Min mor og mig

Cannabinoide Information

* Google translate: EnglishChoose Your language, please

 

 

En borgers fortælling om cannabinoider til hjælp imod Kræft.

 

 

Denne sandfærdige beretning er fra Kathy R. Colton, en 24-årrig kvinde, som passede sin smerteplagede, kræftsyge og døende mor i den sidste svære tid er afgivet til Doktor Hr. Lester Grinspoon MD, professor emeritus i psykiatri ved Harvard Medical School til journalisering og offentlig vidnesbyrd.

 

 

 

Af Kathy R. Colton

 

Den 10. december 1983 på min mors 54års fødselsdag, kom jeg hjem for at tage mig af hende i hendes sidste måneder hun levede med kræft. Jeg var 24. Jeg handlede ind, foretog husligt arbejde, jeg badede hende, gav hende mad, gav hende medicin, ændrede hendes forbindinger, masserede hende, lod hende råbe ad mig det ene minut og grine lige derefter, da kræften kom ind i hendes hjerne, og brugte hvert minut jeg kunne med hende.

 

Hun var i uovervindelig smerte. Med alle de piller til rådighed, hun kunne bare ikke holde det ud. Det var ekstremt hårdt at se denne iltre, selvstændig tænkende kvinde, der tidligere kunne stoppe mig i min løben rundt blot ved at sætte hendes åbne hånd på min hovedbund, tilintetgørende væk på 75 pund. (33,8 kg). Jeg husker en konkurrence jeg var i med hende for at se, hvem der kunne tabe 20 pund hurtigst, da vi begge vejede 165 pund - 7 år tidligere!

 

Hun vandt ... det var dengang vi opdagede kræften. Det var en meget dødbringende stamme. Min bedste vens mor var lige død af samme stamme den pågældende måned. Jeg håndterede ikke tingene så godt de næste par år.

 

Hun gik gennem spektret af behandlinger, og de virkede ikke. Hun kæmpede for omkring 7 år.

 

Så der var hun den sidste del af denne frygtelige kamp, mister det uden håb; sendt hjem for at dø, fordi hospitalet ikke kunne gøre mere. Jeg røg cannabis for den stress jeg var under, og hun syntes det var fint. Hun vidste, det var terapeutisk med den dosis jeg konsumerede, og hun stolede på min kompetence, morgen, middag og aften uden beklagelse eller spørgsmål. Der kom et tidspunkt, lige før jul, da smerterne var for meget at bære.

 

Hun spurgte mig, om cannabis ville hjælpe hende. Med min erfaring, sagde jeg, "Ja, absolut." Mange mennesker gør alvorlige ting af den forkerte grund, dette var ikke tilfældet.

 

Vi røg... hun fik noget meget tiltrængt søvn, og jeg gjorde rent i køkkenet og forberedte aftensmaden. Ingen forbrydelser begået her. Jeg var taknemmelig hun fik noget hvile.

Da hun vågnede, en meget ærbødig ting skete. HUN VAR SULTEN! Jeg takkede Gud og Herren Jesus og græd. Jeg lavede hende noget mad, hun spiste det og smilede. Hun sagde: "Kathy, jeg havde ingen anelse. Jeg ville ønske, jeg vidste før, hvordan det hjælper." Jeg fortalte hende: "Du ved nu, så når du har brug for det mor, bare fortæl mig."

 

Så fra da af indtil jeg var nødt til at rejse lige før hendes død, vi røg, vi talte, på et tidspunkt ville hun vide, hvorfor hun skulle dele med mig. Jeg smilede og sagde, "At dele i denne stressende tid, og holde den tændt." Hun forstod ikke, så jeg rullede en til hende, tændte den og rakte den til hende for at ryge. Hver anden 'puff' som hun kaldte det, var jeg nødt til at gen-tænde den for hende, så hun forstod. Det blev derefter ikke et samtaleemne mere.

 

Hendes hospitalsseng stod i spiseområdet i siden af dagligstuen. Der var en 'ræk gennem lem' i væggen, hvis nogen ønskede mad eller kaffe videregivet til spiseområdet, men nu brugte vi det til at tale med hinanden, mens jeg var i køkkenet.

 

En gang husker jeg tydeligt, vi havde lige røget før jeg forberedte aftensmaden, så hun kunne hvile, før hun spiste. Hun havde netop fået denne smukke musikboks, der havde en af hendes foretrukne klassiske musikstykker, og hun spillede den, mens hun hvilede og ventede på maden. Hendes øjne var lukkede, hendes hænder var under hendes ryg, (en del af hendes ryg var blevet smeltet.) Og hendes ben rokkede fra side til side. Hendes udtryk var fredeligt. Hendes mand kom ind i køkkenet for at drøfte hendes komfort. Vi må have snakket en smule for højt, fordi pludselig rynkede hendes pande, og hun sagde i en hvisken ... "Ssshhhhhh .... Jeg skøjter!"

