger marihuana, at vælge brug af marihuana, men fremmer også neonatal udvikling.

 

 

Cannabis sundhedsmæssige fordele og Melanie C. Dreher's forskning

diskuteret af Fox News læger i 2013

 

Medicin Jægeren Chris fortæller Dr. Manny AlvarezFox News om Melanie C. Dreher's forskning (3:20) nu marihuana har fået større opmærksomhed. Hvilket også er yderst tiltrænkt i Danmark. For flere børn skal fjernes og bortadopteres fra deres forældre ved fødslen, mener regeringen, offentliggjort den 16. mar 2015 | Af Berlingske Nyhedsbureau.

 

Men forslaget, som skal vedtages om få uger, får nu usædvanlig hård kritik. For skal børn kunne bortadopteres mod forældrenes vilje, fordi det ifølge kommunale medarbejdere er »sandsynligt«, at de aldrig vil komme til at kunne tage sig af barnet?

 

Ja, mener "tidligere" socialminister Manu Sareen (R), der understreger, at det kun skal ske i situationer, hvor det er for barnets bedste. Nej, mener en række organisationer, der advarer mod, at forældre risikerer at miste deres barn på et usikkert grundlag.

 

»Med forslaget lægger regeringen op til, at eksempelvis forældre med "stofmisbrug" kan få bortadopteret deres børn, allerede mens de er spæde. Men bare fordi man er misbruger, er det jo ikke det samme, som at man altid vil være det og aldrig kan blive en god forælder,« siger Marianne Bruun Jensen...

Udgivet 19. maj 2013

 

Mor-barn interaktion i rhesus-aber behandlet klinisk med delta-9-tetrahydrocannabinol.

 

Golub MS, Sassenrath EN, Chapman LF, et al, Child Dev. 1981 Mar;52(1):389-92.

 

Adfærd blev undersøgt i 15 rhesusaber mor-spædbarn-par, fem af dem blev udsat for delta-9-tetrahydrocannabinol (THC: C21H30O2) løbende i svangerskabet og pleje-periode via medicinsk behandling af mor (2,4 mg/kg/dag).

 

De stof-eksponerede mor-spædbarn-par lignede ubehandlede kontroller i mængden og typer der vises ved 10 og 90 dage gamle, og tilstrækkelig moderlig omsorg blev påvist ved alle mødre.

 

Stof-eksponerede par udviste imidlertid ingen stigning i interaktions-mønstre, der signalerer indtræden af moder-barn uafhængighed ved ca. 3 måneders alderen (viser samme tilknytning og omsorgsfuldhed som ved nyfødsel).

 

Dette fund tyder på, at moder-barn binding kan være et adfærdsmæssig system, der er særligt følsomme over for modifikation af perinatal (fødselstidspunkt) udsættelse for psykoaktive stoffer.

 

----- -----

 

Acetaminofen (paracetamol), pesticid, og diethyl-hexyl-ftalat (plasticblødgører) metabolitter, anandamid og fedtsyrer i mælke-kindtænder: potentielle biomarkører for perinatal eksponering.

 

Camann DE, et al, J Expo Sci Environ Epidemiol. 2013 Mar;23(2):190-6. doi: 10.1038

 

Det udviklende foster er særligt sårbar over for negative virkninger fra farmaceutiske og eksogen kemisk eksponering. Mælketænder dannes primært i specifikke perioder fra andet trimester (Uge 13 til 28 af graviditeten) i livmoderen og gennem måneder efter fødslen.

 

Vi antog, at organiske kemikalier eller deres metabolitter som cirkulerer i blodbanen kan sorbere ind i dannende dental-væv og forblive gemt i tanden derefter. Vores mål var at udtænke analytiske og præparat-metoder for potentielt giftige eller gavnlige organiske kemikalier eller metabolitter i mælke-tænder og at bedømme deres påvisnings-frekvenser.

 

Den analgetiske acetaminofen (paracetamol: pinex, panodil etc; ATC kode: N02BE01) blev lagret ved større koncentration i et barns anden molær (kindtand) end en første molær, i overensstemmelse med indtag, hvilket antyder, at acetaminofen-koncentrationen i kindtænder kan være en biomarkør for acetaminofen-eksponering under kindtands-dannelse.

 

Kemikalier påvist ved væskekromatografi/tandem-masse-spektrometri i kindtænder af 21 typisk udviklede børn omfatter:

- endocannabinoiden anandamid (AEA: C22H37NO2; 86% af børnene),

- acetaminofen (43%),

 

og specifikke metabolitter:

- mono-2-ethyl-hexyl-ftalat (MEHP, af plastificeringsmiddel/blødgøringsmiddel di-2-ethylhexyl-ftalat, 29%),

- 3,5,6-triklor-2-pyridinol (TCPy, af organo-fosfat (OP) insekticid (insektgift) klorpyrifos, 10%),

- og 2-isopropyl-6-methyl-4-pyrimidinol (IMPy, af OP insekticid (insektgift) diazinon, 10%).

 

Ingen af disse kemikalier er tidligere fundet i humane tænder. Kindtænder fra de to ældste personer indeholdt de største koncentrationer af MEHP (ftalat-plastikblødgører), TCPy (organo-fosfat (OP) insektgift klorpyrifos), og IMPy (insektgiften diazinon).

 

Potentielt beskyttende fedtsyrer påvises ved gaskromatografi/masse-spektrometri efter derivatisering indbefatter docosahexaensyre (DHA: C22H32O2; 19%), arakidonsyre (AA: C20H32O2; 100%), og linolsyre (LA: C18H32O2; 100%).

 

Validerings-undersøgelser er nødvendige til at bekræfte, at hver detekteret kemikalie i kindtænder giver en biomarkør for perinatal eksponering.

 

- Analytical and Environmental Chemistry Department, Southwest Research Institute, San Antonio, TX 78228-0510, USA.

 

 

* Potentielt beskyttende fedtsyrer indbefatter (anandamid; AEA: C22H37NO2; 86%) docosahexaensyre (DHA: C22H32O2; 19%), arakidonsyre (AA: C20H32O2; 100%), og linolsyre (LA: C18H32O2; 100%). →

 

ENDOCANNABINOIDER:

 

Arakidonsyre (AA; 20:4, n-6): ------------- C20H32O2 → forløber for AEA og 2-AG

 

Anandamid (AEA; 20:4, n-6): -------------- C22H37 NO2

 

2-arakidonoyl-glycerol (2-AG; 20:4, n-6): C23H38O4

 

Docosahexaensyre; DHA: C22H32O2; 22:6, n-3 (omdannelse til N-acyl-ethanol-aminer (NAEer), som vides at have anti-inflammatoriske egenskaber) docosahexaenoyl ethanolamin; DHEA; anandamid (22:6, n-3): C24H37 NO2 og icosapentaensyre; EPA: C22H30O2; 20:5, n-3) → eicosapentaenoyl ethanolamid; EPEA; anandamid (20:5, n-3): C22H35 NO2, henholdsvis. Forskellige mål, herunder det endocannabinoide system, kan være involveret i immun-modulerende aktivitet af disse "fisk-olieafledte NAE'er." - Docosahexaensyre og eicosapentaensyre omdannes af 3T3-L1 adipocytter til N-acyl-ethanolamin med anti-inflammatoriske egenskaber., Biochim Biophys Acta. 2010 Oct;1801(10):1107-14.)

 

PLANTECANNABINOIDER (n-6ere):

 

* → 9-Carboxy-delta(9)-thc(-COOH): THCA/CBDA: C22H30O4 → intens opvarmning/lagring: decarboxylering (>180°C → 200°C) → THC/CBD (C21H30O2) - oxidationTHC-OH (hydroxy: C21H30O3) oxidation/iltning og carboxylering og fedtsyre-desaturase (fjerner to hydrogenatomer fra en fedtsyre, hvilket skaber en carbon/carbon-dobbeltbinding) → *11-nor-9-carboxy-Delta(9)-THC/THC-COOH: C21H28O4) →

 

OBS: Acetaminofen; Paracetamol (ATC kode: N02BE01; handelsnavne: Panodil, Pamol og Pinex) udleveret i Danmark og øvet klinisk respons-effekt via CB1 og CB2-receptore, som såvel aktiveres af plante-cannabinoider, fundet i kindtænder af nyfødte acetaminofen (43%),.

