Lægevidenskab og ECS

Cannabinoide Information

 

 

Lægevidenskab og cannabinoider til hjælp for homøostase og den almene sundhed

 

Lægevidenskab er den gren af videnskaben der omfatter diagnose, behandling og forebyggelse (profylakse) af sygdom. Lægevidenskab kaldes også medicin.

 

Lægevidenskab kan opdeles i to dele:

 

 • Den humane medicin for mennesker.
 • Den veterinære medicin for dyr.

 

Lægevidenskab er også betegnelsen for lægeuddannelsenuniversiteter (medicinstudiet) ved lægevidenskabelige fakulteter. I Danmark kan lægevidenskab studeres på Københavns Universitet, Syddansk Universitet, Århus Universitet og Aalborg Universitet.

 

Studiet af den humane medicin omfatter på danske universiteter blandt andet:

 

 

* Lægeløftet: primum, non nocere. Første, gør ingen skade.

 

"på baggrund af et eksisterende problem, kan det være bedre ikke at gøre noget, eller endda til ikke at gøre noget overhovet, end at risikere at forårsage mere skade end gavn." Det minder sundhedspleje-udbyderen om, at de skal overveje den mulige skade, som ethvert indgreb kan gøre. Det påråber sig, når det drøftes om brugen af ​​en intervention, der bærer en oplagt risiko for skade, men en mindre sikker chance til gavn.

 

Lægevidenskab og cannabinoider til hjælp for den almene sundhed

 

Cannabis, kaldet má 麻 (betyder "hamp, cannabis, følelsesløshed") eller Dama 大麻 (med "stor, fantastisk") på kinesisk, blev anvendt i Taiwan for fiber der starter for omkring 10.000 år siden. Botaniker Li Hui-Lin skrev, at i Kina var "Brugen af cannabis i medicin sandsynligvis af en meget tidlig udvikling. Siden ældre mennesker brugte hampefrø som fødevarer, var det helt naturligt for dem også at opdage de medicinske egenskaber af planten.

 

Brugen af cannabis, i hvert fald som fiber, har vist sig at gå tilbage mindst 10.000 år i Taiwan. "Da má" (Pinyin udtale) er det kinesiske udtryk for cannabis, det første tegn betyder "stor", og det andet tegn betyder "hamp".

 

Shennong, også kendt som kejseren af de fem Korn (Wǔgǔxiāndì), var en legendarisk hersker over Kina. Shennong anses for at have været en af de tre Sovereigns (også kendt som "tre kejsere"), der levede omkring 5000 år siden (2800 f.Kr.). Shennong har været tænkt for at have lært de gamle kinesere ikke blot deres praksis for landbrug, men også brugen af medicinske planteurter og marihuana. Planten nævnes i Shennong Bencaojing (også Classic af Herbal Medicine og Shen-Nung Pen-Tsao Ching) mafen 麻蕡 "cannabis frugt/frø

 

Shennongs patienter blev foreslået at drikke marihuana-te til at bekæmpe gigt, malaria og forstoppelse.

 

 

Cannabis er blevet brugt i en entheogenisk sammenhæng "genererer det guddommelige inden"- et kemisk stof, der anvendes i et religiøst, shamanistisk, eller spirituel sammenhæng - i Indien og Nepal, siden den Vediske periode der går tilbage til ca. 1500 fvt, men måske så langt tilbage som 2000 f.Kr.

 

Namaste: Jeg bukker for guden i dig

 

KAPITEL VI

NARKOTIKA og psykotrope stoffer

 

"Hans Majestæt Kongen af ​​Nepals regering forbeholder sig hermed ret til midlertidigt, i henhold til artikel 49, stk 1 i den nævnte konvention, at tillade på deres territorium (til 1976; 29. Juni 1987!):

dvs.

 

 

 • iii. Produktion og fremstilling af og handel med midlerne, der er nævnt under (i) og (ii) ovenfor. "

 

Hash, harpiksen af cannabis, samt andre præparater fra planten, har været kendt i forskellige lande siden oldtiden. Herodot], en af de største oldgræske historikere (484- 424 F.Kr.), nævner også brugen af hash. Han skriver: "Skytherne, som jeg sagde, tager nogle af disse hamp-frø og, krybende under filt-dækkene, kastet på rød-varme sten; straks ryger det og giver en sådan damp som ingen Græsk damp-bad kan overgå; Scytherne, henrykt, råbende af glæde, og denne damp tjener dem i stedet for et vandbad; for de vasker aldrig, overhovedet, deres krop med vand". 1965 - Hashish - Its Chemistry and Pharmacology, (Hash - Dens kemi og farmakologi) - Ciba Instituttets Undersøgelsesgruppe den 21. oktober 1964 - Til ære for Professor Dr. G. Joachimoglu - Forfattere:Geōrgios Iōakeimoglou, G. E. W. Wolstenholme, Julie Knight.

 

De Yanghai Gravmæler i nærheden af Turpan, Xinjiang-Uighur Autonome Region, Kina er for nylig blevet udgravet og afslører en 2700-årige grav til en kaukasisk shaman hvis udrustning omfattede et stort depot af cannabis, flot bevaret af klimatiske og nedgravningsmæssige forhold. Et tværfagligt international hold påviste gennem botanisk undersøgelse, fytokemisk undersøgelse, og genetisk deoxyribonukleinsyre (DNA) analyse ved polymerasekædereaktion (PCR), at dette materiale indeholdt tetrahydrocannabinol, den psykoaktive bestanddel af cannabis, dets oxidative nedbrydningsprodukt, cannabidiol (CBD: C21H30O2 ), andre metabolitter, og dets syntetisk enzym, tetrahydrocannabinolisk syre synthase, samt en hidtil ukendt genetisk variant med to enkelte nukleotid-polymorfier. Cannabis blev formentlig ansat af denne kultur som et lægemiddel eller psykoaktivt stof, eller en støtte til spådomskunst. Til vores viden, giver disse undersøgelser den ældste dokumentation af cannabis som et farmakologisk aktivt middel, og bidrager til den medicinske og arkæologiske registrering af denne før-Silke Vej kultur.

 

THC (C21H30O2) - oxidation →* THC-OH (C21H30O3) oxidation → 11-nor-9-carboxy-Delta (9)-THC/THC-COOH (-COOH: C21H28O4)

 

De Yanghai Gravmæler i nærheden af Turpan

Kanal: CCTV-9 Dokumentar Kanalen - Program: Dokumentarfilm fra Kina - Dato: 2011-09-27 - Beskrivelse: Gamle Grave af Yanghai/Episode 03 1/2

En undersøgelse af amerikanske læge-og medicin-uddannelses-institutioners accept af videnskaben om ECS (endocannabinoide system)

 

Af Dr. David Allen, Nathan Stewart, Sioux Colombe og Ron Mullins

 

Introduktion

Opdagelsen af ​​det endocannabinoide system (ECS) er den vigtigste videnskabelige medicinske opdagelse siden anerkendelsen af ​​steril kirurgisk teknik. Som vores viden vokser, kommer vi til at indse, at ECS er et ledende kontrolsystem af næsten alt fysiologi. Den samlede effekt af ECS er at regulere homeostase og forebygge sygdom og aldring. Jo mere vi lærer, jo mere indser vi, at vi er i vorden af ​​dette videnskabelige fagområde. ECS er et styresystem, der involverer vævs-receptor-proteiner, cellulær kommunikation og kontrol, molekylær anatomi og tilintegørelse af oxygen frie radikaler. Denne nye gren inden for videnskab vil ændre medicin for evigt og bevise cannabis som guldstandarden for mange sygdomsprocesser. Dens virkning på tilintegørelse af oxygen frie radikaler kan anvendes på alle sygdomsprocesser, og det er derfor, det har sådan bred medicinsk anvendelse og anses for et universalmiddel af mange.

