Film

Cannabinoide Information

 

 

En borgers fortælling om cannabinoider til hjælp imod sygdommme.

 

Film-kavalkade omhandlende cannabinoider

 

inden de overføres til relateret oprettet emne:

 

 

 

 

Cannabis og Cannabinoider i det 21. århundredes Medicin: medicinsk marihuana i klinikken

 

Dato: 13 November 2007, Sted: University of Wisconsin School of Medicine og folkesundhed. Dr. David Bearman MD, Santa Barbara, Californien, er en af de førende læger i USA inden for medicinsk marihuana. Han har brugt 40 års arbejde i substans og stofmisbrugs-behandling og forebyggelses-programmer. Hans karriere omfatter offentlige sundhed, administrativ medicin, primær pleje, smertebehandling og cannabinologi. Han underviser her læger og lægestuderende: Se og lyt til dette interessante og lærerige foredrag:

 

Det analgetiske/smertestillende potentiale fra Cannabinoider

 

Historisk og anekdotisk er cannabinoider (det aktive stof i hamp/marihuana/hash) blevet anvendt som analgetiske midler. I de senere år har der været en stigende interesse for at udvikle cannabis-afledt medicin til behandling af stærke smerter.

 

Denne gennemgang giver et overblik over historien om brugen af cannabis i medicin, cannabinoid signalveje, og aktuelle data fra prækliniske samt kliniske undersøgelser om brug af cannabinoider som potentielle smertestillende midler.

 

Kliniske og eksperimentelle undersøgelser viser, at cannabis-afledte forbindelser virker som antiemetiske, appetit modulerende og smertestillende midler. Imidlertid er effektiviteten af de enkelte produkter variabel og afhænger af administrationsvejen.

 

Da opioider er den eneste behandling for svære smerter, kan den smertestillende evne fra cannabinoider give et tiltrængt alternativ til opioider. Desuden virker cannabinoider synergistisk med opioider og fungere som opioid-besparende midler, så lavere doser og færre bivirkninger fra kronisk opioidbehandling kan derved også opnåes.

 

Således fortjener rationel brug af cannabis-baserede medikamenter seriøs overvejelse for at lindre lidelserne for patienter på grund af stærke smerter.

 

* Division of Hematology, Oncology and Transplantation and the Vascular Biology Center, University of Minnesota and Department of Medicine, Minneapolis VA Medical Center

 

 

Cannabis i kombination med opioider reducerer smerte bedre end opioider alene

 

BAGGRUND: Der er en stigende debat om brugen af ​​cannabis til medicinske formål, herunder til symptomatisk behandling af kronisk smerte. Vi undersøgte mønstre og korrelater for brugen af ​​cannabis i et stort fællesskabs udsnit af folk, der var blevet ordineret opioider for kroniske ikke-cancer smerter.

 

METODER: POINT Undersøgelsen omfattede 1.514 mennesker i Australien, som var blevet ordineret farmaceutiske opioider for kroniske ikke-cancer smerter. Data om brugen af ​​cannabis, ICD-10 cannabisbrugs uorden og cannabis til smerte blev indsamlet. Vi udforskede sammenhænge mellem demografiske, smerter og andre patientkarakteristika og cannabis til smerte.

 

RESULTATER: En ud af seks (16%) havde brugt cannabis til smertelindring, 6% i den foregående måned. En fjerdedel rapporterede, at de ville bruge det til smertelindring, hvis de havde adgang... De havde været ordineret opioider i længere tid, var på højere opioid doser, og var mere tilbøjelige til at være ikke-klæbende til deres opioidbrug. Dem, der bruger cannabis for smerter havde højere smerte indgriben efter kontrol for rapporteret smerte-sværhedsgrad. Næsten halvdelen (43%) af prøven havde ikke nogensinde brugt cannabis til rekreative formål, og 12% af hele kohorten mødte kriterier for en ICD-10 cannabis lidelse.

 

KONKLUSION: Brug af cannabis til smertelindrings formål forekommer udbredt blandt mennesker, der lever med kroniske ikke-cancer smerter, og brugere rapporterer større smertelindring i kombination med opioider, end når opioider anvendes alene.

 

 

 

Medicinske Cannabis Love og Dødeligheden af Opioid-analgetikum Overdose i USA, 1999-2010

 

JAMA Intern Med. 2014 August 25 - Bachhuber MA, Saloner B, Cunningham CO, Barry CL.

 

Vigtighed: Opioid-analgetikum/smertestillende overdosis dødelighed fortsætter med at stige i USA, som følge af stigninger i ordination til kroniske smerter. Fordi kroniske smerter er en vigtig indikation for medicinsk cannabis (tilladelse dertil), love, der giver adgang til medicinsk cannabis kan ændre overdosis-dødelighed relateret til smertestillende midler i stater, der har vedtaget dem.

 

Formål: For at bestemme sammenhængen mellem tilstedeværelsen af statslige medicinsk cannabis love og opioidanalgetikum overdosis dødelighed.

 

Design, Indstilling og Deltagere: En tidsserie analyse blev foretaget af medicinsk cannabis-love og dødsattest-data på statsligt niveau i USA fra 1999 til 2010; alle 50 stater blev inkluderet.

 

Afdækning: Tilstedeværelse af en lov om oprettelse af et medicinsk cannabis-program i staten.

 

Væsentligste resultater og foranstaltninger: Alder-justeret opioid-analgetikum overdosis dødsfald pr 100.000 indbyggere i hver stat. Regressionsmodeller blev udviklet, herunder stat og årige faste effekter, tilstedeværelsen af 3 forskellige politikker vedrørende opioid-analgetika, og den stats-specifikke arbejdsløshed.

 

Resultater: Tre stater (Californien, Oregon og Washington - officiel hjemmeside) havde effektive medicinsk cannabis-love før 1999. Ti stater (Alaska, Colorado, Hawaii, Maine, Michigan, Montana, Nevada, New Mexico, Rhode Island, og Vermont - officiel hjemmeside, se flere her) havde vedtaget medicinsk cannabis-love mellem 1999 og 2010. Stater med medicinsk cannabis love havde en 24,8% lavere gennemsnitlig årlig opioid-overdosis-dødelighed (95% CI, -37,5% til -9.5%, P = .003) sammenlignet med stater uden medicinsk cannabis love.

 

Undersøgelse af sammenhængen mellem medicinsk cannabis love og opioid-analgetikum-overdosis dødelighed i hvert år efter gennemførelsen af loven viste, at sådanne love var forbundet med en lavere overdosis-dødelighed som generelt blev styrket over tid: år 1 (-19.9%, 95% CI , -30,6% til -7.7%, P = .002), år 2 (-25,2%, 95% CI, -40,6% til -5.9%, P = .01), år 3 (-23,6%, 95% CI , -41,1% til 1,0%, P = .04), år 4 (-20,2%, 95% CI, -33,6% til -4.0%, P = .02), år 5 (-33,7%, 95% CI , -50,9% til -10,4%, p = 0,008), og år 6 (-33,3%, 95% CI, -44,7% til -19,6%, p <.001). I sekundære analyser, forblev resultaterne ens.

 

Konklusioner og relevans: Medicinsk cannabis-love er forbundet med en markant lavere opioid-overdosis-dødelighed på statsligt niveau. Yderligere undersøgelse er nødvendig for at afgøre, hvordan medicinsk cannabis love kan interagere med politikker, der sigter på at forebygge opioid-analgetikum-overdosis.

 

 

Den magiske cannabis: sandheden om marihuana

Den magiske cannabis: sandheden om Cannabis Sativa skildrer historien om cannabis-planten, som har været kendt for menneskeheden i tusinder af år, og hvordan den tjener os på så mange måder. Den hellige urt blev altid anset af shamaner og oldtidens som en gave fra Guds Skaber(e) af liv på Jorden. Ligesom mad nærer kroppen, giver Cannabis næring til sindet og arbejder magisk med sjælen. Også udforsket i denne dokumentar er det amerikanske forhold med hamp, herunder forbudet under 1920'erne og de forskellige anvendelser af hamp-planten.

 

Offentliggjort den 14. maj 2015

 

 

 

HampCrete - Naturens stærkeste og grønneste byggemateriale

 

Hamp har altid været et indbringende afgrøde. Brændstof kan være det vigtigste produkt, du kan få fra hamp til vores voksende behov for energi, men der er bogstaveligt talt tusindvis af forskellige produkter, du kan udvinde fra hamp. Fra tøj, makeup, til biologisk nedbrydelig plast, det er overordnet en mirakel-plante. Det har 4x udbyttet af tobak, er utrolig modstandsdygtig over for ændringer i miljøet, det vokser meget hurtigt, og optager mere end 5 gange så meget CO2 [1 carbon-atom (C) og 2 oxygen-atomer (O)], ved fotosyntese, sammenlignet med en hektar træer, og vil/ville/kunne/kan desuden give 7 milliarder individer fordel af adgang til en enestående funktionel fødevare. Dr. William Courtney

 

Vi vil hævde, at hamp ville være et uundværlig produkt i enhvert bæredygtigt samfund. Det er virkelig en skam, at det er ulovligt i USA (ikke i 22 stater), EU og ikke mindst i og for de mange kulturer som har brugt denne plante i århundreder, uden nogen social forsmædelse, eks. Indien, Nepal, Thailand, Afghanistan, Pakistan, Kina og Sydafrika etc, - som desværre kynisk og grundet FN med Danmark som daværende og nuværende (negativ) medspiller, mod lægelig Ciba Instituttets Undersøgelsesgruppe ekspertise, fik kriminaliseret denne, med historien (nutiden og fremtiden) som konsekvens.

 

KAPITEL VI

NARKOTIKA og psykotrope stoffer

 

Nepal

 

"Hans Majestæt Kongen af ​​Nepals regering forbeholder sig hermed ret til midlertidigt, i henhold til artikel 49, stk 1 i den nævnte konvention, at tillade på deres territorium (til 1976; 29. Juni 1987!):

dvs.

 

 

 • iii. Produktion og fremstilling af og handel med midlerne, der er nævnt under (i) og (ii) ovenfor. "

 

 

 

 

For halvtreds år siden, da jeg læste medicin ved Universitetet i Berlin, blev jeg belært om, at hash blev brugt som et fornøjelse-fremkaldende stof primært i østlandene (især af muslimer), og at effekterne henført til stoffet var anderledes i disse mennesker fra dem, der ses i vesteuropæerne. Det ser ud til, at den omfattende brug af stoffet i Østen, i modsætning til vesteuropæere, var forbundet med denne observation.

 

En relevant erklæring fra Kommissionen for Narkotiske Stoffer (1963) har følgende ordlyd: "Det vanemæssige forbrug af cannabis antager en anden karakter i nogle industrielt udviklede lande fra den det antager i lande, hvor cannabisforbrug udgør en traditionel vane praktiseret i hundreder eller tusinder af år uden at være underlagt nogen social forsmædelse. Cannabis-brugere i industrielle lande har ofte en psykopatisk personlighed, og forbruget af cannabis er ofte det første skridt mod senere afhængighed af heroin eller morfin".

 

1965 - Hashish - Its Chemistry and Pharmacology, (Hash - Dens kemi og farmakologi) - Ciba Instituttets Undersøgelsesgruppe den 21. oktober 1964 - Til ære for Professor Dr. G. Joachimoglu - Forfattere:Geōrgios Iōakeimoglou, G. E. W. Wolstenholme, Julie Knight.

 

Formandens indledning ved AD Macdonald. Naturlige og røget hash ved G. Joachimoglu. De seneste resultater af hash-analyse ved F. Korte og H. Sieper. Nogle aspekter af cannabis-handling, af CJ Miras. Narkotika-afhængighed af hash-type, af JM Watt. Effekter af cannabis ekstrakt på grov opførsel ved S. Garattini - Generel diskussion.

 

 

 

 

 

NATO's udenrigsministre enedes om at udvide Isaf med omkring 6.000 soldater i forhold til de nuværende cirka 9.500. Den udvidede styrke skal forstærke indsatsen mod produktionen af heroin i forbindelse med NATO-styrkens udvidelse mod syd. Det oplyste udenrigsminister Per Stig Møller efter et møde i Bruxelles.

 • 2009: I rapporten, Afghanistan Cannabis Survey 2009 (pdf; engelsk), anslog UNODC omfanget af afghanske cannabis-produktion til mellem 25.000 og 60.000 acres (mellem 101 og 243 km2). Mens antallet af hektar under produktion er lavere end i Marokko, men et robust udbytte fra afghansk cannabis - cirka 90 kg cannabis resin (hash) pr. acre (4.046,9 m²) versus ca 25 kg pr. acre i Marokko - gør Afghanistan til verdens førende inden for cannabis-produktion, sagde UNODC. Afghanistan producerer et sted mellem 1.500 og 3.500 tons hash om året, anslog rapporten.

 

Cannabis produktion finder sted i præcis halvdelen af Afghanistans 34 provinser har rapporten fundet. Det bemærkes, at produktionen blev flyttet fra nord - det traditionelle hjemsted for cannabis-dyrkning i landet - mod syd og øst, de områder, hvor Taleban-oprøret er stærkest, og regeringen tilstedeværelse svageste.

 

Som med opium, ender noget af overskuddet fra hashhandel i lommerne på Taleban. Oprørerne dræner typisk millioner af dollars ved at pålægge afgifter på landmænd og smuglere for at foretage sikker passage af deres varer.