 

N02BE01 forbrugt i Danmark fra 2006 - 2015 ----- Pr år

Solgt mængde DDD ----------- 2.515.160.621 ------ 251.516.062

Antal personer 0 → 80+ ----------- 9.220.945 ------------ 922.094

Omsætning kr. ------------------ 6.797.733.324 ------ 679.773.332

Udbetalt regionalt tilskud kr. --- 760.461.000 -------- 76.046.100

 

* beregnet ud fra 100% personhenførbar andel af salget i primærsektor. Dog er udbetalt regionalt tilskud beregnet ud fra angivet %-del som er personhenførbar, idet paracetamol også sælges i håndkøb hos bageren, supermarkeder og tankstationer etc. som ikke tilbyder patienten udbetalt regionalt tilskud ved køb inden indtagelser.

 

* pro.medicin Acetaminofen ( Paracetamol paracetamol: pinex, panodil) ATC kode: N02BE01) - Forgiftning

 

* TCPy, af organo-fosfat (OP) insekticid (insektgift) klorpyrifos, 10%) fundet i kindtænder af nyfødte :

 

TCPy eller 3,5,6-trichlor-2-pyridinol er en metabolit af klorpyrifos og klorpyrifos-methyl, begge er organo-fosfat insekticider. En undersøgelse i Massachusetts rapporterede om en sammenhæng mellem udsættelse for TCPy og lavere testosteron-(C19H28O2)-niveauer hos mænd. Ifølge denne kilde, er eksponering "udbredt" og "potentiel betydning for folkesundheden". ... Wikipedia

 

"CF mænd behandlet med THC var fuldt fertile, og producerer afkom sammenligneligt med antallet af kuld og antallet af hvalpe med wild-type mus. CF hanner, der ikke blev behandlet med THC var fuldstændig ufrugtbare/infertile."

 

* Nethundeguiden.dk: Diazinon (10% i kindtænder) og klorpyrifos (10% i kindtænder) dræber nyudklækkede og voksne lopper, og virkningen holder i op til fem måneder. Methopren stopper udviklingen af æg og larver, og virkningen holder i et halvt år. Diazinon og klorpyrifos er meget giftige og bør anvendes med stor forsigtighed og ifølge brugsanvisningen. -

 

* Blande-instruktioner for Diazinon 500

* mono-2-ethyl-hexyl-ftalat (MEHP, af plastificeringsmiddel/blødgøringsmiddel di-2-ethylhexyl-ftalat, 29%)

 

 • Den G-protein-koblede cannabinoid-1 (CB1) receptor af pattedyrs hjerne: hæmningen af ftalat-estere in vitro.

 

... Vore data er i overensstemmelse med en allosterisk mekanisme for hæmning, med ftalater fungerende som relativt lav affinitet antagonister af CB(1)-receptorer og cannabinoid agonist-afhængig aktivering af G-protein.

 

Yderligere undersøgelser er berettiget, idet nogle ftalat-estere kan have potentiale til at ændre CB(1)-receptor-afhængige adfærdsmæssige og fysiologiske resultater/udfald i hele dyret.

 

- Department of Biological Sciences, Simon Fraser University, 8888 University Drive, Burnaby, British Columbia, Canada.

 

 

 

----- -----

* Acetaminofen (43%)

 • Endocannabinoide og serotonerge systemer er nødvendig for acetaminofen-induceret analgesi

 

Her viser vi, at i termiske, mekaniske og kemiske smertetests, afskaffede AM-251, en specifik CB1-receptor antagonist, den analgetiske (smertestillende) virkning af acetaminophen, som også blev tabt i CB1-receptor-knockout-mus. Desuden blev acetaminophen vist i stand til at binde til CB1-receptorer, der påviser en indirekte inddragelse af disse receptorer i den analgetiske virkning af denne forbindelse.

 

- INSERM E9904, U766, Facultés de Médecine et de Pharmacie, 28, Place Henri Dunant, B.P. 38, F-63001 Clermont-Ferrand Cedex 01, France.

 

 • Den analgetiske virkning af paracetamol forhindres af blokade af cannabinoid CB1-receptorer

 

Mekanismen for den analgetiske (smertestillende) aktivitet af paracetamol (acetaminofen), en af de mest anvendte lægemidler til behandling af smerte, er endnu ikke klarlagt. Her viser vi, at i rotter under anvendelse af varmpladetesten, er den analgetiske virkning af paracetamol forhindret af to antagonister ved cannabinoid CB1-receptorer (AM281 og SR141716A) ved doser, der forhindrer den analgetiske aktivitet af cannabinoid CB1 agonist HU210.

 

Vores foreliggende resultater tyder på, at paracetamol-induceret antinociception involverer det cannabinoide system.

 

- Department of Biomedical Sciences, Section of Pharmacology, University of Modena and Reggio Emilia, Via G. Campi 287, 41100 Modena, Italy. (grundlagt i 1175)

 

 • Omdannelse af acetaminophen til den bioaktive N-acylphenolamine AM404 via fedtsyreamid hydrolase-afhængig arakidonsyre konjugering i nervesystemet,

Acetaminofen (paracetamol: C8H9NO2) er et populært indenlandske analgetisk (smertetstillende) og antipyretisk (febernedsættende) middel med en svag antiinflammatorisk virkning og en lav forekomst af bivirkninger sammenlignet med aspirin (Acetylsalicylsyre: C9H8O4) og andre ikke-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID'er).

 

Her viser vi, at acetaminofen efter de-acetylering til sin primære amin, er konjugeret (afledt) med arakidonsyre (C20H32O2; 20:04, n6) i hjernen og rygmarven for at danne den potente TRPV1 agonist N-arakidonoyl-fenol-amin (AM404: C26H37NO2; 20:04, n6).

 

Denne konjugering er fraværende hos mus, der mangler enzymet fedtsyreamid hydrolase (FAAH; nedbryder anandamid, AEA: C22H37NO2; 20:04, n6). AM404 hæmmer også oprenset cyclo-oxygenase (COX)-1 og COX-2 og prostaglandin-syntese i lipo-polysaccharid-stimulerede RAW264.7 makrofager.

 

Denne hidtil ukendte metabolit af acetaminofen virker også på det endogene cannabinoid-system, som sammen med TRPV1 og COX, er til stede i smerte og termoregulerende veje.

 

Disse resultater identificerer fedtsyre-konjugering/sammenføjning som en ny vej for lægemiddel-metabolisme/stofskifte og giver en molekylær mekanisme for forekomsten af den analgetiske N-acyl-fenol-amin AM404 (C26H37NO2; 20:04, n6) i nervesystemet efter behandling med acetaminofen.

 

- Division for Klinisk Kemi og Farmakologi, Institut for Laboratory Medicine, Lunds Universitet, SE-221 85 Lund, Sverige.

 

Det endocannabinoide system har også en afgørende rolle i både de terapeutiske virkninger og bivirkninger af NSAIDer, samt i NSAID-inducerede placebo-respons

 

 • Hæmning af endocannabinoid metabolisme af metabolitterne af Ibuprofen og Flurbiprofen (NASID'er)

Jessica Karlsson, et al., PLoS One. 2014; 9(7): e103589.

 

BAGGRUND

Ud over deres virkninger på prostaglandin-syntesen, hæmmer de ikke-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID) ibuprofen og flurbiprofen metabolismen af endocannabinoiderne 2-arakidonoyl-glycerol (2-AG: C23H38O4) og anandamid (AEA: C22H37NO2; 20:4, n6) ved cyclooxygenase-2 (COX-2) og fedt-syre-amid-hydrolase (FAAH), hhv. Her har vi undersøgt, om disse virkninger på endocannabinoid stofskifte deles af de væsentligste metabolitter af ibuprofen (handelsnavne Brufen®, Ibumetin® og Ipren® etc., ATC kode: M01AE01) og flurbiprofen (handelsnavn i DK Strefen®, ATC: R02AX01).

 

METODE/VIGTIGSTE RESULTATER

COX-aktiviteter blev målt via ændringer i ilt/oxygen-forbrug grundet iltningen af arakidonsyre (for COX-1) og arakidonsyre (C20H32O2; 20:04, n6) og 2-AG (for COX-2). FAAH-aktivitet blev kvantificeret ved at måle hydrolyse af tritium-mærket AEA i rotte-hjerne-homogenater.

