Rygmarvsskade

Cannabinoide Information

* Google translate: EnglishChoose Your language, please

For optimal opstilling/visning i browser-vindue

samt forståelse af emnet

Forstørre: CTRL+(+) plus

Formindske: CTRL+(-) minus

 

 

 

En borgers fortælling om cannabinoider til hjælp for Rygmarvsskade

 

 

 

Hvad er Rygmarv?

 

Rygmarven (medulla spinalis) findes i hvirvelkanalen i rygsøjlen. Rygmarven afgiver nerver til muskler i kroppen, og modtager nerver fra hud, led og muskler. Opad går rygmarven over i den forlængede marv (medulla oblongata); [Spytsekretion i mundhulen og synkningen i spisrøret (oesophagus) er f.eks også styret af reflekscentre i Medulla Oblongata - ALS og cannabinoider].

 

Her dannes der bl.a. prostaglandiner.

 

Rygmarven er en lang, tynd, rørformet bundt af nervevæv og støtteceller, der strækker sig fra medulla oblongata i hjernestammen. Hjernen og rygmarven udgør tilsammen centralnervesystemet (CNS). Rygmarven begynder ved nakkebenet og strækker sig ned til rummet mellem den første og anden lændehvirvel; det strækker sig ikke til hele længden af rygsøjlen. Det er omkring 45 cm (18 in) hos mænd og omkring 43 cm (17 in) lang hos kvinder. Rygmarv har en varierende bredde, der spænder fra 13 mm (1/2 i) tyk i livmoderhalsen og lænderegionerne til 6,4 mm (1/4) tyk i bryst-området. Den omsluttede benet rygsøjle beskytter den relativt kortere rygmarv. Rygmarven fungerer primært i overførslen af nervesignaler mellem hjernen og resten af kroppen, men indeholder også det neurale kredsløb, der selvstændigt kan styre mange reflekser og centrale mønster-generatorer. Rygmarven har tre hovedfunktioner: Som kanal for motor information, der bevæger sig ned i rygmarven, som kanal for sensorisk information i den modsatte retning, og endelig som et center for koordinering af visse reflekser.

 

Rygmarven er beskyttet af tre lag af væv, kaldet spinal meninges, der omgiver kanalen. Dura mater er det yderste lag, og det danner en hård beskyttende belægning. Mellem dura mater og den omgivende knogle af hvirvlerne er et rum der kaldes det epidurale rum. Det epidurale rum er fyldt med fedtvæv (Publius møder COOH), og det indeholder et netværk af blodkar.

 

I tværsnit, indeholder det perifere område af strengen den neuronale hvide substans kanal der indeholder sensoriske og motoriske neuroner. Den hvide substans er hvidt på grund af fedtstoffet (myelin), der omgiver nervefibrene (axoner). Denne myelin findes i næsten alle lange nervefibre, og fungerer som en elektrisk isolering. Dette er vigtigt, fordi det gør det muligt for meddelelser at passere hurtigt fra sted til sted.

 

Rygmarvsskader

Rygmarvsskader kan være forårsaget af traumer til rygsøjlen (strække, hårdt stød, påført tryk, brud, flænge, etc.). Ryghvirvel knogler eller diskus (fiberbrusk) kan splintre, hvilket kan medføre rygmarven punkteres af et skarp fragment af knoglen. Normalt vil ofre for rygmarvsskader lide tab af følelse i visse dele af deres krop. I mildere tilfælde kan et offer lide tab af hånd eller fod-funktion. Mere alvorlige skader kan resultere i paraplegi, tetraplegi (også kendt som quadriplegia), eller lammelse af hele kroppen under stedet for skaden på rygmarven.

 

Skader på øvre motor neuron axoner i rygmarven resulterer i et karakteristisk mønster af ipsilaterale underskud. Disse omfatter hyperrefleksi, hypertoni og muskelsvaghed. Nedre motor neuronbeskadigelse (eks. ALS) resultater i sin egen karakteristiske mønster af underskud. Snarere end en hel side af underskud, der er et mønster relateret til myotomet påvirket af skaden. Derudover er lavere motoriske neuroner karakteriseret ved muskelsvaghed, hypotoni, hyporefleksi og muskelatrofi .

