Cannabis Papirerne

Cannabinoide Information

For optimal opstilling/visning i browser-vindue

samt forståelse af emnet

Forstørre: CTRL+(+) plus

Formindske: CTRL+(-) minus

 

Link til Google translate kræver

desværre i nogle tilfælde

et klik på forstørrelsesglasset før målet

 

 

 

En borger's guide til cannabinoider

 

Af Publius

 

Denne bog er dedikeret til begyndelser.

 

Narkotikakrigen er gået for vidt

Sidder i dit Elfenbens-tårn

Laver love mod blomsterne

Mens blomster efter eget valg, dit valg, er fine.

Kaffe,cigaretter og vin,

Stats-støttet

Stats-promoveret

Annonceret og subsidieret.

Med aflytninger og før daggry razzia'er,

Dine Pot Kommandoer magten lyster,

Gør karteller rige som nationer,

Mens du vedtager din lovgivning,

Konstrueret til lyd-bid spin bevægelser.

Du brænder deres afgrøder.

Du korrumperer deres betjente.

Du driver priser til det højeste.

Bruger milliarder.

Overvåger millioner

Konfiskerer et hjem, en bil,

Bøj ned søgning,

Pis i krukken.

Leverings-efterspørgsel og stigende priser,

Betalt i blod og seksuel prostitution.

De magter med dope

Men det er dig, der betaler,

Med midnatsfrygt i stræder.

Du brænder både af og sætter retningslinjer,

Hvem vil være den første til at ændre deres horisont?

Narkokrigen er gået for vidt.

Af Morgyn

Indholdsfortegnelse

Introduktion - Publius

Afsnit 1: Livet

1. Naturen’s (legale) cannabinoider - "Hvor får du 'det' fra?"

2. Bør gravide kvinder ryge konsumere pot? - "Vil du, at gravide ryger pot?"

3. Sports-dyrkende cannabinoider - Sveder os selv høj

4. "DSI for Dummies" - Lære at kende cannabinoid historie

5. Astrocyter (stjerne-celler) og cannabinoider - Rækker efter stjernerne

6. En medicinsk cannabis-klub kaldet CHAMP - Publius besøger Californien

7. Kemoterapi og cannabinoider - Bekæmpelse af kræft er en kamp for dit liv

8. Tålmodig Patienter

9. At sove, måske for at drømme -

10. ”Cannabinoider” lykkes hvor ”marihuana” mislykkes - Ordkrigen

11. Washingtons hampefrø-kærlighed

12. Et åndfuldt sted at gro - Et cannabineret drømmeri

Afsnit 2: Frihed

13. Frihed til at ændre Nixon’s lov

14. Afbrydelse - tillad'er os at blive høj

15. Fødslen af ECS

16. Sikker er sikker, Per se: kørsel og cannabinoider

17. Ejendomsretten - FOID møder COID

18. Publius og CooH Mødes

19. Tisser for at betale lånet

20. Patentlig forkert (siden 1999/2003)

21. "Hej, mit navn er publius og jeg har været alkoholiker siden 1972."

22. 2-AG beskytter (mod) rygmarvsskade

23. Tænk på børnene: forbud frembringer kriminalitet ... og fedme

24. Skubber tilbage i Montana

 

Afsnit 3: og Stræben efter Lykke

25. Bliss er ikke ignorant

26. Lady Ella, borgerpligt og cannabis

27. Omega cannabinoid økonomi

28. Acetaminophen's CS-forbindelse

29. Cannabinoider kaster en gåde op

30. Intim amygdala aktionspotentialer

31. Stofisme/Racisme

32. Respektere cannabis respekterer naturen

33. CB3 er det! - genskaber revolutioner

34. "Tomat Effekten"

35. De blomstrende måder for naturen

36. Marihuana påskønnelse

 

Efterskrift ~

Cannabinoider er naturens sundhedspleje-plan

 

Bonus links

Kragen og kanden

For uger og uger havde der ikke været nogen regn. Vandløb og damme var udtørret til støv, og alle dyrene var tørstige. To krager, flyvende sammen i jagten på vand, spottet en kande, der var blevet efterladt på en havemur. De fløj hen til den og så, at den var halvt fuld af vand. Men ingen af dem kunne nå langt nok ind i kandens smalle hals for at få en tår.

"Der må være en måde at få det vand," sagde den første krage. "Hvis vi gennemtænker det, vil vi finde et svar."

Den anden krage forsøgte at skubbe kande-løbet, pressende med al sin kraft. Men den var for tung til at rokke. "Det er håbløst!" kvækkede han, og fløj væk for at lede efter vand andre steder.

