Forskning - Immunsystemet

Cannabinoide Information

* Google translate: EnglishChoose Your language, please

 

 

En borgers fortælling om cannabinoider til hjælp for Immunforsvaret.

 

 

 

 

Hash er et af de mest brugte illegale rusmidler i verden, men bag den ulovlige facade er der ved at åbne sig et hav af muligheder for at udnytte hash medicinsk. Hamp indeholder stoffer med gavnlige effekter til behandling af en række sygdomme; fra cancer til Alzheimers syge.

 

 

Ved gårsdagens samråd om medicinsk brug af cannabis efterspurgte flere partier og patientforeninger en ordning, hvor patienter kan bruge cannabis legalt. Men sundhedsministeren vil ikke åbne for medicinsk cannabis, før der er evidens for effekten

 

Der var fyldt godt op på tilhørerpladserne, da Folketingets Sundheds- og Forebyggelsesudvalg i går holdt samråd om fordele og udfordringer ved brug og legalisering af medicinsk cannabis. En kræftpatient og hendes mand, en datter til en kræftpatient og en tidligere kræftpatient var blandt de fremmødte. De håbede på, at politikerne ville tage skridt til at legalisere cannabis som medicinsk middel.

 

Også direktøren for Scleroseforeningen, Mette Bryde Lind, var kommet til Christiansborg for at følge de politiske drøftelser om medicinsk cannabis.

 

»Min erfaring er, at flere af Scleroseforeningens medlemmer har stor gavn af cannabis som medicin. Derfor går vi ind for, at det skal legaliseres til det formål, og jeg håber, at sundhedsministeren ville tage initiativ til at nedsætte en arbejdsgruppe eller lignende, så vi kan komme videre. Det virker også til, at der er større vilje end tidligere,« sagde hun til Information forud for samrådet.

 

Både Kræftens Bekæmpelse og Epilepsiforeningen ligesom Scleroseforeningen udtrykte håb om, at der på den ene eller anden måde ville blive åbnet for en løsning, hvor deres medlemmer kan bruge cannabis som medicin på lovlig vis.

 

Men det var ikke sundhedsminister Nick Hækkerups (S) standpunkt på samrådet. Ministeren ser på nuværende tidspunkt ikke en mulighed for, at patienterne lovligt kan bruge cannabis til medicin, for »der er ikke nok evidens«, sagde han under samrådet og henviste til Sundhedsstyrelsens notat om cannabis til medicinsk brug, hvor styrelsen konkluderer, at der ikke er evidens for, at medicinsk cannabis skulle have nogen positiv effekt.

 

 

  • USA's Nationale Cancer Institut, en komponent af den Amerikanske Sundhedsstyrelse, koordinerer det Amerikanske National Cancer Program og udfører og støtter forskning, uddannelse, formidling sundhedsoplysning, og andre aktiviteter i forbindelse med de årsager, forebyggelse, diagnosticering og behandling af kræft; den understøttende behandling af kræftpatienter og deres familier; og kræft efterladte.

 

 

 

• Cannabis er blevet brugt til medicinske formål i tusinder af år forud for sin nuværende status som et ulovligt stof.

 

• Kemiske komponenter af Cannabis, kaldet cannabinoider, aktiverer specifikke receptorer der findes i hele kroppen til at producere farmakologiske virkninger, navnlig i det centrale nervesystem og immunsystemet.

 

• Cannabinoider kan have fordele i behandlingen af kræft-relaterede bivirkninger.

 

• De potentielle fordele ved medicinsk Cannabis for mennesker, der lever med kræft omfatter antiemetiske effekter, appetit-stimulation, smertelindring og forbedret søvn.

 

• Selvom ingen relevante undersøgelser af praksis-mønstre findes, fremgår det at læger der plejer kræftpatienter, der ordinere medicinsk Cannabis overvejende gøre det for symptom-behandling.

 

• I modsætning til andre almindeligt anvendte lægemidler, lagres cannabinoider i fedtvæv og udskilles med en lavere hastighed (halveringstid 1-3 dage).

 

• Selv brat ophør af cannabinoid indtag er ikke forbundet med hurtige fald i plasma-koncentrationer, som ville udløse alvorlige eller pludselige abstinens-symptomer eller medicin-trang.