 

Rygrads-chok og neurogen shock kan forekomme fra en rygmarvsskade. Rygrads-chok er normalt midlertidig, varig kun i 24-48 timer, og er en midlertidig mangel på sensoriske og motoriske funktioner. Neurogen chok holder i flere uger og kan føre til et tab af muskeltonus grundet manglende brug af musklerne under beskadigede sted.

 

De to områder af rygmarven mest almindeligt skadet er halshvirvelsøjlen (C1-C7) og lændehvirvelsøjlen (L1-L5). (Notationen C1, C7, L1, L5 henviser til placeringen af en bestemt ryghvirvel i enten hals-, bryst- eller lænden af rygsøjlen.) rygmarvsskade kan også være ikke-traumatisk og forårsaget af sygdom (tværgående myelitis, polio, rygmarvsbrok, Friedreichs ataksi, rygmarv tumor, spinal stenose etc.)

 

En række patologiske begivenheder som er sekundære til rygmarvsskade (SCI)

bidrager til udbredelsen af skaden, hvilket forværrer neurologisk underskud/underbalance.

 

Paralyse er en betegnelse for en lammelse, som medfører det fuldstændige tab af evnen til at bruge sine muskler. Lammelsen kan give sig udtryk i såvel konstant slaphed som spænding i lemmerne eller endog spastisk lammelse.

 

Man bruger også udtrykket som metafor, til billedligt at beskrive en overordnet fratagelse af mobiliteten.

 

I forbindelse med apopleksi (hjerneblødning) rammer en paralyse ofte den ene halvdel (hemisfære) af ansigt, krop og lemmer og kaldes hemiparese eller hemiplegi.

 

Susanne fra Slagelse lever, til dagligt, med så store smerter at hun allerhelst vil dø, men det må hun ikke, for aktiv dødshjælp er ikke lovligt i Danmark. Hør "Susanne" fortælle til Radio24syv hvordan denne neurologiske sygdom er at have tæt inde på livet for patient og de nærmest pårørende (uden cannabinoider til hjælp og lindring).

 

 

Forskning og udvalgte behandlinger

 

 

 

 

 

"Israel på forkant med at teste medicinsk cannabis"

 

Israels sundhedsministerium siger at landet nu har verdens højeste per capita rate af medicinsk marihuana brug. Omkring 9.000 israelere med alvorlige skader eller sygdom har adgang til recept cannabis og læger er ved at lære mere om fordelene af planten, der rækker langt ud over smertelindring. Al Jazeeras Cal Perry rapporter fra Jerusalem, hvor vi bl.a. møder en patient der lider af Paralyse, her opstået efter en trafikulykke, der bevirkede paralysen, hvilket betyder at al bevægelse er væk. Kropsdelen er altså hel lammet. Patienten finder større fordel af vaporiseret røg fra cannabis, indgivet af plejer, som bringer bedre smertelindring og søvn en anden ordineret medicin samt ikke mindst desuden, lidt værdighed og glæde til livet som paralyseret og hel lammet fastlåst til en seng.

 

Udgivet den 10. februar 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Israel har verdens største medicinske marihuana-program

 

2014/07/04 - Tusinder i Israel bruger nu cannabis til at behandle lidelser lige fra Tourettes syndrom til pædiatriske kræft, og forskningen fortsætter på planten, som mange anser for at være en "gave fra Gud".

 

 

 

 

 

Apopleksi (apoplexia cerebri) også kendt som slagtilfælde, hjerneblødning og blodprop i hjernen) er en pludseligt opstået neurologisk skade eller udfald på baggrund af iskæmi (nedsat blodforsyning) i hjernen,

 

 

 

AEA - - - - Endocannabinoide 1 - - - - - - - - C22H37NO2

2-AG - - - Endocannabinoide 2 - - - - - - - - C23H38O4

 

THC (C21H30O2) - oxidationTHC-OH (C21H30O3) oxidation → *11-nor-9-carboxy-Delta (9)-THC/THC-COOH (-COOH: C21H28O4) → Kombineret lægemiddel-forgiftning: lavt blod ilt (O) niveau forårsager hjernedød.

 

 

----- -----

 

 

Nogle aspekter af Cannabis-handling

 

C. J. Miras

 

Institut for klinisk Terapeutik, Medicinsk Institut ved Athens Universitet

 

 • Fordelingen af radioaktivitet i Forskellige Væv i Rotten 1,5 timer efter den intraperitoneale injektion af (14C) tetrahydrocannabinol. - Data er kun anført til væv, der kunne inddrives helt.

