Epilepsi

Cannabinoide Information

* Google translate: EnglishChoose Your language, please

 

 

 

En borgers fortælling om cannabinoider til hjælp for Epilepsi

 

Generaliseret 3 Hz spike og bølge-udledninger i EEG.

 

 

Hvad er Epilepsi - Wikipedia?

 

Epilepsi er en neurologisk lidelse hvor der er unormal elektrisk aktivitet i hjernen og hvor der kan ses krampeanfald.

 

Typer

Epilepsi kan ikke anses som én bestemt lidelse, men en gruppe af flere forskellige sygdomme. Verdenssundhedsorganisationen(WHO) klassificerer sygdommen under under indekset G40 og underinddeler den i flere kategorier. Med hensyn til epileptiske anfald kan man for eksempel tale om simple partielle anfald og generaliserede anfald.

 

Udbredelse

I Danmark er mellem 30- og 50.000 mennesker diagnosticeret med epilepsi, men formodentlig er en tredjedel af dem er fejldiagnosticeret. Epilepsi kan også ses hos dyr og således menes at 0,5% af katte har epilepsi.

 

Årsag

Der kan være flere årsager til epilepsi, blandt andet iltmangel under fødslen, infektioner i hjerne, blodprop og hjerneblødning samt hjernesvulster. Epilepsi er en lidelse, der kan opstå i næsten alle stadier af en persons liv. For eksempel kan man være født med epilepsi og vokse fra det, eller lidelsen kan opstå i ungdoms- og voksenlivet og måske vare hele livet.

 

En ganske lille del (2%) af epilepsipatienter har såkaldte monogene epilepsiformer, dvs. epilepsi som skyldes en fejl i ét gen. Der er fundet 19 forskellige genfejl af denne type og de har alle autosomal dominant arvegang. For eksempel skyldes en epilepsiform af denne type en fejl i genet der koder for acetyl-kolin-receptoren.

 

Behandling

I de fleste tilfælde behandles epilepsi med medicin. I dag kan man i Danmark blive opereret på Rigshospitalet for tindingelap- og frontallap-epilepsi,

 

 

* Netdoktor.dk: Epilepsi - (Indtægterne kommer fra annoncer og sponsorer, fortrinsvis fra medicinalindustrien).

 

 

 

Cannabinoider til behandling af epilepsi

 

 

2012, 13. september - Previously undiscovered cannibis compound could lead to improved epilepsy treatment - Neuroscience

 

Tidligere uopdaget cannabis-sammensætning kunne føre til forbedret behandling af epilepsi

 

(Medical Xpress) Forskere ved University of Reading har vist for første gang, at et tidligere ikke-studeret kemikalie i cannabis kan føre til mere effektive behandlinger for mennesker med epilepsi.

 

Holdet på Universitets Institut for Farmaci og Institut of Psychology har opdaget, at cannabidivarin (CBDV: C19H26O2) - en stort set ignoreret naturlig sammensætning fundet i cannabis - har potentiale til at forhindre flere anfald, med få bivirkninger såsom ukontrollabel rysten, forårsaget af mange eksisterende antiepileptika.

 

I undersøgelsen, udført af University of Reading i samarbejde med GW Pharma og Otsuka Pharmaceutical, holdt cannabidivarin anfald stærkt nede i seks forskellige eksperimentelle modeller almindeligvis anvendt i epilepsi-lægemiddelforskning. Cannabidivarin blev også fundet at fungere, når det kombineres med lægemidler, der i øjeblikket anvendes til at kontrollere epilepsi og, i modsætning til andre cannabinoider (unikke komponenter i cannabis) som THC, ikke er psykoaktiv og medføre derfor ikke, at brugerne føler sig "høje".

 

 

 

Dr. Ben Whalley fortæller her om opdagelsen

 

Resultaterne er rapporteret i tidsskriftet British Journal of Pharmacology. Dr. Ben Whalley er leder af undersøgelsen på University of Reading sammen med kollegerne Dr. Gary Stephens og Dr. Claire Williams. Dr. Whalley sagde: "Dette er en enormt spændende milepæl i vores undersøgelser af ikke-psykoaktive elementer af cannabis til behandlinger for epilepsi.