Cannabinoider er aktive kemikalier i cannabis, der forårsager narkotika-lignende virkninger i hele kroppen, herunder centralnervesystemet og immunsystemet. De er også kendt som phytocannabinoider. Den væsentligst aktive cannabinoid i Cannabis er delta-9-THC. En anden aktiv cannabinoid er cannabidiol, hvilken kan lindre smerter og sænke betændelse uden at forårsage den “høje” af delta-9-THC (antagonist af CB1-receptoren som THC eksklusivt hæfter sig til)

 

Cannabinoider kan være nyttige ved behandling af bivirkninger af kræft og behandling af kræft.

 

Andre mulige virkninger af cannabinoider kan nævnes:

 

- Anti-inflammatorisk aktivitet.

 

- Blokering celle vækst.

 

- Forebyggelse væksten af blodkar der forsyner tumorer.

 

- Antiviral aktivitet.

 

- Lindre muskel spasmer forårsaget af multipel sklerose .

 

Hvad er historien om den medicinske brug af cannabis?

Brugen af cannabis til medicinske formål daterer sig tilbage mindst 3.000 år. Det kom i brug i vestlige medicin i det 19. århundrede og blev sagt at lindre smerte, inflammation spasmer og kramper…I de sidste 20 år har forskere undersøgt, hvordan cannabinoider handler på hjernen og andre dele af kroppen. Cannabinoid -receptorer (molekyler, der binder cannabinoider) er blevet opdaget i hjerneceller og nerveceller i andre dele af kroppen. Tilstedeværelsen af cannabinoid-receptorer på celler i immunsystemet antyder, at cannabinoider kan have en rolle i immunitet.

 

Prækliniske undersøgelser af cannabinoider har undersøgt følgende aktiviteter:

 

Antitumoraktivitet

 

- Undersøgelser i mus og rotter har vist, at cannabinoider kan hæmme tumorvækst ved at forårsage celledød, blokering cellevækst og blokerer udviklingen af blodkar, der er nødvendige af tumorer at vokse. Laboratorieundersøgelser og dyreforsøg har vist, at cannabinoider kan være i stand til at dræbe kræftceller samtidig beskytte normale celler.

 

- En undersøgelse i mus viste, at cannabinoider kan beskytte mod betændelse i tyktarmen og kan have potentiale i at reducere risikoen for tyktarmskræft , og muligvis i dens behandling.

 

- En laboratorieundersøgelse af delta-9-THC i hepatocellulært carcinom (leverkræft) celler viste, at det beskadigede eller dræbte kræftceller. Den samme undersøgelse af delta-9-THC i musemodeller af leverkræft viste, at det havde antitumor virkninger. Delta-9-THC har vist sig at forårsage disse effekter ved at handle på molekyler, som også kan findes i ikke-småcellet lungekræft-celler og brystkræft-celler.

 

- En laboratorieundersøgelse af cannabidiol i østrogen receptor positive og østrogen-receptor negative brystkræft-celler viste, at det forårsagede kræft-celledød og samtidig have ringe effekt på normale bryst celler.

 

- En laboratorieundersøgelse af cannabidiol i humane glioma-celler viste, at når det blev givet sammen med kemoterapi kan cannabidiol gøre kemoterapi mere effektiv og øge cancercelledød uden at skade normale celler….

 

 

Af Matilda Degn, Gitte Petersen, Harald S. Hansen og Trine Meldgaard Lund.

 

Bearbejdet af cannabinoide-information.dk og - DSI. Lad os bryde det ned til dets basale. DSI står for - depolariseret-induceret undertrykkelse af hæmning (Depolarized-induced Suppression of Inhibition). Dette er en af de måder celler taler tilbage til hinanden. Denne form for kommunikation er den kemiske proces der kaldes "retrograd signalering", foranlediget af CB1-receptoren, cannabinoider og/eller endocannabinoiden 2-AG (C23 H38 O4).

 

* → Eksempel Signalmolekyler fra oxidation af 21-carbon-fedtsyrer:

 

Visualisering af det endocannabinoide signalsystem

 

Et kandidatuddannelses forskningsprojekt indsendt til Masters of Science, Faculty of Medicine, University of Toronto. Udviklet i samarbejde med Biomedicinsk Communications, Biologisk Institut, University of Toronto i Mississauga, Det Canadiske Konsortium for Undersøgelse af Cannabinoider og medfinansiering delvist af Quebec Pain Research Network.

 

Udgivet den 7. maj 2012

 

 

 

 

Institut for neurofysiologi, Graduate School of Medicine, University of Tokyo, 7-3-1 Hongo, Bunkyo-ku, Tokyo 113-0033, Japan. M.fl.