 

 

THC (C21H30O2) - oxidationTHC-OH (hydroxy: C21H30O3) oxidation → *11-nor-9-carboxy-Delta (9)-THC/THC-COOH (-COOH: C21H28O4) → tilintegørelse af oxygen frie radikaler samt ved kombineret lægemiddel-forgiftning: lavt blod ilt (O) niveau forårsager hjernedød.

 

Opdagelsen af ​​ECS vil erstatte det nuværende medicinske system til forvaltning og behandling af sygdomme. I stedet for forvaltningen af ​​symptomer efter sygdom er fremkommet, vil vi forebygge sygdomme og kræft ved manipulation af ECS (profylakse).

 

 

 

Abstrakt

 

Cannabinoider har vist at have antioxidant egenskaber urelateret til NMDA-receptormodstand. Denne nyligt fundne egenskab gør cannabinoider brugbare i behandling og forebyggende behandling (profylakse) af en bred variation af oxyderingsassocierede sygdomme, så som iskæmi, alders-relaterede, betændelses-og autoimmune sygdomme.

 

Cannabinoiderne har vist at have særlig anvendelse som nervebeskytter (neurobeskytter) for eksempel ved at begrænse neurologisk nevebeskadigelse fremkommet efter iskæmisk skade, så som apopleksi (slagtilfælde) og traumer, eller i behandlingen af neurodegenerative sygdomme, så som Alzheimers, Parkinsons og HIV dementia.

 

Ikke-psykeaktive cannabinoider, så som Cannabidiol (CBD: C21H30O2), er i særdeleshed fordelagtig at bruge fordi de forhindrer toksitet som fremkommer ved psykoaktive cannabinoider ved høje doser nyttige i metoden af den indeværende opfindelse.

 

En særskilt beskrevet klasse af cannabinoider er nyttige som nervedegenerativ antioxidanter er formular (I) hvori R gruppe er uafhængig valgt fra gruppen bestående af H, CH3 (C2H3 - carbon-atom er bundet til tre hydrogen-atomer), og COCH3 (C2H3O - to carbon- og et oxygen-atom er bundet til tre hydrogen-atomer (acetyl-gruppe, en funktionel gruppe)

 

Forskning og uddannelse af medicinstuderende der involverer ECS er bevidst begrænset af politik. Ingen begrundelse fremgår for at begrænse den videnskabelige undersøgelse af cannabis og det endocannabinoide system. Hvad er faren ved at give offentligt dyrket og testet cannabis til forskere? Omlægning af forskning af cannabis til ikke-videnskabelige eller rekreative formål synes ikke at være en alvorlig trussel mod den nationale sikkerhed.

 

Metoder

Lederne af pensum for de 157 akkrediterede amerikanske medicinske skoler/læge- og medicin-uddannelsesintitutioner (på tværs af alle 50 stater), blev i begyndelsen kontaktet telefonisk, og derefter opfølgende e-mail. Vi stillede følgende spørgsmål:

 

1. Har du en afdeling for ECS ​​(Endocannabinoid Videnskab) med en leder?

2. Underviser du om ECS i et tilrettelagt kursus/undervisningsforløb?

3. Nævner/oplyser du om ECS i eventuelle supplerende klasser som patofysiologi, neuroanatomi eller farmakologi?

 

Kun 21 af de 157 skoler, der deltog i undersøgelsen havde ECS nævnt i et kursusforløb

 

"Men ikke én af de undersøgte medicinske skoler (i USA) havde en afdeling for endocannabinoid videnskab eller en ECS-leder/professor [Hvor mange har mon i EU og Skandinavien]. Ingen af dem lærte om den endocannabinoide videnskab som et organiseret kursus (og eksamineret med eksamensbevis herpå). Kun 21 af de 157 skoler, der deltog i undersøgelsen havde ECS nævnt i et kursusforløb. 21/157 = 13,3%. I USA, underviser kun 13% af de adspurgte medicinske fakulteter om endocannabinoid videnskab til USA's fremtidige læger. " - Hvor mange læger og medicinstuderende samt sundhedsplejere undervises mon i EU og Skandinavien?; eks. Danmark = 0

 

Den gode side til sådanne nedslående antal er, at de kun kan forbedres: CS Medicin Undervisnings Institutioner, og vi vil alle gøre det bedre!

 

Medicinsk cannabis og dens indvirkning på menneskers sundhed

 

 

Instrueret af: Lindsey Ward

 

Udgivet i: 2011

 

Ekstra: medicinske eksperter taler om den medicinske virkning af cannabis

 

I lidt under en time, du kan observere læger og ledende forskere og deres meninger om medicinske cannabis og dens påviste virkninger på menneskers sundhed. blandt dem er Dr. Donald Abrams, Dr Donald Tashkin og Dr. David Bearman, der diskuterer historien om medicin, konsensus fra over 15.000 videnskabelige og medicinske forsøg, fælles myter, og hvordan regeringen forsøger at understrege disse myter. denne dokumentarfilm præsenterer en omfattende oversigt over videnskaben omkring verdens mest kontroversielle plante.

 

- Dr. Donald Abrams (44:45): Marihuana er en medicin patienterne selv kan dyrke. For mennesker med kræft, det de der måske står over for og tænker på, det er måske enden på livet, der har mulighed for at dyrke en plante selv og arbejde med i haven og producere deres egen medicin, det er meget styrkende og som jeg tror gør patienten virkelig godt.

 

 

Endocannabinoide niveauer er fint moduleret under fysiologiske og patologiske tilstande. En forbigående forøgelse er en adaptiv reaktion til at genoprette homeostase, når denne er akut og patologisk forstyrret. I nogle kroniske tilstande, bidrager ændringen af ​​det endocannabinoide system til udvikling og symptomer sygdommen. Især har flere forskellige typer af cancer også unormalt reguleret endocannabinoid systemer.

 

 

Grøn søndag

Publius' Grøn søndag udgave fremhæver tre 2014 PubMed artikler om det cannabinoide-system (CS) modulerer homøostase. Dagens line-up links til CS PubMed artikler fremhæver: hud homeostase og cannabinoide lipider, kræft angiogenese med strålebehandling og CBD/THC, og cannabinoider for neuropatisk smerte.

 

2014 - TRP-kanal-cannabinoid-receptorer i hud sensation, homeostase, og inflammation. ACS Chem Neurosci. 2014 Nov 19;5(11):1107-16.

 

I huden er cannabinoide lipider, også af endogen eller exogen oprindelse, i stand til at regulere mange sensoriske, homøostatiske og inflammatoriske begivenheder. Selv om mange af disse effekter formidles af metabotropiske cannabinoid-receptorer, har en voksende dokumentation vist, at flere medlemmer af den transient receptor potentiale (TRP) ionkanal familie kan fungere som "ionotropiske cannabinoid-receptorer". Desuden er mange af de samme TRP-kanaler tæt involveret i kutane processer, der omfatter indledning af smerte, temperatur (varmeregulering) og kløe-opfattelse/fornemmelse, opretholdelse af epidermal homeostase, reguleringen af hårsækkene og talgkirtler, og modulering af dermatitis. Ionotropiske cannabinoidreceptorer repræsenterer derfor potentielt attraktive mål for den terapeutiske anvendelse af cannabinoider til behandling sensoriske og dermatologiske sygdomme. Desuden har samspillet mellem neuroner og andre celletyper, der er medieret af kutane ionotropiske cannabinoidreceptorer, tendens til at blive gendannet under fysiologiske og patofysiologiske processer i centralnervesystemet og andre steder, hvilket gør huden en ideel ramme til at dissekere generelle kompleksiteter af cannabinoid-signalering.