 

 • Væv ------------- Tæller/min./g. -------- % af injiceret dosis
 • Hjerte ------------------- 68 ------------------------ 0.07
 • Lever ------------------- 443 ------------------------ 4.86
 • Nyre -------------------- 116 ------------------------ 0.20
 • Milt ----------------------- 40 ------------------------ 0.05
 • Hjerne ------------------- 44 ------------------------ 0.18
 • Brisselen (t-celler) ---- 76 ------------------------- 0.16
 • Lunge ------------------- 76 ------------------------- 0.13
 • Rygmarv ---------------- 22 ------------------------ 0.02
 • Testikler ---------------- 210 ------------------------ 0.58
 • Muskler ----------------- 43 ------------------------- -----
 • Blod (per cm3) --------- 44 ------------------------- 0.50

 

Under betingelserne for vores eksperiment var det meste af radioaktiviteten fundet i leveren, hvorimod blodet indeholder meget mindre. Hjernen har også en målelig mængde radioaktivitet. Det er interessant, at mængden af radioaktivitet var ret lav [i skjoldbruskkirtlen; radioaktiv iod optages selektivt af kirtlen og ødelægger gradvist cellerne i kirtlen]. Dette er et punkt, som kræver yderligere forklaring.

 

C. J. Miras

 

Hashish - Its Chemistry and Pharmacology, (Hash - Dens kemi og farmakologi) - 1964, - Ciba Instituttets Undersøgelsesgruppe den 21. oktober 1964 - Til ære for Professor Dr. G. Joachimoglu, Forfattere: Geōrgios Iōakeimoglou, G. E. W. Wolstenholme, Julie Knight.

 

 

- Udlån: Statsbiblioteket, Victor Albecks Vej 1, 8000 Aarhus C, (siden 1967) - Bogen kan købes brugt her (fra kr. 93,- dags dato)

 

 

----- -----

 

 

 

 

Cannabis-papirerne

- en borgers guide til cannabinoider

af Publius

 

 

Desforuden, i den bevarede hvide substans, beskytter 2-AG myelin mod skader og reducerer oligodendrocyt tab.

 

 

Ved at skrive disse essays, var det nødvendigt for os at lære hvordan PubMed tydes. Vi grinede meget i forsøg på at udtale den ukendte og fremmede videnskab. Vi indsamlede her og der. Vi holdt møder, spurgte, skrev og lærte. Som alle nybegyndere blev vi overvældet af mængden af information. Snart begyndte vi at lægge mærke til de forskellige mønstre. Den ene var efterforskningen i aktivering og blokering af cannabinoid aktivitet. Det omtales som "agonist" for aktivering og "antagonist" for at blokere receptorer.

Det var også tydeligt, at der var stor interesse i at forstå cannabinoider - på forskningsniveau. PubMed er en gratis database med referencer og sammendrag af biovidenskabelige og biomedicinske emner opretholdt af det Amerikanske Nationale Bibliotek for Medicin ved Det Nationale Institut for Sundhed. Det er et sted, hvor faktum slår fiktion og opspind. For de tusindvis af hvide kitler som offentliggør deres forskning i tidsskrifter bogført på PubMed, er cannabinoider fascinerende spændende. Vi vidste, at vi kunne stole på deres ekspertise - hvis vi kun kunne tyde det.

 

Her er en teknik, som vi fandt nyttig. Vi ville begynde med at dekonstruere sammendraget og fortolke hver sætning. Dette gør det muligt for en at se teorierne, beviserne og konklusionerne i hver deres ramme. For eksempel handler den vi kommer til at nedbryde i denne afhandling om endocannabinoiden 2-arachidonoyl glycerol. Problemet med navnet er indlysende, som det er med de fleste cannabinoider, så alle kalder denne 2-AG (C23H38O4), - og i forening via DSI fra et baglokale i Danmark, med nedrullede gardiner, uden løn og forskningsstipendiater eller tilskud, påføres yderligere molekuleformula/sammensætning, for også at vise chassis -et, -er, -erne, d.v.s. rammen eller kassen der bærer og holder sammen på den samlede konstruktion, for derved om muligt også at kaste lys, vise og tydeliggøre, og muligvis derved tilså en forståelse for, hvordan de naturlige cannabinoider fra cannabis-planten er i nær beslægtet familie, i nær symmetri samt i balance med endocannabinoiderne og de essentielle fedtsyre, d.v.s. de organiske syrer der består af lange, uforgrenede kæder af kulstof-atomer (C) med en carboxylsyregruppe (-COOH) i den ene ende, og som er nødvendig at indtage for at opretholde et sundt og levedygtigt legeme, viderebragt fra stjernen.