 

En af de to afgørende endocannabinoider, 2-arakidonoylglycerol (2-AG: C23 H38 O4), tjener som en retrograd budbringer ved forskellige typer af synapser i hele hjernen. Efter postsynaptisk aktivering (nedre synapse), frigives 2-AG umiddelbart efter via de novo syntese, som aktiverer præsynaptiske (øvre synapse) CB1-cannabinoid-receptorer, og undertrykker forbigående neurotransmitter-frigivelse.

 

Når CB1-receptor-aktivering kombineres med nogle andre faktorer såsom præsynaptisk aktivitet, er undertrykkelse konverteret til en langvarig form. Mens 2-AG primært transmitterer et hurtig, forbigående, punkt-til-punkt retrograd signal, kan den anden betydningsfulde endocannabinoide, Anandamid (AEA: C22H37 NO2), fungere som et relativt langsom retrograd eller ikke-retrograd signal eller som en agonist af vanilloid receptoren [eks. kan antagonister eller blokkere af disse kanaler finde anvendelse til forebyggelse og behandling af smerte]. Det endocannabinoide-system kan være op- eller nedreguleret af en række fysiologiske og miljømæssige faktorer, herunder stress, som kan være klinisk vigtig. [Det Europæiske Arbejdsmiljøagentur konkluderer i en rapport, at hver 3. europæer lider af stress].

 

AEA - - - - Endocannabinoide 1 - - - - - - - - C22H37 NO2

2-AG - - - Endocannabinoide 2 - - - - - - - - C23 H38 O4

 

Forestil dig, som mennesker i en samtale, er celler nødt til at lade andre celler vide, hvordan tingene går. Retrograd signalering filtrerer og harmoniserer denne meddelelse. Det er, når den modtagende celle "taler tilbage" og bekræfter til den afsendende celle, at et budskab blev modtaget; den modtagende celle giver også tilbagemelding på den oprindelige besked. Tænk på dette øjeblik som ved et nik ved en forståelse i en samtale, her på et cellulært plan.

 

Cannabis Papirerne

- en borgers guide til cannabinoider

 

- "DSI for Dummies"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Købehavns Universitet - School of Pharmaceutical Sciences

 

- Fra Lægemiddelforskning 2005

 

 

Hash har været kendt i årtusinder og er beskrevet i tidlige medicinske skrifter på hindi og kinesisk. I Europa fik man øje på hashen på Napoleons tid i forbindelse med hans ekspeditioner til Ægypten. Dengang blev hash brugt som sovemiddel og som krampestillende og smertelindrende medicin. Efterhånden som den euforiserende effekt blev kendt i den vestlige verden, blev hashen i stigende grad brugt og misbrugt som rusmiddel, og import har siden 1920'erne og 1930'erne været forbudt i de fleste lande.

 

* 1965 - Hashish - Its Chemistry and Pharmacology: I forbindelse med virkningerne af hash på mennesket, ville jeg citere forskning fra den franske psykiater Moreau (1895) [medlem af Club des Hashischins] og den tyske farmakolog Schroff (1856) ind i dens virkninger på sig selv.

 

Moreau beskriver blandt andre symptomer:

 

"Jeg følte, at solen oplyste hver eneste tanke der krydsede mit sind. Hver bevægelse af kroppen var en kilde til glæde. Tanker kan afbrydes let, og på den anden side, forblev klare og kunne skiftes levende og hurtigt. Der var ingen tids-element. Sekunder blev til århundreder, og samtidig kunne man overskue hele verden. Alt var fuld af vidunderlige aromaer og harmoni; alt var levende, fuld af bevægelse og tale. Selv toner frembragte en legemlig substans og dejlige billeder var til stede overalt".

 

Schroff beskrev de symptomer, han observerede efter at have taget ét Gran (0,0621 gr.) af hash af egyptisk oprindelse som følger:

 

"Intense lyde mærkes ikke kun af ørerne, men af hele hovedet, ligner meget støj af kogende vand. Samtidig havde jeg en følelse af velvære, som imprægnerede hele min krop, som om den var gennemsigtig. En serie af billeder blev præsenteret meget hurtigt, ledsaget af en stærk følelse af selvtillid og høj moral. Jeg følte det ærgerligt af jeg ikke havde medbragt papir og blyant, så jeg kunne beskrive i detaljer alle de vidunderlige ting, der sker for mig; men alligevel kunne jeg ikke overtale mig selv til at rejse mig op og tage noget skrive-materiale, for hvis nu den vidunderlige følelse ville forsvinde; Jeg var imidlertid sikker på, at den næste morgen, kunne jeg stadig have det udtrykkelige billede af mine tanker og følelser der stod så enorm klart, i min hukommelse ..".