 

Departments of Neurosurgery, Biological Chemistry, and Neuroscience, Neurosurgery Pain Research Institute, Center for Sensory Biology, Johns Hopkins School of Medicine, 725 N. Wolfe St., Baltimore, Maryland 21205, United States.

 

"Høj-grad gliom er en af de mest aggressive kræftformer hos voksne mennesker og langsigtede overlevelse rater er meget lave idet standard-behandlinger for gliom stort set forbliver mislykket. Cannabinoider er blevet påvist specifikt at hæmme gliom-vækst samt neutralisere onkogene processer såsom angiogenese.[ dvs standser et afgørende skridt i overgangen af tumorer fra en godartet tilstand til en malign énondartet svulst som spreder sig efter nogen tid via udsæd (metastaser) enten direkte eller indirekte via blodet eller lymfekarrene]. I et forsøg på at forbedre behandlingsresultater, har vi undersøgt virkningen af Δ9-tetrahydrocannabinol (THC: C21H30O2) og cannabidiol (CBD: C21H30O2) både alene og i kombination med strålebehandling i en række gliomcellelinier (T98G, U87MG, og GL261). ... Samlet set fremhæver vores data muligheden for, at disse cannabinoider kan instruere/prime gliomceller til at reagere bedre for ioniserende stråling, og foreslår en potentiel klinisk fordel for gliom patienter ved hjælp af disse to behandlingsmodaliteter. "

 

Scott KA, Dalgleish AG, Liu WM.

Department of Oncology, Division of Clinical Sciences, St George's, University of London, London, United Kingdom.

 

 

Tabel 1

 

Fordelingen af radioaktivitet i Forskellige Væv i Rotten 1,5 timer efter den intraperitoneale injektion af (14C) tetrahydrocannabinol. - Data er kun anført til væv, der kunne inddrives helt.

 

Væv ------------- Tæller/min./g. -------- % af injiceret dosis

 • Hjerte ------------------- 68 ------------------------ 0.07
 • Lever ------------------- 443 ------------------------ 4.86
 • Nyre -------------------- 116 ------------------------ 0.20
 • Milt ---------------------- 40 ------------------------ 0.05
 • Hjerne ------------------ 44 ------------------------ 0.18
 • Brisselen (t-celler) ---- 76 ------------------------- 0.16
 • Lunge ------------------- 76 ------------------------- 0.13
 • Rygmarv ---------------- 22 ------------------------- 0.02
 • Testikler ---------------- 210 ------------------------ 0.58
 • Muskler ----------------- 43 ------------------------- -----
 • Blod (per cm3) ---------- 44 ------------------------ 0.50

 

Under betingelserne for vores eksperiment var det meste af radioaktiviteten fundet i leveren, hvorimod blodet indeholder meget mindre. Hjernen har også en målelig mængde radioaktivitet. Det er interessant, at mængden af radioaktivitet var ret lav. Dette er et punkt, som kræver yderligere forklaring.

 

 

Effekt af cannabis-harpiks på optagelsen af iodone-131 i rotter (Side 40)

 

Optagelsen af radioaktiv iodine-131 af skjoldbruskkirtlen er blevet undersøgt i han-albinorotter af samme avls-gruppe, med en vægt på 120 +/- 5g., som var blevet injiceret intraperitonealt med cannabisharpiks. Harpiksen blev opløst i olivenolie og givet i en dosis på 250 mg./kg. legemsvægt 30 minutter før intraperitoneal injektion af 10 uc/kg af iodine-131. Kontroldyrene blev injiceret samtidigt med lige volumener af olivenolie. En time efter af injektionen af cannabisharpiks, eller af olivenolie alene til kontrollerne, blev begge grupper aflivet ved blødning. Skjoldbruskkirtlerne blev udskåret, og deres indhold af radioaktivitet blev målt. Den samme teknik blev anvendt til en anden gruppe af behandlede dyr to timer efter injektionen af cannabisharpiks samt til en gruppe af kontrolrotter. Tabel 2 viser procentdelen af den givne radioaktivitet, som blev udvundet i de normale og behandlede grupper. En statistisk signifikant sænkning af optagelsen af iodine-131 i skjoldbruskkirtler af behandlede dyr kan ses for begge tidsintervaller undersøgt.

 

Tabel 2

 

Effekt af Cannabisharpiks på Procentvis Optagelse af iodin-131 i Rottens Skjoldbruskkirtel

 

Rotterne modtog 10 uc/kg. legemsvægt af iodine-131 intramuskulært. Rotterne blev aflivet 60 eller 120 minutter efter injektion af cannabisharpiks og skjoldbruskkirtlerne blev udskåret, vasket med saltvand og afmålt (*). Middelværdi af radioaktivitet fundet i skjoldbruskkirtlerne er udtrykt i procent af den injicerede (**).

 

A: Rotter behandlet med olivenolie alene (2,5 ml./kg.).

B: Rotter behandlet med cannabisharpiks (250 mg./kg.) i olivenolie (intraperitoneal injektion)

 

Tid i minutter * --- Grupper ------ Antal dyr ----- Middelværdi og SEM ** ----- t -------- P -

------ 60 ---------------- A --------------- 6 ------------ 42.1 +/- 5.35 ---------------- 3.83 --- P<0.01

------ 60 ---------------- B --------------- 6 ----------- 16.0 +/- 4.23 ---------------

----- 120 --------------- A --------------- 6------------- 52.3 +/- 6.58---------------- 3.33 --- P<0.02

----- 120 --------------- B --------------- 6 ----------- 28.2 +/- 2.96 ---------------

 

 

* * Iodine-131 er en betydelig bidragsyder til de sundhedsmæssige risici fra open-air atombombe-test i 1950'erne, og fra Tjernobyl-katastrofen, idet såvel som en stor del af forureningsfaren i de første uger i den japanske atomkrise. Fukushima - atomulykken der ikke kunne ske

C. J. Miras

 

Hashish - Its Chemistry and Pharmacology, (Hash - Dens kemi og farmakologi) - 1964, - Ciba Instituttets Undersøgelsesgruppe den 21. oktober 1964 - Til ære for Professor Dr. G. Joachimoglu, Forfattere: Geōrgios Iōakeimoglou, G. E. W. Wolstenholme, Julie Knight.

 

- Udlån: Statsbiblioteket, Victor Albecks Vej 1, 8000 Aarhus C, (siden 1967) - Bogen kan købes brugt her (fra kr. 93,- dags dato)

 

Hvordan og hvorfor Cannabis Helbreder Cancer - videnskabelig forklaring

 

Udgivet den 22. december 2012

 

 

 

 

- Institut for Psykologi, University of Haifa, Haifa 31905, Israel.