Men den første krage blev ved kanden og tænkte, og efter en tid havde han en idé. Optagning af nogle småsten i næbbet, som den lod droppe ned i kanden én efter én, som til sidst fik vandet til at stige til randen. Derefter slukkede den kloge fugl lykkeligt dens tørst.

 

Visdom og tålmodighed lykkes, hvor kraft svigter.

 

Et af Æsop's fabler

 

Indledning

 

Pothoved, Stener, Doper, Hippie, Cannabinoider -

 

Fire ud af de fem ord anført ovenfor, definerer en bestemt virkelighed baseret på kultur og sprog. Det femte ord, det ene svært at udtale, er noget nyt.

 

Næsten alle af os var født ind i "marihuana" forbud, som begyndte i 1937. Dette forbud er ved at være slut på grund af et nyt ord du vil høre en masse om. Ordet er "cannabinoid." Hvad en cannabinoid er, og gør, er i fokus i denne bog - selvom du skal vide, at vi startede med den hensigt at skrive en bog om "cannabis".

 

Som nogle af jer er klar over, er der masser af gode bøger om marihuana og cannabis. Frihed er et fælles tema for disse bøger såvel som de helbredende kræfter af planten. - Men hvad der ikke er blevet konstateret eller beskrives i sammenhæng er den afgørende rolle cannabinoider spiller i livet. Ja, livet. Ligesom de fire ud af fem ord som er nævnt ovenfor, og den kulturelle bagage de bærer på, er der behov for klarhed for at løse nogle gamle misforståelser, dæmoniseringer som eks. langt ud i hampen, og andre fordomme bygget omkring politikken af marihuana-forbud - som ganske simpelt er et cannabinoid forbud - hvilket gør det til et livsforbud.

 

Der er en anden vigtig ændring. Vi i USA har en ny præsident, der vandt et valg baseret på ideen om forandring - endda en ændring, vi kan tro på og have tillid til. Præsidenten for USA er refereret til ved forkortelsen "POTUS" (www.potus.com). Baseret på de skiftende videnskabelige beviser, mener vi, at denne POTUS kommer til at ende cannabis-forbud - det er rigtigt, enden er nær, og her er en af hovedårsagerne hvorfor: - Anholdelser for cannabis gik fra lige under 400.000 til næsten 750.000 af det sidste år af POTUS 42, præsident Bill Clinton. Det udgør næsten fem millioner medborgere anholdt for cannabis-overtrædelser under POTUS 42, et antal svarende til nær den samlede danske befolkning.

 

Under POTUS 43, George W. Bush's administration, forblev årlige cannabis-anholdelser på 750.000 niveauet gennem 2006. I 2007 og 2008 toppede anholdelser med 800.000. Det beløber sig til over seks millioner borgere anholdt for cannabis under POTUS 43.

 

Nu til Barack Obama og POTUS 44 - Vil arven fra hans administration være flere anholdelser eftersom cannabinoider har vist sig at være en af naturens bedst bevarede hemmeligheder? - Eller vil POTUS 44 ende det vanvittige, at arrestere millioner af medborgere for besiddelse af cannabinoid plantemateriale? - De skrifter der er indeholdt i denne bog er til støtte for at afslutte dette vanvid. Men mere end det, mens vi forskede og skrev denne bog, lærte vi, hvordan naturlige og vitale cannabinoider spiller ind for menneskers liv. Dette projekt startede som en bog om cannabis og forvandlede sig til en bog om cannabinoider - de videnskabelige og internet-baserede søgeord for kemikalierne i cannabis-planten og vores kroppe.

 

Den første ting vi lærte sammen - vores første sandhed - var, at ethvert menneske bruger cannabinoider. Vi mener ikke alle ryger pot. Nej. Det, vi mener er, at cannabinoider og det endocannabinoide system (ECS) modulerer andre systemer i den menneskelige krop. Dette gælder for alle pattedyr. Cannabinoider er vist sig at beskytte og helbrede andre systemer - såsom det muskuløse, nerve, immun, reproduktive og fordøjelsessystemet. Grundlæggende betyder modulering at cannabinoider hjælper andre systemer i kroppen med at tilpasse sig til skiftende forhold.