 

Mange ved sikkert, enten fra personlig erfaring eller fra mediernes omtale, at hash påvirker hjernen og virker euforiserende, sløvende og appetitstimulerende. Desuden er hash i stand til at mindske kvalme. Alle disse effekter skyldes det aktive stof i hampplanten; Δ9-tetrahydrocannabinol (THC: C21H30O2). Når THC binder sig til G-protein-koblede cannabinoide receptorernervecellerne påvirkes signalprocesserne i hjernen. Mindre kendt er det, at THC også dæmper immunsystemet.

 

 

Receptorer og signalstoffer

 

De to vigtigste og mest velkarakteriserede receptorer for THC er cannabinoid receptor 1 (CB1), der hovedsagelig findes i nerveceller, og cannabinoid receptor 2 (CB2), som udelukkende udtrykkes af immunceller.

 

Set ud fra en farmaceutisk synsvinkel er den vævsspecifikke forekomst af de to typer receptorer en fordel, fordi det er muligt at udvikle stoffer, der specifikt aktiverer eller blokerer CB2. På den måde kan man påvirke immunsystemet uden at påvirke nervesystemet, og med sådanne stoffer vil det være muligt at undgå euforiserende bivirkninger [en stærk følelse af velvære, lykke og opstemthed], som udelukkende medieres af CB1.

 

 

 

Opdaget i 1970, er tetrahydrocannabivarin (THCV) mest typisk identificeret i den Pakistanske hash og cannabis-stammer med oprindelse i det sydlige afrika. Afhængigt af dosis kan THCV enten modvirke nogle af de terapeutiske virkninger af THC (fx kan THCV ved lave doser undertrykke appetit) eller fremmer dem. (Højere doser af THCV udøver gavnlige virkninger på knogledannelse og fraktur heling i prækliniske modeller, for eksempel). I modsætning til CBD, CBN, CBC, CBG, kan høje doser af THCV også være mildt psykoaktiv (men langt mindre end THC).

 

Til dato, er færre end 30 forsknings-dokumenter til rådighed på PubMed der specifikt referere THCV. Over halvdelen af disse blev offentliggjort inden for de seneste tre år. Nogle af disse nyere undersøgelser fremhæver tetrahydrocannabivarin's anti-epileptiske og antikonvulsive egenskaber, samt dets evne til at mindske betændelse og smerter - især vanskelig behandlingskrævet neuropati.

 

 

Hash-butik, Darra Adam Khel, Pakistan i 1976. Byen er beboet af pashtunere fra Afridi klanen, Adam Khel. Den består af en hovedgade foret med butikker, med nogle stræder og sidegader som indeholder workshops. Darra Adam Khel er, måske grundet kriminalisering (2. Juli 1999) af ældgammel kultur, nu helliget helt til produktion af ammunition.

 

 

 

Baggrund og formål: Phytocannabinoid, Δ9-tetrahydrocannabivarin (THCV), kan blokere cannabinoid CB1-receptorer. Denne undersøgelse udforskede dets evne til at aktivere CB2-receptorer, for der er beviser for, at kombineret CB2 aktivering/CB1 blokade, ville lindre visse lidelser.

 

Konklusioner og implikationer: THCV kan aktivere CB2 receptorer in vitro og mindske tegn på inflammation og inflammatoriske smerter i mus dels via CB1 og/eller CB2-receptor-aktivering.

 

Denne artikel er en del af et tema-emne om Cannabinoider. Hvis du vil se det redaktionelle for dette tema-emne besøg denne side.

 

Som CBD, er THCV på radaren hos det Britiske biotek-firma GW Pharmaceuticals (skaberne af Sativex; ATC kode: N02BG10). Ifølge sin hjemmeside, har virksomheden givet udtryk for interesse i den potentielle anvendelse af tetrahydrocannabivarin i behandlingen af fedme, diabetes og andre relaterede stofskifte-sygdomme. Selvom stoffet har været genstand for kliniske fase I forsøg, giver en søgeords-søgning på clinicaltrials.gov 2 specifikke henvisninger til undersøgelser på dette tidspunkt.