 

Rapporten anslår den årlige landmands indtægter fra cannabis, er på mellem $ 39 millioner (214 millioner danske kroner) og 94 millioner dollars (517 millioner DKK.) om året, en brøkdel af størrelsen ved opiumshandel, men stadig ikke en ubetydelig sum. Omkring 40.000 landbofamilier genererer indtægter fra cannabis-dyrkning, herunder familier der også dyrker opium.

UNODC sagde, at landmændene kan tjene en nettoindtægt på $ 3.300 (18.158 DKK) pr år ved at dyrke cannabis, sammenlignet med $ 2.000 (11.004 DKK) ved opium.

 

 • Hash: $ 3.300 : 18.158 DKK pr år

 

 • Opium/Heroin: $ 2.000 : 11.004 DKK

 

 

 

 

 

Det var planen, at Danmark de næste to år skulle donere yderligere samlet syv millioner kroner til programmet, men fredag kom en evaluering af projektet, og den fik ministeren til at ændre holdning

 

- Den havde jeg ikke sidst vi talte sammen. Vi har behandlet evalueringen på et møde i dag (i går, red.), og på den baggrund er det min klare indstilling, at vi stopper støtten, siger Christian friis Bach til Politiken, samt ikke mindst, til de mange der venter under menneskekrænkende, tortur-kummerlige forhold på døds-gangene og deres familier, grundet en misforstået "pervers" opfattelse om farlige marihuana og -COOH.

 

* Den spiselige (orale) metode (udover rygning) bruges kun i Grækenland, Egypten, Syrien, Arabien og Persien (Iran). Historisk går spisning af cannabis forud for rygning (RN og GS Chopra, 1939). Detaljer vedrørende orale præparater er givet af IC og GS Chopra (1957), Adams (1940) og Merrill (1938). * 1965 - Hashish - Its Chemistry and Pharmacology, (Hash - Dens kemi og farmakologi) - Ciba Instituttets Undersøgelsesgruppe den 21. oktober 1964 - Til ære for Professor Dr. G. Joachimoglu - Forfattere:Geōrgios Iōakeimoglou, G. E. W. Wolstenholme, Julie Knight

 

 

 

Shefa Neuroscience Research Centre, Tehran, Iran; Department of Pediatrics, Shahed University, Tehran, Iran.

 

Abstrakt

 

Formålet med denne undersøgelse var at vurdere effekten af cannabinoid på kortikale spredning depression (CSD) i rottehjerne. Cannabis har været brugt i århundreder til både symptomatisk og profylaktisk (forebyggelses) behandling af forskellige typer af hovedpine, herunder migræne. CSD menes at være en formodet neuronal mekanisme bag migræne-aura og efterfølgende smerte.

 

Cannabinoid CB1 agonist, WIN 55,212-2 (C27H26N2O3) mesylat (1-10 microM), undertrykte også signifikant alle karakteristiske træk ved CSD. Men cannabinoid CB2-agonist, JWH-133 (C22H32O) (1-20 microM), påvirkede ikke CSD. FEPSP og induktion af LTP blev undertrykt ved anvendelse af WIN55212-2.

 

Konklusion: Undertrykkelse af CSD ved aktivering af CB1-receptorer peger på de potentielle terapeutiske virkninger af cannabinoider i migræne med aura.

 

Iranian Journal of Basic Medical Sciences

 

* Shefa er et Arabisk ord (شفا) der betyder healing eller helbredelse.

 

 

Sang: The Luminaries - lysskulpturerne - Hamp kan redde verden

 

Udgivet den 3 oktober, 2013

 

 

 

Hamp-Huse - Stop verdens fattigdom og hjemløshed 4altid!

 

Ved at blande musik, information og uddannelse, er denne HAMP-serie tiltænkt som et bidrag til almen bevidsthed om globalt væsentlige problemstillinger og deres løsninger. Nutiva har hjulpet bedre planeten gennem distribution af bæredygtige høj-kvalitets produkter ud til verden.

 

Denne video er lavet for at vise alle fordelene af hamp og hvordan det kunne hjælpe vores verden, vores økonomi og vores menneskelige familie. Det er tid til at så fremtidens frø med hamp!

 

Dyrkning af hamp - STOP VERDENS FATTIGDOM & HJEMLØSHED

Stærkeste byggemateriale i naturen, Et HAMP-HUS trækker 13.607 kg (30.000 pund a 0,45359237 kg) af kuldioxid (CO2) fra atmosfæren! (troposfæren, med 80% af atmosfæren's masse og 99% af dens vanddamp og aerosoler). Og fem gange så meget som træer under væksten til byggematerialet! Dr. William Courtney

 

Udgivet den 24 Jul, 2013

 

 

 

 

 

HAMP-BRÆNDSTOF: Stop verdens Brændstof & Energikrise 4altid!

 

Ved at blande musik, information og uddannelse, er denne HAMP-serie tiltænkt for at bringe almen bevidsthed til globalt væsentlige problemstillinger og deres løsninger. Nutiva har hjulpet bedre planeten gennem distribution af bæredygtige høj-kvalitets produkter ud til verden.

 

Denne video er lavet for at vise alle fordelene af hamp og hvordan det kunne hjælpe vores verden, vores økonomi og vores menneskelige familie. Det er tid til at frø-spire fremtiden med hamp!

 

 • BIO-HAMP-BRÆNDSTOF

 

 

 

 

* 18. maj 2009 - Mærsk-skibe forurener som ni milliarder biler - Berlingske Business:

 

Skibsfartens brug af bunkerfuel udgør et kæmpe problem for miljøet. Udledningen fra det tyktflydende brændstof dræber årligt mindst 100 københavnere.

 

100.000 skibe sejler hvert år gennem de indre danske farvande og efterlader store skyer af stærkt forurenet udstødningsrøg i kølvandet. Skibene sejler nemlig primært på bunkerfuel – en brændstoftype, der får benzin og diesel til at fremstå som naturgas...Mærsk-flåden sender svovldioxid, SO2 og kvælstofoxider, NOx, ud i atmosfæren i et omfang, der på verdensplan svarer til udledningen fra ni milliarder biler (9.000.000.000)

 

 

5.004 private aktionærer har kontaktet Dansk Aktionærforening for at søge erstatningskrav mod OW Bunker.

"Det er fuldstændig umuligt at vurdere, men al sund fornuft siger jo, at det ikke nytter noget, at man kan gamble med et selskab på den måde, uden at der føres en sag."

 

Det Nørresundby-baserede selskab, beliggende lavt i Limfjorden, gik konkurs for en uge siden. Aktierne i selskabet blev værdiløse, og omkring 20.000 investorer må nu stille sig i køen af kreditorer i forbindelse med opgørelsen af konkursboet.

OW Bunker blev dannet i 1980, og nåede kun at være børsnoteret i syv måneder, inden to nedjusteringer og en svindelsag trak tæppet væk under selskabet.

Topchefen Jim Pedersen har ikke offentligt kommenteret på selskabets kollaps med et tab på 1,6 milliarder kroner. Heraf skyldes 850 millioner nedskrivninger, mens ledelsen selv pegede på, at svindel i datterselskabet Dynamic Oil Trading i Singapore var årsag til et tab på yderligere 750 millioner.

 

Altor Equity Partners AB en svensk kapitalfond med hovedsæde i Stockholm der blev etableret i 2003 af bl.a. Harald Mix. Virksomheden investerer primært i middelstore nordiske virksomheder. Kapitalfonden Altors manglende vilje til at komme med penge, gav konkursramte OW Bunker dødsstødet. Altor havde ellers fået en fortjeneste på over 2 mia. kr., da man sendte OW Bunker på børsen i foråret, men alligevel ønskede den svenske fond i sidste indstans ikke at bakke op med friske penge til sin kriseramte virksomhed. Altors forklaring var, at kapitalfondens anden fond, der fortsat sad med over 40 procent af OW Bunker havde investeret alle sine midler, og derfor var lukket.

 

En gruppe på flere end ti internationale storinvestorer, hvoraf de fleste er fra USA, har i hemmelighed hyret det københavnske advokatfirma Lett til at stå for søgsmålene, der er på vej, hvæsser nu knivene i det, der hastigt udvikler sig til en af danmarkshistoriens største erhvervsskandaler (for investorerne - ikke miljøet!). Investorerne er rasende over den store nedtur og de gigantiske tab i OW Bunker, som indtraf blot syv måneder efter, at oliehandelsselskabet blev børsnoteret. Det falder dem især for brystet, at der i selskabet var så stor en grad af spekulation, samt at topledelsen i OW Bunker flere gange lige inden konkursen forsikrede dem om, at der var styr på butikken, og at der ikke ville komme flere tab på risikostyringen. Gruppen udgøres især af amerikanske investorer, og det er en del af deres dna, at de er klar til at sagsøge folk for et godt ord,« - skriver Berlingske Business Transport.

 

Arbejdsmarkedets Tillægspension (ATP), PFA Pension - Danmarks største pensionsselskab og forvalter en pensionskapital på over 370 milliarder- kroner, AP Pension, DIP (pension til civil- og akademiingeniører), Industriens Pension, Juristernes og Økonomernes Pensionskasse (JØP), Maj Invest, PensionDanmark og SEB. Ni pensionsselskaber har alle penge i klemme i forbindelse med OW Bunker-konkursen. Alene ATP og PFA har tilsammen tabt 266 millioner kroner på OW Bunker. De vil, oplyst den 10.12.2014 af DR uden spørgsmålstegn til miljøet og det forkastelige i at tjene penge på at ødelægge rummet vi alle er afhængige af, betale for at få OW Bunker-konkursen undersøgt. Formålet er at finde ud af, om der er grundlag for en retssag, der kan ende med erstatning til millioner af danskere der med lukkede øjne og ligegyldighed, spekulerer i bunkerfuel for egen vinding og en behagelig pensionstilværelse.

 

Nordic Marine Oil, et 100 procent privatejet selskab med hovesæde i Aalborg, med en årlig omsætning på knap to milliarder kroner, etableret som et datterselskab af Malik Supply A/S i 2011 er Danmarks fjerde største. Virksomheden lever af at købe og sælge brændstof til skibe i fiskeriet og handelsflåden i de danske farvande, er klar til at overtage dele af den kuldsejlede konkurrent OW Bunker i Nørresundby nord for Limfjorden. Nordic Marine Oil har rammerne på plads til at suge markedet op efter OW Bunker.

 

- Vi har netop investeret i et nyt og mindre tankskib og fra oktober overtaget hele olieterminalen på havnen i Frederikshavn, siger han. Og tilføjer, at selskabet gør, hvad det kan for at samle op i kølvandet på konkurrenten OW Bunkers nedsmeltning.

Bunkers til skibe er raffineret brændstof, og der er to typer: Fuel og gasolie/brændselsolie en fraktion opnået fra råolie destillation, enten som et destillat eller en rest og gas.

 

Men, nej, Bunker Holding, verdens førerne i bunkerhandel, en del af Torben Østergaard Nielsens USTC Gruppe, hvor den største virksomhed i gruppen er Bunker Holding A/S-koncernen, som er moderselskab for 30 selvstændige bunker-fuel virksomheder over hele verden, overtager del af OW Bunker. I 2011 havde de en omsætning på DKK 68 milliarder, etablerer nu et fysisk setup med datterselskabet Unioil Supply A/S med base i Aalborg. Selskabet består udelukkende af folk fra det tidligere OW Supply & Trading [og en uforståelig røgforsynet kommunal velvilje].

 

"I Unioil Supply vil der blive fokuseret på mindre cargo trading aktiviteter af alle gængse fuel og gasolie kvaliteter samt fysiske bunker leverancer i og omkring Skandinavien. Leverancer vil ske både per truck og bunker barge."

 

"Bunker Holding er yderst glade for tilførslen af koncernens nye selskab, idet Unioil Supply er et godt supplement til gruppens traditionelle forretning. Derudover vil selskabet blive grundstenen i arbejdet mod at blive den førende fysiske leverandør i Skandinavien." - EnergiWatch den 12.12.14

 

Inden konkursen var OW Bunker landets næststørste selskab målt på omsætningen, kun overgået af A.P. Møller-Mærsk.

 

Hvis det ikke lykkes brændstofselskabet OW Bunker at få penge i kassen og dermed undgå konkurs, vil Nørresundby miste en stor og vigtig arbejdsplads. Borgmesteren i Aalborg Kommune, Thomas Kastrup­-Larsen (S), krydser fingre på rådhuset.