 

Tovejs og funktionelle relationer mellem glukokortikoider og det endocannabinoide system er blevet påvist. Her vil jeg gennemgå samspillet mellem det endocannabinoide og glukokortikoid/stress-systemer. Specifikt er stress kendt for at producere hurtige ændringer i endocannabinoid signalering i stress-responderende hjerneregioner. Til gengæld spiller det endocannabinoide system, en vigtig rolle i nedregulering og tilvænning af hypothalamus-hypofyse-binyrebark (HPA) aksens aktivitet som respons på stress. Glukokortikoider rekruttere også det endocannabinoide system til at udøve hurtig negativ feedback kontrol af HPA-aksen under stress.

 

Det blev, dog, mere og mere klart, at cannabinoid CB1-receptorer også er rigeligt udtrykt og tilstede i den basolaterale amygdala (BLA) og andre limbiske områder, hvor de modulerer følelsesmæssige ophidselse-effekter på hukommelsen. Forøgelse af cannabinoid signalering ved hjælp af eksogene (udefra-kommende) CB1 receptor agonister forebygger virkningerne af akut stress på følelsesmæssig hukommelse. Jeg foreslår en model, der tyder på, at de lindrende virkninger af eksogent administrerede cannabinoider på følelsesmæssig læring efter akut stress er medieret af faldet i aktiviteten af ​​HPA-aksen via GABAerge mekanismer i amygdala.

 

 

2014 - Cannabinoider for neuropatisk smerte. - Curr Pain Headache Rep. 2014 Oct;18(10):451.

 

 

 

Fin PG, Rosenfeld MJ.

Pain Research and Management Centers, School of Medicine, Department of Anesthesiology, University of Utah, Suite 200, 615 Arapeen Drive, Salt Lake City, UT, 84108, USA,

 

 

 

"Behandlingsmuligheder for neuropatisk smerte har begrænset effekt og brug er fyldt med dosisbegrænsende bivirkninger. Det endocannabinoide system er blevet belyst i de sidste adskillige år, hvilket viser en betydelig grænseflade med smerte homøostase. (variabler reguleres således, at interne forhold er stabile og relativt konstant). Eksogene cannabinoider har vist sig at være effektiv i en række eksperimentelle neuropatisk smerte-modeller, og der er voksende bevis for terapeutisk anvendelse i humane neuropatiske smertetilstande. I denne artikel gennemgås historien, farmakologiske udvikling, kliniske forsøgs-resultater, og det fremtidige potentiale for ikke-røget, oralt biotilgængelige, ikke-psykoaktive cannabinoider i forvaltningen af neuropatisk smerte. "

 

Relaterede citater

 

Visualisering af det endocannabinoide signalsystem

 

 

THC (C21H30O2) - oxidationTHC-OH (hydroxy: C21H30O3) oxidation → *11-nor-9-carboxy-Delta (9)-THC/THC-COOH (-COOH: C21H28O4) →

AEA - - - - Endocannabinoide 1 - - - - - - - C22H37 NO2

2-AG - - - Endocannabinoide 2 - - - - - - - - C23 H38 O4

 

Et kandidatuddannelses forskningsprojekt indsendt til Masters of Science, Faculty of Medicine, University of Toronto. Udviklet i samarbejde med Biomedicinsk Communications, Biologisk Institut, University of Toronto i Mississauga, Det Canadiske Consortium for Undersøgelse af Cannabinoider og medfinansiering delvist af Quebec Pain Research Network.

 

Udgivet den 7. maj 2012

 

Rekreativ og medicinsk brug af cannabis blandt HIV-smittede personer er steget i de senere år. I SIV-inficerede makakaber (abeimmundefektvirus), hæmmede kronisk administration af Δ9-tetrahydrocannabinol (Δ9-THC: C21H30O2), virusreplikation, tarm-betændelse og sænkede sygdomsprogression...

 

Cannabinoider herunder Δ9-THC (C21H30O2) svækkede intestinal (mave-tarmkanal) inflammation i muse colitis-modeller og SIV-inficerede makakaber. For at bestemme, om de anti-inflammatoriske virkninger af Δ9-THC involverede forskellig mikroRNA (miRNA) modulation, profilerede vi miRNA ekspression ved 14, 30 og 60 dage efter infektion (DPI) i tarmen hos ikke-inficerede makakaber, der modtog Δ9-THC (n=3) og SIV-inficerede makakaber administreret enten vehikel/hjælpestof (VEH/SIV; n=4) eller THC (THC/SIV; n=4).

 

Kronisk Δ9-THC administration til ikke-inficerede makakaber modulerede markant og positivt intestinal miRNA-udtryk ved at øge det samlede antal af differentielt udtrykte miRNA fra 14 til 60DPI. Ved 60DPI, viste 28% af miRNA'erne reduceret ekspression i VEH/SIV mod ingen i THC/SIV-gruppen.

 

Derudover, sammenlignet med VEH/SIV gruppen, opregulerede THC selektivt ekspressionen af * ​​miR-10a, miR-24, miR-99b, * miR-145, miR-149 og * miR-187 (mikroRNA) som tidligere er blevet vist at målrette sig til proinflammatoriske molekyler. NOX4, en potent reaktiv ilt art-generator blev bekræftet som et direkte miR-99b mål.

 

En betydelig stigning i NOX4+ crypt epitelceller blev påvist i VEH/SIV i forhold til THC/SIV-gruppen. Vi mener at miR-99b-medieret NOX4 nedregulering kan beskytte tarm-epitelet fra oxidativ stress-induceret skade. Disse resultater understøtter en rolle for differentieret miRNA induktion i THC-medieret hæmning af tarmbetændelse. Hvorvidt lignende miRNA modulation forekommer i andre væv kræver yderligere undersøgelser.

 

* miR-10a: Det blevet bekræftet eksperimentelt, at miR-10a nedregulerer de humane HOXA1 og HOXA3 gener. Kontrol af HOX-gener af MIR-10 antyder, at dette microRNA kan spille en vigtig rolle i udviklingen Uterine cannabinoider og begyndelsen af menneskers livFødslen af ​​ECS.

 

Ud over HOX-gener, undertrykker MIR-10a transkriptionsfaktoren USF2 og Ran og Pbp1-gener.

 

MIR-10a binder til den femte hoved-utranslaterede region (5'UTR) af mRNA'er, der koder for ribosomale proteiner og øger deres translation. Det binder umiddelbart nedstøms 5' oligopyrimidine kanal (5'TOP) anordning, en region vigtig i reguleringen af ribosomal proteinsyntese

 

* miR-145: MikroRNA'er er involveret i ned-regulering af en række af målgener. MIR-145 antaget at være en tumor suppressor, dvs. har vist sig at besidde antitumorigenisk aktivitet med deltagelse i forskellige kræftrelaterede begivenheder såsom proliferation, invasion og migration, og har vist sig at blive nedreguleret i brystkræft. MIR-145 er også involveret i tarmkræft.

 

* miR-187: Høje miR-187 niveauer er blevet forbundet med højere overlevelsesrater i patienter med kræft i æggestokkene.

 

VIGTIGT:

Mave-tarmkanal (GI) sygdom/inflammation er kendetegnende for HIV/SIV-infektion. Vi har tidligere vist, at kronisk behandling af SIV-inficerede makakaber med Δ9-tetrahydrocannabinol (Δ9-THC: C21H30O2) øgede overlevelse og nedsatte viral replikation og infektions-fremkaldt gastrointestinal inflammation. Her viser vi, at kronisk THC indgivelse til SIV-inficerede makakaber inducerede en antiinflammatorisk microRNA udtryks-profil i tarmen på 60DPI...