 

 

 

Abstrakt

 

Opfindelsen angår anvendelsen af ​​en eller flere cannabinoider til fremstilling af medikamenter til anvendelse i behandlingen af ​​sygdomme og tilstande, der nyder godt af neutral antagonisme af CB, cannabinoid receptoren. Cannabinoider fortrinsvis tetrahydrocannabivarin (THCV). Fortrinsvis de sygdomme og tilstande, der skal behandles, er taget fra gruppen: fedme, skizofreni, epilepsi, kognitive lidelser, såsom Alzheimers, knoglelidelser, bulimi, fedme associeret med type II-diabetes (ikke-insulinkrævende diabetes) og i behandlingen af ​​lægemiddel, alkohol og nikotin-misbrug eller afhængighed.

 

 

 

 

De cannabinoide receptorer kan ikke blot aktiveres af THC. Kroppen danner sine egne hashlignende stoffer, endocannabinoider, og i dag kender man to af dem: Anandamid (AEA: C22H37 NO2) og 2-arachidonoylglycerol (2-AG: C23 H38 O4 ). Begge stoffer syntetiseres ud fra fedtstofferne i cellemembranen ved hjælp af enzymatisk regulerede processer.

 

I hjernen dannes endocannabinoider både af nerveceller, gliaceller og immunceller. Hvis hjernen bliver udsat for et kraftigt slag eller andre traumer, f.eks. en blodprop, akkumuleres endocannabinoiderne. Det vides endnu ikke med sikkerhed, om denne stigning i mængden af endocannabinoider spiller en rolle for sygdomsudviklingen, [det gør de ikke, tværtimod frigives endocannabinoider via de novo syntese på efterspørgsel, for at afhjælpe sygdomsudvikling og er forbindelser fremstillet i kroppen, som har en lipid karakter og er afledt af polyumættede fedtsyrer med lange kæder. Disse forbindelser aktiverer cannabinoid-receptorer og syntetiseres eks. i øjeblikke af intens aktivitet i hjernen, Brug af det endocannabinoide system som en neurobeskytende strategi i perinatal hypoxisk-iskæmisk hjerneskade] men det formodes, at stofferne er med til at regulere immunresponset. Nøje regulering af immunresponset er essentielt for at forhindre, at aktiverede immunceller påfører hjernen yderligere skade efter traumer og for at sikre, at de aktiverede immunceller vender tilbage til hvilestadiet, når deres arbejde er gjort.

 

 

  • 2014, Januar - Kvantificering af anandamide og 2-arachidonoylglycerol-plasmaniveauer til at undersøge potentielle påvirkninger af tetrahydrocannabinol-anvendelse på det endocannabinoide system i mennesker. Drug Test Anal. 2014,

 

 

Abstrakt

 

Virkningerne af tetrahydrocannabinol (THC: C21H30O2) og endogene cannabinoider (endocannabinoider, EC'er) er begge medieret af aktivering af cannabinoidreceptorer CB1 og CB2. Eksogen aktivering af disse receptorer af THC kunne derfor ændre EC-niveauet.

 

Vi testede denne hypotese i raske frivillige (n=25), som modtog en stor intravenøs dosis af THC (0,10 mg/kg). Virkninger på EC-systemet blev kvantificeret ved serielle målinger af plasma EC'er efter THC administration. Elleve blodprøver blev udtaget i løbet af de første 5 timer efter THC administration og to yderligere prøver efter 24 og 48 timer. THC, dets metabolitter THC-OH (C21H30O3; biologisk aktiv; også psykisk) og THC-COOH (C21H28O4) ikke aktiv (antagonist og meget mere???: Farmakokinetik og farmakodynamik af cannabinoider) og EC'erne anandamide (C22H37NO2) og 2-arachidonoylglycerol (2-AG: C23H38O4) blev kvantificeret ved væskekromatografi-massespektrometri.

 

EC-plasmaniveauerne viste en bifasisk respons (to faser) efter THC injektion med maksimale værdier ved 30 min. Anandamide steg en smule fra 0,58 ± 0,21 ng/ml ved baseline til 0,64 ± 0,24 ng/ml (p <0,05) og 2-AG fra 7,60 ± 4,30 ng/ml til 9,50 ± 5,90 ng/ml (p <0,05). (25% ± 37% 2-AG stigning over baseline i 30 min.)

 

Efter at have nået maksimale koncentrationer, faldt EC plasmaniveauer markant til et lavpunkt af 300 minutter (5 timer) efter THC administration (0,32 ± 0,15 ng/ml for anandamid og 5,50 ± 3,01 ng/ml for 2-AG, p <0,05). (27% ± 30% 2-AG fald under baseline i 300 min.)