 

- OW Bunker er en arbejdsplads, som vi er rigtig glade for og meget stolte af, så jeg håber naturligvis inderligt, at OW Bunker også er der fremover, siger borgmesteren om Aalborg­-virksomheden, som er blandt verdens største inden for salg af skibsbrændstof ­såkaldt bunker. – en brændstoftype, der får benzin og diesel til at fremstå som naturgas og hvor forureningen fra skibsfarten årligt koster 60.000 mennesker en for tidlig død. OW Bunker har mere end 600 ansatte i hele verden, og ifølge borgmesteren er omkring 300 af de ansatte placeret i Nørresundby, hvor selskabets hovedkvarter ligger. Og OW Bunker spiller en vigtig rolle i lokalsamfundet, siger borgmesteren, - bosiddende i Aalborg vestby, i det mondæne villakvarter med de mange brændeovne til et hyggeligt kik og billig varme fra de 2013 stormfældede skove [som ifølge Skovforeningen er mellem 320.000 og 350.000 kubikmeter træ landet, blot fra den 28. oktober] samt en brændeovns-røg der skader naboernes og omkringboende og færdenes DNA på samme måde som dieselpartikler, og forværre respiration der kan føre til luftvejslidelser og eventuelt kræft på langt sigt, også for de mange ældre placeret i nabolaget hos diverse boligspekulanter med givtige og lange lejekontrakter med Aalborg Kommune som betyder, at ejendommene vil give et stabilt afkast til disse mange år fremover, og på bosteder som var de kyllinger i bur med direkte udkik til og indånding af yderligere skadelige benzen [det har længe været kendt, at luften i tæt befærdede gader i de større byer indeholder benzen i mængder op til 10 gange grænseværdien. Det kræftfremkaldende stof stammer fra benzin, og derfor findes det blandt andet i udstødningsgas] samt ultrafine partikler (ni millioner gift-partikler i hver indånding) der fører til f.eks. kronisk bronkitis, nedsat fostervægt og lungekræft samt skade på arvematerialet, og som lodges dybt i lungerne og med tiden akkumuleres. Derfor tager det dit immunforsvar måneder, endda år, for at fjerne disse partikler fra den kommende trafikkerede af- og tilkørselselsvej til og fra den 3. Limfjordsforbindelse, som efter mange lokales mening ødelægger områdets sidste naturperle, for at tilgodese bla. de mange olie-millionære fra Norge som en hurtig forbindelse fra et væld af olie-og gas forbrugende færger til afhentning af Spiritus og billig svinekød i megavarehuse placeret uden for byen mod syd eller til billige olieforbrugende CO2-skabende flyrejser ind over beboede områder fra en ekspanderende og snart motorvejsnær Lufthavn, hvor Danish Air Transport bruger 18 procent af deres omsætningflybrændstof [en specialiseret form for råolie-baseret petroleum-opblandet brændsel, som består af blandinger af over tusind kemikalier, primært kulbrinter (paraffiner, olefiner, naphthener og aromatiske), tilsætningsstoffer såsom antioxidanter og metaldeaktivatorer, hvor hovedkomponenterne omfatter n-heptan og isooctan er skadelig] - og som også har været ramt af flere skybrud, der har oversvømmet store dele af byen og området.

 

- Det er en stor og stærk virksomhed, som har været med til at skabe arbejdspladser til mange mennesker, så selvfølgelig har den en stor betydning, siger Thomas Kastrup­-Larsen.

 

Borgmesteren, Thomas Kastrup­-Larsen, skelede dog tidligere til miljøet som Rådmand for sundhed og bæredygtig udvikling. Det er slut med at ryge elektroniske cigaretter i Aalborg Kommunes sygehuse, skoler og offentlige bygninger generelt. Kastrup-Larsen siger, at der er to væsentlige grunde til beslutningen.

 

- Den første er, at vi ikke vil have, at der kan ske misforståelser med hensyn til, om man må ryge inde eller ej. Den anden er, at e-cigaretterne (som ellers er ideel til ren uskadelig fordampning af marihuana'ens cannabinoider) også spreder dampe med forskellige kemikalier i, som man ikke kender omfanget af, og som kan være kræftfremkaldende, siger Thomas Kastrup Larsen.

 

Magistraten i Aalborg har i dag besluttet at ligestille almindelige cigaretter og e-cigaretter i kommunens "regler om røgfri miljøer". Aalborg Kommune stopper ansattes e-røg den 21. januar 2013.

 

 

 

15. Aug, 2014 - Af David Allen MD - De nye damp-penne er alle en dille nu og kan ses overalt. Oprindeligt designet til fordampning af tobaks- og nikotinprodukter er disse penne fantastisk til fordampning af cannabis-olier. Disse penne fordamper cannabis-olier og efterlader en næsten upåviselig lugt og kan anvendes offentligt uden ringe eller ingen opmærksom af nogen.

 

 

 

 

* NOx fungerer som drivhusgasser, så i Kyotoprotokollen, som blev tiltrådt i 1997 af 54 lande, kræves der vidtgående, verdensomspændende reduktioner i udledningen af drivhusgasser, herunder også kvælstofilter.

Sundhed og sygdom: Tilstedeværelsen af kvælstofilter i indåndingsluften kan udløse anfald og/eller forværre tilstanden hos mennesker der lider af astma.

 

2007 - Terapeutiske potentiale af cannabinoid receptor ligander: aktuelle status. - Methods Find Exp Clin Pharmacol. 2006 Apr;28(3):177-83.

 

Der er mindst to typer af cannabinoid-receptorer, CB1 og CB2, begge koblet til G-proteiner. CB1-receptorer findes primært på centrale og perifere neuroner. CB2-receptorer er til stede hovedsagelig på immunceller. Endogene agonister til cannabinoidreceptorer (endocannabinoider) er også blevet opdaget, hvoraf de vigtigste er arakidonoyl-ethanolamid (anandamid/AEA:C22H37NO2), 2-arachidonoyl glycerol (2-AG: C23H38O4) og 2-arkidonyl glyceryl ether (2-AGE: C23H40O3). Efter frigivelsen fjernes endo-cannabinoiderne fra det ekstracellulære rum og nedbrydes derefter ved intracellulær enzymatisk hydrolyse. CB1/CB2 agonister anvendes allerede klinisk som antiemetiske eller for at stimulere appetitten [Marinol en syntetiseret Δ(9) -THC (C21H30O2) og Sativex]. Potentielle terapeutiske anvendelser af cannabinoid-receptor-agonister (fra naturlige plante-stoffer der aktiverer) omfatter forvaltningen af ​​multipel sklerose, rygmarvsskade, smerte, inflammatoriske sygdomme, glaukom, bronkial astma, karudvidelse der ledsager fremskreden skrumpelever, og cancer.

 

* Signalmolekyler fra oxidation af 21-carbon-fedtsyrer i kroppen:

 

THC (C21H30O2) - oxidationTHC-OH (hydroxy: C21H30O3) oxidation → *11-nor-9-carboxy-Delta (9)-THC/THC-COOH (-COOH: C21H28O4) → Kombineret lægemiddel-forgiftning: lavt blod ilt (O) niveau forårsager hjernedød.

 

 

Desuden reagerer disse forbindelser med luftens ilt (O) og danner ozon, som også irriterer luftvejene. Venstre kræver NOx-afgift taget af bordet - 13. Dec. 2011, DR → DI: Afskaf NOx-afgiften med finansloven 2014 - 06.09.2013, JP Læserbrev af Karin Klitgaard, miljøpolitisk chef Dansk Industri

 

 

Dokumentdato: 26-02-2014 - Modtaget: 26-02-2014 - Omdelt: 26-02-2014

 

Spørgsmålets ordlyd:

Vil ministeren oplyse de provenumæssige konsekvenser såfremt NOx-afgiften tilbageføres fra de nuværende 25 kr. til det tidligere niveau på ca. 5 kr. pr. kg NOx, eller hvis afgiften helt fjernes?

 

Spørger:

Trine Bramsen (S)

 

Svar

Indførelsen af NOx-afgiften var en del af energiaftalen af 21. februar 2008 med virkningfra 2010. Afgiften udgjorde 5 kr. pr. kg NOx. Merprovenuet blev tilbageført via lavere afgift på energi. I forbindelse med finansloven for 2012 blev NOx-afgiften forhøjet til 25 kr. pr. kg. Afgiftssatsen indekseres og udgør således 25,9 kr. pr. kg NOx i 2014. Skadesomkostninger ved nedfald af dansk udledt NOx i Danmark og udlandet skønnes til i alt ca. 50 kr. pr. kg. En afskaffelse eller nedsættelse af NOx-afgiften vil øge luftforureningen og helbredsomkostningerne i Danmark.

 

Danmark har endvidere en forpligtigelse iforhold til Gøteborg-protokollen til at nedbringe den grænseoverskridende luftforurening, herunder NOx. NOx-afgiften bidrager til Danmarks opfyldelse af forpligtigelsen. I 2013 udgjorde det samlede provenu fra NOx-afgiften ca. 875 mio. kr., heraf udgjorde NOx-afgiften fra vejtransport ca. 1/3, mens NOx-afgiften fra stationære anlæg udgjorde ca. 2/3. NOx-afgiften på benzin og diesel er modsvaret af tilsvarende lempelser i energiafgiften. Den reelle belastning af vejtransporten er derfor nul, og vejtransport indregnes derfor ikke i mindreprovenuet ved nedsættelse eller afskaffelse af NOx-afgiften. En afskaffelse af NOx-afgiften skønnes at indebære et umiddelbart mindreprovenu i 2015 på ca. 600 mio. kr. Den varige virkning efter tilbageløb og adfærd skønnes til ca. 280mio. kr. - Morten Østergaard

 

 

* 7. maj. 2014 - Regeringen vil lempe energiafgifterne med 5,8 mia. kr.: PSO-afgiften skal sænkes med mere end en håndfuld milliarder. Men det er ikke nok, mener Venstre. - Politiken.

 

PSO-midlerne skulle dække udgifter til nye energiteknologier, der endnu ikke er i stand til at klare sig på rene markedsvilkår, som:

- Tilskud til vedvarende energi (VE), dvs. vindmøller og andre VE-anlæg

 

- Tilskud til decentral kraftvarmeproduktion

 

- Forskning og udvikling i miljøvenlig energiproduktion og i effektiv anvendelse af el

 

 

Foruden energieffektiviseringer giver aftalens andet hovedelement – en massiv udbygning af vedvarende energi – ekstra opgaver til håndværkere og byggefirmaer, eksempelvis når de mange kommende vindmøller på land og til havs skal have støbt fundamenter.

 

Også el- og vvs-installatører vejrer ordrer.

 

»Omstillingen til vedvarende energi bliver en stor opgave. Der skal installeres mange varmepumper og investeres i for eksempel solvarme og solceller,« siger Christian Jarby, teknisk chef i brancheorganisationen Tekniq.

* 17. juni 2014 - Vækstplan: Havvindmøllepark udskydes i to år - Politiken

Vindmølleindustrien kommer til at betale en del af prisen for lavere energiafgifter. Opførelsen af Danmarks største havvindmøllepark, Kriegers Flak, skulle efter planen have været i gang inden 2020, men nu bliver havvindmølleparken formentlig udskudt.

 

I hvert fald er regeringen og Venstre enige om en skitse til en ny vækstplan, som nedsætter PSO-afgiften med 13,2 milliarder kroner. En afgiften som støtter udbygning med vindmøller, biomasse og biogas.

 

 • De samlede PSO-udgifter lempes med 13,2 milliarder kroner frem mod 2020. Det er mere end en fordobling i forhold til den lempelse, som indgik i regeringens udspil.

 

 • Den forhøjede lempelse bliver blandt andet finansieret ved at udskyde havvindmølleparken Kriegers Flak.

 

 • Omkostningerne ved 2012-energiaftalen nedbringes med knap 5,3 milliarder kroner, hvilket indebærer en reduktion på 3,2 milliarder kroner i forhold det oprindeligt aftalte.

 

 • Den omstridte forsyningssikkerhedsafgift, der er blevet kendt som brænde-afgiften, bliver afskattet. Det øger borgernes rådighedsbeløb i gennemsnit med omkring 240 kroner årligt. - FAKTA: om vækstpakken

 

”Det er uacceptabelt, at dødstallet overhovedet eksisterer, og det kræver handling. Det største lokale bidrag kommer fra trafikken (forbrændingsmotorer) og fra brændeovne, og det skal der gøres noget ved her og nu, men det kræver, at vi får lovgivning på området,” siger Ayfer Baykal.

 

1.500 af københavnernes sygedage skyldes ifølge rapporten lokal luftforurening, som også årligt forårsager 12 tilfælde af lungekræft, 76 tilfælde af bronkitis og godt 20.000 episoder med hoste hos børn og voksne.

 

Partikler fra bl.a. dieselbiler, industri og brændeovne bidrager til den øgede risiko.

 

"Den partikelforurening, man typisk finder i trafikerede gader i større danske byer, øger risikoen for at udvikle lungekræft med ca. 25 pct. i forhold til den forurening, som findes i renere luft uden for byerne. Det svarer til den risiko, der er for lungekræft, når man udsættes for passiv rygning," siger forskningsleder Ole Raaschou-Nielsen fra Kræftens Bekæmpelse og medlem af ekspertgruppen i IARC. - JP - Viden 17.10.2013

 

Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (Enh.) siger i en pressemeddelelse, at han er forundret over, at regeringen har droppet løftet om at indføre effektive ren luft zoner i København.

 

På verdensplan anslår amerikanske forskere, at forureningen fra skibsfarten årligt koster 60.000 mennesker en for tidlig død.

 

Mærsk oplyser da også, at man er meget opmærksom på problemets omfang:

 

»Vi har blandt andet indgået et nært samarbejde med Boeing om udvikling af biobrændstof til skibsindustrien, hvilket vil udgøre et teknologisk kvantespring. En løsning kunne jo være at sejle på rent biobrændstof i kystnære områder, for så at bruge bunkerfuel i det åbne hav, hvor det ikke gør skade,« siger Ivan Seistrup, group vice-president i A. P. Møller Mærsk.

 

* 4. juni. 2014 - Røg fra skibe kan gøre beboere på havnefronten syge, Politiken.