 

* → Signalmolekyler fra oxidation af 21-carbon-fedtsyrer:

THC (C21H30O2) - oxidationTHC-OH (C21H30O3) oxidation → *11-nor-9-carboxy-Delta (9)-THC/THC-COOH (-COOH: C21H28O4)

 

En PubMed søgning efter denne endocannabinoide returnerer næsten tusind publikationer. Vi valgte en fra 2010 og offentliggjort i Neurobiology of Disease. Titlen der først fangede vores opmærksomhed:

Det er en lang titel til at frembringe en klar pointe: 2-AG nedbringer skaden efter rygmarvsskade.

Lad os nu læse sammendraget for at se, hvilken støtte de er nødt til at teste, for sådan en fantastisk teori som det endocannabinoide system ECS sænker skaderne af rygmarvsskader. Hvordan kan det forekomme?

 

1) En række patologiske begivenheder som er sekundære til rygmarvsskade (SCI)

bidrager til udbredelsen af skaden, hvilket forværrer neurologisk underskud/underbalance.

 

Lyder som om der udover den oprindelige skade fra skaden, er en række begivenheder, som også kan forårsage skade:

 

 

2) Her rapporterer vi, at en enkelt dosis af den neurobeskyttende endocannabinoide 2-arachidonoyl glycerol (2-AG)

indgivet tidligt efter SCI reducerer læsions ekspansion, som blev forhindret ved samtidig blokade af både CB1 og CB2-receptorer,

men ikke ved blokade af den ene af receptorerne alene.

 

 

Okay. De hvide kitler doserede en gnaver (mus eller rotte sandsynligvis) med 2-AG lige efter SCI. Dette reducerede "læsions ekspansion" - skaden. De ved det, fordi de blokerede CB1 og CB2-receptorer og stoppede derved at dette sker. De fandt også, at de var nødt til at blokere dem begge:

 

3) Behandling med 2-AG sikre også den hvide substans omkring epicentret af skaden.

 

Nå, det lyder vigtig med bevarelsen af "hvid substans". Et eftersyn af rygmarven på Wikipedia fortæller os, at "Kolonner af hvid substans bære information enten op eller ned i rygmarven." Ja, det er vigtigt:

 

4) Desuden beskytter 2-AG myelin i den bevarede hvide substans mod skader og reducerer oligodendrocyt tab.

 

Bingo! Det er den sætning, der gør denne så vigtig. Oligodendrocytter opbygger myelin. dvs. myelinskeder omkring aksonerne, bestående af 80% lipid og 20% protein. Dette grænser op til fantastisk ...

 

5) Ud over disse beskyttende foranstaltninger på epicenter regionen, standser 2-AG også myelin-skader

og forsinkede oligodendrocyt tab fremkaldt 10mm fra epicentret.

 

Ja, der er fantastisk! Ikke kun er 2-AG (C23H38O4) beskyttende på skadestedet, det forhindre også myelin-skader og forsinkede oligodendrocyt tab. Det betyder, at "myelinatorer" vil være til stede for at remyelinere/gen-myelinere skaden:

 

6) Det er interessant, den tidlige beskyttende virkning af 2-AG opretholdes 28 dage efter skaden,

hvor læsionens størrelse stadig er mindre og bevarelse af den hvide substans er bedre i 2-AG-behandlede dyr.

 

Ja, interessant. Efter en måned var skaderne, behandlet med cannabinoiden (C23H38O4), bedre stillet.

 

* → Signalmolekyler fra oxidation af 21-carbon-fedtsyrer:

THC (C21H30O2) - oxidationTHC-OH (C21H30O3) oxidation → *11-nor-9-carboxy-Delta (9)-THC/THC-COOH (-COOH: C21H28O4)

 

Overordentlig interessant:

 

7) Derfor viser vores resultater, at 2-AG beskytter mod udvidelse af læsionen og skade på den hvide substans,

hvilket tyder på at denne endogene cannabinoid kan være nyttig som en beskyttende behandling for akut SCI.