 

EC plasmakoncentrationer vendte tilbage til tæt på baseline-niveauer 48 timer efter eksperimentet. THC (0,76 ± 0,16 ng/ml) og THC-OH (hydroxy) (0,36 ± 0,17 ng/ml) var stadig målebar ved 24 timer og forblev målebar indtil 48 timer efter THC-administration. Selvom den underliggende mekanisme ikke er klar, synes høje doser af intravenøs THC at have indflydelse på endogene cannabinoid-koncentrationer og formentlig EC-signalering

 

* Cannabinoider, endocannabinoider og Kræft

Endocannabinoide niveauer er fint moduleret under fysiologiske og patologiske tilstande. En forbigående forøgelse er en adaptiv reaktion til at genoprette homeostase, når denne er akut og patologisk forstyrret. I nogle kroniske tilstande, bidrager ændringen af ​​det endocannabinoide system til udvikling og symptomer sygdommen. Især har flere forskellige typer af cancer også unormalt reguleret endocannabinoid systemer.

 

THC (C21H30O2) - oxidation11-hydroxy-Delta (9)-THC (THC-OH: C21H30O3) oxidation 11-nor-9-carboxy-Delta (9)-THC (THC-COOH: C21H28O4) → THC genopretter og vedligeholder homeostase, når denne er akut og patologisk forstyrret af 300 minutter (5 timer) idet forøgelse af endcannabinoide niveauer er en adaptiv reaktion til at genoprette homeostase

 

AEA - - - - Endocannabinoide 1 - - - - - - - - C22H37 NO2

2-AG - - - Endocannabinoide 2 - - - - - - - - C23 H38 O4

 

 

 

Til venstre: Mikrogliaceller er hjernens immunceller. I den raske hjerne er cellerne i dvale.

 

Til højre: Ved sygdom eller akutte traumer aktiveres mikrogliacellerne og frigiver inflammatoriske stoffer, som på kort sigt beskytter nervecellerne.

 

Ved fortsat aktivitet skades neuronerne imidlertid. Disse skadevirkninger kan sandsynligvis dæmpes via det endocannabinoide system.

 

 

 

Hjernens immunforsvar

 

Hjernen har sine egne immunceller, mikrogliacellerne, der minder meget om makrofager; immunceller, som opsporer og nedbryder fremmede stoffer og mikroorganismer i kroppen.

 

Mikrogliacellerne ligger normalt i dvale i hjernen, men efter stimulering begynder de at dele sig og påtage sig nye funktioner. Cellerne bevæger sig hen til det skadede område i hjernen, og her frigiver de forskellige inflammatoriske signalstoffer som cytokiner og nitrogenoxid (NO). Dette er med til at udrydde invaderende mikroorganismer og fjerne døde celler fra vævet.

 

Når mikrogliacellerne har udfyldt deres rolle i immunforsvarets respons, deaktiveres de eller går i apoptose, som er en form for programmeret celledød. At det sker, er uhyre vigtigt, fordi en vedvarende aktivering af mikrogliacellerne kan være med til at skade de raske nerveceller og på den måde forværre sygdommen.

 

Patologisk stimulering af både neuroner og mikroglia forøger dramatisk og selektivt produktion af 2-arachidonoyl glycerol (2-AG: C23 H38 O4), der sammen med andre strukturelt beslægtede lipider, udløste mikroglial celle-migration ved at engagere CB2 og unormal cannabidiol (Abn-CBD) receptorer. N-arachidonoyl-glycin (NAGly)-GPR18 signalering er for nylig blevet indført som en vigtig "ny spiller" i mikroglial-neuronal kommunikation, hvilket giver en ny mekanisme (både receptor og ligand) til dirigerede migrations- og fænotypiske afbrydere i mikroglia. De offentliggjorte data understøtter kraftigt en væsentlig rolle for NAGly og GPR18 i regulering af mikroglia i CNS, og vil sammen med det efterfølgende arbejde, få vidtrækkende konsekvenser for vores forståelse af ECB-systemet.

 

  • Δ 9-tetrahydrocannabinol (Δ9-THC: C21H30O2) - er faktisk en mere potent agonist ved GPR18 end ved CB1 eller CB2, med Ki på 0.96nM på GPR18, 8.1nM på GPR55, 25.1nM på CB1 og 35.2nM på CB 2.