Omkring en fjerdedel af svovlen i luften over København stammer fra skibstrafik, og derudover udleder skorstene til havs kvælstofoxider (NOX) og andre skadelige stoffer. Samlet er forureningen fra skibenes skorstene i de større byers havne højere end forureningen fra trafikudstødningen på de mest forurenede veje. Det kan have alvorlige helbredseffekter, påpeger blandt andre professor Jeroen Buters fra Münchens tekniske universitet.

 

»Luftforurening fra havne undervurderes ofte signifikant, fordi myndighederne ikke fokuserer på emissionen af blandt andet de ekstremt skadelige sodpartikler fra skibene«, siger Jeroen Buters.

 

 

Per indbygger udledning af drivhusgasser 2008, - ikke iberegnet udledning fra skibsfart.

 

Land - - - - Indbyggere - Emission - Intensitet - Per indbygger - Incl. Mærsk's samlede flåde

 

Kina: -------- 1.300.000.000 - - 7.200,8 - 951,5 - - - - 5,4

USA: -------- 310.000.000 - - 6.649,0 - 429,1 - - - - 18,6 -------- Emission - Intensitet - Per indbygger

Danmark: - 5.500.000 - - 49,7 - 266,1 - - - - 9,1 -------- 99,4 - - 532,2 - - 18,2

 

Kenya ------ 33.800.000 - - 10,8 - 183,8 - - - - 0,3

Nepal: ------ 28.300.000 - - 3,5 - 117,7 - - - - 0,1

Afghanistan: 29.900.000 - - 0,8 - 28,5 - - - - 0,0

 

* Inden konkursen var OW Bunker landets næststørste selskab målt på omsætningen, kun overgået af A.P. Møller-Mærsk.

Nordic Marine Oil, et 100 procent privatejet selskab med hovesæde i Aalborg, med en årlig omsætning på knap to milliarder kroner, etableret som et datterselskab af Malik Supply A/S i 2011 er Danmarks fjerde største har rammerne på plads til at suge markedet op efter OW Bunker. Nej, Bunker Holding, en del af Torben Østergaards USTC Gruppe, den største virksomhed i gruppen er Bunker Holding A/S-koncernen, som er moderselskab for 30 selvstændige bunker-fuel virksomheder over hele verden. I 2011 havde de en omsætning på DKK 68 milliarder, etablerer nu et fysisk setup med datterselskabet Unioil Supply A/S med base i Aalborg. Selskabet består udelukkende af folk fra det tidligere OW Supply & Trading.

 

 

 

 

Nuristan Forest, National Reserve, Afghanistan

 

 

Mange bønder vil hermed få en savnet mulighed for at udføre et dagligdags, selvværdsnyttigt og økonomisk indbringende stykke arbejde ($ 3.300 : 18.158 DKK pr år ), som udover at understøtte og sikre familiens overlevelse og livskvalitet, også vil give den enkelte bonde mulighed for at sige fra og ikke ende, som en eventuel sulten opiumsdyrker ($ 2.000 : 11.004 DKK) eller som en destruktiv terrorist...

 

 

 

 

 

Virkning på Aggressivitet (side 75)

 

Voksne mus isoleret i et enkelt uigennemsigtig bur i ca. 4 uger viser meget aggressiv adfærd når de er sat sammen i grupper på 3 pr bur (Jen, Stanger og Millman, 1959, og upubliceret arbejde fra vores laboratorium). Resultaterne er meget reproducerbare og kan gøres kvantitativt ved at måle latensen (den tid der går mellem en påvirkning og den herpå følgende reaktion) nødvendig før begyndelsen af kampene og intensiteten af aggressivitet (antallet af slagsmål). Hash-ekstrakt givet i doser på 100-200 mg/kg og 400 mg/kg viser en klar inhibitorisk virkning (hæmmer eller standser) som er kvalitativt sammenlignelig med den, der er vist af klordiazepoxid [ATC-kode N05BA02 - solgt mængde: 6.061.000 doser til svarende til 54.075 personer fra 10 år til 80+ fra 2008 til 2013 i Danmark).

 

Den hash-ekstrakt der anvendes i denne undersøgelse viser interessante farmakologiske virkninger. Selvom det ikke er i stand til totalt at fjerne grov adfærd hos mus og rotter, kan hash-ekstrakt defineres som et "beroligende" præparat... Dette præparat kan skelnes fra andre kendte beroligende midler på et farmakologisk grundlag. Den adskiller sig fra phenothiaziner [forekommer i forskellige antipsykotiske og antihistamin- lægemidler], fordi det er uden virkning på den centrale stimulering induceret af amfetamin og tryptamin [biologisk aktiv forbindelse i psykedeliske stoffer] og fordi den ikke forringer indlæring.

 

Det adskiller sig fra reserpin [et antipsykotikum til behandling af skizofreni, bipolar affektiv lidelse og mani samt anti-hypertension (forhøjet blodtryk)], i at være ude af stand til at påvirke vævs-aminer. Meprobamat, [et angstdæmpende præparat], og dets slægtskab påvirker ikke aggressivitet anderledes end hash-ekstrakt, men klordiazepoxid, [ATC-kode N05BA02, som ordineres mod angst- og urotilstande (eks. PTSD) samt alkoholabstinenssymptomer, der som med hash, er velegnet til aftrapningsbehandling på grund af den lange halveringstid, med en "kun" tilrådet forsigtighed ved motorkørsel og maskinbetjening påkrævet], viser et mønster af virkninger der svarer mere til hash-ekstrakten.

 

Tak til

Det hjælpsomme samarbejde med Dr. A. Bizzi, Dr. A. Jori og professor L. Valzelli er modtaget med tak. Jeg skylder Dr. C. J. Miras for hans generøse levering af hash-ekstrakten der anvendes i denne undersøgelse.

 

 

* → Eksempel Signalmolekyler fra oxidation af 21-carbon-fedtsyrer:

 

THC (C21H30O2) - oxidationTHC-OH (THC-OH: C21H30O3) oxidation → *11-nor-9-carboxyl-Delta (9)-THC/THC-COOH (-COOH: C21H28O4)

 

 • Brug 1 gang: 5-8 dage
 • Brug 2-4 gange om måneden: 11-18 dage
 • Brug på 2-4 gange om ugen: 23-35 dage

 

En ny undersøgelse "Nedsat forekomst af diabetes i marihuana-brugere" offentliggjort i American Journal of Epidemiology 24. februar 2012, finder en spændende sammenhæng mellem marihuana-brug og kropsvægt, der viser, at satserne for fedme er lavere med omkring en tredjedel i mennesker der ryger pot mindst tre gange om ugen, sammenlignet med dem, der ikke bruger marihuana overhovedet. - Time

 

"Vi antog at forekomsten af ​​Diabetes mellitus (DM) ville være reduceret i marihuana-brugere på grund af tilstedeværelsen af en eller flere cannabinoider på grund af deres immunmodulerende og anti-inflammatoriske egenskaber".

 

 • Brug 5-6 gange om ugen: 33-48 dage
 • Daglig brug: 49-100 dage

 

alt efter målemetode: blod-, urin- eller hårprøver efter -COOH, betegnelsen for den ende af et protein eller peptid der afsluttes med en carboxyl-syre-gruppe. Hvor vanvittigt det kan være!

 

S. Garattini - Effects of a cannabis extract on gross behaviour/Virkninger af cannabis-ekstrakt på overordnet adfærd (side 70) - Instituto di Ricerche Farmacologich "Mario Negri" /Mario Negri Institut for lægemiddelforskning, Milano, Italien 1962/63

 

* S. Garattini grundlagde Mario Negri Institut for lægemiddelforskning og den "europæiske organisation for forskning i behandling af kræft" og er en del af "Gruppo 2003".

 

 

 

Med hensyn til potentielle terapeutiske tilgange i ADHD, studerede vi den unge spontant hypertensive-rotte (SHR) i et intolerance-til-forsinkelse operant-adfærds paradigme. Modellen blev yderligere valideret af den konstatering, at impulsivitet blev reduceret med kronisk methylphenidat administration [Ritalin, N06BA04 en kokain-lignende amfetamin udskrevet i 60.943.000 doser (DDD 61 millioner) til svarende til 153.132 personer fra årgang 0 til 80+ fra 2009 til og med 2013 i Danmark].

 

Impulsive SHR-dyr blev karakteriseret ved reduceret cannabinoid CB1-receptor tæthed i den præfrontale cortex. Interessant, en akut cannabinoid agonist forhøjede niveauer af selvkontrol-adfærd hos disse dyr. De nuværende data tyder på, at farmakologisk modulation af det cannabinoid system kan forbedre nogle adfærdsmæssige afvigelser set i ADHD.

 

* Den præfrontale cortex medvirker til planlægning af sammensat erkendelse, udtryk for personlighed, beslutningstagning samt tilpasning af passende social adfærd. I dette område foregår samordning af tanker og handlinger i overensstemmelse med den indre målsætning.

 

Psykologisk omtales området som center for eksekutive funktioner. Hvad disse er og hvordan de defineres, er til diskussion blandt hjerneforskere og psykologer. Der kan være tale om evnen til at:

 

 • Differentiere modstridende tanker
 • Bestemme, hvad der er godt og skidt
 • Vurdere, hvad der er godt, og hvad der er bedre
 • Vurdere ligheder og forskelle
 • Finde frem til konsekvenser af handlinger
 • Planlægge handlinger
 • Udøve social selvkontrol, altså at kunne udsætte behov.

 

Den præfrontale cortex har talrige forbindelser til den øvrige del af hjernen. Disse forbindelser er såvel udgående som indgående. Hjernestammens RAS-system samt det limbiske system er vigtige i den sammenhæng. Der er således forbindelse til regulering af vågenhedsniveauet og har via det limbiske system forbindelse til emotioner, panik, raseri, kamp/flugt og basale seksuelle responser.

 

Udgivet den 30 Juli, 2013

 

 

Hamp-fødevarer: Stop sult i verden - Fødevaremangel & GMO 4altid!

 

Ved at blande musik, information og uddannelse, er denne HAMP-serie tiltænkt for at bringe den almene bevidsthed til væsentlige globale problemstillinger og deres løsninger. Nutiva har hjulpet bedre planeten gennem distribution af bæredygtige høj-kvalitets produkter ud til verden.

 

Denne video er lavet for at vise alle fordelene af hamp og hvordan det kunne hjælpe vores verden, vores økonomi og vores menneskelige familie. Det er tid til at frø-spire fremtiden med hamp!

 

Hampefrø er grundlaget for legale, ikke-medicinsk hamp-fødevarer rundt om i verden. Hamp-fødevarer omfatter ikke-mejeri-mælk, snackbarer, pasta, saucer og meget mere. Dens ernæringsmæssige indhold er uovertruffen. Så hvorfor nydes denne "super-mad" ikke på alle`s middagsborde? Danish Crown og Novo Nordisk ?

 

* PS: Thorning på jagt efter eksportmilliarder i Asien - EB - Samfund den 1. Mar 2014

 

Arbejdspladser og øget eksport. Det er målet, når Thorning og danske erhvervsledere mandag rejser til Japan, skriver Ekstra Bladet.

 

Selvom EU's forhandlinger om en frihandelsaftale med USA får mest omtale, så vil Danmark formentlig få mere ud af en frihandelsaftale med Japan. Det siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i et interview med Ritzau, før hun mandag rejser til Japan og Sydkorea med en stor erhvervsdelegation bestående af topchefer fra virksomheder som Novo Nordisk, Danish Crown og Vestas.

 

- Japan har verdens ældste befolkning, mens vi her er langt fremme med medicin (og det der skaber grundlaget herfor) og velfærdsteknologi, der kan hjælpe borgere med at blive boende i eget hjem. Også når det gælder fødevareproduktion er der muligheder, siger statsministeren. Hun tør ikke sætte tal på, hvor mange milliarder eller arbejdspladser, der kan skaffes ved at øge eksporten til Japan og Sydkorea:

 

- Men der er et uudnyttet potentiale, og det er derfor, jeg engagerer mig i det. Jeg er helt overbevist om, at det er godt for antallet af danske arbejdspladser.

 

 

 

I dag er der over 900 millioner overvægtige i Asien, Latinamerika og Afrika - for 30 år siden var det 250 millioner.

 

For når folk begynder at tjene flere penge, ændrer de kostvaner. Fast food og frosne måltider rykker ind på spisebordet, mens kornprodukter og grøntsager sjældent ryger i indkøbskurven. (OBS! kroppen kræver ikke nogen mættet fedt overhovedet for at kunne fungere - Omega-olier)

 

Sydkorea fører aktiv politik

 

Rapporten fremhæver Sydkorea for at have ført en aktiv politik for at bevare traditionelle fødevarer i spiseskålene, og det kan ses på antallet af overvægtige i landet.

 

Herhjemme er antallet af overvægtige også i vækst. I dag er 47 procent overvægtige, og 13 procent er svært overvægtige. I rapporten står Danmark da også med det fjerdehøjeste forbrug af sukker pr. indbygger. Til gengæld fremhæves Danmarks indsats mod brug af de sundhedsskadelige trans-fedtsyrer i fastfood som et eksempel på en aktiv indsats mod fedme.

 

 

 

"Vi opdagede til vores overraskelse, at cannabis, så vel som at indeholde et stof, der øger appetitten, indeholder et stof, som har en blokerende effekt," siger Professor R. Pertwee.