 

Evnen af ibuprofen og flurbiprofen til at hæmme COX-2-katalyseret iltning af 2-AG (C23H38O4) ved lavere koncentrationer end iltning af arakidonsyre (AA: C20H32O2) blev set med 4'-hydroxy-flurbiprofen og muligvis også 3'-hydroxy-ibuprofen, omend ved lavere styrker end stam-(forældre)-forbindelserne. Alle ibuprofen og flurbiprofen metabolitter bevarede evnen til at hæmme FAAH (det AEA-nedbrydende enzym) i en pH-afhængig måde, selv om styrken var lavere end set med stamforbindelserne.

 

KONKLUSIONER/BETYDNING

Det konkluderes, at de primære metabolitter af ibuprofen og flurbiprofen bibeholder nogle af egenskaberne af den oprindelige forbindelse med hensyn til hæmning af endocannabinoid stofskifte. Dog er det usandsynligt, at disse effekter/virkninger fremkommer fra handlinger af stamforbindelserne in vivo.

 

- Department of Pharmacology and Clinical Neuroscience, Umeå University, Umeå, Sweden

- UAE University, Faculty of Medicine & Health Sciences, United Arab Emirates

 

* Ibuprofen (handelsnavne Brufen®, Ibumetin® og Ipren® etc., ATC kode: M01AE01) og flurbiprofen (handelsnavn Strefen®, ATC: R02AX01) solgt og forbrugt i Danmark fra 2011 til 2015. - Andel af salget i primærsektor, der er personhenførbart (Ibuprofen 71,6 % og Strefen® 99%)

 

Ibuprofen NSAID'er forbrugt i Danmark fra 2011 - 2015 - Pr år

Antal personer 0 → 80+ ---------- 3.001.920 -------------- 600.384 (71,6 %)

Solgt mængde DDD ------------- 256.267.000 ---------- 51.253.400

Omsætning kr. ------------------- 650.624.000 --------- 130.124.800

Udbetalt regionalt tilskud kr. --- 87.807.000 ---------- 17.561.400

 

Flurbiprofen NSAID'er forbrugt i Danmark fra 2011 - 2015 - Pr år

Antal personer 0 → 80+ ------------ 58.265 ------------------- 11.653

Solgt mængde DDD ---------------- 210.000 ------------------- 42.000

Omsætning kr. -------------------- 3.799.000 ----------------- 759.800

Udbetalt regionalt tilskud kr. -------- 9.000 -------------------- 1.800

 

På nuværende tidspunkt er det kun muligt at købe 200 mg ibuprofen på håndkøb, mens 400 mg og 600 mg er receptpligtige, og håndkøb af flurbiprofen er apoteksforbeholdt og må kun udleveres til personer over 18 år, så derfor mindre udbetalt regionalt tilskud for disse præparater.

 

 • Ikke-opioid placebo-analgesi medieres af CB1-cannabinoid-receptorer.

 

Benedetti F, et al., Nat Med. 2011 Oct 2;17(10):1228-30. doi: 10.1038 (PDF) - Blog

 

Placebo analgesi/smertestillende medieres af både opioid og ikke-opioide mekanismer, men hidtil er intet kendt om det ikke-opioide komponent. Her viser vi, at den specifikke CB1-cannabinoid-receptor-antagonist rimonabant eller SR141716, blokerer ikke-opioidt placebo smertestillende svar, men har ingen effekt på opioide placebo-svar. Disse resultater tyder på, at det endocannabinoide system spiller en central rolle i placebo-analgesi under nogle omstændigheder, når opioid-systemet ikke er involveret.

 

* Placeboeffekten kaldes den iagttagelse, at når patienter får visse stoffer og metoder, som beviseligt ikke har nogen medicinsk virkning, kan de alligevel føle sig bedre. Det klassiske eksempel er blindtests, hvor nogle forsøgspersoner føler en markant og målbar bedring i deres tilstand, selvom de kun har fået kalktabletter, i stedet for den rigtige medicin eller test-medicinen. Og det endocannabinoide system spiller en central rolle i denne placeboeffekt under nogle omstændigheder, når opioid-systemet ikke er involveret.

 

... Der er akkumulerende beviser for, at virkningerne af NSAID går langt ud over hæmning af cyclooxygenase (COX) og prostaglandin-syntesen. Faktisk har NSAID’er vist sig at interagere med endocannabinoider, en klasse af lipid-mediatorer, både in vivo og in vitro (12(1),13 (2)), og cyclo-oxygenase-2 (COX2) har vist sig at udnytte endocannabinoider som substrater (14 (3, 5)). Derfor kan det endocannabinoide system have en central rolle i både de terapeutiske virkninger og bivirkninger af NSAIDer (15 (4), samt i NSAID-induceret placebo-respons.

 

Department of Neuroscience, University of Turin Medical School and National Institute of Neuroscience (INN), Turin, Italy.

 

 

NSAID’er forbrugt i Danmark fra 2000 – 2015 -- Pr år ----------- 2015

Antal personer 0 → 4 ----------------- 23.104 ---------- 1.444 -------------- 2.551

Antal personer 0 → 80+ -------- 13.596.941 --------- 849.809 --------- 821.692

Solgt mængde DDD ---------- 1.771.216.000 ---- 110.701.000 --- 122.751.000

Omsætning kr. ----------------- 5.956.013.000 ---- 372.250.813 --- 326.005.000

Udbetalt regionalt tilskud kr. 2.174.998.000 ---- 135.937.375 ---- 45.241.000

 

Personhenførbart salg og håndkøb

ATC kode: M01A (NSAID og andre gigtmidler) gennemsnit: 78% personhenførbart salg

ATC kode: M01AX (Andre antiinflam./antirheum. midler, non-steroide)

ATC kode: M02AA (Antiinflammatorica, non-steroide, udvortes brug) gennemsnit: 8% personhenførbart salg

 

Salget/forbrug er langt højere end angivet, idet medicinen sælges i håndkøb uden personhenførbar registrering.

Molekylær oversigt

 

AEA - - - - - - - Endocannabinoide 1 - - - - - - - - C22H37NO2 - - flerumættet fedtsyre → oxidation/stofskifte → NAgly

NAgly - - - - - N-arachidonoyl glycin - - - - - - - C22H35NO3

2-AG - - - - - - Endocannabinoide 2 - - - - - - - - C23 H38O4

 

AA - - - - - - - - Arakidonsyre - - - - - - - - - - - - - C20H32O2 → AEA og 2-AG

EPA - - - - - - - eicosapentaensyre - - - - - - - - - C20H30O2 - - en omega-3-carboxy-fedtsyre

 

THC - - - - - - - Tetra-hydro-cannabinol - - - - - - C21H30O2 - - - oxidation/stofskifte →

THC-OH - - - - 11-Hydroxy-delta(9) - - - - - - - - C21H30O3 - - - oxidation af hydroxylgruppen fører til NAgly og →

THC-COOH - - 11-nor-9-carboxy-THC - - - - - - - C21 H28 O4 - - oxidation af hydroxylgrupper i THC-COOH fører også til NAgly samt virkninger:

 

* → 9-Carboxy-delta(9)-thc(-COOH): THCA/CBDA: C22H30O4 → intens opvarmning/lagring: decarboxylering (>180°C → 200°C) → THC/CBD (C21H30O2) - oxidationTHC-OH (hydroxy: C21H30O3) oxidation og carboxylering og fedtsyre-desaturase (fjerner to hydrogenatomer fra en fedtsyre, hvilket skaber en carbon/carbon-dobbeltbinding) → *11-nor-9-carboxy-Delta(9)-THC/THC-COOH: C21H28O4) →

En velkommen til livet og vaginal leveret endocannabinoid støttet overgang

 

 

 

Fødsel ved kejsersnit

 

 • Endocannabinoide niveauer i nyfødte i forhold til leverings/fødselsmetode.

 

Formål:

Denne undersøgelse har til formål at undersøge de endocannabinoide niveauer i nyfødte i forhold til fødselsmåde/leveringen.