 

I den første del af bogen behandler vi grundlæggende videnskabelige resultater og den dynamiske karakter af cannabinoider. Du vil læse, hvordan cannabinoider fuldender den menneskelige erfaring og begynde at se, hvad vi er oppe imod - den kognitive dissonans at beskrive "marihuana" som god. Men slang-udtryk som marihuana, pot, Mary Jane, reefer, etc., er kulturelle identifikatorer og ikke videnskabelige. Som kulturel henseende er vi ikke imod ordene marihuana og pot - vi har kun lært, at der er større klarhed i ordene cannabis og cannabinoider. Det er fordi de er ordene for videnskab og ikke slang. Vi ved du vil have spørgsmål - som vi havde - og denne bog vil give svarene eller vise dig i den retning, den videnskabelige dokumentation fører. Og vi er sikker på du vil blive overrasket - om du er pothoved eller forbudstilhænger - som du vil opdage uomstødelige sandheder, der har været kendt i nogen tid, men skjult af de sproglige spil for vores kultur.

 

Så tænk over det - efter mere end 70 år, ville nu ikke være et godt tidspunkt for forandring og sandheden om cannabis og cannabinoider? Sandheden om hvordan cannabinoider hjælper kemoterapi-patienter komme sig. Sandheden bag fysisk aktivitet, "runner's high/løberens høje velværdsfølelse", og cannabinoider. Sandheden om hvordan cannabinoider beskytter begyndelsen af menneskeliv - det befrugtede æg i livmoderen. Eller endda sandheden om beskatning og regulering af en cannabis-økonomi i stedet for at arrestere millioner af medborgere ved hver præsidentent og regerings-administration - som fremviser en anden sandhed - den glemte ødelæggelse af familier, der berøres af en cannabis-anholdelse, det være sig bruger som avler og leverandørens.

 

Enhver elev i historie kan fortælle dig vi ikke er de første amerikanere, europæer eller asiater til at konfrontere usandheder. For at udtrykke vores sandhed gennem sproget, for at skabe et nyt sæt og indstilling, henvendte vi os til en samling af essays kendt som Føderalist Papirerne. I løbet af 1787 og 1788, skrev James Madison, John Jay, og Alexander Hamilton 85 essays til støtte for den amerikanske forfatning. De brugte underskriftnavnet "Publius" til ære for en berømt romersk republikaner - en, de så som en forsvarer af frihed. Vi er "Publius" i 2009 med det samme formål - at gøre vores samlede sum større end vores individuelle dele.

Livet, Frihed og Stræben efter Lykke

 

Videnskab er sproget for Publius. Det er videnskab, der kan løfte tågen af krig forårsaget af 70 års Reefer Madness/Marihuana Vanvid. Som grundlæggerne detaljeret udarbejdede den amerikanske forfatning, stykke-for-stykke og artikel-for-artikel, har vi foretaget den samme omhu og indsats for at beskrive cannabis-planten og rollen for cannabinoider i vores og andres kultur. Vi fandt også, at cannabinoider delte en anden stærk egenskab fra grundlæggelses-perioden: ligheden er fundet i den berømte sætnings-opsummering af de grundlæggende rettigheder for frie mennesker - Livet, Frihed, og Stræben efter Lykke.

 

Det er ingen hemmelighed, at mange mennesker mener, at der er en livgivende kvalitet forbundet til brugen af cannabis. Det er, hvor vi begyndte - den anekdotiske og levede cannabinoid-oplevelse og erfaring. Siden 1970'erne har cannabis været defineret af praksis - en kombination af medicinsk/patient modellen og rekreative/friheds-modellen. Det vi beskriver, er noget nyt - idéen at cannabinoider er grundlæggende for livet. Cannabis-krigen vil ikke længere være omkring brug og ideologi - om, hvem der er syg nok eller fri nok eller ansvarlig nok. Hvad nyt er i dag er videnskaben om cannabinoider - og du vil finde den mere end overbevisende - nogle endda mildt sagt forbløffende.

 

Frihed frembringer sine egne argumenter. Krigen mod cannabis-brugere har kompromitteret vores frihed. Den har pågået sådan så længe, at mange af os slet ikke anerkender de utilsigtede konsekvenser placeret på vores kollektive frihed ved det cannabinoide-forbud - de samlede skader som følge af krigen. Som dette ændres, som dette forbud kommer til en afslutning, kan vi se frem til en bedre kultur - det ene med færre krænkelser af privatlivets fred, færre anholdelser, færre fængslinger - og mere humane valg for afslapning, mere økonomisk overkommelig wellness/sundhed, mere i skatteindtægter, og, tør vi sige det - gladere borgere.