THCV: C19H26O2

 

"Arbejdet har hidtil været forskning med væv og vi har endnu at se, hvad dette stof gør, når vi giver det til en hel organisme, og hvad det gør, når vi giver det til mennesker." Stoffet, kendt som tetrahydrocannabivarin (THCV: C19H26O2), arbejder på de samme receptorer som THC (C21H30O2), men har helt den modsatte virkning. Forskningen vil blive offentliggjort i British Journal of Pharmacology.

 

THCV er ikke det første appetitnedsættende middel som er inspireret af cannabis. Stoffet Rimonabant (ATC kode: A08AX01 solgt 2006 til 2008) virker ved at blokere de af hjernens receptorer, som kroppens egne cannabinoid-forbindelser - frigiver (anandamide), når vi hygge/trøste-spiser - knytter sig selv til. Fordi cannabinoider ikke når receptorer i en person, der tager Rimonabant (eller THCV), vil de føle mindre trang til at spise.

 

Hvorfor THCV ikke manifestere sig til folk, der ryger hash er et mysterium, men Prof. Pertwee sagde, at det kunne have noget at gøre med forholdet mellem de forskellige ingredienser i stoffet. "De relative proportioner af THC og THCV varierer fra cannabis til cannabis," sagde han.

 

"Der er en stor mængde THCV i det Pakistanske cannabis, som er den, der anvendes til at lave en medicin kaldet "tinktur af cannabis". Den indeholdt cirka lige store mængder af THC og THCV."

 

Prof Pertwee sagde desuden, at der var flere lovende lægemidler der kan udvikles fra cannabis, både for at øge effekten af kroppens egne cannabinoider og for at blokere dem. Forøgelse af cannabinoider kan give smertelindring, for eksempel, og lindre spasmer for folk der lider af multipel sklerose. Prof Pertwee tilføjede, at der også var beviser for, at stofferne havde en beskyttende effekt mod kræft.

 

 

I 2007 meddelte GW Pharmaceuticals, (Sativex) at THCV er sikker på mennesker i et klinisk forsøg, og det vil fortsætte med at udvikle THCV som en potentiel cannabinoid til behandling af type 2 diabetes og relaterede metaboliske sygdomme, svarende til CB1-receptor-antagonisten Rimonabant

 

* Rimonabant (Acomplia: ATC kode: A08AX01) solgt mængde i Danmark fra 2006 (320.000 doser) 2007 (1.323.000 doser) til 2008 (911.000) ialt 2.554.000 doser til personer fra 10 til 80+ i 2006 (2.771 personer) og 2007 (5.604) til 2008 (3.678), sammenlagt svarende til 12.053 personer.

 

Den 21. juni 2006 godkendte Europa-Kommissionen salget af rimonabant i dens daværende 25 medlemsstater i EU. Medicinalvirksomheden Sanofi-Aventis, (som skiftede navn til Sanofi i 2011) offentliggjorde det første land, hvor Acomplia ville blive solgt var Storbritannien som en receptpligtig medicin. Salget begyndte i juli 2006. Sanofi-Aventis solgte stoffet kort tid derefter i Danmark, Irland, Tyskland, Finland og Norge. Hvorimod Food and Drug Administration (FDA) imidlertid konkluderede, at den franske producent Sanofi-Aventis havde undladt at påvise sikkerheden af rimonabant og stemte imod at anbefale denne anti-fedme behandling til godkendelse. I oktober 2008 fastslog det Europæiske Lægemiddelagentur's Udvalg for Lægemidler til Mennesker (CHMP), at risikoen for Acomplia overskygger sine fordele. Agenturet anbefalede efterfølgende, at produktet suspenderes fra det britiske marked, og at lægerne ikke ordinere lægemidlet på grund af risikoen for alvorlige psykiske problemer, og endda selvmord. Sanofi-Aventis suspenderede derefter salget af lægemidlet. Godkendelse af lægemidlet blev officielt trukket tilbage af Det Europæiske Lægemiddelagentur den 16. januar 2009.

 

 

 

University of Southern California, Seeley G. Mudd Building, Room 501, Los Angeles, CA 90.089 til 1061, USA. denson@usc.edu

 

Over 4400 voksne internetbrugere gennemført Center for Epidemiologiske Undersøgelser Depression Scale og foranstaltninger af marihuana brug.

 

"De, der indtager marihuana lejlighedsvis eller endda dagligt har lavere niveauer af depressive symptomer end dem, der aldrig har prøvet marihuana. Konkrete ugentlige brugere havde mindre deprimeret humør, mere positiv indflydelse, og færre somatiske klager end ikke-brugere. Daglige brugere har rapporteret mindre deprimeret humør og mere positiv indflydelse end ikke-brugere ...

 

 

 

"I overensstemmelse med den hypotese, at marihuana kan være en effektiv behandling for depression og andre sindslidelser, synes der at være et kraftigt fald i selvmord blandt 15 - til 19-årige mænd i behandlings-stater i forhold til kontrol-stater omtrent to år efter legalisering ...

 

Vores resultater tyder på, at en legalisering af medicinsk marihuana er forbundet med en 5 procent nedgang i den samlede selvmordsrate, en 11 procent nedgang i selvmordsraten for 20 - til 29-årige mænd, og 9 procent fald i selvmordsraten for 30 - til 39-årige-mænd. Skøn for kvindelige selvmordsrater måles generelt med mindre præcision og er følsomme over for funktionel form ...

 

 

Hamp er en legal slægtning af "cannabis" eller den ulovlige/medicinsk form for hamp, der indeholder stof-bestandelen tetrahydrocannabinol eller THC (C21H30O2) forkortet. Hampefrø indeholder intet af dette THC, men hvad det indeholder, er værd at have. 24% protein inkluderes med hele spektret af aminosyrer samt en afbalanceret kilde af essentielle fedtsyrer eller EFA's# 1. EFA's omfatter omega-3 og omega-6, som hjælper os med at holde et sundt immunsystem, og er ansvarlige for skinnende sundt udseende hud, hår og negle. En reduktion i trangen til junkfood: mad med ringe næringsværdi og højt fedt- eller sukkerindhold, er også mærkbar blandt mange almindelige forbrugere af hampefrø, hamp-olie og hamp-fødevarer.

 

Hamp er en høj-kvalitets plante-protein med forgrenede aminosyrer, der er afgørende for et godt helbred. Den indeholder 66% edestin, et bioaktivt globulin-protein, - en familie af kugleformede proteiner, der har højere molekylvægt og vand-opløseligheds værdier end albumin (det vigtigste frie protein i blodet), - et protein der ikke findes i nogen anden plante - og er super let at fordøje! - vil/ville/kunne/kan desuden give 7 milliarder individer fordel af adgang til en enestående funktionel fødevare. - Dr. William Courtney

 

 

 

Udgivet den 1. August, 2013

 

 

 

 

Hamp biologisk nedbrydeligt plast - Stop verdens forurening 4altid!

 

Hvad er Hamp plast?

 

Hamp-plast er en bioplast lavet ved hjælp af industrihamp. Der er mange forskellige typer af hamp-plastik; fra standard plast forstærket med hampefibre, til en 100% hamp-plast lavet helt fra hampplanten.

 

Hamp plast er genanvendelig og kan fremstilles til at være 100% nedbrydeligt. Den mest almindelige form for hamp-plast er de plast, som indeholder hampefibre.

 

Fordelen ved infusion af hampefibre ligger i, at der bruges mindre plastik (mindre olie, mindre forurening) og et mere holdbar, biologisk nedbrydeligt polymer-produkt er skabt. Nogle gange kan det olie som er anvendt i den konventionelle plast også erstattes med vedvarende ressource-råmaterialer, herunder cellulose (C6H10O5)n -HO) fra hamp, mikrobielt opdyrkede polymerer, eller dem udtrukket fra stivelse. (Novo Ensymer; Novozymes)

 

Hamp plast kan forarbejdes til at være fem gange stivere og 2,5 gange stærkere end polypropylen (PP) plast. Det er heller ikke forbundet med de sikkerheds-og sundhedsmæssige risici som er forbundet med visse plasttyper, der er forstærket med glasfibre, som eks. vindmøllevinger fra Vestas.

 

Vingeproduktion

 

Anvendte materialer:

 

 

Fremtidige materialer: basalt fibre (lavere pris end kulstof) samt naturlige fibre (hamp og hør), termoplastiske resiner

 

Udfordringer

 

 • Øge funktionalitet og egenskaber til lavere pris
 • Hurtigere afhærdning er i kontrast til lavere energiomkostninger

 

Fremtidige aktiviteter

 

 • Fokuseret på at sænke produktionsomkostninger ved en mere effektiv materialeudnyttelse, øget automatisering
 • Fokus på transportomkostninger

 

Materialer i store vindmøller Corporate Presentation, (side 16) April 21, 2010; vestas.com

 

* 17. juni 2014 - Vækstplan: Havvindmøllepark udskydes i to år - Politiken

Vindmølleindustrien kommer til at betale en del af prisen for lavere energiafgifter. Opførelsen af Danmarks største havvindmøllepark, Kriegers Flak, skulle efter planen have været i gang inden 2020, men nu bliver havvindmølleparken formentlig udskudt.

 

I hvert fald er regeringen og Venstre enige om en skitse til en ny vækstplan, som nedsætter PSO-afgiften med 13,2 milliarder kroner. En afgiften som støtter udbygning med vindmøller, biomasse og biogas.

 

 

Hamp-plast har den evne let at kunne implementeres i standard-sprøjtestøbemaskiner med ingen nødvendige ændringer. Aktuel forskning i dette felt har produceret brandhæmmende produkter i UL94

 

 • V-0, brænding stopper inden for 10 sekunder
 • V-1 og V-2 klassificeringer, brænding stopper inden for 30 sekunder.

 

* I relation: biologisk nedbrydeligt polymer-produkt er skabt

 

 

Se de skræmmende billeder: Syg hval havde 30 plastikposer i maven

 

»Maven var fuldstændig stoppet med plast,« fortæller forsker. Mængden af plast ventes at overstige mængden af fisk i verdenshavene i 2050. - Torsdag D. 2. FEBRUAR 2017 - Berlingske

 

Heller ikke Danmark kan se sig fri for at være årsag til hvalens død.

 

- Vi fandt også dansk tekst på en af poserne, fortæller zoologen, som forklarer, at der var tale om en fireliters pose med de danske ord ’dato’ og ’indhold’ på. - TV2-Samfund 02. feb. 2017

 

Spækhuggeren er 'verdens giftigste dyr'

Iflg. Politiken den 13. dec. 2005 kl. 08:59 er Spækhuggeren det dyr, der har mest gift ophobet i organismen. Niveauet er »alarmerende højt«, advarer forsker.

 

Spækhuggeren 'Keiko' der spillede hovedrollen i filmen 'Befri Willy' er fyldt med gift.

 

Gift fra mobiltelefoner, legetøj (og LEGO-produkter), elektronikudstyr og andre menneskeskabte plastikdimser, som flyder rundt i havene og vandrer op gennem fødekæden for at ende i de store tandhvaler.

 

Også gift i polarmåger

Hidtil har man ellers ment, at isbjørnen var det mest 'giftige' dyr.

Men nye undersøgelser fra Norsk Polarinstitutt viser, at spækhuggeren har det højeste giftniveau. Med isbjørnen, polar-mågen og sælen lige i hælene.

 

»Dyrene i toppen af fødekæden har et alarmerende højt giftniveau. Det medfører, at de tåler mindre og mindre gift. Kombinationen af dette og så den globale opvarmning kan blive en stor trussel for disse arter«, siger Kim Holmén fra Polarinstituttet til norske Dagbladet.no.

 

»Disse dyr indeholder blandt andet bromerede flammehæmmere og andre miljøgifte. En sand cocktail af giftstoffer«, fortsætter han.

 

Mennesket har skylden

Hos Verdensnaturfonden (WWF) er man ikke i tvivl om, hvem synderen er:

 

»Vi snakker om 80.000 forskellige kunstige kemikalier, som mennesket dagligt slipper ud i naturen. Af disse kender vi blot effekten på 15 procent. De kan fremkalde kræft, ødelægge immunsystemet samt påvirke vores seksualdrift«, siger Rasmus Hansson fra WWF i Norge.

 

At giften ender øverst i fødekæden skyldes især havets plankton. De bittesmå organismer virker som en magnet på giftstofferne, som ophobes i planktonets fedtlag og videregives til fisk op igennem fødekæden for til sidste at ende hos de store dyr i toppen.

 

 

Mærsk taber container med kinderæg fyldt med LEGO-plast-legetøj

 

Kysten på en lille tysk ø oversvømmet af overraskelsesæg og Lego-dele. - 05. jan. 2017, DR og BT

 

Strandgæster på den tyske ø Langeoog fik i dag en - ja - overraskelse, da de kom ned på stranden.

 

Overalt i sandet lå titusindvis af Lego-dele blandet med gule, lilla og turkise plastikæg fra de velkendte Kinderoverraskelser. Æggene var uden chokolade, men legetøjet indeni fejlede ingenting.

 

Æggene og Lego-delene stammer formentlig fra en de containere, som et Mærskskib mistede under blæsevejret i går.

 

Belastning for naturen

Selv om det ifølge den tyske tv-kanal NDR skabte glæde hos øens børn, har de mange plastikdele også vakt bekymring.

 

- DET ER IKKE SÅ SJOVT MERE, MEN EN STOR BELASTNING FOR NATUREN OG HØJST SKADELIGT FOR DYRENE, siger borgmester Uwe Garrels ifølge NRD.