 

Studie-design:

I denne undersøgelse, blev koncentrationerne af endocannabinoiderne anandamid (AEA: C22H37NO2; 20:4,n6) 2-arakidonylglycerol (2-AG: C23 H38 O4; 20:4,n6), palmitoylethanolamid (PEA: C18H37NO2; 16:0) og metabolitten arakidonsyre (AA: C20 H32 O2; 20:4,n6) i navlestrengens blod-vene af 49 nyfødte bestemt ved kvantitativ massespektrometri med væskekromatografi flersidet reaktions-overvågning.

 

De nyfødte blev inddelt efter deres form for levering. Kun raske nyfødte, der er født efter 34 0/7 svangerskabsugerne uden fødselskomplikationer blev medtaget.

 

Resultat:

Koncentrationen af AEA, PEA og AA var signifikant højere i vaginale leverede nyfødte (n = 25) sammenlignet med nyfødte, der er født ved kejsersnit (n = 24). 2-AG fremviste ingen signifikante forskelle mellem grupperne.

 

Konklusion:

Eksponering af nyfødte til høje endocannabinoide koncentrationer er en fysiologisk proces under vaginal fødsel. Endocannabinoiderne AEA, PEA, og deres metabolit AA synes at være en del af et endokrint system i løbet af/under veer og fødsel der (også) understøtter fosterets overgang.

 

AA: ------- Arakidonsyre ------ C20H32O2 -- Flerumættet omega 6 fedtsyre (20:4, n6) → AEA og 2-AG

AEA -- Endocannabinoide 1 - C22H37NO2 - Flerumættet omega 6 fedtsyre (20:4, n6)

PEA --- Øger AEA aktivitet --- C18H37NO2

2-AG - Endocannabinoide 2 - C23 H38O4 - Flerumættet omega 6 fedtsyre (20:4, n6)

 

- Clinic of Neonatology, University Medical Center Mannheim, Mannheim, Germany.

 

"Koncentrationen af AEA, PEA og AA var signifikant højere i vaginale leverede nyfødte sammenlignet med nyfødte, der er født ved kejsersnit. AEA, PEA, og deres metabolit AA understøtter fosterets overgang

 

 • Angst, stress og frygt hos mus med reducerede endocannabinoide niveauer

 

 

BAGGRUND: Afbrydelse af det endocannabinoide system via farmakologisk eller genetisk afkobling/svækkelse af cannabinoid CB1-receptorer er blevet forbundet med depression hos mennesker og depression-lignende adfærd i mus.

 

De to overvejende endogene cannabinoider, anandamid (AEA: C22H37NO2; 20:4, n-6) og 2-arakidonoyl-glycerol (2-AG: C23 H38O4; 20:4, n-6), produceres på efterspørgsel fra fosfolipider.

 

Veje og enzymer involveret i endocannabinoid biosyntese spiller således en vigtig rolle i reguleringen af aktiviteten af dette system. Dette studie undersøger rollen af det ansvarlige 2-AG producerende enzym diacylglycerol lipase α (DAGL-α).

 

METODER: Vi genererede og brugte knockout-mus der mangler DAGL-α (Dagla -/-) for at vurdere de adfærdsmæssige konsekvenser af reducerede (nedsatte) endocannabinoide niveauer i hjernen. Vi udførte forskellige adfærdsmønstre tests for at bestemme angst- og depressions-relaterede adfærdsændringer i Dagla -/- mus.

 

Vi analyserede også ekspression af gener relateret til det endocannabinoide system via real-time polymerase-kædereaktion og brugte den mitotiske markør 5-brom-2'-deoxyuridin til at analysere voksne/udviklet neurogenese (fødsel af nye neuroner).

 

RESULTATER: Dagla -/- dyr viser en reduktion på 80% af hjernens 2-AG-niveauer, men også en reduktion i kortikal og amygdalar anandamid.

 

De adfærdsmæssige forandringer som følge af Dagl-α sletning omfatter en reduceret udforskning af det centrale område af det åbne område, en moderlig forsømmelses-adfærd, et frygt udslettelses underskud, øget adfærds-mæssig fortvivlelse, øget angst-relaterede adfærd i oplyst/mørk boks, og reduceret hippocampus neurogenese. Nogle af disse adfærdsændringer ligner dem observeret hos dyr som mangler CB1-receptoren.

 

KONKLUSIONER: Vores resultater viser, at sletning/udeladelse af Dagla påvirker den følelsesmæssige tilstand af dyr negativt og resulterer i forøget angst, stress og frygt-reaktioner (og er derfor fatalt vigtig for nyfødte født gennem skeden og ved kejsersnit).

 

- Institute of Molecular Psychiatry, University of Bonn, Bonn, Germany.; Institute of Physiological Chemistry, University Medical Center of the Johannes Gutenberg University Mainz, Mainz, Germany.

 

* DVS sletning/mangel af 2-AG (eller THC-COOH) resulterer i forøget angst, stress og frygt-reaktioner.

 

* → 9-Carboxy-delta(9)-thc(-COOH): THCA/CBDA: C22H30O4 → intens opvarmning/lagring: decarboxylering (>180°C → 200°C) → THC/CBD (C21H30O2) - oxidationTHC-OH (hydroxy: C21H30O3) oxidation og carboxylering og fedtsyre-desaturase (fjerner to hydrogenatomer fra en fedtsyre, hvilket skaber en carbon/carbon-dobbeltbinding) → *11-nor-9-carboxy-Delta(9)-THC/THC-COOH: C21H28O4) → resulterer i slettet angst, stress og frygt-reaktioner

Kejsersnit kan give børn astma og allergi senere i livet

 

DR-DK den 17. feb. 2016 kl. 11.45

 

Læger og jordmødre er ved at få øjnene op for de langsigtede konsekvenser ved kejsersnit. Hver 10. kvinde på fødestuerne i Region Hovedstaden fødte sidste år ved planlagt kejsersnit. Ifølge udviklingskonsulent i Jordemoderforeningen Anne-Mette Schroll ser man blandt andet en øget forekomst af astma og allergi hos kejsersnit-børn. Operationen har også langsigtede konsekvenser for kvinderne.

 

* → 9-Carboxy-delta(9)-thc(-COOH): THCA/CBDA: C22H30O4 → intens opvarmning/lagring: decarboxylering (>180°C → 200°C) → THC/CBD (C21H30O2) - oxidationTHC-OH (hydroxy: C21H30O3) oxidation og carboxylering og fedtsyre-desaturase (fjerner to hydrogenatomer fra en fedtsyre, hvilket skaber en carbon/carbon-dobbeltbinding) → *11-nor-9-carboxy-Delta(9)-THC/THC-COOH: C21H28O4) → resulterer i slettet angst, stress og frygt-reaktioner understøtter fosterets overgang, specielt ved kejsersnit-levering, hvor den nyfødte ikke modtager AEA, PEA og AA som i vaginale leverede nyfødte sammenlignet med nyfødte, der er født ved kejsersnit, og som udover en øget beskyttelse mod astma og allergi hos barnet, også vil have positive konsekvenser for kvinden.

Astma og plante-cannabinoider

 

Dette er grunden til Cannabis er et historisk lægemiddel til behandling af astma og emfysem; Kronisk Obstruktiv Lungesygdom (forkortet KOL) (tidligere kaldet rygerlunger).

 

Forklaret af Dr Donald Tashkin MD

 

Donald P. Tashkin er en amerikansk pulmonologist og professor i medicin ved University of California, Los Angeles, som har studeret effekten af cannabis som Tashkin har brugt 30 år på at studere cannabis. I 2006 stod han i spidsen for en stor case-kontrol undersøgelse af marihuana og risikoen for kræft. I modsætning til hans gruppes forventninger, fandt undersøgelsen ikke nogen stigning i risikoen for lungekræft, selv blandt storforbrugere af marihuana, som dermimod viste en mindre prævalens end selv ikke rygere.

 

Offentliggjort den 4. jan. 2013

 

 

Allergi og plante-cannabinoider

 

Cannabinoid receptor 1 styrer human mucosal-typet mastcelle-degranulering og modning in situ.

 

BAGGRUND: Fordi mange kroniske inflammatoriske og allergiske lidelser er tæt forbundet med overdreven mast-celle (MC) tal og aktivering, er det klinisk vigtigt at forstå de fysiologiske mekanismer, der forhindrer overskydende MC ophobning/degranulering i normale humane væv.

 

OBJEKTIV: Fordi endocannabinoider i stigende grad anerkendes som neuroendokrine regulatorer af MC biologi, undersøgt vi, hvordan cannabinoid receptor (CB)1 signalering påvirker human slimhinde-typet mastceller (hMMCs).