 

Specifikt blev MIR-99b signifikant opreguleret i THC-behandlede SIV-inficerede makakaber og bekræftede direkte at målrette NADPH oxidase 4 (NOX4), en generator af reaktiv oxygenarter kendt for at skade tarmepitelceller. Forhøjet miR-99b-ekspression var forbundet med en signifikant nedsat antal NOX4+ epitel i tarmen af THC-behandlede SIV-inficerede makakaber. Samlet set viser vores resultater, at selektiv opregulering af anti-inflammatoriske miRNA ekspression bidrager til THC-medieret hæmning af gastrointestinal inflammation og vedligeholdelse af intestinal (tarm) homøostase.

 

"Wnt/β-Catenin er essentiel for Intestinal Homeøstase og vedligeholdelse af Intestinale stamceller"

 

 

Sletning/udeladelse af β-catenin (Beta-catenin), resulterer i en fuldstændig blokering af intestinal homøostase og fatal tab af tarmfunktionen. Vores data viser en væsentlig forudsætning for β-catenin-signalering til opretholdelse af tarm-epitelet i den voksne organisme. Det udfordrer til forsøg på at målrette afvigende β-catenin-signalering, der er nedreguleret i over 90% af humane kolorektal kræfttilfælde, som en ny terapeutisk strategi til behandling af tarmkræft.

 

CB1-cannabinoid-receptorer forøger neuronal forløber spredning gennem AKT/glykogen-syntase-kinase-3β/β-Catenin signalering - J Biol Chem. Mar 26, 2010; 285 (13): 10098-10109.

 

Institut for Human og Generel fysiologi, University of Bologna; Center for Anvendt Biomedicinsk Forskning, S. Orsola-Malpighi Universitetshospital, 40138 Bologna, Italien

 

Heri vi viser tilstedeværelse af cannabinoid CB1-receptorer i granula-celle forstadier (GCP'er) under tidlig cerebellar (lillehjerne) udvikling. Aktivering af CB1-receptorer af HU-210 (C25H38O3) fremmede (satte gang i) GCP-proliferation in vitro, en effekt, der blev forhindret af en selektiv CB1 antagonist.

 

Følgelig in vivo forsøg viste, at GCP-proliferation blev forøget med kronisk HU-210 (C25H38O3) behandling, og at i CB1 manglende mus var celleproliferation signifikant lavere end i vildtype kuld, hvilket indikerer, at det endocannabinoide system er fysiologisk involveret i regulering af GCP-proliferation. Den pro-proliferative effekt af cannabinoider i GCP'er blev formidlet gennem CB1/AKT/glycogen-syntase-kinase-3β/β-catenin veje. Involvering af denne vej blev også observeret i kulturer af neuronale forløbere fra den subventrikulære zone, hvilket tyder på, at denne reaktionsvej kan være en generel mekanisme, ved hvilken endocannabinoider regulerer proliferation [celle-udvikling og celledeling (reproduktion)] af neuronale forløbere. Disse observationer tyder på, at endocannabinoider udgør en ny familie af lipid signalerings-signaler, der kunne udøve en udbredt effekt på forstadium af neuronal proliferation under hjernens udvikling.

 

 

THC (C21H30O2) - oxidationTHC-OH (hydroxy: C21H30O3) oxidation → *11-nor-9-carboxy-Delta (9)-THC/THC-COOH (-COOH: C21H28O4) → * PubMed: β-catenin og cannabinoider

 

* NADPH oxidase 4 (NOX4) er et enzym, som i mennesker er kodet af NOX4 genet , og er et medlem af NOX familien af NADPH oxidaser.

Oxygen registrering/fornemmelse er afgørende for homeostase i alle aerobe organismer. En fagocyt type-oxidase [en oxidation-reduktions reaktion, der involverer molekylært oxygen (O2) som elektron-acceptor. I disse reaktioner reduceres oxygen til vand (H2O) eller hydrogenperoxid (H2O2)], svarende til den, der er ansvarlig for produktion af store mængder af reaktive oxygenarter (ROS) i neutrofile granulocytter, med resulterende antimikrobiel aktivitet, er blevet postuleret at fungere i nyren som en ilt/oxygen (O)-sensor, der regulerer syntesen af erythropoietin i renal cortex. Nox4 beskytter vaskulaturen mod inflammatorisk stress. Nox-afhængige reaktive oxygenarter modulation med amino endoperoxider, en type prostaglandin afledt fra arakidonsyre (C20H32O2), en flerumættet omega-6 fedtsyre og en forløber for mange andre biologisk signifikante molekyler, kan inducere apoptose i høje Nox4-udtrykkende cancerceller.

 

* → Signalmolekyler fra oxidation af 21-carbon-fedtsyrer:

THC (C21H30O2) - oxidation →* THC-OH (C21H30O3) oxidation 11-nor-9-carboxy-Delta (9)-THC/THC-COOH (-COOH: C21H28O4) → acetyl-hydrolase:

Hydrolyse-reaktionen, dvs. en proces hvor et stof nedbrydes og forandres til andre stoffer ved at optage vand, af carboxyl-ester fører til dannelsen af et acyl-enzym [mange sakkarider, et biomolekyle populært kaldet sukker eller sukkerstoffer, dvs. makromolekyle der består af carbon (C), hydrogen (H), og oxygen (O) atomer, er acyleret] og frit cholin, et vandopløseligt essentielt næringsstof som normalt er grupperet inden for B-kompleks vitaminer, der spiller vigtige roller i celle-stofskifte. Derefter undergår acyl-enzymet et nukleofilt angreb af et vandmolekyle, der bistås af histidin 440 gruppe, en essentiel aminosyre der hjælper med at stabilisere oxyhæmoglobin og destabiliserende CO-bundne hæmoglobin, frigør eddikesyre (C2H4O2) og regenerere (gendanner) det frie enzym. Hvis et kulhydrat, en stor biologisk molekyle eller makromolekyle, der består af carbon (C), hydrogen (H), og oxygen (O) atomer) er brudt ind i sine sukkermolekyler ved hydrolyse (vil f.eks sukrose (C12H22O11) blive opdelt i glukose (C6H12O6) og fruktose (C6H12O6), dette kaldes sakkarificering eller forsukring, et skridt i nedbrydningen af ​​et stof → Carboxy-peptidase A, den bugspytkirtel-exopeptidase der hydrolyserer peptidbindinger af carboxy/COOH-terminale rest-koncentrationer med aromatiske eller alifatiske sidekæder, produceres i bugspytkirtlen og er afgørende for mange processer i den menneskelige krop til at omfatte fordøjelse, post-translationel modifikation af proteiner, blod-koagulation, og reproduktion. Hvis substratet er et di-peptid (di-methyl), som dannes når carboxyl-gruppen (-COOH) af en aminosyre reagerer med amino-gruppen af en anden, med en fri aminogruppe, - undergår hydrolyse langsomt. Terpener, der ikke er aromatisk i kemisk forstand, og benzenoide stoffer har en kemisk egenskab til fælles, nemlig højere umættet indeks end mange alifatiske forbindelser.

 

* (6ar,10ar)-1-hydroxy-6,6-di-methyl-3-pentyl-6a,7,8,10a-tetrahydro-6h-benzo[c]chromene-9-carboxylic acid → 11-nor-9-carboxy-Delta (9)-THC/THC-COOH (-COOH: C21H28O4)

* Mavetarmkanal → hjerne aksen og Homøostase

henviser til den biokemiske signalering der finder sted mellem mavetarmkanalen og nervesystemet, som ofte involverer tarm- mikroflora, og som har vist sig at spille en vigtig rolle i sund hjernefunktion.