 

 

Som regel aftager inflammationen automatisk og forsvinder helt igen, men i nogle sygdomme, f.eks. hos patienter med Alzheimers syge og multipel sklerose, har man observeret en konstant tilstedeværelse af aktiverede mikrogliaceller i de sygdomsramte områder. De specifikke mekanismer kendes endnu ikke, men man håber på, at en hæmning af den inflammatoriske reaktion kan være med til at sætte sygdomsprocesserne i bero.

 

 

THC dæmper immunsystemet

 

I midten af 1980'erne observerede man for første gang, at det cannabinoide system kan hæmme immunforsvaret. Det skete i forsøg med mus, der blev brugt som en model for sepsis; en dødsensfarlig tilstand, der bl.a. kan opstå ved bakteriel blodforgiftning. Forsøgene viste, at THC nedsatte koncentrationen af interferon, der udskilles af immunforsvarets celler. Dét blev startskuddet til forskning i THC's påvirkning af immunsystemet.

 

I vores gruppe har vi arbejdet med et modelsystem for bakteriel inflammation i hjernen. I systemet aktiveres cellekulturer af makrofager og mikrogliaceller med lipopolysaccharid, et stof der kommer fra bakteriers cellevæg. Efter aktiveringen af immuncellerne i kulturen behandles de med fysiologisk relevante koncentrationer af endocannabinoider. I denne model finder vi, at mængden af interleukinet IL-6 og det neurotoksiske signalstof nitrogenoxid falder markant efter et døgn. [endocannabinoider, tak for hjælpen]

 

Begge stoffer er markører for inflammation i nervesystemet, og vores eksperimenter tyder derfor på, at endocannabinoider kan hæmme immuncellernes aktivering. [og/eller måske afhjælpe immuncellernes rolle/arbejdsopgave for måske, at dirigerede migrations- og fænotypiske afbrydere i mikroglia for at standse/hæmme inflamatorisk skade].

 

Efterhånden har en del studier givet tilsvarende resultater både i cellekulturer og i dyreforsøg, og det er derfor ret veldokumenteret, at stimulering af CB2-receptoren med endocannabinoider eller [plante] syntetiske analoger dæmper det cellemedierede immunrespons.

 

 

 

Nitrogenoxid (NO) er markør for inflammation i nervesystemet.

 

Grafen viser hæmning i frigivelsen af nitrogenoxid - målt som metabolitten nitrit - i aktiverede mikrogliaceller behandlet et døgn med enten endocannabinoidet anandamid (AEA) eller med det syntetiske cannabinoid Win 55,212-2. [C27H26 N2O3, en fuld agonist ved CB1 cannabinoid receptor (Ki = 1,9 nM) og har meget højere affinitet end THC (Ki = 41 nM) for denne receptor].

 

AEA - - - - Endocannabinoide 1 - - - - - - - - C22H37 NO2

2-AG - - - Endocannabinoide 2 - - - - - - - - C23 H38 O4

 

 

Nervedød og inflammation

 

Et oplagt mål for terapeutisk behandling via det cannabinoide system er de kronisk neurodegenerative sygdomme som Alzheimers, Parkinsons og Huntingtons syge, der skyldes, at nervecellerne henfalder og dør.

 

I en rottemodel for Alzheimers syge er det vist, at rotter, der fik cannabinoid, ikke havde aktiverede mikrogliaceller, og at dyrenes mentale funktion blev forbedret. Resultatet indikerer, at cannabinoider kan udvikles til at blive et lægemiddel, som kan bremse nervedøden hos patienter med Alzheimers syge.

 

På tilsvarende vis er der opnået meget lovende resultater i modeller for multipel sklerose, hjerneblødninger og forskellige former for iskæmi. Potentielt kan cannabinoide stoffer også være virksomme over for andre inflammatoriske lidelser i og uden for hjernen ved at hæmme dannelsen af cytokiner og andre inflammatoriske stoffer.

 

Flere store farmaceutiske virksomheder arbejder derfor på højtryk for at udvikle cannabinoide stoffer, der virker specifikt på CB2-receptoren. En anden, farmakologisk meget interessant mulighed er at hæmme de enzymer, der nedbryder endocannabinoiderne, hvilket vil øge koncentrationen af de endocannabinoider, der naturligt dannes ved inflammation i hjernen. Det er muligt, at sådanne stoffer vil have færre bivirkninger end syntetiske cannabinoider, fordi man her benytter sig af kroppens naturlige forsvarssystem. [Plante-cannabinoider]

 

  • Men det var ikke sundhedsminister Nick Hækkerups (S) standpunkt på samrådet. Ministeren ser på nuværende tidspunkt ikke en mulighed for, at patienterne lovligt kan bruge cannabis til medicin, for »der er ikke nok evidens«, sagde han under samrådet og henviste til Sundhedsstyrelsens notat om cannabis til medicinsk brug, hvor styrelsen konkluderer, at der ikke er evidens for, at medicinsk cannabis skulle have nogen positiv effekt.