 

"Der er et presserende behov for bedre behandlinger for epilepsi. Det er en kronisk tilstand med ingen helbredelse og i øjeblikket i omkring en tredjedel af tilfældene, virker de aktuelt tilgængelige behandlinger ikke og forårsage alvorlige bivirkninger samt øger dødsfald. Det i øjeblikket ordinerede medicin til at forebygge krampeanfald kan forårsage betydelige bivirkninger til den enkeltes bevægelse og kognitive evner, der kan påvirke livskvaliteten for mennesker, der er nødt til at tage dem hver dag".

 

"Vores arbejde har sat fokus på potentialet for en løsning baseret på cannabinoid videnskab. Det har vist sig, at cannabidivarin er den mest effektive og bedst tolererede anti-konvulsive plante-cannabinoid, der er undersøgt til dato. "

 

Dr. Stephen Wright, R&D direktør i GW Pharmaceuticals sagde:" Disse resultater understreger yderligere potentialet af naturligt afledte cannabinoider som medicin til behandling af en bred vifte af sygdomme". GW har etableret en formidabel resultatliste af opdagelser og kommercialiseret (og patenteret) sådanne forbindelser med Sativex nuværende på markedet til behandling af spasticitet i forbindelse med multipel sklerose og i det sene udviklingsstadie til behandling af cancersmerter. Vores forskning i CBDV har konsekvent produceret særdeles lovende resultater, der demonstrerer dens potentiale som en ny krampestillende og GW håber i løbet af 2013 at kunne gå videre med CBDV i humane kliniske forsøg".

 

Efter opdagelsen, er forskerne ved Reading ved at undersøge de mekanismer, af hvilke cannabidivarin arbejder for at reducere anfald og tester CBDV i kroniske modeller af epilepsi, der nøje efterligner den kliniske tilstand. Dette arbejde vil være afsluttet ved udgangen af 2012.

 

Epilepsi påvirker cirka 1% af mennesker verden over, og er forårsaget af overdreven elektrisk aktivitet i hjernen, hvilket fører til anfald, der i nogle tilfælde er fatale.

 

 

 

Yderligere oplysninger: Reference: Hill AJ, Mercier MS, Hill TDM, Glyn SE, Jones NA, Yamasaki Y et al. (2012) Cannabidivarin er anti-konvulsiv hos mus og rotter.. - Journal reference: British Journal of Pharmacology

 

Konklusioner og implikationer

Disse resultater indikerer, at CBDV er et effektivt krampestillende i en lang række anfald-modeller. Derudover påvirkede det ikke signifikant normal motorisk funktion, og fortjener derfor yderligere undersøgelse som en ny anti-epileptisk i kroniske epilepsi-modeller.

 

Leveret af University of Reading

 

 

* PubMed: Cannabidivarin

 

* PubMed: Det endocannabinoide system - Epilepsi og Cannabinoider - Endocannabinoider og epilepsi.

 

* 2011, 12. juli - Ethan B Russo: Tæmme THC: potentiel cannabis-synergi og phytocannabinoid-terpenoid entourage-effekter

 

 

 

 

4-årig med epilepsi har godt af Medicinsk Marihuana med højt CBD-indhold

 

4-årig med sjælden form for epilepsi har gavn af CBD-rig Medicinsk Marihuana, Faderen kan fortælle at allerede efter 4 dages behandling forsvandt kramperne og for første gang hørte han sin søn nynne.

 

Uploadet den 10.12.2011

 

 

 

'Medicinsk Marihuana hjælper min søn med sjælden sygdom'

 

Faderen til en seks-årig dreng med Dravets syndrom (Generaliseret epilepsi med feberkramper plus), en sjælden og katastrofal form for epilepsi, gav sin søn medicinsk marihuana efter ordineret medicin ikke virkede.

 

 

Udgivet den 12.12.2012

 

 

 

 

 

 

----- -----

 

 

Charlotte's Web - CBD for Epilepsi

 

Udgivet den 13.6.2013

 

 

 

* I relation: 2. April, 2014 - Illinois Senat stemmer for at give børn med epilepsi adgang til medicinsk cannabis - Illinois NORML

 

I dag, onsdag den April 2, 2014, stemte Illinois Senat for, at passere Senat Lovforslag 2636 med stemmerne 49-5-2 og at sende loven til Parlamentet til overvejelse. Dette lovforslag vil tilføje krampe-betingelser, herunder epilepsi til listen over kvalificerende betingelser i henhold til Illinois Medical Cannabis Pilot Program og vil tillade børn under 18 år med disse betingelser at få adgang til programmet.