 

De hvide kitler rapporterer, at endo 2-AG beskytter mod skader forårsaget af akut rygmarvsskade.

Se, det var ikke så svært.

Cannabis som et middel til cannabinoid tilskud burde være kendt for sine egenskaber - ikke dens politologi. PubMed verdenen ved dette. Efterhånden som vi lærer mere og mere om cannabinoider og ECS, fremkommer den skade vi forvolder tydelige. Forbud er ikke bare om at tage vores frihed; en persolig frihed og integritet der ikke er kendt i Europa og Danmark, det fjerner også muligheder - som at beskytte vores rygmarv.

 

Forskning og udvalgte aflæsninger

 

2011: L Zhang, et al, Endocannabinoids generated by Ca2+ or by metabotropic glutamate receptors appear to arise from different pools of diacylglycerol lipase, - PLoS One, January 2011:6(1):e16305.

 

Endocannabinoider genereret af Ca2+ eller ved metabotrope glutamatreceptorer synes at opstå fra forskellige pøle af diacylglycerol lipase

 

----- -----

 

2010: A Arevalo-Martin, et al, The endocannabinoid 2-arachidonoly glycerol reduces lesion expansion and white matter damage after spinal cord injury, Neurobiology of Disease, May 2010:38(2):304-12.

 

Endocannabinoiden 2-arachidonoly glycerol reducerer læsion ekspansion og hvid substans-skader efter rygmarvsskade

 

----- -----

 

2010: C Fichtner, Cannabinomics: The Marijuana Policy Tipping Point, Well Mind Books, Chicago IL

 

Cannabinomics er ikke en medicinsk håndbog, en narko-krigs afhandling, eller en økonomisk model, men snarere et værk af en patient og offentlig politisk fortalervirksomhed. Den ser på den virkelige verdens medicinske tilfælde, de seneste tendenser inden for vellykkede politiske reformer, omkostninger af narkokrigen, og de potentielle økonomiske fordele af cannabis forandring. Cannabinomics opfordrer til en interessent inklusiv lovgivningsmæssige proces til at hjælpe Amerika og os i EU overtage ejerskabet af denne hjemmedyrket råvare og fremme systemets læring, der kunne hjælpe med at løse de større problemer forbundet med den globale narkokrig.

 

Som Fichtner påpeger, er tre offentlige politiske baner konvergerende. Den medicinske marihuana bevægelse er ved at vinde momentum. Folk er i stigende grad at vågne op til det faktum, at narkotika forbud skaber flere problemer for folkesundheden, end det løser. Og på samme måde som den store depression forårsaget folk til at omprioritere, hvordan vi bruger vores offentlige dollars og skattekroner, har den nuværende økonomiske krise fået folk til at tænke, at bringe den største rede penge afgrøde i USA ud i det fri ikke synes at være en dårlig idé.

 

Christopher Glenn Fichtner, MD, er en psykiater, der deler sin tid mellem Illinois og Californien. Han har klinisk og administrativ offentlig mental sundhedserfaring i føderale (US Veterans Affairs), statslige og amtslige systemer, og tjente som stats mental sundheds direktør for Illinois fra 2003 til 2005. Observationer på grænsefladen af ​​adfærdsmæssig sundhed og strafferet overbeviste Dr. Fichtner, at krigen mod narkotika har gjort mere skade end gavn, og er blevet et stort problem for folkesundheden i sin udførelse. Dr. Fichtner er en fortaler for en forbruger-drevet, bedrings-orienteret, personcentreret tilgang til sundhedspleje, og mener, at medicinsk marihuana-revolution giver et prisme, hvorigennem alle større sundhedspolitiske problemer brydes. Han tilskriver forbrugerne af medicinsk cannabis og de politiske fortalere for at tilskynde ham til at gennemgå beviserne på cannabis lægemidler.

 

Udsendt den 13. august, 2010

 

 

.

