Dr. Lumír Hanuš foredrag

Cannabinoide Information

* Google translate: EnglishChoose Your language, please

For optimal opstilling/visning i browser-vindue

samt forståelse af emnet

Forstørre: CTRL+(+) plus

Formindske: CTRL+(-) minus

 

Link til Google translate kræver

desværre i nogle tilfælde

et klik på forstørrelsesglasset før målet

 

 

Dr. Lumír Ondřej Hanuš: foredrag

 

"Det er blevet klart, at det helbredende potentiale af hele planten er stærkere end isolerede forbindelser på egen hånd."

- Lumír Hanuš

 

2017 markerer 25-årsdagen for en af de vigtigste opdagelser i cannabinoid videnskab. Den 24. marts 1992 isolerede Lumír Ondřej Hanuš, en tjekkisk analytisk kemiker der arbejdede i Israel med den amerikanske farmakolog William Devane, den første kendte endocannabinoide, en endogen cannabinoid neurotransmitter. i den menneskelige hjerne. De navngav det anandamid (AEA: C22H37NO2); 20:4, n-6) efter Sanskrit-ordet for glæde eller lyksalighed.

 

Begge forskere arbejdede - og Mr. Hanuš gør det stadig - ved Hebrew University i Jerusalem, på holdet ledet af Raphael Mechoulam, verdens førende ekspert i cannabinoider. Næsten tre årtier tidligere, i 1964, blev Mechoulam den første til at isolere tetrahydrocannabinol eller THC (C21H30O2; n-6).

 

Opdagelsen af anandamid bekræftede, at den menneskelige hjerne producerer cannabinoider af sig selv, som binder med cannabinoid-receptorer over hele hjernen og kroppen. Beviser tyder på, at disse cannabinoid receptorer er involveret i motorik, hukommelses-forarbejdning, kontrol af appetit, smerte-modulation, neurobeskyttelse, fertilitet og mere.

 

I de følgende år er tusindvis af undersøgelser udført på det endocannabinoide system og på cannabinoider af alle typer. I mellemtiden bliver yderligere cannabinoider fortsat opdaget.

 

Det er blevet klart, at det endocannabinoide system spiller en afgørende rolle i den menneskelige krops indre funktioner. Som sådan vil en bedre forståelse af dette system - og cannabinoider generelt - sandsynligvis føre til bedre sundhedsresultater.

 

Leafly fik kontakt med Hanuš for at spørge ham om hans holds opdagelse, de videnskabelige fremskridt, der er gjort siden, og hvilke opdagelser kunne ligge forude.

 

Leafly: Næsten 25 år senere, hvad er virkningen af anandamidens opdagelse? Hvordan har det påvirket cannabis-forskning og medicin?

 

Lumír Hanuš: Opdagelsen af anandamid har hjulpet os videnskabeligt til at forstå de medicinske egenskaber af cannabis. Planten begyndte at indgå i traditionel medicin i de følgende år, og et stigende antal forskere blev interesseret i at studere, ikke kun endocannabinoider, men også plante-cannabinoider.

 

Leafly: Der er modstridende rapporter om, hvem der præcist stod bag denne banebrydende opdagelse. Hvordan skete det, præcist?

 

Lumír Hanuš: I begyndelsen af halvfemserne, arbejdede jeg sammen med Dr. William Devane, en amerikansk ekspert på området for molekylær farmakologi, som opdagede cannabinoid-receptorer i hjernen. Det var mig, der derefter isolerede stoffet i hjernen, men han udførte forskellige tests til at vurdere dets aktivitet, og jeg ville ikke have været i stand til at gøre det uden ham, så det var vores samarbejde.

 

Leafly: Du var den første til at identificere andre endocannabinoider udover anandamid, er det rigtigt?

 

Lumír Hanuš: Vores team på Hebrew University i Jerusalem lykkedes med at isolere yderligere fire endocannabinoider. Jeg personligt identificerede tre af disse: homo-gamma-linoleoyl ethanolamid (HGLEA: C22H39NO2; Anandamid (20:3,n-6)), docosatetraenoyl ethanolamid (DEA: C21H35NO2), og noladin ether (2-AGE: (C23H40O3; 20:4,n-6).