 

"Takket være Illinois Stats Senat, er børn med svær epilepsi et skridt tættere på at kunne bruge medicinsk cannabis for et bedre, sikrere liv," sagde Margaret Storey hvis datter Josie lider en af de epilepsianfalds-betingelser der er omfattet af lovforslaget. Storey vidnede for Senatets Folkesundheds Udvalg i Marts til støtte for lovforslaget.

 

I øjeblikket tillader Illinois Medical Cannabis Program, som blev undertegnet til lov af "medlem af det Demokratiske parti" Guvernør Patrick Joseph "Pat" Quinn i august 2013 og som trådte i kraft den 1. jan 2014, ikke personer under 18 år at være en kvalificeret patient at få adgang til medicinsk cannabis. SB2636 vil begynde at åbne dette program op til en bredere vifte af patienter og afspejler den voksende offentlige enighed om, at cannabis er en gyldig medicin og bør behandles som sådan.

 

Download: lydoptagelsen af Senatets debat

 

 

* 22 maj 2014 - Illinois House godkender medicinsk cannabis for Epileptiske Børn - TIME

 

Planen om at lade mindreårige bruge medicinsk marihuana passerede med stemmerne 98-18 i den lovgivende forsamling (House) onsdag den 21.5.2014 og vil nu gå tilbage til statens senat. Det blev vedtaget der i april, men vil nu blive revideret idet den lovgivende forsamling lavede et ændringsforslag om at marihuana ikke må ryges.

 

"Disse mennesker er ikke interesseret i at blive høj," fortalte den demokratiske statsrepræsentant Lou Lang, som var forslagsstiller til Chicago Sun-Times. "Det er mennesker der er interesseret i at lindre deres anfald."

 

 

 

 

Far Behandler Søns epilepsi med marihuana

 

Den medicinske marihuana debat er blevet tanket op, efter at reality tv-show "Weed Wars" luftede en episode om en far, der vender sig til medicinsk marihuana til at helbrede sin søns anfald. "Det er hvad de kalder en tinktur. Det er en vegetabilsk glycerin (C3H8O3), så det er meget sødt. Dette hjælper måske, fordi jeg forsøger ikke at få min søn høj, jeg forsøger at helbrede min søns anfald". Fem-årige Jayden har Dravet Syndrom, en ekstrem form for epilepsi, som har frembragt timelange anfald, siden han var et par måneder gammel. Traditionel medicin har givet lidt eller ingen lindring for ham. Så hans far vendte sig til Harborside Health Center, verdens største cannabis-apotek, beliggende i Oakland.

 

San Francisco Chronicle forklarer ... " ... personalet anbefaler behandling af Jayden med en tinktur, der indeholder et højt niveau af cannabidiol (CBD), en sundheds-genoprettende forbindelse i cannabis, som har vist sig at hjælpe med at kontrollere kramper, og lave mængder af tetrahydrocannabinol (THC), det psykoaktive stof der findes i marihuana (og hvis kraftige psykoaktivitet holdes nede af plantens andre cannabinoider som eks. CBD, hvis THC opvarmes)".

 

Skaberne af Weed Wars, Steve og Andrew DeAngelo, forklare på MSNBC - de håber serien vil hjælpe folk se, hvorfor de tror medicinsk marihuana hjælper både patienter og samfundet.

 

"Vi forsøger at vise folk, at cannabis kan distribueres til patienter, der legitimt har brug for det på en måde, der bringer fordele for samfundet og ikke skader. Du ved, ud over at hjælpe vores 94.000 patienter, har vi også oprettet 80 vel-betalte jobs i byen Oakland og yderligere 40 i byen San Jose. og sidste år, genererede vi over tre millioner dollars i skatteindtægter ..."