 

Hjernefunktion

Forskning tyder på, at tarm-hjerne aksen, et tovejs neurohumoral kommunikationssystem [transmissionen af ​​en nerve-impuls fra neuron til neuron eller fra neuron til effektor organ ved hjælp af et neurohumoralt stof] i den menneskelige krop, fungerer som en sti for tarmens mikrobiota til at modulere hjernefunktion af sin vært. Den postnatal mikrobielle kolonisering af fordøjelses (GI) kanalen giver en langvarig effekt på den neurale behandling af sensorisk information vedrørende hypothalamus-hypofyse-binyre stress respons. Tidlig postnatal bakteriel kolonisering i kimfrie (GF) mus, fremmede udviklingen af et centralnervesystemet. C-Fos aktivering i den paraventrikulære kerne blev hurtigt induceret ved podning af Bifidobacterium infantis, en mikro-aerotolerant anaerobe der betragtes at være en af de tidligste kolonisatorer i mave-tarmkanalen af spædbørn.

 

Tryptofan (C11H12N2O2) stofskifte blev moduleret af Bifidobacterium infantis, hvilket tyder på, at den normale tarm-flora kan påvirke forløber koordinering, dvs. startmolekyle i biosyntesen af serotonin (C10H12N2O) en monoamin-neurotransmitter som er forbundet til neuro-fysiologiske adfærd. Angst-lignende adfærd og centrale neurokemiske ændringer var afhjulpet i GF mus sammenlignet med specifik patogen-fri (SPF) mus. Desuden blev bakteriearter Clostridial fundet på et forhøjet niveau i afføringen af børn med autisme end i afføringen af børn uden.

 

Adfærds-fremtoningspræg

Under fødslen bidrager direkte mikrobiel kolonisering til udviklingen af ​​epitel-barriere funktionen, mave-tarmkanal homeostase, angiogenese, medfødte adaptive immunfunktion (aktiv immunisering), og fælles neuro-udviklingsmæssige forstyrrelser (autisme, skizofreni etc). Sammenlignet med den specifikke patogenfri (SPF) mus, viste den kimfrie (GF) mus øget motorisk aktivitet, nedsat angst-lignende adfærd, ændret ekspression af synaptisk plasticitet-relaterede gener, forhøjet noradrenalin (C8H11 NO3 ), dopamin (C8H11 NO2) og serotonin (5-hydroxy-tryptamin: C10H12N2O) omsætning i striatum.

 

Ved udsættelse for antibiotika, gastrointestinale-infektioner og stress, bratte ændringer i kosten, bliver tarmens homeostase og centralnervesystemet (CNS) ubalanceret. Klinisk indførelse af probiotika, gavnlig i behandlingen af gastrointestinale forstyrrelser medvirker til at reducere angst, stress og hæmmet humør af patienter med irritabel tyktarm (IBS) og kronisk træthed (CFS - abnormiteter i HPA aksen).

 

Lactobacillus reuteri, probiotiske, er kendt for at modulere immunsystemet, sænke angst og reducere stress-inducerede stigning i kortikosteron (C21H30O4), et 21-carbon steroidhormon af kortikosteroid-type, som er forstadie-molekylet til mineralkortikoiden aldosteron, (C21H28O5), en af ​​de vigtigste homeostatiske modulatorer af natrium og kalium (aktionspotential), styret af natrium-kalium-pumpen, opdaget af Jens Christian Skou i 1957, in vivo.

 

THC (C21H30O2) - oxidation →* THC-OH (C21H30O3) oxidation 11-nor-9-carboxy-Delta (9)-THC/THC-COOH (-COOH: C21H28O4) → et 21-carbon fedsyre steroidhormon nærmere et af kortikosteroid-type, som er forstadie-molekylet til mineralkortikoiden aldosteron, (C21H28O5), en af ​​de vigtigste homeostatiske modulatorer natrium og kalium (aktionspotential) med styring af natrium-kalium-pumpen i vivo

 

Lactobacillus acidophilus, en mælkesyrebakterie, som fermenterer sukkerarter til mælkesyre (C3H6O3) og vokser hurtigt ved temmelig lave pH-værdier (under pH 5,0) og har en optimal væksttemperatur på omkring 37°C (99°F). L. acidophilus forekommer naturligt i mennesker og dyr i mavetarmkanalen og munden, indgår i den normale tarmflora og en bakterie som bliver brugt til at fremstille A-38 og tykmælk, modulerer intestinal smerte og fremkalder opioid og cannabinoid-receptorer.

 

Mavesmerter er almindelig i den almindelige befolkning og hos patienter med irritabel tyktarm, tilskrives visceral overfølsomhed. Vi fandt, at oral administration af specifikke Lactobacillus-stammer inducerede ekspression af opioid og cannabinoid-receptorer i tarm-epitelceller, og medierede analgetiske (smertestillende) funktioner i tarmen-svarende til virkningerne af morfin. Disse resultater antyder at mikrobiologien af tarmkanalen påvirker vores følelsesmæssige sansning og foreslår nye metoder til behandling af mavesmerter og irritabel tyktarm. - Nat Med. 2007 Jan;13(1):35-7. * ArkæerArkebakterier mennesket

 

Andre probiotika kan sænke inflammatoriske cytokiner, mindske oxidativ stress og forbedre ernæringstilstanden, hvor det primære organ ansvarlig for regulering af basal metabolisme er hypothalamus med kontrol og integration af aktiviteter i det autonome nervesystem (ANS), der har tarm-basale aktiviteter, såsom:

 

 

Mavetarmkanal hjerne lever-aksen

Leveren spiller en dominerende rolle i blodsukker/glukose homeostase (ligevægt) ved at opretholde en balance mellem optagelse og lagring af glukose (C6H12O6) gennem de metaboliske veje for glykogenese og glukoneogenese, sidstnævnet en stofskifte-vej, der resulterer i dannelsen af glukose fra ikke kulhydrat carbon-substrater, såsom pyruvat,(C3H4O3) mælkesyre (C3H6O3) glycerol (C3H8O3) og glukogene aminosyrer. Mens primært ulige kæder af fedtsyrer kan omdannes til glukose, er det også muligt for nogle enkelte af de ligekædede fedtsyrer.

 

Det er en af de to vigtigste mekanismer, der anvendes af mennesker og mange andre dyr at opretholde blodsukker-niveauer, så man undgår (hypoglykæmi, et unormalt formindsket indhold af glukose i blodet). De andre midler til at opretholde blodsukker-niveauer er gennem nedbrydningen af glykogen (glykogenolyse).

 

I nylige undersøgelser er det vist, at intestinale lipider regulerer glukose-homeostase ved hjælp af en mavetarm-hjerne-lever akse. Den direkte administration af lipider i den øverste tarm øger de langkædede fede acyl-coenzym A (LCFA-CoA) niveauer i de øvre tarme og undertrykker produktionen af ​​glukose selv under diafragmatisk vagotomi eller tarm vagal af-afferentiering. Dette afbryder neurale forbindelse mellem hjernen og tarmen og blokerer de øvre intestinale lipiders evne til at hæmme produktionen af ​​glukose. Mave-hjerne-lever aksen kan regulere glukose-homøostase i leveren og give potentielle terapeutiske fremgangsmåder til behandling af fedme og diabetes.