 

Ud over legetøjet er der nemlig også skyllet cykeldæk, computerstik, netværkskabler og plastikposer op på stranden.

 

En stort hold frivillige bestående af indbyggere på øen og turister har i dag hjulpet med at gøre stranden ren igen.

 

- Mange af dem har tænkt på miljøet, siger Thomas Pree fra Turistbureauet på Langeoog.

 

Mærsk mistede fem containere

Containergodset skal gerne være væk inden næste højvande, da det ellers vil blive skyllet tilbage i havet.

 

- Vi mangler stadig at rengøre 500 meter strand, siger Thomas Pree, der fortæller, at man er blevet nødt til at indstille oprydningsarbejdet for i dag, men fortsætter i morgen.

 

Noget af legetøjet har børnene, der har hjulpet med at rydde op, taget med hjem, men det er uklart, hvad der skal ske med resten, da ejerforholdene ikke er helt klarlagt endnu, siger Thomas Pree, der heller ikke har et overblik over, hvor meget oprydningen kommer til at koste.

 

Mærsk mistede i alt fem containere under stormen, oplyser de tyske skibsfartsmyndigheder.

 

- Jeg formoder, at containerne er sunket hurtigt, for de er ikke blevet set, siger Tobias Linke fra de tyske skibsfartsmyndigheder.

 

- Men overraskelsesæggene har fundet deres vej ud i friheden (og miljøet), siger han.

 

Fødslen af ​​ECS -

 

Hvem kom først, hønen eller ægget?

 

En celle-mutation (ved effekt på fitness) opstod for omkring 550 millioner år siden og markerede fremkomsten af dyr med ben. Denne opdeling markerer også fødslen af det Endo Cannabinoide System (ECS). En 2009 videnskabelig meddelelse fra Akademi for Videnskaber, New Yourk, USA, fremsætter det på denne måde: "Ja, det endocannabinoide system er et meget gammelt signalsystem, der klart er til stede fra afvigelsen af protostomian / deuterostomian."

 

Denne forskel er den genetiske markør mellem hvirvelløse og arter af hvirveldyr. Hvirveldyrs reproduktion er utænkelig uden ægget. Proto/deutero-splittelsen skabte celler der laver æg. Uden denne opdeling ville der ikke være nogen kylling – hvilket gør ægget til svaret.

 

Cannabis Papirerne

- en borgers guide til cannabinoider

 

Udgivet den 9. August, 2013

 

 

 

Verden største losseplads - plast i havet

 

Verden største losseplads er en flydende én og i 2007 havde hele to gange størrelsen af ​​USA, dvs. 19.653.350 km2 , hvor stor er arealet mon idag? Mere end 5000 milliarder stykker af plast, kollektivt med en vægt på næsten 269.000 tons, er flydende i verdenshavene, og forårsager skader i hele fødekæden, har ny forskning, offentliggjort den 10.12.2014, fundet.

 

Data indsamlet af forskere fra USA, Frankrig, Chile, Australien og New Zealand tyder på et minimum af 5,25 billioner (5,25 million millioner) plast-partikler i oceanerne, de fleste af dem "mikro-plast" er mindre end 5 mm.

 

Mængden af plast-stykker som hovedsagelig stammer fra produkter som mad og drikke-emballage og beklædning, blev beregnet ud fra data fra 24 ekspeditioner i løbet af en periode på seks år til 2013. Forskningen, offentliggjort i tidsskriftet PLoS ONE, er den første undersøgelse til at se på plast i alle størrelser i verdenshavene.

 

Store stykker af plast kan kvæle dyr som sæler, mens mindre stykker indtages af fisk og derefter vandre op i fødekæden, hele vejen til mennesker.

 

Dette er problematisk på grund af de kemikalier, der er indeholdt i plast, samt de forurenende stoffer, plast tiltrækker, når de er i havmiljøet.

 

"Vi oplevede skildpadder, der spiste plastikposer og fisk, der indtages fiskesnører," sagde Julia Reisser, forsker baseret på University of Western Australia. "Men der er også kemiske påvirkninger. Når plast kommer i vandet virker det som en magnet for olierede forurenende stoffer.

 

"Større fisk spiser de små fisk og så ender de på vores tallerkener. Det er svært at sige, hvor meget forurening der indtages, men plast leverer bestemt noget af det. "

 

10. februar 2008

 

 

 

 

 

OBS * Undersøgelse afslører presserende ny tidsramme for klimaforandringer - 9 Oktober 2013

 

Inden for 35 år vil selv de laveste månedlige dyk i temperaturerne være varmere end vi har oplevet i de sidste 150 år, ifølge en ny og massiv analyse af alle klimamodeller. Troperne vil være den første til at overskride grænserne for historiske ekstremer og opleve uformindsket hedebølge, der truer den biologiske mangfoldighed og stærkt befolkede lande med færrest ressourcer til at tilpasse sig.

 

"Resultaterne chokerede os. Uanset scenariet vil ændringer komme snart, "siger ledende forfatter Mora. "Inden for min generation, uanset klima vi var vant til, vil det være en saga blot."

 

Forskerne beregnede indeks for yderligere variabler, herunder fordampning, nedbør og havenes overflade-temperatur og pH. Når man ser på havoverfladens pH, indikerer indekset, at vi overgik grænserne for historiske yderpunkter i 2008. Dette er i overensstemmelse med andre nylige undersøgelser, og kan forklares ved det faktum, at havets pH har en smal vidde af historiske foranderlighed og fordi havet har absorberet en betydelig del af menneske-forårsaget CO2-udslip.

 

Undersøgelsen fandt, at den overordnede globale effekt af ​​klimaændringer på biodiversiteten vil forekomme ikke blot som et resultat af de største absolutte ændringer på polerne, men også, måske mere presserende, fra små, ​​men hurtige ændringer i troperne.

Tropiske arter er uvant til klimavariationer og er derfor mere sårbare over for relativt små ændringer. Troperne holder verdens største mangfoldighed af marine og terrestriske arter og vil opleve hidtil usete klimaer omkring 10 år tidligere end andre steder på Jorden.

I overvejende udviklingslande, lever over en milliard mennesker under et optimistisk scenario, og fem milliarder under et business-as-usual-scenarie, i områder, der vil opleve ekstreme klimaer før 2050. Dette giver anledning til bekymring for ændringer i udbud af mad og vand, sundhed, større spredning af smitsomme sygdomme, varmestress, konflikter og udfordringer for økonomier. "Vores resultater tyder på, at lande, der først bliver påvirket af hidtil usete klimaer, er dem med den mindste kapacitet til at reagere," siger medforfatter Ryan Longman. " Ironisk nok, det er de lande, der er mindst ansvarlige for klimaændringerne i første omgang."

 

Undersøgelsen foreslår, at ethvert fremskridt med/til at bremse de igangværende klimaændringer vil kræve en større indsats fra de udviklede lande til at reducere emissionerne, men også mere omfattende finansiering af social -og bevarelses-programmer i udviklingslandene for at minimere klimaændringerne. Jo længere vi venter, jo vanskeligere vil afhjælpning blive.

 

"Forskere har gentagne gange advaret om klimaændringer og dens sandsynlige virkninger på den biologiske mangfoldighed og mennesker, "sagde Mora. "Vores undersøgelse viser, at sådanne ændringer allerede er over os. Disse resultater bør ikke være grund til at give op. I stedet bør de opfordre os til at nedbringe emissionerne og bremse hastigheden af klima-ændringen. Dette kan købe tid for arter, økosystemer, og os selv til at tilpasse sig de kommende ændringer."

 

 

 

Disse er de rå data, der vises i figur 3 i Mora et al. dokumentet.

 

 

Artsgruppe - - - - - - - RCP8.5 - - RCP4.5

 

 • Havfugle - - - - - - - - - 2054 - - - - 2084

 

 

 • Padder - - - - - - - - - - 2039 - - - - 2080

 

 

 

 

 • Planter - - - - - - - - - - 2036 - - - - 2077

 

 • Hav-fisk - - - - - - - - - - 2039 - - - - 2073

 

 

 

 

 

 • Koralrev - - - - - - - - - - 2034 - - - - 2070

 

 

* Klima-afgang: Når koldeste år er varmere end det varmeste år dateret (her inden for de sidste 150 år). "Det er det øjeblik, hvor den gennemsnitlige temperatur, enten ved et bestemt sted eller i hele verden, er blevet så påvirket af klimaforandringerne, at det tidligere klima er tilbagelagt og forsvundet. Det er en slags vendepunkt. [...]

 

Små Points/pletter angiver midten af ​​celler, du kan trykke på for at se, for hvilke klimaudviklingen er tilgængelige. Givet en størrelse grænse på antallet af stedmarkører tilladt af Google Maps, er kun 10.000 tilfældige celler vist. Klik på et givet punkt for at se den tidsmæssige temperatur-tendens og den forventede timing af klima afgang fra nyere variation. Vist her er de data fra den ene ud af de 39 modeller, der anvendes: (vist: data er fra Charikar, hovedby i Kohdaman dalen og hovedstaden i Parwan-provinsen i det nordlige Afghanistan. Byen ligger på vejen til Kabul med afstand af 69 km). De givne værdier på grafen er for denne model kun et eksempel - de er ikke multi-model gennemsnit rapporteret i forskningen.

En stor del af befolkningen bor i golde og ufrugtbare ørkenområder, hvor tørre og sandede jordbundsforhold, vanskeliggør dyrkningen af sunde og afsætningsmulige afgrøder. Under sådanne forpinte forhold vil/er disse planter yderst velegnet til at dyrke som en ordinær efterspurgt afgrøde.

 

 

For optimal opstilling/visning i browser-vindue

samt forståelse af emnet

Forstørre: CTRL+(+) plus

Formindske: CTRL+(-) minus

 

Demografiske data og skøn for alle lande og regioner i verden, side 11-12/17:

 

Lande: ------------------------------------------ Danmark (DK) ---- Nepal (NP) ----- Afghanistan

 

 • Indbyggere Mid. 2005 (millioner): ---------------- 5.4 --------------- 25.4 ----------------- 29.9
 • Anslået indbyggertal 2025: ---------------------- 5.5--------------- 36.1 ----------------- 50.3
 • Anslået indbyggertal 2050: ---------------------- 5.5 -------------- 47.8 ----------------- 81.9
 • Fødsler pr. 1000 Indb.: ------------------------------ 12 ---------------- 31 -------------------- 48
 • Død pr. 1000 Indb.: ---------------------------------- 10 ----------------- 9 --------------------. 22
 • Børnedødelighed: ------------------------------------ 4,4 --------------- 64 ------------------- 172
 • Fertilitetsrate: ---------------------------------------- 1,8 --------------- 3,7 ------------------- 6,8
 • Livslængde fra fødsel, total MK: ------------------- 77 --------------- 62 -------------------- 42
 • Bosat i byer: ------------------------------------------ 72 --------------- 14 -------------------- 22
 • 2004 GNI PPP (US$) pr. indbygger: ----------- 31,550 ------------- 1,47 ---------------- ved ikke (Olieeksportøren Norge nr 1 og Danmark nr 6)
 • % der lever for 2 USD (12 kr) pr. dag:------------ 0 ---------------- 81 ----------------- ved ikke
 • % der har adgang til drikke-vandlandet: 100 ---------------- 82 --------------------- 11

 

Hidtil uset klimaer vil forekomme tidligst i troperne og blandt lavindkomstlande, fremhæver sårbarhed for den globale biodiversitet og den begrænsede statslige kapacitet til at reagere på virkningerne af klimaændringer. Vores resultater kaster lys over det haster med at afhjælpe drivhusgasemissionerne, hvis klimaer potentielt skadelige for biodiversiteten og samfundet skal forhindres.

 

Den forventede tidsplan for klima-afgang fra seneste variabilitet 25. April 2013, Nature

 

 

 

 

 

Klimafantaster og klimarealister

 

Uddrag:

 

"Der demonstreres for klimaet. Men er det ikke en grænseløs overvurdering af vores evner som mennesker at tro, at vi kan afgøre, hvordan klimaet udvikler sig? Hvordan kan vi vide, at den globale opvarmning skyldes menneskelige aktiviteter – eller for den sags skyld, om der i det hele taget findes en global opvarmning? Hvorfor har IPCC og FN valgt at ignorere forskere, som ikke er enige i den vedtagende sandhed?

 

Hvis det er sandheden om IPCCs arbejde, begynder det at minde om den katolske kirke i middelalderen – blot med den forskel, at det dengang var kirken, der definerede, hvad der var sandt og falsk. Modstandere blev lyst i band eller brændt på kætterbålet. [Jeanne d'Arc bl.a. fordi hun påstod at hun talte med gud gennem Ærkeenglen Mikael, Sankt Katherina og Sankt Margaretha. Hun blev dømt, bundet til en pæl og brændt (1431). Men hun blev senere anerkendt som helgeninde (1920)]. I dag er midlerne mindre blodige; man nøjes med tavshed, latterliggørelse og udelukkelse. Ikke desto mindre er parallellerne tydelige....(Ja, ikke?)

 

Hvad var så konklusionerne fra den alternative klimakonference? Ja, for det første blev det konkluderet, at vi ikke en gang med sikkerhed kan fastslå, at der er en global opvarmning. For det andet, at den menneskelige indflydelse på klimaet er højst tvivlsom.