MMJ med Jayden & Jason David

 

Mit navn er Jason. Jeg behandler min 6 år gamle søn Jayden med cannabis idet han har en sjælden krampeanfalds-sygdom kaldet Dravets syndrom. Jason og Jayden's rejse giver håb til mennesker verden over ved at give undervisning om de sundhedsmæssige fordele af medicinsk cannabis. Se også: er medicinsk marihuana sikkert for børn? (Huff Pos - Time)

 

Udgivet den 4. oktober 2014

Hvorfor jeg skiftede mening om medicinsk Cannabis - Hugh Hempel - TED x University of Nevada

Hugh Hempel er en teknologi-industri-veteran-vendt sundhedspleje iværksætter. I denne bevægende tale fortæller han, hvordan medicinsk cannabis har beriget livet for hans skrantende 11-årige døtre. Denne fortælling vil udfordre dine synspunkter for medicinsk marihuana.

 

I løbet af sin 30-årige karriere i højteknologi, har Hugh holdt adskillige ledende stillinger i mange innovative og banebrydende teknologi-virksomheder. Før han kom til Netscape, arbejdede Hugh som manager for Engineering and Science markets for Apple Computer. Mens han var på Apple, hjalp han definerer Apple Newton MessagePad, Apples første håndholdte computer, der var en revolution i personlige computere.

 

Hugh holdt også stillingen som direktør på Computervision, en tidlig pioner i Computer Aided Design and Manufacturing (CAD/CAM) software som anvendes af virksomheder over hele verden til at udvikle biler og luftfartsprodukter. Hugh første job i den teknologi industri var som en Nationalregnskabs repræsentant for IBM efter eksamen med en BS i Engineering Management fra University of Vermont.

 

I 2006 blev Hugh's 10 år gamle enæggede tvilling-døtre diagnosticeret med en sjælden og dødelig neurodegenerativ sygdom kaldet Niemann Pick type C, der ofte omtales som "Childhood Alzheimers." Siden da har Hugh og hans kone Chris fordybet sig i videnskab og medicin og opdagede gennem deres egen forskning, at et simpelt sukker-stof kaldet cyclodextrin (polysakkarid af varierende glukose-enheder (C6H12O6), dannet af mange monosakkarider, sammensat af glykosidbindinger) kan redde deres tvillingers liv. Som forældre, ansøgte de med held US Food and Drug Administration (FDA), og fik tilladelse til at prøve denne aldrig før brugte behandling på deres døtre.

 

I 2009 blev Hugh og hans kone Chris interesseret i Cannabidiol (CBD: (C21H30O2), en af ​​mindst 80 aktive cannabinoider identificeret i marihuana og hamp, i kraft af at hans tvillinger lider af vanskelige anfald som følge af deres sygdom og oplever op til en 100 krampeanfald om ugen. Gennem omfattende forskning, lærte de, at cannabinoid receptorer er involveret i en bred vifte af funktioner i kroppen, herunder hjælpen med at styre hjernen og nerve-aktivitet (herunder hukommelse og smerte), energi metabolisme, hjerte-funktion, og immunsystemet. Efter at indset at de farmaceutiske kvaliteter af cannabis produkter ikke var tilgængelig for deres døtre og andre patienter i Nevada, besluttetde Hempels at oprette en Nevada baseret "cannaforretning" der fokuserede på legal udvikling og distribution af høj kvalitets blomster, ekstrakter og koncentrater til konkurrencedygtige priser.

 

Hugh har til formål at skabe en storstilet cannabis klinisk forskningscentral i et forsøg på at forbedre belysningen af de potentielle fordele ved denne cannabis-plante. Indtil det tidspunkt hvor der er let tilgængelige kvalitets cannabis-lægemidler på markedet, er dette mål næsten umuligt. Oprettelsen af ​​et farmaceutisk kvalitets-cannabis-forsyningsnet er det første skridt i retning af dette større mål om at opbygge viden om brug af cannabis til at forbedre sundheden.

 

Dette vidnesbyrd blev givet ved en TEDx begivenhed ved hjælp af TED-konferencen format, men uafhængigt organiseret af et lokalsamfund. Hvad er TEDx? TEDx Program er designet til at hjælpe lokalsamfund, organisationer og enkeltpersoner til at sætte gang i samtalen og tilslutning gennem lokale TED-lignende erfaringer.

 

Udgivet den 3. Februar, 2015

THC (C21H30O2) - oxidationTHC-OH (C21H30O3) oxidation → *11-nor-9-carboxy-Delta (9)-THC/THC-COOH (-COOH: C21H28O4) → Cannabinoid virkninger på β amyloidfibrildannelse og aggregatdannelse, neuronal og mikroglial aktiveret neurotoksicitet in vitro.