 

METODER: Ved brug af organ-dyrket nasale polypper som et surrogat væv til human bronkial mucosa, undersøgte vi, hvordan CB1-stimulering, hæmning eller knockdown påvirker hMMC biologi ved brug af kvantitativ (immuno) histomorfometri og elektronmikroskopi.

 

RESULTATER: Kit(+) hMMC'er udtrykke funktionelt CB1 in situ. Blokade af CB1-signalering (med den specifikke CB1 antagonist [AM251] eller CB1-gen knockdown) forøgede hMMC degranulering og øgede samlede antal uden at påvirke deres proliferation in situ. Dette antyder, at hæmme CB1-signalering inducerer hMMC modning fra hjemmehørende stamceller inden i den menneskelig slimhinde stroma. hMMC modning blev induceret i det mindste delvist gennem opregulering af stamcellefaktor-produktion. Både den prototypiske endocannabinoide anandamid (AEA) og CB1-selektive agonist arakidonyl-2-kloroethylamide modvirkede effektivt sekretagog-udløst overdreven hMMC degranulering.

 

KONKLUSION: Den nuværende serum-frit nasal polyp-orgen-kultur-model giver mulighed for fysiologisk og klinisk relevant indsigt i biologi og farmakologiske reaktioner af primære hMMC'er in situ. I humane luftvejes slimhinde er hMMC aktivering og modning underlagt en potent hæmmende endocannabinoid tone gennem CB1-stimulation. Dette opfordrer en til at målrette det endocannabinoide system i den menneskelige luftvejs-slimhinde som en ny strategi i den fremtidige forvaltning af allergiske sygdomme.

 

- Department of Dermatology, University of Lübeck, Lübeck, Germany.

 

Denne søvndyssende effekt af amning er hormonelt induceret: Modermælk indeholder en række hormoner, herunder oxytocin, prolactin og cholecystokinin (CCK). Disse hormoner frigives i både mor og barn under amning og har en beroligende effekt på jer begge. Modermælk har også vist sig at levere en type endocannabinoide - de naturlige neurotransmittere, som marihuana stimulerer. Så når din baby falder af dit bryst helt døsig og afslappet, og ser ud som om han/hun er "mælk-beruset", kunne du sige, han/hun faktisk er »mælk-stenet '! - Pinky Mckey

 

"oxytocin" by Calvero. - Selfmade with ChemDraw..

 

Pinky McKay er en international bestyrelse certificeret amnings-konsulent og bedst sælgende forfatter til Sover som et spædbarn, til 100 Måder at berolige den grædende hjerteligt. Hun tilbyder også seminarer for forældre og sundhedspersonale i Spædbarns Søvn.

 • 2001: Kritisk rolle af det endogene cannabinoid system i muse hvalpe diegivning og vækst.

Fride E, Ginzburg Y, Breuer A, Bisogno T, Di Marzo V, Mechoulam R.

Eur J Pharmacol. 2001 Maj 11;419(2-3):207-14. Fulde tekst (engelsk)

 

Abstrakt

Delta9-tetrahydrocannabinol THC (C21H30O2), den aktive bestanddel i marihuana, er en cannabinoid receptor-agonist. Både det rå stof og Delta9-tetrahydrocannabinol er blevet anvendt som appetit-promotorer. Den endogene cannabinoid, arachidonoyl ethanolamid (anandamid; AEA C22H37 NO2), ligeledes en cannabinoid receptor-agonist, har vist sig at have samme virkning. I modsætning hertil reducerer/sænker cannabinoid CB1-receptor-antagonisten Rimonabant (SR141716A ) fødeindtagelse.

 

Her rapporterer vi, at administration af SR141716A til nyfødte muse-unger (enten en enkelt administration på postnatal dag 1, eller dagligt i en uge, som af postnatal dag 2) havde en ødelæggende virkning på mælk-indtagelse og vækst. De første 24 timer efter fødslen syntes den mest kritiske for vækst-forkrøblingen af virkningen af SR141716A. Døden fulgte inden for 4-8 dage.

 

Med-administration af Delta9-tetrahydrocannabinol omvendte næsten helt virkningen af ​​antagonisten i den ugelange regime. Samtidig administration af 2-arachidonoyl glycerol (2-AG: C23 H38 O4), en endocannabinoide, med 2-palmitoyl glycerol (C19 H38 O4) og 2-linoleoyl glycerol (C21 H38 O4), som forbedre 2-arachidonoyl glycerol (2-AG) potens, resulterede i en betydelig forsinkelse i dødeligheden som følge af antagonisten. Vi konkluderer, at det endocannabinoide system spiller en afgørende rolle i mælk diende, og dermed vækst og udvikling i de tidlige stadier af musens liv.

 

*11-nor-9-carboxy-Delta (9)-THC/THC-COOH: C21H28O4) → omvendte næsten helt virkningen af ​​antagonisten i det ugelange regime og forbedrer 2-arachidonoyl glycerol (2-AG) potens, som resultere i en betydelig forsinkelse i dødeligheden som følge af "antagonisten" (den syntetiske, ikke THC-COOH)

 

Department of Medicinal Chemistry and Natural Products, Faculty of Medicine, Hebrew University, Jerusalem, Israel.

 

* PubMed: Cannabinoider og livmoderen/uterus - amning - modermælk - oxytocin - prolactin - cholecystokinin -

 

Aktivering af både CB1 og CB2 endocannabinoide receptorer er kritisk for maskulinisering af udviklende mediale amygdala og barne-social legeadfærd

 

Barnedom social legeadfærd er en fælles egenskab på tværs af en lang række af pattedyr-arter. Når leg er kendetegnet ved frekvensen eller varigheden af fysisk kontakt, leger hanner/drenge normalt mere i forhold til hunner/piger.

 

Det endocannabinoide system bidrager til udviklingen af kønsforskel i social lege-adfærd hos rotter. Behandling af nyfødte hvalpe med en uspecifik endocannabinoid agonist, WIN55,212-2, maskuliniserede efterfølgende ungdom/barne tummel lege-adfærd af hunner/piger.

 

Her bruger vi specifikke stoffer til at målrette signalering gennem enten CB1 eller CB2 endocannabinoide receptor (CB1R eller CB2R) for at afgøre, hvilke der modulerer udviklingen af kønsforskelle i leg.

 

Vores data viser, at signalering gennem både CB1R og CB2R skal ændres, når nyfødt, til/for at ændre udviklingen af neurale kredsløb, der regulerer kønsforskelle i leg.

 

Spædbørn med-agonisme/aktivering af CB1R og CB2R maskuliniserede leg af hunner/piger, mens med-antagonisme/hæmning af disse receptorer feminiserede/kvindeliggjorde rater for han/drenge-leg.

 

På grund af en kendt rolle for mediale amygdala i køns-differentiering af leg, rekonstruerede vi Golgi-imprægneret neuroner i spædbarn mediale amygdala og brugte faktor-analyse til at identificere morfologiske parametre, der var køns-differentierede og reagerer på dobbelt agonisme af CB1R og CB2R under den tidlige periode efter fødsel.

 

Vores resultater antyder, at kønsforskelle i den mediale amygdala moduleres af det endocannabinoide system under tidlig udvikling. Kønsforskelle i legeadfærd er løst korreleret med forskelle i neuronal morfologi.

 

- Department of Pharmacology, University of Maryland School of Medicine, Baltimore, MD 21201

 • Endocannabinoider i amygdala og nucleus accumbens fremkalder social lege-belønning hos unge rotter

 

 

Hjernens endocannabinoide system spiller en afgørende rolle i følelsesmæssige processer. Vi har tidligere identificeret en vigtig rolle for endocannabinoider i social lege-adfærd, en meget givende form for social interaktion i unge rotter.

 

Her testede vi den hypotese, at endocannabinoid modulation af social legeadfærd opstår i områder af hjernen impliceret i følelser og motivation.

 

Social leg forhøjede niveauer af endocannabinoiden anandamid (AEA: C22H37NO2 ; 20:4n-6 LC-PUFA) i amygdala og nucleus accumbens (NAc), men ikke i præfrontale cortex eller hippocampus af 4-5 uger gamle Wistar rotter.

 

Desuden øgede social leg fosforylering af CB1-cannabinoid-receptorer i amygdala.