 

 

 

2009: P Nagarkatti, et al, - Cannabinoids as novel anti-inflammatory drugs, Future Medicinal Chemistry, October 2009:1(7):1333-49

 

 

Nylige undersøgelser viste, at administration af THC i mus udløste markant apoptose i T-celler og dendritiske celler, hvilket resulterer i immunsuppression. Desuden viste flere studier, at cannabinoider nedregulere cytokin og kemokinproduktion og i nogle modeller, opregulere T-regulerende celler (tregs) som en mekanisme til at undertrykke inflammatoriske reaktioner. Det endocannabinoide system er også involveret i immunoregulering. For eksempel førte administration af endocannabinoider eller brug af inhibitorer af enzymer, der nedbryder endocannabinoiderne, til immunosuppression og genrejsning af immun-medieret skade på organer, såsom leveren. Manipulation af endocannabinoider og/eller brug af eksogene cannabinoider in vivo kan udgøre en potent behandlings modalitet mod inflammatoriske lidelser. Denne anmeldelse vil fokusere på den potentielle anvendelse af cannabinoider som en ny klasse af anti-inflammatoriske midler mod en række inflammatoriske og autoimmune sygdomme, der primært er udløst af aktiverede T-celler eller andre cellulære immun komponenter.

 

----- -----

CB1 cannabinoid receptor-afhængig og -uafhængig inhibering af depolarisering-induceret calcium-indstrømning i oligodendrocytter.

 

----- -----

 

2008: A Arevalo-Martin, et al, - CB2 cannabinoid receptors as an emerging target for demyelinating diseases: from neuroimmune interactions to cell replacement strategies, - British Journal of Pharmacology, January 2008:153(2):216-225.

 

CB2 cannabinoid receptorer som et spirende mål for demyeliniserende sygdom: fra neuroimmune interaktioner til strategier for (stam) celle-fornyelse

 

----- -----

 

2007: J Blackman, et al, - A comprehensive profile of brain enzymes that hydrolyze the endocannabinoid 2-arachidonoylglycerol, Chemistry & Biology, December 2007:14(12):1347-56.

 

 

Vores data viser, at ~ 85% af hjerne 2-AG hydrolase-aktivitet kan tilskrives MAGL, med de resterende 15% som overvejende katalyseres af to karakteriserede enzymer ABHD6 og ABHD12. Interessant MAGL, ABHD6 og ABHD12 viser forskellige subcellulære fordelinger, hvilket tyder på, at de kan styre forskellige pøle af 2-AG i nervesystemet.

 

 • ABHD12: Dette gen koder for et enzym, der katalyserer hydrolysen af ​​2-arachidonoyl glycerol (2-AG: C23H38O4), den vigtigste endocannabinoide lipid transmitter, der virker på cannabinoidreceptorer, CB1 og CB2. Det endocannabinoide system, er involveret i en lang række fysiologiske processer, herunder neurotransmission, humør, appetit, smerte-opfattelse, misbrugeradfærd og inflammation. Mutationer i dette gen er forbundet med den neurodegenerative sygdom, PHARC (polyneuropati, høretab, ataksi, retinitis pigmentosa [en række arvelige sygdomme i øjets nethinde, som har det til fælles, at nethindens fotoreceptorer langsomt går til grunde på grund af en eller flere genetiske defekter i cellernes stofskifte], og katarakt/grå stær), som følge af en medfødt fejl i den endocannabinoide metabolisme/stofskifte [den biokemiske omsætning af kemiske forbindelser i den levende organisme og dens celler].

----- -----

 

2007: F Docagne, et al, - Excitotoxicity in a chronic model of multiple sclerosis: neuroprotective effects of cannabinoids through CB1 and CB2 receptor activation, Molecular and Cellular Neurosciences, April 2007:34(4):551-61.

 

 

Ved hjælp af en kronisk model af MS i mus, viser vi her, at de kliniske tegn og axonal skade i rygmarven blev reduceret med AMPA-antagonist, NBQX. Bedring af symptomatologi af den syntetiske cannabinoid HU210 (C25H38O3) blev også ledsaget af en reduktion af axonal skade i denne model. Desuden reducerede HU210 AMPA-induceret excitotoksicitet både in vivo og in vitro gennem obligatorisk aktivering af både CB1 og CB2 cannabinoid-receptorer. Tilsammen understreger disse data konsekvenserne af excitotoksiske processer i demyeliniserende sygdomme såsom MS og de potentielle terapeutiske egenskaber af cannabinoider.