 

 

 

 

Institut for Neurovidenskab og Fysiologi, Sahlgrenska Akademi, Göteborgs Universitet, Göteborg, Sverige.

 

Cannabinoid (CB) ligandere har vist neurobeskyttende egenskaber. I denne undersøgelse sammenlignede vi virkningen af ​​et bredt sæt af CB-ligandere mod β-amyloid-medieret neuronal toksicitet og aktiveret mikroglial konditioneret medie-baseret neurotoksicitet in vitro, og sammenlignede det med en kapacitet til direkte at ændre β-amyloid (Aβ) fibril eller aggregat formation. Neuroblastom (SH-SY5Y) celler blev udsat for Aß1-42 direkte eller mikroglia (BV-2-celler) konditionerede medier, aktiveret med lipopolysaccharid (LPS; toksin) i nærværelse af CB1 receptor-selektiv agonist ACEA, CB2 receptor-selektiv agonist JWH-015 (C23H21NO), plante-cannabinoiderne Δ(9)-THC THC (C21H30O2) og cannabidiol (CBD: C21H30O2), endocannabinoiderne 2-arachidonoyl glycerol (2-AG:C23H38O4) og anandamid (AEA: C22H37NO2) eller formodet GPR18/GPR55 liganderes O-1602 (C17H22O2) og unormal-cannabidiol (Abn-CBD: C21H30O2)

 

... Af disse CB-testede ligandere, var kun 2-AG og CBD direkte beskyttende imod Aβ-fremkaldt SH-SY5Y cellelevedygtighed, hvorimod JWH-015, THC, CBD, ABN-CBD og O-1602 alle beskyttede SH-SY5Y celler fra BV-2 konditionerede medier aktiveret via LPS. Mens CB ligandere variabelt ændrede morfologi af Aβ-fibriller og aggregater, var der ingen klar sammenhæng mellem effekter på Aβ morfologi og neurobeskyttende handlinger. Disse resultater tyder på en neurobeskyttende virkning af CB ligandere via bearbejdninger på mikroglia-celler og neuronale celler.

 

Institut for Neurovidenskab og Fysiologi, Sahlgrenska Akademi, Göteborgs Universitet, Göteborg, Sverige.

 

? N-Arachidonylglycine (NAGly:C22H35O3) er en carboxyl-[R−C(O)OH]-analog af endocannabinoiden anandamid.

NAGly har været antaget at inducere cellemigration i BV-2 mikroglia-celler. Den samme forskning tyder på, at denne indvandring sker ad GPR18-receptoren. Dette blev bekræftet ved hjælp af GPR18 transficerede HEK-293-celler. Den samme migration blev ikke oplevet ved hjælp af ikke-transficerede og GPR55 transficerede HEK-293. Derudover er tetrahydrocannabinol (THC: C21H30O2) og NaGly fulde agonister ved GPR18-receptorer og inducerer migration i humane endometriske HEC-1B-celler. Forståelse af funktioner af NaGly i sådanne strukturer giver også en lovende fremtid i at hjælpe behandle sygdomme som endometriose. (Uterine cannabinoider og begyndelsen af menneskers livFødslen af ​​ECS)

 

Desuden har NAGly været antaget at have en neurofysiologisk funktion af smerte-undertrykkelse, støttet af dokumentation for, at det undertrykker formalin-induceret smerte-adfærd hos rotter. Især perifert administreret NAGly hæmmede fase 2 smerteoplevelsen, hvilket tyder på enten en direkte undertrykkelse af nociceptive afferenter på nerven eller indirekte modulation af afferente 'interstitielle miljø.

 

Cell Mol Neurobiol. 2014 Jan;34(1):31-42.