 

Systemisk administration af anandamid hydrolyse-(nedbrydnings)-hæmmer URB597 øgede social legeadfærd, og forøgede den tilhørende stigning i anandamid-niveauer i amygdala, men ikke NAc.

 

Infusion af URB597 i den basolaterale amygdala (BLA) øgede social lege-adfærd og blokade af BLA CB1-cannabinoid-receptorer med antagonisten/inverse agonist SR141716A (Rimonabant; ATC: A08AX01) forhindrede de lege-styrkende effekter af systemisk administration af URB597.

 

Infusion af URB597 i NAc forøgede også social leg, men blokade af NAc CB1-cannabinoid-receptorer, antagoniserede (standsede) ikke de lege-styrkende virkninger af systemisk URB597 behandling.

 

Sluttelig, SR141716A påvirkede ikke social leg efter infusion i de centrale og skal underregioner af NAc, mens det reducerede social leg, når infunderet ind i BLA.

 

Disse data viser, at øget anandamid-signalering i amygdala og NAc forøger social leg, og identificere BLA som et fremtrædende virkningssted for endocannabinoider til at modulere de givende egenskaber af sociale interaktioner i unge rotter.

* Rimonabant; ATC: A08AX01) forhindrede de lege-styrkende effekter

 

* ATC kode: A08AX01 (Rimonabant; SR141716A)

Rimonabant forbrugt i Danmark fra 2006 - 2008 --- Pr år

Antal personer 0 → 80+ ------------------ 12.053 ---------- 4.018

Solgt mængde DDD -------------------- 1.282.000 ------- 427.333

Omsætning kr. ------------------------- 33.997.000 --- 11.332.333

Udbetalt regionalt tilskud kr. ------- 13.604.000 ----- 4.534.667

 

* Rimonabant; SR141716A): er en anti-fedme-medicin som blev udviklet pga viden om, at cannabis øger sult og fødeindtag ved aktivering/agonisering af CB1-receptorer i sultcentre i hjernen. Herfor tænkte forskerne, at de ved at udvikle et stof til at til at slukke for aktivering af CB1, kunne de, medicinalfirmaet og aktionære, ikke blot standse lysten til at spise med vægtab til følge, men også tjene store summer med en behandling mod den stigende fedme og diabetes-epidem, hvor ca. 40% af voksne danskere nu lider af overvægt, heraf omkring 13-15% af egentlig fedme. Det svarer til, at omkring 350.000 voksne danskere lider af fedme, hvilket giver dem en stærkt øget risiko for at udvikle helbredskom-plikationer, grundet det høje 1:30 indtagsforhold, frem for det optimale på 1:3 af omega 3 til 6, henholdsvis. Men den nye vidundermedicin viste efter introduktion, at den slukkede for aktivering af alle CB1-receptorer, rigt tilstede i alle kroppens organer.

 

Så i oktober 2008, anbefalede Det Europæiske Lægemiddelagentur at suspendere Acomplia A08AX01 (Rimonabant) efter Udvalget for Lægemidler til Mennesker (CHMP) havde fastslået, at risikoen for Acomplia opvejes dens fordele på grund af risikoen for alvorlige psykiske problemer, og endda selvmord. Sanofi-Aventis suspenderede derefter salg af lægemidlet og dets godkendelse blev trukket tilbage af Europa-Kommissionen den 16. januar 2009, og det blev derefter fjernet i ly af mørket fra danske hylder og patienter (stadig i live og måske psykisk invalideret).

 

Så, når Lægeforeningens formand og andre såkaldte eksperter offentlig oplyser, at cannabis ikke bør godkendes, og da slet ikke som profylakse/forbyggende middel og/eller rekreativ brug, pga den danske model, som beskytter borgerne mod uforsvarligt afprøvet og godkendt medicin, etableret for at få lægemidler forsvarligt godkendt i Danmark, trods offentlig kendt, men negligeret, at alvorlige bivirkninger som død og selvmord forsvinder i medicinforsøg, er det blot en retorisk manøvre, og som ikke har hold i virkeligheden, men nok, for at bibeholde status quo og sædvanlig let opslag i medicin-udleverings-manualen for en givet sygdom/symptom, og for at slippe for at sætte sig ind i det "nye" endocannabinoide system og betydning for al sygdom og sundhed.

 

»Man vil pålægge lægerne at udskrive cannabis, men vi læger kan ikke give patienterne sikkerhed for, at vi giver dem medicin. Vi mener nemlig ikke, at cannabis er medicin,« siger han: Andreas Rudkjøbing, Lægeforeningsformand, 25. august 2016, Berlingske

 

»Efter min mening er det foruroligende. De styrelser er jo sat i verden netop for at sikre, at patienterne ikke udsættes for udokumenteret behandling. Og hverken Sundhedsstyrelsen eller Lægemiddelstyrelsen mener, at der i dag er et tilstrækkeligt grundlag for at godkende medicinsk cannabis.« - Andreas Rudkjøbing, Lægeforeningsformand, 12. september 2016; Information

 

Mendocino Marijuana Symposium - 11. September 2008

 

2:26

Men for at gå tilbage i historien for at få en fornemmelse af dets oprindelse, er der en organisme kaldet archaea. Det er en meget primitiv encellet organisme. Vi var nød til at skabe et helt rige, fordi denne organisme er så unik. Det er ikke en plante eller et dyr, men en meget, meget simpel organisme der er milliarder år gammel. Men i membranen af archaea, er det protein, der er i cellerne af vores immunsystem. Det er i cellerne i vores hjerne, i cellerne af vores fordøjelsessystem, det regulere glukose-metabolismen (kulhydrat-stofskifte) i vores kroppe. Dette er en bevarelse af et 4 milliarder år gammelt indblik i tingenes inderste væsen. En ane-manifestation der var så effektivt designet, at det nøjagtig samme serpentine protein [G-protein] 4 milliarder år senere er involveret i regulering af cellulær funktion.

 

Det vi ser her er en liste hvor CB2-receptoren er fundet. Det er den struktur vi så på tidligere. Vi ved at enhver amino-syre der går ind i dette protein .....

 

4:26

Alt det bringer os til hvorfor vi er så entusiastiske for at bringe denne Mendocino til konference, er fordi vi er i en position, hvor vi kan hjælpe med at rode bod på noget af den skade der er sket mod denne plante og de 66 forskellige cannabinoider som er fundet i denne plante som er unik. En af de chancer for at du kan producere en stor molekyle der kan binde sig til receptorer i vores krop der kan involvere sig i glukose-metabolisme, smerte-følelse, krampe-potentiel, det er absolut stort...

 

10:10...11:18: (plante)-cannabinoiderne er involveret i at dirigere retningen. Hvis du giver nogen en CB1-blokker, det første vesterlandsk medicin gør, der var godkendt i England, var Rimonabant. Det er en CB1-blokker (antagonist). Det interferer med det nouronale guiding/ledende-system, og nerverne udvides og springes, og du har ikke længere stærke forbindelser. Så alt at sige er, at hvis vesterlandsk medicin bliver involveret kan det blive noget af et problem og hvis du har lært en ting fra denne snak i dag, vær forsigtig hvis nogen prøver at rode med dit endocannabinoide system ud fra et farmaceutisk tiltag. .. - Dr. William Courtney.

 

→ *9-Carboxy-delta(9)-thc(-COOH): THCA/CBDA: C22H30O4 (ikke psykoaktiv) → intens opvarmning/lagring: decarboxylering (>180°C → 200°C) → THC/CBD (C21H30O2) psykoaktiv/let psykoaktiv - oxidationTHC-OH (hydroxy: C21H30O3) oxidation og carboxylering og fedtsyre-desaturase (fjerner to hydrogenatomer fra en fedtsyre, hvilket skaber en carbon/carbon-dobbeltbinding) → *11-nor-9-carboxy-Delta(9)-THC/THC-COOH: C21H28O4) ikke psykoaktiv, men farmakologisk aktiv, og hæmmende for yderligere THC-aktivering (tolerance) →

 

- Rudolf Magnus Institute of Neuroscience, Department of Neuroscience and Pharmacology, University Medical Center Utrecht, Utrecht, The Netherlands

 • Endocannabinoid signalering medierer oxytocin-drevet social belønning,

Don Wei, et al., Proc Natl Acad Sci U S A. 2015 Nov 10; 112(45): 14084–14089.