 

Vi forstyrrede hendes visualisering af det fredelige sted, hvor cannabis hjalp hende med at forlade.

 

Før hun døde den 29. januar 1984, lærte hun af dens fordele. Undlad venligst at se dine kære visner og dør, før mindst at give cannabis en chance. Skaf det på alle måder du kan for deres komfort. Det er den mest medfølende ting du kan gøre. Loven er forkert. De fortjener så meget komfort fra smerten. Jeg har set det. Ingen vil nogensinde overbevise mig om det modsatte.

 

Kathy R. Colton

 

 

 

Den allersidste dans - Kim Larsen

 

Altid vil jeg mindes denne aften. Altid vil jeg huske denne dans. Våren i dit blik. Smilet om din mund. Altid vil jeg mindes denne stund.

 

Den allersidste dans før vi går hjem, før solen og en ny dag bryder frem. Endnu er du mig nær. Endnu er natten vor. Og yndig er den sidste vals før vi går.

 

Et møde med din mund før vi går hjem. Det ønsker jeg mig kun før vi går hjem. En aften er forbi. Du hvisker mig godnat. Jeg kysser dig på gensyn du. Jeg har aldrig følt himlen så nær som nu.

 

Den allersidste dans før vi går hjem. Før solen og en ny dag bryder frem. Endnu er du mig nær. Endnu er natten vor. Jeg kysser dig på gensyn du. Jeg har aldrig følt himlen så nær som nu. Jeg har aldrig følt himlen så nær som nu.

 

 

 

 

 

* Doktor Lester Grinspoon MD

 

Lidt om mig. Jeg er på fakultetet (emeritus) ved Harvard Medical School i afdelingen for Psykiatri. Jeg har studeret cannabis siden 1967 og har udgivet to bøger om emnet. I 1971 "Marihuana Genovervejet" blev offentliggjort af Harvard University Press. "Marihuana, Den Forbudte Medicin", medforfatter med James B. Bakalar blev offentliggjort i 1993 af Yale University Press, den reviderede og udvidet udgave udkom i 1997.

 

For så længe jeg kan mindes, har debatten cannabis centreret om, hvorvidt det er skadeligt. Jeg vil gerne i stedet at fokusere på marihuana'ens anvendelser og mulige fordele. Omkring ti millioner amerikanere ryger marihuana regelmæssigt. Millioner flere bruger det lejlighedsvist. Men hvorfor, egentlig? Jeg ved, at nogle mennesker bruger marihuana som medicin, mens andre bruger den til blot at "party." Men mellem disse to poler er mange andre anvendelser og virkninger, som bedst kan beskrives med ord som bedre, terapeutisk, udforskende, ekspansiv, og så videre.

 

Vi ved, at folk ryger marihuana, ikke fordi de er drevet af ukontrollable "Reefer Madness" trang, som nogle propagander ville føre os til at tro, men fordi de har lært dens værdi fra erfaring. Men næsten alt forskning, skrivning, politisk aktivitet, og lovgivning, der afsættes til marihuana kun har beskæftiget sig med spørgsmålet om, hvorvidt det er skadeligt og hvor meget skade det gør. Den eneste undtagelse er den stigende medicinske marihuana bevægelse, men så opmuntrende som bevægelsen er, det repræsenterer kun én kategori af marihuana brug. Resten er til tider grupperet under den generelle overskrift "rekreativ", men det er næppe en fyldestgørende beskrivelse af, lad mig sige, hashens evne til at katalysere ideer og indsigter, øge værdsættelse af musik og kunst, eller uddybe følelsesmæssige og seksuel intimitet.

 

Jeg har sendt en essay på hjemmesiden "En Cannabis Odysseus: at ryge eller ikke at ryge.", en essay om mit personlige engagement i dette spørgsmål. Jeg identificerer mig selv som en cannabis-bruger, men de bidragydere, som ønsker at forblive anonym, kan, og nogle vil måske bruge et pseudonym.

 

Hjerteligt,

 

Lester Grinspoon MD

 

seriøse mail til Lester Grinspoon, MD.

 

 

 

Marihuana: Den Forbudte Medicin -

 

Udvalgte Patient Beretninger

 

Vi er meget interesseret i at fortsætte med at udveksle hjemmeside-besøgendes medicinske marihuana-historier for at give indsigt i anvendelsesmuligheder for denne medicin, som ikke er almindeligt kendt. Hvis du ønsker at sende os en personlig beretning om din medicinske marihuana-erfaringer, tjek vores retningslinjer for indsendelse og brug af RxMarijuana Information Exchange formula

 

 

I relation:

 

 

 

____________________________________________________________________________________________________________________________

Copyright © All Rights Reserved