 

Flere store farmaceutiske virksomheder arbejder derfor på højtryk for at udvikle cannabinoide stoffer, der virker specifikt på CB2-receptoren [se Pakistan]. En anden, farmakologisk meget interessant mulighed er at hæmme de enzymer, der nedbryder endocannabinoiderne, hvilket vil øge koncentrationen af de endocannabinoider, der naturligt dannes ved inflammation i hjernen. Det er muligt, at sådanne stoffer vil have færre bivirkninger end syntetiske cannabinoider, fordi man her benytter sig af kroppens naturlige forsvarssystem. [Plante-cannabinoider]

 

 

THC som medicin

 

I begyndelsen af 1980'erne blev det klart, at hashrygning kan lindre voldsom kvalme hos kræftpatienter i kemoterapi og øge appetitten hos stærkt svækkede AIDS-patienter.

 

I 1985 blev hashpillen Marinol [C21H30O2, en ren isomer af THC, dvs uden antagonist-aktivitet af CB1-receptor af andre plantecannabinoider og har derfor kun THC-COOH som antagonist for THC's psykoaktive statur og kan derfor give patienten/brugeren bivirkninger som paranoide tanker] som eneste godkendt som lægemiddel i USA og senere i Canada [med kørselstilladelse - Dr. David Bearman, MD].

 

I Danmark kan afkræftede patienter med kræft og AIDS få tabletterne på dispensation, og fra 2003 har dispensationen omfattet sklerosepatienter med smerter og spasmer, som ikke kan behandles på anden vis.

 

 

Intravenøs THC & CBD Experiment

 

En frivillig indtager intravernøs ren THC (marinol) og derefter en blanding af THC og CBD og mærker straks forskellene. CBD holder THC's psykoaktive aktivering nede, og bibeholder derved samtidig THC's eftertragtede farmakologiske virkninger. Som forsøgspersoner udtaler efter en for mange sundt og glædesfuldt grine-seance: Det er fantastisk,... fantastisk!

 

 

Uploaded den 22. August, 2008

 

 

 

 

Der går imidlertid mindst en time, før effekten af Marinol mærkes, og det har patienter med akutte smerter eller kvalme ikke altid tid til at vente på. Derfor foretrækker nogle at opnå lindring med en illegal joint, der virker indenfor ti minutter [og er med naturlige plantecannabinoider at sådanne stoffer vil have færre bivirkninger end syntetiske cannabinoider, fordi man her benytter sig af kroppens naturlige forsvarssystem] .

 

Dilemmaet er nu historie i Canada. I foråret 2005 godkendte Canada som det første land i verden et nyt hashlægemiddel til behandling af sklerosepatienter med kroniske smerter. Sativex, der indeholder ren THC [??? Købehavns Universitet - School of Pharmaceutical Sciences, det er en ommer og ikke værdigt for høje forsker-stipendiater og SU og efterfølgende prestigefyldt erhvevskarriere], indtages som en spray under tungen, hvor medicinen trænger gennem slimhinden og hurtigt kommer ud i blodet.

 

  • Et britisk farmaceutisk selskab kaldet GW Pharmaceuticals har et cannabis-produkt, der distribueres i Canada og fem andre lande [deriblandt Danmark, kaldet Sativex, til behandling mod spasticitet ved Multipel sklerose (MS); ATC-kode: N02BG10 - "kun" solgt i 16.000 DDD-doser svarende til 130 personer fra 2011 til og med 2013 i Danmark]. Det er en 1:1 CBD-THC hel-plante-ekstrakt

 

 

GW Pharmaceuticals Cannabis Labs UK BBC Tour

 

Et uddrag fra BBC Horizon Dokumentaren "Cannabis den onde Hamp?", som blev sendt på BBC i 2009.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fremtiden for marihuana-baseret medicin: GW Pharmaceuticals - Bloomberg

 

 

Udgivet den 27 oktober 2013

____________________________________________________________________________________________________________________________

Copyright © All Rights Reserved