 

Leafly: Hvad arbejder du i øjeblikket på?

 

Lumír Hanuš: Det er blevet klart, at det helbredende potentiale af hele planten er stærkere end isolerede forbindelser på egen hånd. Vi ved også, at en specifik stamme med et givent THC og CBD-indhold kan være meget effektiv for nogle patienter, mens en anden stamme med samme THC og CBD indhold ikke vil hjælpe overhovedet. Det betyder, at der er andre forbindelser, der findes i cannabis, der synes synergistisk at påvirke den samlede terapeutiske effekt. Min nuværende forskning fokuserer på at finde ud af, hvilke forbindelser udover cannabinoider spiller en vigtig rolle i cannabis-behandling af forskellige sygdomme. Det være sig terpener, flavonoider, polyfenoler, eller andre stoffer, har vi brug for at finde ud af, hvordan de forbedrer eller undertrykker de helbredende virkninger af cannabis.

 

Leafly: Hvad tror du fremtiden for cannabis-forskning besidder?

 

Lumír Hanuš: Jeg kan se to forskellige retninger. Man vil fokusere på produktionen af derivater af aktive forbindelser, der kan patenteres og sælges for at tjene så mange penge som muligt. Den anden retning sætter patienter før profit og fokuserer på brugen af hele planten og synergistiske virkninger af dens forbindelser.

 

Dr. Lumír Hanuš - Hvorfor er cannabis en succesfuld medicin?

 

Cannabis Hemp Conference 2016, Vancouver, BC, Canada

 

Offentliggjort den 12. jul. 2016

Noladin ether, en formodet endocannabinoide, øger motivationen til at spise efter akut systemisk administration i rotter

 

EK Jones and TC Kirkham, et al, Br J Pharmacol. 2012 Jul; 166(6): 1815–1821.

 

 

BAGGRUND OG FORMÅL

 

Endocannabinoide systemer er stærkt impliceret i fysiologisk regulering af appetit og spiseadfærd, med cannabinoid CB1-receptor-agonister og antagonister, henholdsvis, øger eller mindsker fødeindtagelse. Denne undersøgelse undersøgte de akutte virkninger af den formodede endocannabinoide noladin ether (2-AGE: (C23H40O3; 20:4, n-6)) på fødeindtagelse og spise-motivation, fastsættelse af, hvordan det påvirker mængden af arbejde brugt af dyr for at få mad.

 

EKSPERIMENTERENDE TILGANG

 

Ikke-belastede han-rotter blev injiceret systemisk med noladin ether til at vurdere dets akutte virkninger på ad libitum fodring af en standard laboratorie-kost. Yderligere blev virkningerne af noladin på vægtstangs-presning for velsmagende mad/spiselige fødevare bestemt med et progressiv ratio (PR) operant paradigme.

 

VIGTIGE RESULTATER

 

Noladin forøgede dosisafhængigt 2 timer fødeindtagelse, med en signifikant effekt over en time efter en dosis på 0,5 mg/kg-1. I PR test, denne hyperfagiske/øget appetit dosis af noladin ether fremmede vedvarende høje rater af respondering og øgede signifikant det samlede antal vægtstangs-presning og break-point. Disse sidstnævnte virkninger blev forhindret ved forbehandling med 1,0 mg/kg-1 af den selektive CB1-antagonist surinabant (SR147778), der alene ingen virkning havde på reaktion.

 

KONKLUSIONER OG KONSEKVENSER

 

Dette er den første rapport af hyperfagi (overdreven sult; øget appetit) fremkaldt ved akut noladin administration, og den første beskrivelse af adfærdsmæssig handling i rotter. I overensstemmelse med fremherskende opfattelser om rollen af endocannabinoider i appetit, øgede en hyperfagisk dosis af noladin markant anstrengelser som udfoldes af dyr for at opnå mad. Således, Noladin udøver en specifik virkning på spise-motivation; fremmer muligvis fødeindtag/spisning ved at øge den tilskyndede værdi af mad.

 

- Department of Experimental Psychology, Institute of Psychology, Health and Society, University of Liverpool, Liverpool, UK

I relation:

 

 

 

____________________________________________________________________________________________________________________________

Copyright © All Rights Reserved