 

De dage af Marihuana Vanvidet, da man mente, at marihuana-rygning skabte morderiske galninge, er bag os. De dage af mærkelige-Cheech og Chong-(ude i hampen)-marihuana-rygere er bag os. Klarere erkendelse om cannabis er ved at opstå. En som Montel Williams er det nye ansigt af cannabis-patienten - en tidligere Sømand og vellykket talkshow-vært, der beholder sin sundhed gennem brug af cannabinoider, imens han lever med multipel sklerose. Eller en som den folkekære danske skuespiller Jesper Langberg, nok bedst kendt som Kristen Skjern i tv-serien "Matador", som åbent erkender at cannabinoider har reddet hans liv fra et massivt og ødelæggende alkoholforbrug. Eller endda hævet over enhver medicinsk perception, en som Rick Steves - en succesfuld forfatter og vært for rejseudsendelser på tv og radio. Eller endog ud over berømtheder - måske en som dig?

 

Det bringer os til lykke. - Hver enkelt borger har deres egen definition af, hvad der gør dem glade. Bemærk, at målet ikke er "ret til at være glad", men stræben efter lykke. Denne stræben er uløseligt forbundet med valgfrihed - retten til at udøve en Lykke uden at krænke andres ret til liv, frihed og stræben efter lykke. Man behøver ikke at være en advokat for at forstå dette er et juridisk problem - men det er også mere end et juridisk problem. Hvad vi har, og hvad de fleste af os har været født ind i, er et system, der gør stræben efter lykke til et lovformeligt problem - et, der skal overvåges. Dette er et relativt nyt fænomen. Amerikanerne, og i højere grad end europæerne og i mellemøsten etc., har ikke altid troet, at stræben efter lykke var noget der bedst håndteres ved domstolene. På et tidspunkt troede vi på "retten til at være alene." I 1928, ni år før cannabis-forbudet begyndte, skrev US Supreme Court Justice, Louis Brandeis om USA's indbyggeres grundlovssikrede ret til at blive ladt alene i tilfældet af Olmstead v. USA:

Skaberne af USA's forfatning forpligtede sig til at sikre gunstige betingelser for stræben efter lykke. De erkendte betydningen af menneskets åndelige natur, af hans følelser og hans intellekt. De vidste, at kun en del af smerten, glæden og tilfredshed i livet er at finde i materielle ting. De søgte at beskytte amerikanere i deres tro, deres tanker, deres følelser og deres fornemmelser. De overdrog, modsat af regeringen, retten til privatlivets fred - den mest omfattende af rettigheder og den ret der er mest værdsat af civiliserede mænd og kvinder.

Krigen mod cannabis er blevet et angreb på retten til at blive ladt alene/være. Det betyder at det også er et angreb på de gunstige betingelser for udøvelse af lykke. Faktisk har det føderale og regeringsmæssige cannabinoid-forbud bidraget til et netto-tab af liv, frihed og stræben efter lykke. Men det er ved at ændre sig. Afslutningen af cannabis-forbud er over os på grund af sin egen logik - det burde have fungeret nu.

 

En ting mere: Ligesom sætningen livet, frihed, og stræben efter lykke, har jeg Publius, mange former - mange selv, om du vil. Ved at læse essayene i Cannabis Papirerne, vil du opdage, at jeg taler med mange stemmer. Det er fordi der er mange stemmer at blive hørt. Så tag denne bog som stifterne af USA måske har - og du vil se, at tågen af krig ikke kommer fra cannabis-planten, men af bekrigelsen mod den.

 

 

Hamp Revolution

1 og 2

Filmen undersøger også, hvorfor USA gik fra et land, der producerede store mængder af den ikke-narkotiske industrielle hamp, til det fuldstændige forbud mod hamp-produktion i 1938 og videre til FN fratog Nepal dets vigtigste kulturelle og økonomiske ressource i 1976 og fremviser et gyldigt alternativ til både kemisk fremstillede farmaceutiske produkter, olie og træ i en global-opvarmet overlevelsestruet fremtid.

 

Publius,

 

Publius 2009 - 2011 er Bryan Brickner, Julie Falco, Dianna Lynn Meyer, Stephen Young, William Abens, Danielle Schumacher, Derek Rea (1954-2008), David Nott, Dan Linn, Dan S. Wang, Brian Allemana, og mange flere.

 

Frit oversat og bearbejdet af cannabinoide-information.dk

 

 

Fortsættelse følger: 2. Bør gravide kvinder ryge konsumere pot? - "Vil du, at gravide ryger pot?"

 

____________________________________________________________________________________________________________________________

Copyright © All Rights Reserved