 

Social kontakt hæver, mens isolation sænker, oxytocin-drevet mobilisering af den endogene marihuana-lignende neurotransmitter, anandamid. Og aktivering af CB1-cannabinoid-receptorer er nødvendig og tilstrækkelig til at udtrykke de givende egenskaber af sociale interaktioner; og medmenneskelig tilknytning

 

Derudover driver oxytocin, et neuro-peptid, der styrker forælder/mor/far og social tilknytning/tætte bånd, anandamid-mobilisering i den paraventrikulære kerne i hypothalamus (NAc). Farmakologisk blokade af oxytocin-receptorer (OXTR) stopper dette svar/udkomme, mens kemogenetisk, sted-selektiv aktivering af oxytocin-neuroner i (NAc) stimulerer det. Genetisk eller farmakologisk afbrydelse af anandamid-nedbrydning udligner virkningerne af oxytocin-receptor-blokade på både social sted-præference og cFos-udtryk i NAc.

 

Resultaterne indikerer, at anandamid-medieret signalering ved CB1-receptorer, drevet af oxytocin, styrer social belønning. Underskud i denne signalerings-mekanisme kan bidrage til social svækkelse i autisme spektrum forstyrrelser og kan tilbyde en mulighed for at behandle disse betingelser.

 

.... Humane undersøgelser har vist, at marihuana øger vigtigheden af sociale interaktioner (1), forbedrer melem-menneskelig kommunikation (2, 2A, 3 - pdf; mellem mennesker), og nedsætter fjendtlige følelser inden for små sociale grupper (4; Marihuana og fjentlighed). De neurale mekanismer bag disse prosociale virkninger er uklar, men involvere sandsynligvis aktivering af CB1-cannabinoid-receptorer, det hovedsagelige molekylære mål af marihuana i den menneskelige hjerne (5; Enkelte og gentagne doser af rimonabant ATC: A08AX01 standser akutte virkninger af røget cannabis i mandlige cannabis-brugere).

 

I overensstemmelse med denne idé, er CB1-receptorer stærkt udtrykt i foreningsmæssige kortikale regioner i frontallappen og subkortikale strukturer, der understøtter menneskelig social-emotionelle funktion (6, 7). Desuden har receptorerne og deres endogene lipid-afledte ligandere, anandamid (AEA: C22H37NO2; 20:4, n-6) og 2-arakidonoyl-sn-glycerol (2-AG: C23H38O4); 20:4, n-6) (8), vist at være impliceret i kontrollen af sociale lege (9) og social angst (10, 11), to afgørende aspekter af den sociale oplevelse.

 

En anden vigtig del af social adfærd er den adaptive styrkelse af samspillet mellem medlemmer af en gruppe (dvs. belønningen for at være social), påkræver oxytocin-afhængig induktion af langsigtet synaptisk plasticitet ved excitatoriske synapser i nucleus accumbens (NAc) [(12; Social belønning kræver koordineret aktivitet af accumbens oxytocin og 5HT/serotonin) - (12A; Plante-cannabinoid THCV: C19H26O2; n-4, kan virke gennem 5-HT1A-receptorer til frembringelse antipsykotiske virkninger], en central region i hjernens belønnings-kredsløb.

 

Fordi det endocannabinoide system regulerer styrkelse af forskellig naturlig stimuli (13) samt såvel NAc-neurotransmission (14), testede vi i nærværende undersøgelse den hypotese, at dette signalerings-kompleks kan samarbejde med oxytocin til at styre social belønning.

 

En lille pige stimulerer sin yngre søskende ved at kilde (og aktivere CB1 ved AEA; gør det igen!)

 

… Sluttelig, vores resultater belyser en mekanisme bag de prosociale handlinger af oxytocin, og giver uventede indsigter om mulige neurale substrater involveret i den sociale formidling forårsaget af marihuana. Farmakologisk modulation af oxytocin-drevne anandamid signalering (ved hjælp af for eksempel FAAH-hæmmere; hæmmer AEA-nedbrydende enzym) kan åbne nye veje til behandling af social svækkelse i autisme spektrum forstyrrelser.

 

- Department of Anatomy and Neurobiology, University of California, Irvine, CA, 92697;

- Department of Pharmacology, School of Medicine, University of the Basque Country, Barrio Sarriena s/n, Leioa 48940, Spain; mfl..

- Edited by Tomas G. M. Hokfelt, Karolinska Institutet, Stockholm, Sweden,

Mødre, Cannabis og Cannabinoider

 

 

Forsøger at flyve under radaren

 

Vi taler ikke om ude-af-kontrol, stærkt dysfunktionelle kvindelige narkomaner, desperate for et fix. Nej, de kvinder jeg henviser til, er en helt anden type.

 

MEDICINSK ANSVARSFRASKRIVELSE: Intet i disse 3 video'er bør tages som medicinsk rådgivning eller opmuntring til at forbruge cannabis, især hvor det er ulovligt, og specielt i Skandinavien hvor mødre skal bevise afholdenhed, for at bevare forældremyndigheden over deres børn, stemplet som narkoman. Faktisk, for denne video og alt andet i din verden, tjek altid med dig selv, før du handler baseret på noget, du læser, hører eller ser.

 

Mødre & MJ

 

Del 1

 

Offentliggjort den 29. jul. 2015

Gamle kulturer for moderskab & marihuana

 

Jeg har en glimrende idé! (via retrograd cannabinoid-bearbejdet tænkning!) Lad os tage en tur gennem tiden og se på nye mødre rundt om i verden, der har brugt marihuana i tusinder af år.

Mødre & MJ

 

Del 2

Hvad siger videnskabsfolk om at forbruge Cannabis

mens gravid eller ammer

Elsker du nogen (inklusive dig selv!), der planlægger at blive gravid, og har behov for at overveje valget mellem at bruge cannabis, eller 2-3 genstande alkohol ugentlig, som er uden betydning, iflg. nogle danske sundhedseksperter? Her er nogle af de modige - faktisk, skrappe - healere, der er banebrydende i dag på forskning vedrørende dette.

Mødre & MJ

 

Del 3

REFERANCER

 

Cannabis har en gammel tradition for anvendelse som et lægemiddel i obstetrik og gynækologi. Denne undersøgelse præsenterer, at historien i litteraturen til den daværende æra, sammenligner det med de nuværende ethnobotanical, kliniske og epidemiologiske rapporter, og undersøger det i lyset af moderne udvikling i cannabinoid forskning.

Forfatteren mener, at cannabis-ekstrakter kan udgøre en effektiv og sikker alternativ til behandling af en lang række forhold i kvinder, herunder dysmenoré (menstruationskramper), dysuri (smertefuld vandladning), hyperemesis gravidarum (svær morgenkvalme), og menopausale (overgangsalderen) symptomer.

 

Svær morgenkvalme og klinisk Cannabis: at spise eller ikke at spise?

 

- Wei-Ni Lin Curry - Abstrakt - PDF

 

Svær morgenkvalme (HG; Hyperemesis gravidarum), en invaliderende lidelse karakteriseret ved svær kvalme og opkastning, fejlernæring og vægttab under graviditeten, som sker for1-2% af gravide kvinder på verdensplan. Selvom det medicinske samfund tilbyder klinisk og farmaceutisk intervention er procedurerne: (1) delvis effektive, hvis overhovedet, (2) dyrt og uoverkommelige uden sygeforsikring, (3) tvivlsom i deres langsigtede sikkerhed for fosteret, idet de fleste ikke er blevet videnskabeligt testet, og (4) i mere alvorlige tilfælde, fysisk smertefulde og psykisk umyndiggørende for den gravide kvinde.

 

Denne undersøgelse afslører den dybe lidelse udholdt af kvinder, der gennemgår HG fra en folkloristisk perspektiv og foreslår brugen af medicinsk cannabis som et effektivt naturligt middel for symptomer på HG. På grund af kriminaliseringen af cannabis og stigmatiseringen af dets brug under graviditet, er der ikke udført formaliserede undersøgelser, indtil videre, for at undersøge en sådan påstand. selvom en lille, underjordisk, pilotundersøgelse af cannabis-behandling for HG har vist sig relativt lovende, er kliniske forsøg nødvendige for et mere overbevisende svar.