 

Selv om Dansk Folkepartis medlem af EU-Parlamentet, Morten Messerschmidt, var konferencens ordstyrer, var der ingen politiske indlæg, for vi politikere skal lige så lidt lege forskere, som forskere skal lege politikere. Ulykken er lige præcis, at mange har taget begge kasketter på. Vi ønskede en saglig debat, og den fik vi. Det glæder mig i den forbindelse, at Folketingets formand Thor Pedersen deltog, og at han har mod til at sige, at vi ikke kan tillade os at ignorere forskere, blot fordi de har et andet syn på tingene.

 

Der er for længst gået religion i klimadebatten. Det er den gamle historie om menneskets syndighed i nye gevandter. Uddrivelsen fra paradis [som stammer fra det persiske ord پرديس pardis, der betyder have] er skiftet ud med den menneskeskabte globale opvarmning. Men er det ikke en grænseløs indbildskhed at tro, at vi mennesker har afgørende indflydelse på alt?

 

Med venlig hilsen

 

Pia Kjærsgaard

 

* Omkring Marihuana og genesis: Er det bibelsk, er der en interessant og rost serie (deværre i 7 dele og ikke i fuld version) om bibelsk Hamp, hvor Chris Bennett fra Pot TV's program Brændende Shiva Time fortæller om de potentielle forbindelser mellem de forbudte Træer i Edens have (Livets Træ, der stod midt i Haven, og Træet til Kundskab om godt og ondt) og den antikke verdens brug af religiøse substanser/Entheogenisk ("genererer det guddommelige inden i os")

 

I skabelsesberetningen fremstilles mennesket som sat til at herske over jordens ressourcer og liv. Efter at have skabt mennesket i sit billede som mand og kvinde, siger Gud til dem:

 

Bliv frugtbare og talrige, opfyld jorden, og underlæg jer den; hersk over havets fisk, himlens fugle og alle dyr, der rører sig på jorden - (Første Mosebog 1:28)

 

Men mennesket har ikke kun fået retten til underlægge sig alt andet liv på jorden. Gud har også givet det evnen til at dømme om godt og ondt, en opgave som eller normalt tilkommer Gud. Dette tema slås an i syndefaldsberetningen i Første Mosebog. Hvor slangen frister Eva til at spise af den frugt fra træet, Gud har forbudt Adam og Eva at spise af:

 

Men Gud ved, at den dag I spiser af den, bliver jeres øjne åbnet, så I bliver som Gud og kan kende godt og ondt - (Første Mosebog 3:5)

 

Syndefaldet fører som bekendt til, at Gud bortviser Adam og Eva fra Edens have. Der argumenteres for, at denne kristne antropologi med tiden skabte en udpræget ligegyldighed overfor naturens ”interesser”, en grundattitude som fortsat præger den industrialiserede, ”post-kristne” vestlige verden - forbudet mod at spise frugten (marihuana) og åbne øjne med kendskab til godt og ondt, er ment for at fastholde mennesket (og borgeren) nede i forhold til præsterne og som nu grundet Danmarks religiøse ståsted er videregivet til og arvet af kristne (og andre) politikere som derved og kun ud fra den indre overbevisning, kan bestemme hvad der er godt eller ondt trods det modsatte er bevist.

"Hvis cannabis var en af ​​de vigtigste ingredienser (Kaneh bosem (קְנֵה - בֹשֶׂם kaneh bosm) 250 shekel (ca. 3 kg)] i den gamle kristne Salveolien som historien viser, og modtagelse af denne olie er hvad der gjorde Jesus Kristus og hans tilhængere kristne, kunne det at forfølge dem der bruger cannabis anses som anti-Kristus." Chris Bennett til BBC, Cannabis er knyttet til bibelske healing

 

"Fascinerende! Der er næppe tvivl om en rolle for cannabis i jødisk religion ... at der er tvivl om, at så vigtig en plante som en fiberkilde til tekstiler og nærende olier og så let at dyrke, ville have gået ubemærket hen, og den blotte høst af det ville have fremkaldt en entheogenisk reaktion. " - Professor i klassisk mytologi og oldtidskundskab ved Boston University og forfatter, Carl P. Ruck

 

"Videnskabelig, og yderst veldokumenteret ... Dette kan medføre en revolution i bibelske studier!"

- Robert Anton Wilson, filosof, forfatter og foredragsholder

 

Kaneh Bosm: Den skjulte historie om Cannabis i Det Gamle Testamente (dokumentarfilm)

 

"Salveolien og den vellugtende Røgelse til Helligdommen. Ganske som jeg har pålagt dig, skal de udføre det." - 2 Mosebog 31:11

 

 

 

For første gang nogensinde er Dansk Folkeparti Danmarks største parti i en vælgermåling. Hvis der var folketingsvalg i dag, ville partiet få 23,9 procent af stemmerne, viser målingen, som You­Gov har foretaget for metroxpress.

 

 

Kapitel V.:

 

§ 56. Folketingsmedlemmerne er ene bundet ved deres overbevisning og ikke ved nogen forskrift af deres vælgere.

 

 

"Vores resultater kaster lys over det haster med at afhjælpe drivhusgasemissionerne, hvis klimaer potentielt skadelige for biodiversiteten (forskelligartethed) og samfundet skal forhindres"

 

 

 • Rapporter om olie- og gasaktiviteter i Danmark: I juni 2012 indførte klima-, energi- og bygningsministeren en midlertidig pause for nye tilladelser til efterforskning og indvinding af kulbrinter på land, hvor målet er naturgas i lag af skifer (skifergas). Pausen indføres for at undersøge muligheden for at fremme en produktion af skifergas, der kan ske sikkerheds - og miljømæssigt fuldt forsvarligt.

 

 

Afbrænding af naturgas udleder "mindre" CO2 per energimængde

 

 

95,00 - 78,00 - 56,78 kg CO2

 

Gigajoule (GJ) er lig med en milliard (109) joule (1 milliard watt x 1 milliard sekunder). 6 GJ er mængden af ​​potentiel kemisk energi i en tønde olie, når den forbrændes.

 

3,6 GJ. = 1 MWh = 1 MWt (MagaWatt-time) = 1.000 kilowatt

1 GJ = 277,78 kilowatt

 

 

 

DONG Energy (Danmark største energiselskab, ejet af den danske stat og en af Nordeuropas førende energikoncerner) har indgået kontrakt med amerikanske CB&I om udbygning af olieterminalen i Fredericia. CB&I har speciale i anlægsprojekter, og kontrakten har en værdi af ca. 1 milliard kroner. Ifølge planen skal terminalen være færdig-udbygget i midten af 2015.

 

Udbygning af olieterminalen i Fredericia er afgørende for, at terminalen kan modtage og behandle produktion af olie fra det kommende Hejre-felt i slutningen af 2015. DONG Energy er operatør af Hejre-feltet.

 

"Terminalen er er et vigtigt led i vores Nordsø-investering, der betyder arbejdspladser og vækst i industrien. Derfor er denne kontrakt meget vigtig for både os og leverandørkæden. Nu kan vi for alvor sætte skub i anlægsarbejdet," siger Lars Bach, director og ansvarlig for driften af olieterminalen.

 

DONG Energy anslår, at udbygningen af olieterminalen vil skabe mellem 150 og 200 arbejdspladser under byggeriet og omkring 20 permanente arbejdspladser i Fredericia. Det bliver primært smede og elektrikere.

 

Udbygningen af selve Hejre-feltet skaber omkring 500 nye, permanente arbejdspladser og vækst generelt for følgeindustrien.

 

Den samlede investering i udbygning af Hejre-feltet er på 12,1 milliarder kr. DONG Energy er operatør af feltet og står med 60 procent ejerandel for 7,3 milliarder kr. af investeringen. Bayerngas (Norge) ejer de resterende 40 procent af feltet.

 

Udover investeringen i selve Hejre-feltet investerer DONG Energy yderligere to milliarder kr. i udvidelse af olieterminalen. Kontrakten med CB&I er del af denne investering.

 

* Olie- og gasforekomsterne i Hejre-feltet befinder sig på fem til seks kilometers dybde i undergrunden i et geologisk lag, der består af sandsten. På grund af dybden findes olie- og gasforekomsterne i et område, hvor trykket og temperaturen er højere end i andre danske felter.

 

Fakta om udvidelse af olieterminalen

 

 • DONG Energy ejer olieterminalen i Fredericia
 • Terminalen modtager og behandler stabil råolie fra Nordsøen
 • CB&I ombygger olieterminalen således, at propan (flaskegas) og butan (engangs-lightere) kan udskilles fra råolien på terminalen. Råolie, propan og butan kan herefter udskibes separat.
 • Ombygningen omfatter i hovedtræk fraktioneringskolonner, afgasnings- units, lagertanke, udskibningsfaciliteter samt tilhørende overvågningssystemer.

 

Fakta om Hejre-feltet

 

 • Hejre er et olie- og gasfelt i den danske Nordsø og befinder sig ca. 300 km. nordvest for Esbjerg.
 • DONG Energy er operatør og ejer 60 procent af feltet. BayernGas (Norge) ejer 40 procent.
 • Hejre-feltet skal efter planen begynde at producere sidst i 2015 og vil mere end fordoble DONG Energy’s olie og gas produktion i den danske del af Nordsøen.
 • Feltets samlede reserver er ca. 170 mio. tønder olieækvivalenter – to tredjedele olie (113,33 mio. tønder a omkring 159 liter) og en tredjedel naturgas (56,66 mio. tønder)
 • Udbygningen omfatter en produktionsplatform, boring af produktionsbrønde og anlæg af nye olie- og gas-rørledninger, som tilsluttes eksisterende rørledninger i Nordsøen. Herfra transporteres olien til olieterminalen i Fredericia for videre behandling, og gassen til Nybro gasbehandlingsanlæg på den jyske vestkyst.

 

* Hvor meget CO2 udledes ved produktion af 1000 kWh, hvis man har DONG som elleverandør?

 

Svar: Jeg kan oplyse dig om at der bliver udledt 452 gr CO2 pr. kWh. Eldeklarationen er fra 2012.

 

Miljøforhold ved forbrug af 1 kWh

Elproduktion fra vedvarende energikilder, der omfatter el produceret fra vind, vand, sol, biogas, biomasse og den bionedbrydelige andel af affald, er kendetegnet ved ikke at medføre CO2-emission.

 

Elproduktion fra vind, vand og sol er helt emissionsfri, mens der ved brug af biogas, biomasse, affald og fossile brændsler (kul, olie og naturgas) dannes en række emissioner til luften og restprodukter.

 

Emissioner til luften sker bl.a. som drivhusgasser (kuldioxid, metan og lattergas) og som forsurende gasser (svovldioxid og kvælstofilter.

 

Ved forbrug af 1 kWh fremkommer

 

Emissioner til luften (og troposfæren) - g/kWh/3,6 MJ Restprodukter - - - - - - - - g/kWh/3,6 MJ

 

 

 • CH4 - (Metan - drivhusgas) - - - - - - - - 0,24 Kul-slagge - - - - - - - - - - - - - - - - 1,6

 

 • N2O - (Lattergas - drivhusgas) - - - - - 0,005 Af-svovlingsprodukter (Gips m.v.) - 6,1

 

 

 

 • NOx - (Kvælstofilte) - - - - - - - - - - - - - 0,32 Bioaske - - - - - - - - - - - - - - - - - - 1,2

 

 

 

 • Dioxin i bioaske: aske fra gårdfyrene har et gennemsnitligt indhold af dioxin på 3,7 ng/kg I-TEQ (0,000.000.003,7 g/kg) varierende fra 0,2-12 ng/kg I-TEQ (0,000.000.012 g/kg). Denne variation er overraskende stor, og kan næppe alene skyldes forskelle i halm eller fyr. Aske fra de mindre varme-værker har et betydeligt lavere gennemsnitligt indhold af dioxin, 0,6 ng/kg I-TEQ og varierer fra 0,03-1,4 ng/kg I-TEQ, end aske fra halmfyrene, mens aske fra flis-fyrene har et gennemsnitligt indhold af dioxin på 18 ng/kg I-TEQ (0,000.000.018 gram dioxin/kg; det ved Jesperhus Feriepark i Danmark desværre ikke); det er betydeligt højere end i aske fra halmfyrene, ligesom det udviser langt større variationer.

 

I Danmark produceres anslået 1 million tons aske årligt fra halmfyr, hvilket giver en samlet emission på omkring 3,7 gram dioxin I-TEQ/år på landsbasis.

 

* Det til trods og måske grundet mangel af viden, mener Videncentret for Landbrug og andre at antallet af gårdbaserede flisfyrede anlæg ikke kendes, men der sandsynligvis kunne der etableres mange anlæg på gårde og større ejendomme (0,000.000.018 gram dioxin/kg.) - Videncentret for Landbrug P/S Agro Food Park 15, 8200 Aarhus N

 

 

Udledning af drivhusgasser 2008, - ikke iberegnet udledning fra skibsfart.