 

* Vagal tone er en intern biologisk proces der henvises til aktiviteten af vagus-nerven, den tiende kranienerve placeret i medulla oblongata af hjernestammen. Vagus-nerven fungerer som nøglekomponent i den parasympatiske gren af autonome nervesystem, som regulerer homøostase i de fleste af kroppens indre organsystemer, og som opererer på et stort set ubevidst plan, såsom i hjertet, lunger, øjne, kirtler og fordøjelseskanalen. Forhøjede niveauer af hæmmende GABA er relateret til vagal stimulering og efterfølgende hæmning af afvigende kortikal aktivitet. (PubMed: cannabinoider og vagus-nerven)

 

 

Nedregulering af endocannabinoide system er blevet påvist efter/ved vagus-nerve-stimulering. Det er muligt, at en nedreguleret endocannabinoid tone i periferien kan forklare den reducerede fedtmasse observeret i VNS-behandlede rotter i den foreliggende undersøgelse. Faktisk har blokade af perifere cannabinoid-receptorer vist sig at reducere kropsfedt. Desuden kan faldet i mængden af endocannabinoider sammen med stigningen i den af PEA (C18H37 NO2), [en endogen fedtsyre-amid der tilhører klassen af nukleare faktor-agonister, påvist at binde til en receptor i celle-kernen (en nuklear receptor:, som arbejder med andre proteiner for at regulere ekspressionen af specifikke gener, og derved kontrollere udvikling, homeostase og metabolisme af organismen: cannabinoider går nuklear) og udøver en lang række biologiske funktioner relateret til kronisk smerte og inflammation] observeret i fedtvæv af VNS-behandlede rotter rapporteret i den foreliggende undersøgelse, bidrage til at forklare den tidligere påviste anti-inflammatoriske virkning af vagus-nerve-stimulation (VNS).

 

 

Abstrakt

 

Virkningerne af tetrahydrocannabinol (THC: C21H30O2) og endogene cannabinoider (endocannabinoider, EC'er) er begge medieret af aktivering af cannabinoidreceptorer CB1 og CB2. Eksogen aktivering af disse receptorer af THC kunne derfor ændre EC-niveauet.

 

Vi testede denne hypotese i raske frivillige (n=25), som modtog en stor intravenøs dosis af THC (0,10 mg/kg). Virkninger på EC-systemet blev kvantificeret ved serielle målinger af plasma EC'er efter THC administration. Elleve blodprøver blev udtaget i løbet af de første 5 timer efter THC administration og to yderligere prøver efter 24 og 48 timer. THC, dets metabolitter THC-OH (C21H30O3; biologisk aktiv; psykisk) og THC-COOH (C21H28O4) ikke aktiv???: Farmakokinetik og farmakodynamik af cannabinoider) og EC'erne anandamide (C22H37NO2) og 2-arachidonoylglycerol (2-AG: C23H38O4) blev kvantificeret ved væskekromatografi-massespektrometri.

 

EC-plasmaniveauerne viste en bifasisk respons (to faser) efter THC injektion med maksimale værdier ved 30 min. Anandamide steg en smule fra 0,58 ± 0,21 ng/ml ved baseline til 0,64 ± 0,24 ng/ml (p <0,05) og 2-AG fra 7,60 ± 4,30 ng/ml til 9,50 ± 5,90 ng/ml (p <0,05). (25% ± 37% 2-AG stigning over baseline i 30 min.)

 

Efter at have nået maksimale koncentrationer, faldt EC plasmaniveauer markant til et lavpunkt af 300 minutter (5 timer) efter THC administration (0,32 ± 0,15 ng/ml for anandamid og 5,50 ± 3,01 ng/ml for 2-AG, p <0,05). (27% ± 30% 2-AG fald under baseline i 300 min.)

 

EC plasmakoncentrationer vendte tilbage til tæt på baseline-niveauer 48 timer efter eksperimentet. THC (0,76 ± 0,16 ng/ml) og THC-OH (hydroxyl) (0,36 ± 0,17 ng/ml) var stadig målebar ved 24 timer og forblev målebar indtil 48 timer efter THC-administration. Selvom den underliggende mekanisme ikke er klar, synes høje doser af intravenøs THC at have indflydelse på endogene cannabinoid-koncentrationer og formentlig EC-signalering

 

* Reduktion i endocannabinoid tone er en homøostatisk mekanisme til specifikke hæmmende synapser - Nature Neuroscience 13, 592-600 (2010)

 

Når kroniske forandringer i neuronal aktivitet opstår, er netværks-kontol vedligeholdt af global homeostatisk skalering af synaptisk styrke, men stabiliteten af mikrokredsløb kan styres af unikke tilpasninger, der er forskellige fra de globale ændringer. Det er ikke forstået hvordan specificitet af synaptisk afstemning er opnået. Vi fandt, at selvom en stor bestand af hæmmende synapser homeostatisk blev skaleret ned efter kronisk inaktivitet, styrkede en nedsat endocannabinoid tone specifikt en delmængde af GABAerge synapser, der udtrykker cannabinoid-receptorer. I rotte hippocampus-skivekulturer, faciliterede en 3-5-d blokade af neuron-fyring, optagelse og nedbrydning af anandamide (AEA: C22H37 NO2). Den deraf følgende reduktion i basal stimulation af cannabinoid-receptorer forøgede GABA frigivelses-sandsynlighed, fremmede hurtig sænkning af synaptisk hæmning og på-forlangende dishæmning (). Denne reguleringsmekanisme, medieret af aktivitets-afhængige ændringer i tonisk endocannabinoid niveau, tillader selektiv lokal afstemning (tuning) af hæmmende synapser i hippocampus netværk.

 

* GABA: Stoffer (medicin) der fungerer som allosteriske modulatorer af GABA-receptorer (kendt som GABA-analoger eller GABAerge stoffer) eller forøger mængden af GABA (C4H9NO2) har typisk afslappende, anti-angst og anti-krampe virkninger.

I hvirveldyr virker GABA på hæmmende synapser i hjernen ved at binde til specifikke transmembrane (overflade) receptorer i plasmamembranen af både præ- og postsynaptiske neuronale processer. Denne binding forårsager åbning af ion-kanaler for at tillade strømmen af enten negativt ladede klorid-ioner til cellen eller positivt ladede kalium-ioner ud af cellen. Denne handling resulterer i en negativ ændring i det transmembrane potentiale, som normalt forårsager hyperpolarisering. To generelle typer af GABA-receptorer er kendte; GABA A, hvor receptoren er en del af ligand-ionkanal-komplekset, og GABA-B metabotrope receptorer, som er G-proteinkoblede receptorer, der åbner eller lukker ionkanaler via mellemled (G-proteiner).

 

Serotonin og mave → hjerne-forbindelsen

serotonin eller 5-hydroxytryptamin (5-HT: C10H12N2O) er en monoamin neurotransmitter. Biokemisk afledt fra tryptofan (C11H12N2O2) er serotonin primært tilstede i mave-tarmkanalen (GI-kanalen), blodplader og central-nervesystem (CNS), i dyr, herunder mennesker. Det menes populært at være en bidragyder til en følelse af velvære og lykke. Ca. 90% af den menneskelige krop's samlede serotonin ligger i enterokromaffin-celler i mavetarmkanalen, hvor det bruges til at regulere tarm-bevægelser. Den resterende syntetiseres i serotonerge neuroner i CNS, hvor det har forskellige funktioner. Disse omfatter regulering af humør, appetit, og søvn. Serotonin har også nogle kognitive funktioner, herunder hukommelse og indlæring. Modulation af serotonin ved synapser menes at være en vigtig virkning af flere klasser af farmakologisk antidepressiva. Men problemet med farmakologiske antidepressiva, lykkepiller og anden ... er nedbrydningen/påvirkningen af det tovejs/trevejs neuro-humorale kommunikationssystem i den menneskelige krop, der fungerer som en sti for tarmens mikrobiota til at modulere hjernefunktion af sin vært, og hvor disse mikrobiota og enterokromaffin-celler i mavetarmkanalen derved og såledesnedbrydes.