 

- Mary Lynn Mathre; Cannabis og Skadesreduktion: Et Sygepleje Perspektiv

Abstrakt - PDF

 

Målet med sygeplejen er at fremme sundhed og reducere skader forårsaget af skade, sygdom eller dårlig egen-omsorg. Skadesreduktion er en offentlig sundheds-model, som er i stigende popularitet som en effektiv modalitet til at hjælpe personer, reducere de negative konsekvenser, der er forbundet med deres stofbrug.

Modellen skadesreduktion indgår fint med de grundlæggende principper i sygepleje. Set fra en sygepleje-perspektiv kunne cannabis være en effektiv skadesreduktions-middel baseret på dets høje nytte-lav risiko-forhold sammenlignet med andre standard medicin/narkotika.

 

Modellen skadesreduktion indgår fint med de grundlæggende principper i sygepleje. Set fra en sygepleje-perspektiv kunne cannabis være en effektiv skadesreduktions-middel baseret på dets høje nytte-lav risiko-forhold sammenlignet med andre standard medicin/narkotika.

 

Som en medicin, er cannabis påvist et højt terapeutisk potentiale med relativt få bivirkninger eller ugunstige reaktioner. Som et social/rekreativ stof har cannabis en bred sikkerhedsmargin med relativt få risici. De største risici ved brug af cannabis er retsvirkningerne, som er resultatet af cannabis-forbud snarere end selve stoffet/lægemidlet. Det terapeutiske forhold mellem enkeltpersoner og deres behandlere er alvorligt kompromitteret af cannabis-forbud.

 

- Mila Jansen og Robbie Terris: En kvindens arbejde i brugen af hash i en medicinsk kontekst - Abstrakt - PDF

 • Melanie Dreher, PhD (hendes klassiske, endelige forskning): Moder-Barn Sundhed og Ganja i Jamaica, School of Nursing, University of Miami. - PDF

 

 

BONUS: (stort overblik) Melanie Dreher: Politik for at få pro-cannabis-forskning finansieret og udgivet: PDF

 

 

 

----- -----

 • Neural differentiering fra menneskelige embryonale stamceller som et redskab til at studere tidlig hjerne-udvikling og de neuro-teratogeniske virkninger af ethanol (alkohol).

 

Taléns-Visconti R, et al, Stem Cells Dev. 2011 Feb;20(2):327-39. doi: 10.1089

 

In vitro generationer af neurale celler fra menneskelige embryonale stamceller er et kraftfuldt værktøj til at tilegne sig en bedre viden om de cellulære og molekylære begivenheder, der er involveret i tidlig menneskelig neural og hjerne-udvikling under fysiologiske og patologiske tilstande.

 

Prænatal eksponering af alkohol kan fremkalde betydelige anomalier i den udviklende hjerne, med embryogenese der er en vigtig kritisk periode for kraniofaciale defekter og psykiske handicap, forbundet med foster-alkoholsyndrom.

 

Her rapporterer vi generering af neurale progenitore (NPer; en form for stamceller) fra humane embryonale stamceller. Neuroepitel progenitore viser morfologiske og funktionelle egenskaber af deres embryonale modparter og den rette timing af neuroner og gliacellers generation/frembringelse.

 

Immuncytokemisk og realtid (RT)-polymerase kædereaktions-analyser viser, at celler viste sig som klynger under neuroepitel celleproliferation og, at de gener associeret med neuroektodermale (Pax-6) og endodermisk (α-fetoprotein) afstamninger faldt i takt med opreguleringen af generne af NPer (nestin og TUJ1), efterfulgt af deres differentiering til neuroner (MAP-2+, GABA+), oligodendrocytter [galactocerebrosid (GalC+)], og astrocytter (GFAP+).

 

Vi demonstrere yderligere, for første gang, at de menneskelige NPer udtrykker endocannabinoide receptorer (CB1 og CB2), og enzymerne involveret i endocannabinoiders syntese (NAPE-PLD) og nedbrydning (FAAH).

 

Ved brug af denne in vitro-dyrkning, viser vi, at ethanol-eksponering skader NP overlevelse, påvirker differentieringen af NP'er til neuroner og astrocytter, forstyrrer actincyto-skelettet, og påvirker ekspressionen af forskellige gener associeret med neural differentiering.

 

Resultaterne giver ny indsigt i virkningerne af ethanol på menneskers embryogenese og neuro-progenitore og giver en mulighed for at afgrænse potentielle terapeutiske strategier til at genoprette tidlig ethanol-induceret hjerneskade (via det endocannabinoide sytem).

 

- Cell Pathology Laboratory, Centro de Investigación Príncipe Felipe, Valencia, Spain.

 

* En progenitorcelle (NP'er) er en biologisk celle, der ligesom en stamcelle, har en tendens til at differentiere til en specifik celletype, men er allerede mere specifik end en stamcelle og skubbes til at differentiere til sin "mål" celle. Den vigtigste forskel mellem stamceller og progenitorceller er, at stamceller kan replikere i det uendelige, hvorimod progenitorceller kun kan dele sig et begrænset antal gange.

 

… giver en mulighed for at afgrænse potentielle terapeutiske strategier til at genoprette tidlig ethanol-induceret hjerneskade.

 

"de menneskelige NPer udtrykker endocannabinoide receptorer (CB1 og CB2), og enzymerne involveret i endocannabinoiders syntese (NAPE-PLD) og nedbrydning (FAAH)."

 

 

Et beskedent alkoholforbrug under graviditeten har ingen betydning for barnets udvikling og intelligens, viser ny forskning fra Aarhus Universitet.

 

Børn, født af mødre, der har drukket mellem en og seks genstande om ugen undervejs i graviditeten, er lige så intelligente og veludviklede som børn af afholdende mødre.

 

Det viser det hidtil største, samlede forskningsprojekt på verdensplan. Projektet bliver offentliggjort i dag onsdag i det anerkendte, internationale tidsskrift om obstetrik og gynækologi, BJOG. Resultaterne baserer sig på undersøgelser af 1.628 danske børn, hvor mødrene er blevet spurgt om deres alkoholforbrug under graviditeten.

 

Mødre kan slappe af

Resultaterne er sammenlignet med en kontrolgruppe med jævnaldrende børn, hvis mødre ikke har drukket alkohol undervejs i graviditeten, og der er ingen forskel på de to grupper.

 

- Selv om Sundhedsstyrelsen anbefaler, at gravide ikke drikker alkohol, ved vi fra andre undersøgelser, at halvdelen af gravide ikke er helt afholdende under deres graviditet. Mange har været fulde, før de vidste, at de var gravide. Nu er der videnskabeligt belæg for at berolige disse mødre, siger Ulrik Schiøler Kesmodel, der er adjungeret lektor på Aarhus Universitet og overlæge på Aarhus Universitetshospital.

 

* OBS: Det internationale tidsskrift om obstetrik og gynækologi, BJOG, viser nu et helt andet kræmmende billede om alkohol og graviditet

 

 

* PS: Inddragelse af det endogene cannabinoid system virkningerne af alkohol i det mesolimbiske belønnings-kredsløb: elektrofysiologiske beviser in vivo. - Perra S, et al., Psychopharmacology (Berl). 2005 Dec;183(3):368-77.

 

BAGGRUND:

Flere linjer af beviser tyder på, at det endogene cannabinoid-system er involveret i de farmakologiske og adfærdsmæssige virkninger af alkohol. Det mesolimbiske dopaminerge (DA) system og nucleus accumbens (NAc) fremkalder givende egenskaber af misbrugsstoffer, herunder alkohol og cannabinoider, hvorimod endocannabinoider i disse regioner modulerer synaptisk funktion og medierer kort- og langsigtede former for synaptisk plasticitet.

 

... KONKLUSION:

Disse resultater bekræfter forestillingen om inddragelse af endocannabinoider og deres receptorer i handlingerne af alkohol og fremhæver det endocannabinoide system som et værdifuldt mål i terapi for alkoholisme.

 

- B.B. Brodie Department of Neuroscience, University of Cagliari, Cittadella Universitaria di Monserrato, 09042 Monserrato, CA, Italy.

 

Fortsættelse følger:

 

3. Sports-dyrkende cannabinoider - Sveder os selv høj

I relation:

 

 

 

____________________________________________________________________________________________________________________________

Copyright © All Rights Reserved