 

Land - - - - Indbyggere - Emission - Intensitet - Per indbygger - Incl. Mærsk's samlede flåde

 

Kina: -------- 1.300.000.000 - - 7.200,8 - 951,5 - - - - 5,4

USA: -------- 310.000.000 - - 6.649,0 - 429,1 - - - - 18,6 -------- Emission - Intensitet - Per indbygger

Danmark: - 5.500.000 - - 49,7 - 266,1 - - - - 9,1 -------- 99,4 - - 532,2 - - 18,2

 

Kenya ------ 33.800.000 - - 10,8 - 183,8 - - - - 0,3

Nepal: ------ 28.300.000 - - 3,5 - 117,7 - - - - 0,1

Afghanistan: 29.900.000 - - 0,8 - 28,5 - - - - 0,0

 

* Derudover var OW Bunker inden konkursen landets næststørste selskab målt på omsætningen, kun overgået af A.P. Møller-Mærsk. Nordic Marine Oil, et 100 procent privatejet selskab med hovesæde i Aalborg, med en årlig omsætning på knap to milliarder kroner, etableret som et datterselskab af Malik Supply A/S i 2011 er Danmarks fjerde største, er klar til at overtage dele af den kuldsejlede konkurrent OW Bunker i Nørresundby nord for Limfjorden og har rammerne på plads til at suge markedet op efter OW Bunker. Men, nej, Bunker Holding, verdens førerne i bunkerhandel, en del af Torben Østergaard Nielsens USTC Gruppe, hvor den største virksomhed i gruppen er Bunker Holding A/S-koncernen, som er moderselskab for 30 selvstændige bunker-fuel virksomheder over hele verden, overtager del af OW Bunker. I 2011 havde de en omsætning på DKK 68 milliarder, etablerer nu et fysisk setup med datterselskabet Unioil Supply A/S med base i Aalborg. Selskabet består udelukkende af folk fra det tidligere OW Supply & Trading [og en uforståelig røgsløret kommunal velvilje].

 

* 7. maj. 2014: Danmarks CO2-udslip stiger mest i EU. I 2012 ledte Danmark 37.653 miilioner ton CO2 ud i atmosfæren, og i 2013 steg tallet til 40.222 millioner ton. Det er en stigning på 6,8 procent.

 

I alt forurenede seks EU-lande mere end året før. Efter Danmark kommer Estland, som udledte 4,2 procent mere i 2013. På fjerdepladsen efter Portugal ligger Tyskland, som er det land, som udleder flest ton CO2 ud af de 28 EU-lande. Vores store naboland mod syd udledte 759.926 millioner ton kuldioxid i 2013. - Politiken

 

 

En Grøn Vej - Demokratiet, § 56 og metangas-isafsmeltningen i Arktis, en tidsindstillet bombe tændes

 

Permafrost metan tidsbomben - NBC News

 

På grund af den globale opvarmning har permafrost - den frosne jord, der dækker toppen af verden - været under hurtig optøning i de sidste tre årtier. Men der er grund til bekymring over det høje nord, da kulstof frigivet fra optøning af permafrost kunne hæve globale temperaturer endnu højere end forudsagt.Udsendt 7. april 2014

* 25. juni 2014: Den gennemsnitlige temperatur på Jorden var i maj måned den varmeste nogensinde målt. DR-Nyheder

 

* 3. juli 2014: Den varmeste junidag på Grønland nogensinde er netop blevet registreret ved Kangerlussuaq - JP

 

* 3. december 2014: WMO: 2014 på vej til at blive det varmeste år nogensinde - DMI, Danmarks Meteorologiske Institut

 

* 5. januar 2015: NASA, NOAA finder 2014 som det varmeste år målt siden 1880

 

* 21. januar. 2016: Ny rekord: 2015 blev det varmeste år på Kloden

 

* 5. januar 2017: År 2016 sætter global varmerekord og nærmer sig FN-grænse

 

De 10 varmeste år i den instrumentale optegnelse, med undtagelse af 1998, har nu fundet sted siden 2000. Denne tendens fortsætter en langsigtet opvarmning af planeten, ifølge en analyse af temperaturmålinger af overfladevand af forskere ved NASAs Goddard Institute of Space Studies (GISS) i New York.

 

Tidligere har både Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance sagt, at de er interesserede i at gøre det lovligt for patienter at bruge cannabis medicinsk. Syv ud af 10 danskere vil nemlig gøre cannabisprodukter lovlige til medicinsk brug. Det viser en meningsmåling lavet af analysefirmaet Infact for DR-programmet DR2 Undersøger. 24. Februar 2014.

 

Prøv eventuelt Alternativet, etableret nyt 'grønt' politisk parti, stiftet af tidliger Radikale Venstre medlem frem til den 17. september 2013, nok mest for dig, din familie og dine efterkommeres skyld, nu alle andre har svinet, hvis ikke demokratiet så andre kulturer, biodiversiteten og et behageligt samt overlevelsesvenligt klima til, hvis de ikke henstiller tidligere partier til at lede landet og destruktionen.

 

- Det er afgørende vigtigt for vores børn og børnebørn, at vi overlader dem et samfund, som er bæredygtigt, siger Uffe Elbæk.

 

Ifølge ham er udkastet også en kritik af den neoliberale økonomiske model.

 

- Det er en kritik af hele vækstforståelsen. Vi bliver simpelthen nødt til at finde ud af at udvikle en økonomi, der på den ene side er defineret ved, at vi bruger færre at de knappe ressourcer, og samtidigt skaber et mere ligeværdigt samfund, siger han.

 

- Vi skal producere, konsumere og transporteres på andre måder, hvis vi ønsker et bæredygtigt samfund.

 

 

 

* I relation: Radikale Venstes Landsmøde 20 september 2003

 

De desillusionerede Radikale Venstre medlemmer, samt os andre demokrati-naive, måtte skuffet, uforstående og himmelfalden høre tidligere Partiformand og nuværende kulturminister (siden 6. december 2012) Marianne Jelved, inden afstemningen på landsmødet i 2003 på spørgsmålet om at vende sig mod en mere pragmatisk og brugbar løsning til legaliseringen af cannabis end den nuværende - udemokratisk og virkelighedsfjernt proklamerer:

 

’’ Dette overskrider min personlige grænser, hvilket er min eget anliggende, derfor må jeg meddele landsmødet, at jeg stemmer ikke for, og for at der skal være rene linier, så vil jeg heller ikke arbejde for det i folketinget ’’.

 

Størstedelen af den store skare af tilrejsende radikale sjælsmedlemmer gennemtænkte og stemte med deres erfaring samt ønske om et bæredygtigt og retfærdigt globalt samfund – for og vedtog forslaget.

 

Efter afstemningen udtrykte, den forhåbentlig ikke, men måske kommende cigaretrelaterede kræftsyge og/eller appetit, - og/eller søvnløsplagede og måske livsglædesløse eller stressbetyngede og derfor marinol/marihuanatablet afhængige, Marianne Jelved samt parti-top-medlemmerne, ligegyldigt og arrogant, det gammelkendte og uprofessionelle klare NEJ til udvikling og demokrati, at "ingen har tænkt sig at gøre noget for at fremme beslutningen om at legalisere hash, hverken ved at fremføre lovforslag eller beslutningsforslag". Her i det radikale bestemmer folketingsgruppen suverænt!

 

Daværende Næstformand og nuværende formand samt økonomi- og indenrigsminister (siden 3. oktober 2011), Margrete Vestager proklamerede bramfrit i den danskfolkelige demokratiske ånd og til det danske folk samt min båndoptager ”jeg er imod fri hash, så jeg vil gøre meget, meget lidt, for at sige ingen-ting’’.

 

Men det er jo landsmødet der har vedtaget forslaget, er det ikke den øverste myndighed?

 

’’jo, det er vores partis øverste myndighed, men folketingsgruppen er jo forpligtet over for grundloven, vi skal gøre de ting vi kan stå inde for (Kapitel V § 56 ) og derfor kan vores parti godt vedtage sådanne nogle ting uden at vi får andet end verbale bank næste gang vi kommer og siger - at det blev nok ikke til noget’’.

 

Hvad er egentlig ideen med at holde landsmøder, hvor man bruger megen energi på at

diskuterer disse ting, når ingen rigtig retter sig efter det?

 

Margrete Vestager (RV), Ole Sohn (SF) og afgående

Brian Mikkelsen (C) skåler ved Ministerie-overdragelser 2011

 

’’jamen det er der jo også, hvad ved jeg, i 90% af tilfældene så bliver det jo også gruppens politik og så er det jo det vi gør, men æhh, men det er jo det fine ved det, at det er her vores medlemmer kommer til orde, det er ikke gruppen som formulere et eller andet, som vi så får en hel masse fodfolk til at stemme for. Det er folk selv der formulerer hvad vi synes partiet skal gå ind for. Folk selv der behandler det, det er folk selv der, stemmer, det bliver partiets politik. Det bliver meget nede fra og op og vi synes sådan set, det er ret demokratisk!’’

 

Men hvorfor skal man så stemme? man kunne så nøjes med at have diskussionen! hvorfor skal man så stemme, når I nu alligevel ikke retter jer efter det?

 

’’Fordi som sagt, det gør vi som regel og det er den altdominerende hovedregel, og selvfølgelig skal man stemme, fordi det er det, der er alvoren ved en diskussion, det er at der kommer et tidspunkt, hvor vi må holde op med en diskutere og sige hvem er for og hvem er imod?’’.

 

Hvordan ville du have det med en SF model, hvor det var hovedbestyrelsen hos SF som simpelthen kan sige, - nu køre vi bare i den retning?

 

’’Jamen det ville jeg ha det meget dårligt med, øh og jeg synes også det er at fralægge det ansvar vi har fordi, vi er privilegerede med at være valgt, vi bruger al vores tid på det, på embedsværk, rapporter og forskere og hvad ved jeg. Det ansvar har vi og derfor skal vi selv kunne bedømmes på det og ikke en hovedbestyrelse, der bruger deres fritid, deres egne midler, jeg ved ikke hvad, på at stille op til det.” sagde og sluttede hun. * Kilde: DR. P1, den 20 september 2003 * Og nu udvalgt til konkurrence-kommissær i EU fra 31 August 2014, specielt efterspurgt af Juncker Kommissionens formand Jean-Claude Juncker. Juncker: Jeg spurgte selv specifikt efter Vestager som kommissær

 

 • § 56. Folketingsmedlemmerne er ene bundet ved deres overbevisning og ikke ved nogen forskrift af deres vælgere.

 

 

 

Medvirkende Erland Josephson, - Handler om en midaldrende intellektuel, der forsøger at forhandle med Gud om at stoppe en forestående nuklear holocaust. The Sacrifice var Tarkovsky's anden film som sovjetisk landsforvist efter Nostalghia, og var også hans sidste, da han døde kort efter dens afslutning. Tarkovsky film omfatter Ivans Barndom, Andrei Rublev, Solaris, Spejlbilledet, og Stalker, om en guide ind i den forbudte zone. Han instruerede de første fem af sine syv spillefilm i Sovjetunionen; hans sidste to film, Nostalghia og The Sacrifice, blev produceret i Italien og Sverige, hhv. Hans arbejde er præget af åndelighed og metafysiske temaer, lange sekvenser, undladt konventionel dramatiske struktur, og tydeligt forfattet brug af filmkunst. Han er bredt anerkendt som en af de største filmproducenter for altiden, sagde Ingmar Bergman om Tarkovsky:

 

"Tarkovsky er for mig den største [instruktør], den der opfandt et nyt sprog, tro mod karakteren af ​​filmen, da det fanger livet som en refleksion, livet som en drøm."

 

Alt dette peger på behovet for yderligere nøje planlagte undersøgelser, som drøftelsen hos Ciba Foundation understregede [1965 - Hashish - Its Chemistry and Pharmacology, (Hash - Dens kemi og farmakologi)]. Hvorvidt en nyttig terapeutisk præparat vil dukke efter alt dette er usikkert. Desuden findes modstridende opfattelser på arten af afhængighed af stoffet og de juridiske og psykologiske konsekvenser. I øjeblikket synes hash og dens bestanddele at være omgivet af den lidt drømmende atmosfære, som den formodes at producere i sindet på dets forbrugere. C. J. Miras: Hashish - British Medical Journal 28 November 1964 (engelsk)

 

Kan du godt lide dit hus, min søn. Mennesket har altid forsvaret sig, altid mod andre mænd, mod naturen som han er en del af. Han har hele tiden overtrådt naturen. Resultatet er en civilisation bygget på styrke, tvang, magt, angst, afhængighed.

 

Alle vores "tekniske fremskridt" har kun givet os komfort, en slags standard. Og volds-instrumenter til at holde magten. Vi er som vilde! Vi bruger mikroskopet som en knippel! Nej, dette er galt. Primitive mennesker er mere spirituelle end os. Så snart vi foretager et videnskabeligt gennembrud udnytter vi det til brug i det ondes tjeneste.

 

Og som for standarden, som nogle kloge mænd sagde, er synd det, der er unødvendigt. Hvis det er tilfældet, så bygger hele vores civilisation på synd, fra start til slut. Vi har fået en forfærdelig disharmoni, en ubalance, hvis du vil, mellem vores materielle og vores åndelige udvikling. Vores kultur er defekt. Jeg mener, vores civilisation dybest set er defekt, min dreng! Måske mener du, at vi bør undersøge problemet og se efter en løsning sammen. Måske kunne vi, hvis det ikke var så sent. Alt for sent. Gud, hvor er jeg træt af denne snak! "Ord, ord, ord!" Under alle omstændigheder ved jeg, hvad Hamlet mente.

 

Han var dødtræt af snakkehoveder. Og det er jeg også. Hvorfor taler jeg på denne måde? Hvis bare nogen kunne stoppe med at tale og gøre noget i stedet! Eller i det mindste forsøge.

 

 

____________________________________________________________________________________________________________________________

Copyright © All Rights Reserved