- Relaterede citater

 

AEA - - - - Endocannabinoide 1 - - - - - - - - C22H37NO2

NAGly - - N-Arachidonylglycine - - - - - - - - C22H35O3

2-AG - - - Endocannabinoide 2 - - - - - - - - C23H38O4

 

* PubMed: Cannabinoider og cyclodextriner - cannabinoider og polysakkarider - cannabinoider og glukose - cannabinoider og monosakkarider - cannabinoider og glykosidbindinger

Plante-cannabinoider og cyclodextriner - plante-cannabinoider og polysakkarider - plante-cannabinoider og glukose - og glykosidbindinger

 

THC (C21H30O2) - oxidationTHC-OH (C21H30O3) oxidation → *11-nor-9-carboxy-Delta (9)-THC/THC-COOH (-COOH: C21H28O4) → Undersøgelser af intramolekylære omlejringer af acyl-koblet glucuronider ved anvendelse af salicylsyre, flufenaminsyre, og (S)- og (R)-benoxaprofen og bekræftelse af isomerisering i acyl-bundet delta 9-11-carboxytetrahydrocannabinol-glucuronid.

 

NMR og HPLC er blevet anvendt til at undersøge omlejringer af 1-O-acylglucuronider in vitro og forekomsten af ​​omarrangerede isomerer i urinen. Glucuronider af flufenaminsyre (et NSAID), (S) - og (R)-benoxaprofen (bivirkninger og dødsfald i forbindelse med lægemidlet), salicylsyre (C7H6O3) og delta 9-11-carboxytetrahydrocannabinol (THC-COOH: C21H28O4) blev syntetiseret ved anvendelse af immobiliserede enzymer, eller oprenset fra urin. Ester-bundet isomerer af disse gluruconider blev karakteriseret og isomerer afledt af flufenaminsyre, (S)-benoxaprofen og salicylsyre blev oprenset til yderligere undersøgelse ved NMR og HPLC. Positionerne af de nye esterbindinger kan identificeres ved todimensional NMR. Skift ikke kun i resonans af proton der støder op til den esterificerede hydroxylgruppe, men også i resonans af det anomere proton på carbon 1 i glucuronsyre-delen kunne korreleres med positionen af ​​hver isomer esterbinding. HPLC elueringstider korrelerede også med ester position i dette lille sæt prøver. Sekvenserne af isomer-dannelse blev undersøgt in situ ved NMR og også ved pH8 ved HPLC. Disse undersøgelser viser, at de tre undersøgte tilfælde er C-2-ester dannet først, efterfulgt af dannelse af C-3 og C-4 estere. De rensede isomeriske estere [samme molekylformel (grundstofindhold), men forskellig opbygning] blev fundet ikke at re-danne højenergi-1-O-acyl-obligation. Alle andre omlejrings trin er reversible. I modsætning til andre glycosider og glycerol-(C3H8O3)-estere, kunne der ikke findes noget bevis for rearrangementer udover nærmeste-nabo hydroxylgrupper i glucuronsyre. Sekvensen af ​​dannelse og reversibilitet er i overensstemmelse med et ortho-ester mellemprodukt, som er blevet foreslået for omlejringer af andre glycosider.

 

? Hydroxylgruppe bundet kovalent til carbonatomet af en carbonylgruppe (C=O) frembringer en carboxylgruppe (C(O)OH), som er den definerende gruppe af en carboxylsyre (COOH).

 

? Glycosid er et molekyle, hvor en sukker er bundet til en anden funktionel gruppe via en glycosidbinding. Glycosider spiller mange vigtige roller i levende organismer. Mange planter opbevare kemikalier i form af inaktive glycosider. Disse kan aktiveres ved enzym-hydrolyse, som forårsager sukkerdelen at blive brækket af, hvilket gør den kemiske til rådighed til brug. Mange sådanne plante-glycosider anvendes som medicin. Hos dyr og mennesker, er gift ofte bundet til sukkermolekyler som en del af deres afskaffelse fra kroppen.

 

? Glucuronsyre I alle planter og pattedyr-bortset marsvin og primater er glucuronsyre en forløber for ascorbinsyre (C6H8O6), også kendt som C-vitamin (C6H8O6). Hormoner kan også glukoronideres til at tillade for lettere transport rundt i kroppen. Farmakologer har knyttet medicin til glukuronsyre for at give mulighed for en mere effektiv levering af en bred vifte af stoffer. Nogle gange er giftige stoffer også mindre giftige efter glukuronidering.

 

Johns Hopkins University, Baltimore, Maryland 21205

Chem Res Toxicol. 1989 Sep-Oct;2(5):316-24.

- Relaterede citater

____________________________________________________________________________________________________________________________

Copyright © All Rights Reserved