 

* → Signalmolekyler fra oxidation af 21-carbon-fedtsyrer:

THC (C21H30O2) - oxidation →* THC-OH (C21H30O3) oxidation → 11-nor-9-carboxy-Delta (9)-THC/THC-COOH (-COOH: C21H28O4)

 

----- -----

 

Vores resultater tyder på, at under fysiologiske betingelser, aktiverer excitatoriske synaptiske input til Purkinjeceller (pc'er) Ca2+-assisterede mGluR1-PLCbeta4 kaskade, og frembringer derved 2-AG, som retrogradt modulerer synaptisk transmission til Purkinjeceller.

 

* En fosfolipase er et enzym, der hydrolyserer fosfolipider til fedtsyrer og andre lipofile stoffer

 

----- -----

Nærværende dokument beskriver den historiske brug af cannabis, som startende med dets anvendelse i Assyrien og Kina. Nylige fremskridt i forståelsen af ​​den molekylære basis for cannabis foranstaltninger forklares, herunder identifikation af cannabinoid-receptorer CB (1) og CB (2), samt isolering af endogene cannabinoider fra hjernen og periferien. Anvendelsen af ​​delta (9) tetrahydrocannabinol (THC: C21H30O2) som et anti-opkastning og anti-kvalme lægemiddel til cancerkemoterapi og som et appetit-middel er beskrevet. Klinisk arbejde i multipel sklerose, hvilket kan føre til godkendelse af tetrahydrocannabinol som et lægemiddel til denne tilstand, er præsenteret. Prækliniske og kliniske undersøgelser med cannabidiol (CBD: C21H30O2 ), en ikke-psykotrop cannabis bestanddel, er også beskrevet. Nyligt arbejde med cannabidiol i dyremodeller af leddegigt kan føre til kliniske undersøgelser. En syntetisk cannabinoid, HU-211 (Dexanabinol: C25H38O3), er i fremskredne kliniske stadier af efterforskningen som et neurobeskyttende i hovedtraume [Traumatisk hjerneskade]. De ovennævnte kliniske tilgange kan i sidste ende føre til den erkendelse, at cannabinoider er værdifulde kliniske stoffer i en lang række felter.

 

De Yanghai Gravmæler i nærheden af Turpan, Xinjiang-Uighur Autonome Region, Kina er for nylig blevet udgravet og afslører en 2700-årige grav til en kaukasisk shaman hvis udrustning omfattede et stort depot af cannabis, flot bevaret af klimatiske og nedgravningsmæssige forhold. Et tværfagligt international hold påviste gennem botanisk undersøgelse, fytokemisk undersøgelse, og genetisk deoxyribonukleinsyre (DNA) analyse ved polymerasekædereaktion (PCR), at dette materiale indeholdt tetrahydrocannabinol, den psykoaktive bestanddel af cannabis, dets oxidative nedbrydningsprodukt, cannabidiol (CBD: C21H30O2 ), andre metabolitter, og dets syntetisk enzym, tetrahydrocannabinolisk syre synthase, samt en hidtil ukendt genetisk variant med to enkelte nukleotid-polymorfier. Cannabis blev formentlig ansat af denne kultur som et lægemiddel eller psykoaktivt stof, eller en støtte til spådomskunst. Til vores viden, giver disse undersøgelser den ældste dokumentation af cannabis som et farmakologisk aktivt middel, og bidrager til den medicinske og arkæologiske registrering af denne før-Silke Vej kultur.

 

THC (C21H30O2) - oxidation →* THC-OH (C21H30O3) oxidation → 11-nor-9-carboxy-Delta (9)-THC/THC-COOH (-COOH: C21H28O4)

 

 

De Yanghai Gravmæler i nærheden af Turpan

Kanal: CCTV-9 Dokumentar Kanalen - Program: Dokumentarfilm fra Kina - Dato: 2011-09-27 - Beskrivelse: Gamle Grave af Yanghai/Episode 03 1/2

 

 

 

 

Og meget tyder på, at rytterfolket, der kaldes Gushi, også har kunnet synke tilbage i puderne og nyde et stykke yndlingsmusik. Blandt de mange graveffekter er der fundet en sjælden harpe.

 

Danser med Løven - Andreas Vollenweider (Live 1989)

 

 

 

 

I relation:

 

 

____________________________________________________________________________________________________________________________

Copyright © All Rights Reserved