 

* Det har vist sig at præsynaptiske serotonin frigivelse moduleres ved CB1-receptorer og endocannabinoider syntetiseres via aktivering af postsynaptiske serotonin-receptorer (5-HT receptor), og regulerer ikke kun hæmmende præsynaptiske GABA-frigivelse, men også lokal serotonerg transmission i den basolaterale amygdala (BA; modtager at størstedelen af sensorisk information, hvis primære funktion er en stimulerende frygt-reaktion for at undgå smerte eller skade). Endvidere viste ekstracellulær (uden for cellen) frigivelse af serotonin betydelig reducering med en cannabinoid-agonist, en undertrykkelse der blev fuldstændigt blokeret af en CB1 antagonist. Samspillet mellem serotonerge og cannabinoid'istiske modulationer involveret i frygt udslettelse - Nihon Shinkei Seishin Yakurigaku Zasshi 2013 juni, 33 (3): 95-9.

 

AEA - - - - Endocannabinoide 1 - - - - - - - C22H37 NO2

2-AG - - - Endocannabinoide 2 - - - - - - - - C23 H38 O4

2014, november - Tarmpermeabilitet - et nyt mål for forebyggelse og behandling af sygdomme

 

Data er akkumulerende som understreger den vigtige rolle af tarmbarrieren og tarm-permeabilitet (gennemtrængelighed) for sundhed og sygdom. Men disse begreber er dårligt defineret, deres vurdering er et spørgsmål til debat, og deres kliniske betydning er ikke klart fastlagt. I denne undersøgelse, er sammenfattet aktuel viden om slimhinde-barrieren og dets rolle i forebyggelse og terapi opsummeret.

 

Først er det relevante udtryk"tarmbarrieren" og "intestinal permeabilitet" defineret. For det andet er det centrale element i tarmbarrierens påvirkning af permeabiliteten beskrevet. Denne barriere udgør en enorm slimhindeoverflade, hvor milliarder af bakterier er det største immunsystem af vores krop. På den ene side, beskytter en intakt tarmbarriere den menneskelige organisme mod invasion af mikroorganismer og toksiner, på den anden side skal denne barriere være åben til at absorbere væsentlige væsker og næringsstoffer. Sådanne modstående mål opnås ved en kompleks anatomisk og funktionel struktur som tarmbarrieren består af, den funktionelle status der er beskrevet som 'intestinal tarm-permeabilitet'.

 

For det tredje, er regulering af intestinal permeabilitet ved kost og bakterier afbildet. Især potentielle barriere stoffer såsom hypoperfusion af tarmen, infektioner og toksiner, men også udvalgte over-doserede næringsstoffer, stoffer og andre livsstilsfaktorer skal overvejes. I fjerde del, midler som vurdere tarmpermeabilitet præsenteres og kritisk diskuteret. Midlerne varierer enormt og fastsætter sandsynligvis forskellige funktionelle komponenter i barrieren. Barriere vurderingerne er yderligere hæmmet af naturlig variabilitet af denne funktionelle enhed afhængigt af arter og gener samt for kost som andre miljømæssige faktorer.

 

I den sidste del diskuterer vi udvalgte sygdomme forbundet med forøget intestinal permeabilitet, såsom kritisk sygdom, inflammatoriske tarmsygdomme, cøliaki, fødevareallergi, irritabel tyktarm, og - mere nylig anerkendt - fedme og metaboliske sygdomme.

 

Alle disse sygdomme er kendetegnet ved inflammation, der kan udløses ved translokationen af luminale komponenter i værten. Sammenfattende er intestinal permeabilitet, hvilket er en funktion af tarm-barrierefunktionen, i stigende grad anerkendt som værende af relevans for sundhed og sygdom, og derfor berettiger dette emne mere opmærksomhed.

 

Endogene cannabinoid-system

Planten Cannabis sativa har været anvendt til behandling af forskellige lidelser i mavetarmkanalen, såsom opkastning, anoreksi, diarre, og intestinal (tarm) inflammation. Nylige forsøgsdata på dyr indikerer nu, at tarm-barriere-funktionen er reguleret in vivo ved aktivering af den intestinale cannabinoid type 1 receptor (CB1R). CB1R, men ikke CB2R, udøver en beskyttende rolle i tarm permeabilitet som vist i CB1R knockout-mus, der reagerer på stress med forøget permeabilitet (gennemtrængelighed) sammenlignet med normale kuld.

 

Mest interessant, tarmens mikrobiota - og muligvis også næringsstoffer - bidrager til reguleringen af tarmbarrieren via indstilling af tonen i det tarm-tilknyttede-endocannabinoide system. Cani et al. rapporterede, at i fede mus, er CB1R opreguleret, og behandling med en CB1R antagonist resulterer i reduceret translokation af bakterielle antigener, såsom lipo-poly-sakkarid (LPS, endotoksin) i det systemiske kredsløb. De modsatrettede effekter af cannabinoider (enten forbedring eller forværring af tarm-permeabilitet) kan være relateret til den seneste observation, at endocannabinoider såsom anandamide (AEA) forværre permeabilitet (gennemtrængelighed) mens plante-cannabinoider som cannabidiol (CBD) og tetrahydrocannabidiol (THC), som kan fungere som (delvise) CB1R antagonister, fremmer beskyttelse eller genopretning fra tarm-permeabilitet...

 

Department of Nutritional Medicine/Prevention, University of Hohenheim, Fruwirthstrasse 12, 70593 Stuttgart, Germany

Department of Medical and Surgical Sciences and Centre for Applied Biomedical Research, University of Bologna, Bologna, Italy

Department of Surgery, Maastricht University Medical Centre, Maastricht, The Netherlands - M.fl.

 

 

 

Homøostase (Vende agonister til antagonister) og CS

"Men, vi opdagede, at bivalens har indflydelse på effekten på begge cannabinoid receptorer. Desuden fandt vi ud af, at spacer længden og fastgørelses-positionen ændrede effekten af de bivalente ligandere ved receptorerne ved at dreje agonister (THC) til antagonister og omvendte agonister. "

 

* ... og tetrahydrocannabidiol (THC), som (også) kan fungere som (delvise) CB1R antagonister, fremmer beskyttelse eller genopretning af tarm-permeabilitet...→ resultat fra dets (THC's) "ellers" delvise agonist-aktivitet ved cannabinoid receptor CB1R (Ki = 10 nM), der hovedsageligt er til stede i centralnervesystemet, og CB2 receptoren (Ki = 24nM), som hovedsagelig udtrykkes i celler i immunsystemet

 

Syntese og biologisk evaluering af bivalente cannabinoid receptor ligandere baseret på hCB2R selektive benzimidazoler afslører uventede iboende egenskaber.

 

____________________________________________________________________________________________________________________________

Copyright © All Rights Reserved